Noord-Sumatra Jungle Tour

8 Days

Noord-Sumatra Jungle Tour

De Noord-Sumatra Jungle Tour is een 8 daagse rondreis door Sumatra.

Tijdens deze reis bezoeken we de indrukwekkende jungles van Noord-Sumatra.

Deze rondreis door Noord-Sumatra start in Medan

Medan, gelegen op Sumatra, is de bruisende hoofdstad van Noord-Sumatra. Deze stad staat bekend om haar rijke historie, met koloniale gebouwen die herinneren aan het Nederlandse verleden.

Bukit Lawang en Ketambe: Orang-oetans spotten in Sumatra

Bukit Lawang en Ketambe zijn twee dorpen in het Gunung Leuser National Park op Sumatra, beroemd om hun orang-oetans. Het dorp Bukit Lawang heeft een makkelijke toegang tot de jungle en semi-wilde orang-oetans. Ketambe is afgelegen en biedt een authentiekere jungle-ervaring met echte wilde orang-oetans.

Vervolgens bezoekt u Lake Toba

Lake Toba, gelegen in Noord-Sumatra, is met 1.130 km² het grootste meer van Indonesië. Het kratermeer ontstond 74.000 jaar geleden na een gigantische vulkaanuitbarsting. Op het Samosir-eiland in het midden van het meer vind je traditionele Batak-dorpen met unieke architectuur en begrafenisrituelen.

U kunt deze rondreis combineren met één van onze andere Sumatra programma’s. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Medan kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw vakantie naar Sumatra persoonlijk komen bespreken met één van onze Indonesië specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Noord-Sumatra Jungle Tour – Dagelijks vertrek vanuit Medan

  • Medan
  • 2
  • I-SUM-09
  • 8 Dag
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Programma

Dag 01 :
Medan

Medan - Le Polonia HotelAankomst op het Kuala Namu International Airport van Medan, de hoofdstad van Noord-Sumatra.

Na aankomst op het vliegveld volgt de transfer naar het Le Polonia Hotel. Dit hotel beschikt over een zwembad.

De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen.

Overnachting in het Le Polonia Hotel.

Hotel

Medan - Masjid RayaNa het ontbijt maken we in Medan een stadstour. We bezoeken het Paleis van de Sultan, de Grote Moskee en de Chinese tempel.

Het Paleis van de Sultan behoort tot één van de mooiste paleizen van Indonesië. Het paleis heeft een unieke architectuur en telt slechts twee verdiepingen. Het werd in 1888 gebouwd door de Sultan van Deli, Ma’mun Al-Rashid Alam Perkas. Het door geel gedomineerd paleis heeft een oppervlakte van 2772 vierkante meter. Alleen de grote zaal, voorzien de inauguratie troon, is open voor het publiek. De zaal beschikt over prachtig gedecoreerde plafonds en muren.

De Masjid Raya, de Grote Moskee van Medan dateert uit 1906. De moskee heeft een achthoekige vorm en heeft een vleugel op de zuiden, het oosten, het noorden en het westen.

De Chinese tempel, de Vihara Gunung Timur, dateert uit 1962. De tempel is gelegen bij de Babura rivier en wordt bezocht door zowel boeddhistische als taoïstische gelovigen.

Hierna reizen we verder naar Bukit Lawang. Onderweg kunt u genieten van het prachtige junglelandschap en de vele rubber- en palmolieplantages. We zullen af en toe even stoppen om deze plantages van dichtbij te bekijken.

Bukit Lawang is een klein dorp dat gelegen is op ongeveer 90km ten noordwesten van Medan. In 1973 werd in Bukit Lawang een rehabilitatiecentrum voor Orang-oetans opgericht met het doel om deze prachtige dieren weer in het wild te laten leven.

Overnachting in de Bukit Lawang Cottage.

Ontbijt
Hotel

Leuser National Park - Orang-oetanNa het ontbijt gaan we een prachtige jungletrekking maken.

Onder begeleiding van een lokale gids maken we een wandeling van circa 3 uur door het Leuser National Park. We gaan hier genieten van de rijke flora en fauna in dit ongerepte regenwoud. Onderweg kunnen we oog in oog komen te staan met de Orang-oetans.

Verder leven er in dit gebied vele andere diersoorten, zoals de Thomas Leaf apen, langstaart makaken, gibbons en de zwarte gibbons. Ook de grootste bloem ter wereld, de rafflesia, kunnen we hopelijk bewonderen. Na deze trekking die ongeveer 3 uur duurt keren we terug naar ons hotel.

Na een korte rustpauze rijden we via Sembahe en Sibolangit naar Berastagi. Na aankomst in Berastagi brengen we een bezoek aan de Taman Alam Lumbini. Deze prachtige goudgele Boeddhistische tempel is gebouwd in 2010 en is een copy van de Shwedagon Pagode uit Yangon. In de tempel staan vier schitterende Boeddhabeelden. Deze beelden zijn in de vier windrichtingen geplaatst. Vervolgens bezoeken we de lokale fruitmarkt.

Overnachting in het Mikie Holiday Resort.

Ontbijt
Hotel

Lingga - Batak KaroNa het ontbijt vertrekken we naar Ketambe.

Onderweg bezoeken we het traditionele Batak Karo dorp Lingga. Ook maken we een stop in Bukit Barisan.

Overnachting in het Thousand Hills Guesthouse.

Ontbijt
Guesthouse
Dag 05 :
Ketambe

Ketambe - Leuser National ParkNa het ontbijt gaan we een prachtige jungle trekking maken in Ketambe (Leuser National Park). We gaan hier het tropische regenwoud bewonderen. We zien hier de dieren in hun natuurlijke omgeving. We zullen diep de jungle in gaan waar we een grote kans hebben om orang-oetans, gibbons, herten, wilde varkens en vele vogelsoorten tegen te komen.

