Jakarta naar Surabaya - 8 Dagen

Jakarta naar Surabaya

Jakarta naar Surabaya is een 8 daagse rondreis op Java, Indonesië.

Tijdens deze rondreis, over Java, reizen we van Jakarta naar Surabaya. Vanuit Jakarta reizen we meteen door naar Bandung. Onderweg bezoeken we de beroemde botanische tuin in Bogor. In Bandung bezoeken we de Tangkuban Perahu vulkaan en een show van de muziekschool Pak Udjo.

Vervolgens bezoeken we de Borobudur, de Kraton en de Prambanan. Ook gaan we de Bromo Tour doen. We eindigen in Surabaya. Vanuit deze stad kunt u vervolgens verder reizen naar vele bestemmingen binnen Indonesië.

U kunt deze rondreis combineren met één van onze andere “bouwsteenmodules”. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Jakarta kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw vakantie naar Java persoonlijk komen bespreken met één van onze Indonesië specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Let Op: Tot nader order is het vanwege werkzaamheden niet mogelijk om de Borobudur en de Prambanan tempel te beklimmen. Het is dus alleen mogelijk om de tempels te bewonderen vanaf de grond.

Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld van Jakarta

Bogor - Kebun Raya BogorNa aankomst op het vliegveld van Jakarta volgt de transfer naar Bogor, gelegen aan de voet van de Gunung Salak op een hogere en koelere ligging.

We gaan hier een bezoek brengen aan de beroemde botanische tuin van Bogor, gelegen naast het presidentiele paleis. Het Istana Bogor (paleis van Bogor) was de officiële residentie van de Gouverneur Generaal van het voormalig Nederlands Indië van 1870-1942.

De Kebun Raya Bogor is de oudste en nog steeds vooraanstaande botanische tuin van Indonesië, met een oppervlakte van 87 hectare. In 1817 werd door dr. Casper Georg Carl Reinwaerdt de opdracht gegeven alle flora en fauna te verzamelen waarna deze tuin ontstond. In vijf jaar tijd waren er al meer dan 900 verschillende soorten planten bijeen gebracht.

De botanische tuin is aangesloten bij Botanic Gardens Conversation International, een wereldwijd samenwerkend netwerk om te komen tot het behoud van de biodiversiteit van planten. U kunt heerlijk rondwandelen in deze rustgevende groene omgeving met vijvers en prachtige paden. Geniet van de honderden soorten planten, bomen en bloemen.

Na het bezoek aan de plantentuin vertrekt u naar Bandung. We rijden door een prachtige omgeving, met vele theeplantages, over de Puncak Pass.

Let Op: De weg van Bogor naar Bandung over de Puncak Pass is in het weekend en op publieke feestdagen zeer druk en soms afgesloten! In dit geval zullen we voor een andere route kiezen.

Overnachting in het Sukajadi Hotel – Bandung.

Hotel
Dag 02 :
Bandung

Lembang - Tangkuban Perahu vulkaanDeze dag bezoeken we, na het ontbijt, de indrukwekkende Tangkuban Perahu vulkaan. Deze actieve vulkaan is prachtig gelegen in een natuurpark, bij de stad Lembang op circa 30km ten noorden van Bandung. Na een wandeltocht kunnen we tot aan de kraterrand komen. Vanaf bepaalde punten heeft u hier een prachtig uitzicht over de vulkaan en de krater.

Vervolgens gaan we een bezoek brengen aan de Angklung muziekschool Pak Udjo. We gaan hier een voorstelling van het Pak Udjo’s orkest bijwonen. Dit is een leuke voorstelling waarbij kinderen en volwassenen muziek maken en Sundanese dansen opvoeren.

Overnachting in het Sukajadi Hotel.

Ontbijt
Hotel

Bandung - treinstationNa het ontbijt vertrekken we naar het treinstation van Bandung.

Vervolgens reizen we met de trein (Argo Wilis), in de executive class, naar Kutoarjo. Tijdens deze treinreis kunt u genieten van het prachtige landschap van Java. Groene rijstvelden, dichte jungle en kleine stadjes wisselen elkaar af. Op het station van Kutoarjo staat de chauffeur u op te wachten voor de transfer naar Magelang.

Na aankomst in Magelang gaan we inchecken in het Manohara Hotel. Dit hotel ligt naast de Borobudur tempel. Vanuit de tuin en het restaurant ziet u de Borobudur liggen.

Overnachting in het Manohara Hotel – Magelang.

Ontbijt
Hotel

Magelang - Borobudur tempelNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de wereldberoemde Borobudur. Het is ook mogelijk om zeer vroeg in de ochtend de Borobudur te bezoeken. In dit geval kunt u genieten van een prachtige zonsopkomst over de tempel.

De Borobudur tempel is één van de 7-wereldwonderen en is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld voorzien van meer dan 500 Boeddhabeelden. Het tempelcomplex ligt op een heuvel midden in de groene velden. De Borobudur werd in de 9e eeuw gebouwd door de Sailendra-dynastie en is opgebouwd als één grote stupa met een basis van 123 m². De stupa bestaat uit negen etages, welke de boeddhistische kosmos vertegenwoordigen. Hiervan zijn de onderste zes etages vierkant en de bovenste drie rond. Op de bovenste etages bevinden zich 72 kleine stoepa’s, die gebouwd zijn rondom één grote centrale stupa. Bovenop de tempel heeft u een schitterend uitzicht.

Later op de dag brengen we een bezoek aan het Paleis van de Sultan (Kraton), een stad in een stad, omgeven door 4 muren en daterend uit de 18de eeuw. Het Kraton werd gebouwd in opdracht van vorst Mangkoeboemi (Sultan Hamengkoeboewono I) en wordt nog steeds bewoond door de huidige Sultan van Yogjakarta. De kraton is nu nog steeds het middelpunt van uitgebreide rituelen, dans- en gamelanvoorstellingen.

Na het inchecken in het Duta Garden Hotel kunt u de rest van de dag vrij besteden. Yogyakarta is een gezellige stad waar nog steeds veel fietstaxi’s (becak) en andongs (paard en wagen) rondrijden. Met deze vervoersmiddelen kunt u op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen. Yogyakarta is bekend vanwege haar zilversmeden en batikateliers. Eén van de beroemdste straten is de Jalan Malioboro. Hier vindt u vele marktkraampjes en winkels.

Overnachting in het Duta Garden Hotel – Yogyakarta.

Ontbijt
Hotel

Yogyakarta - PrambananNa het ontbijt bezoeken we de beroemde hindoetempel Prambanan, gebouwd in de 9e eeuw door een Shivaitische koning uit de tweede Mataram-dynastie. Het Prambanan complex bestaat uit drie hoofdtempels, de Trisakti (de drie heilige plaatsen). De grootste tempel, gewijd aan de God Shiva, is 47 meter hoog. De tempel ten noorden hiervan is gewijd aan Vishnoe en de tempel ten zuiden aan Brahma. Tegenover deze drie hoofdtempels liggen nog enkele kleinere tempels die gewijd zijn aan diverse dieren, zoals de stier, de gans en de adelaar. Prambanan betekent ‘veel priesters’ en in de reliëfs worden ze met een lange baard afgebeeld. In het complex kunt u rustig rondwandelen en de tempels betreden, zodat u alle prachtige details kunt ontdekken. Het complex staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Hierna vertrekken we naar Kediri, deze tocht gaat door het indrukwekkende Tengger gebergte.

Onderweg bezoeken we in Solo het Mangkunegaran Paleis, waar nog de tradities te zien zijn uit het Javaanse Majapahit koninkrijk.

Overnachting in het Grand Surya Hotel – Kediri.

Ontbijt
Hotel

Malang - Santika HotelNa het ontbijt reizen we verder naar het bergplaatsje Malang. Onderweg kunt u genieten van het landschap.

Malang is een relatief koele stad, omdat het hoog gelegen is. De stad ligt ingesloten tussen twee bergmassieven: in het westen het Kawi-Butakmassief en in het oosten het Tenggergebergte met de actieve Bromo en de Semeru, de hoogste berg van Java. Malang heeft een oude geschiedenis als plaats in de oude koninkrijken Kanjuruhan en Singhasari. In 1879 werd de spoorlijn naar Malang geopend en werd het goed bereikbaar als recreatieoord. Voor de oorlog was Malang een geliefd woonoord voor de (gepensioneerde) Nederlanders. In Malang vindt u nog steeds de brede lanen met bomen en parken uit de jaren 1920-1940.

Overnachting in het Santika Hotel – Malang.

Ontbijt
Hotel

Java - Bromo vulkaanZeer vroeg in de ochtend vertrekt u, per jeep, naar Penanjakan Mountain om (indien het helder weer is) een prachtige zonsopgang te zien. Vanaf deze locatie kunt u genieten van spectaculaire vergezichten. Bij helder weer ziet u de actieve vulkaan Semeru, de hoogste berg van Java. De temperatuur op de berg kan dalen tot 5 graden boven nul, dus wij raden u aan een trui of sweater aan te doen. Mount Penanjakan ligt vlakbij de Bromo en is zelfs 400 meter hoger. Vanaf dit punt kun je dus genieten van het uitzicht over de krater en de omgeving.

Hierna gaan we de Bromo vulkaan beklimmen. Rondom de vulkaan bevindt zich een maanachtig landschap. De lava heeft alles rondom de krater verwoest en een grijsachtig landschap achtergelaten. De klim naar boven is vrij stijl. Voor iedereen met een goede conditie is het prima te doen. Op de top bevindt zich een viewpoint.

Vervolgens rijden we, na het ontbijt, verder naar Surabaya.

Overnachting in het Ibis Hotel – Surabaya.

Ontbijt
Hotel
Dag 08 :
Surabaya

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Surabaya. Hier eindigt deze tour.

Vanuit Surabaya kunt u een binnenlandse vlucht nemen naar vele bestemmingen in Indonesië, zoals Bali of Jakarta.

Deze reis wordt uitgevoerd met een Engelssprekende chauffeur en is exclusief de entreegelden. Deze moeten (indien van toepassing) ter plaatse worden betaald. Op aanvraag kunnen wij een Nederlandssprekende gids tijdens deze reis voor u regelen.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Jakarta - Surabaya Tour

Kaart Jakarta - Surabaya Tour

Jakarta - Surabaya Tour - 8 Dagen - I-JAV-24

Deze reis is exclusief de entreegelden, deze moeten ter plaatse worden voldaan.


  • Entreegelden ongeveer: € 142 per persoon

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 januari 2024 t/m 31 maart 2024: € 225
  • 01 april 2024 t/m 31 maart 2025: € 239

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners:


Toeslag bij verblijf van 21 december 2023 t/m 05 januari 2024: Kerst & Nieuwjaar

Toeslag bij verblijf van 03 april 2024 t/m 20 april 2024: Idul Fitri periode (Suikerfeest)

Toeslag bij verblijf van 21 december 2024 t/m 05 januari 2025: Kerst & Nieuwjaar

Toeslagen hangen af van de exacte data dat u in een bepaald hotel verblijft, bij boeking zullen deze toeslagen met u worden besproken.

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Jakarta naar Surabaya

Reis details:

  • Jakarta
  • 2
  • I-JAV-24
  • 8 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis verlengen in Surabaya