De gids vertelt u van alles over de in het wild groeiende planten en bomen. Ook bekijken we de verschillende soorten insecten die in de jungles van Sumatra leven. Bij de rivier kunt u even een verkoelend bad nemen. Een eenvoudige lunch is inbegrepen.

Laat in de middag zullen we weer terugkeren bij ons verblijf. U zult zeker met plezier terugkijken op deze indrukwekkende dag.

Overnachting in het Thousand Hills Guesthouse.

Ontbijt
Guesthouse

Sumatra - Toba MeerVandaag verlaten we, na het ontbijt, het junglelandschap en reizen via Sidikalang naar Samosir.

Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap van Noord-Sumatra.

Bij Tele hebben we een schitterend uitzicht over het Toba meer.

Overnachting in de Tabo Cottages.

Ontbijt
Hotel
Dag 07 :
Samosir

Samosir - TomokVandaag maken we na het ontbijt een dagtour op Samosir. We bezoeken diverse traditionele Batak Toba dorpjes.

In Ambarita bezoeken we de ontmoetingsplaats van de Sialagan koningen. Ambarita is een klein dorpje op het eiland Samosir. In de omgeving van Ambarita vinden we prachtige traditionele Batak huizen. Ambarita is beroemd vanwege de Huta Siallagan. Hier vindt u een aantal stenen stoelen en een stenen tafel. Deze locatie werd gebruikt als gerechtshof. Indien men in die tijd schuldig werd bevonden, dan werden de daders direct na de sessie onthoofd.

In Aek Natonang, gelegen op de top van een heuvel bevindt zich een meer. U kunt hier rondwandelen en genieten van het prachtige uitzicht.

In Tomok gaan we de oude graftombes van de Sidabutar koningen bekijken.

Indien we nog genoeg tijd over hebben dan maken we een stop bij een lokaal schooltje. Hier kunt u rondwandelen en kennismaken met de lokale bewoners.

Overnachting in de Tabo Cottages.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt gaan we via Parapat terug naar Medan.

We rijden via Pematang Siantar en Tebingtinggi. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap. We zien onder andere rubber- en cacaoplantages.

Na aankomst in Medan volgt de transfer naar de luchthaven of een hotel in Medan. Hier eindigt deze tour.

U kunt deze reis verlengen in Medan of eventueel een andere “bouwsteenmodule” koppelen aan dit programma. Wilt u langer in een bepaalde plaats verblijven of iets wijzigen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Het is ook mogelijk om verder te vliegen naar bijvoorbeeld Java of Bali. ALLES KAN EN NIETS MOET

U kunt deze reis boeken inclusief. In dit geval wordt deze reis uitgevoerd met een airconditioned privé auto/minibus met chauffeur en een Engelssprekende gids.

Of u kunt deze reis boeken exclusief. In dit geval wordt deze reis uitgevoerd met een airconditioned privé auto/minibus met een Engelssprekende chauffeur, dus zonder gids.

De entreegelden zijn in beide gevallen inbegrepen. De jungletrekkings in Bukit Lawang en Ketambe zijn in beide gevallen met een lokale gids.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Noord-Sumatra Jungle Tour

Kaart Noord Sumatra Jungle Tour

Noord Sumatra Jungle Tour - 8 Dagen - I-SUM-09

1-persoonskamer toeslag:


  • 15 maart 2024 t/m 31 december 2024: € 239

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners:


Toeslag bij verblijf van 07 april 2024 t/m 15 april 2024: Idul Fitri periode

Toeslag bij verblijf van 22 december 2024 t/m 03 januari 2025: Kerst & Nieuwjaar

Toeslagen hangen af van de exacte data dat u in een bepaald hotel verblijft, bij boeking zullen deze toeslagen met u worden besproken.

Sumatra - Leuser National Park
Medan - Vihara Gunung Timur
Medan - Vihara Gunung Timur
Sumatra - Leuser National Park
Sumatra - Leuser National Park
Berastagi - Lokale fruitmarkt
Ketambe - Thousand Hills Guesthouse
Ketambe - Jungle trekking
Ketambe - Jungle trekking
slider_noord_sumatra_jungle_tour_01

De Noord-Sumatra Jungle Tour

slider_noord_sumatra_jungle_tour_02

Dag 02: De Chinese tempel, de Vihara Gunung Timur, dateert uit 1962

slider_noord_sumatra_jungle_tour_03

Dag 02: Eén van de prachtige beelden voor deze Chinese tempel

slider_noord_sumatra_jungle_tour_04

Dag 03: Een Orang-oetan in het Leuser National Park

slider_noord_sumatra_jungle_tour_05

Dag 03: Een Orang-oetan in het Leuser National Park

slider_noord_sumatra_jungle_tour_06

Dag 03: Ook bezoeken we de lokale fruitmarkt in Brastagi

slider_noord_sumatra_jungle_tour_07

Dag 04: We gaan inchecken in het Thousand Hills Guesthouse in Ketambe

slider_noord_sumatra_jungle_tour_08

Dag 05: We gaan een jungle trekking maken door het tropische regenwoud

slider_noord_sumatra_jungle_tour_09

Dag 05: U kunt een verkoelend bad nemen in de rivier

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_noord_sumatra_jungle_tour_01
slider_noord_sumatra_jungle_tour_02
slider_noord_sumatra_jungle_tour_03
slider_noord_sumatra_jungle_tour_04
slider_noord_sumatra_jungle_tour_05
slider_noord_sumatra_jungle_tour_06
slider_noord_sumatra_jungle_tour_07
slider_noord_sumatra_jungle_tour_08
slider_noord_sumatra_jungle_tour_09
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Noord-Sumatra Jungle Tour