Noord-Sumatra Special Tour - 9 Dagen

Noord-Sumatra Special Tour

De Noord-Sumatra Special Tour is een 9 daagse individuele rondreis op Sumatra, Indonesië.

U start deze rondreis in de hoofdstad Medan

We beginnen in Medan, hier maken we een stadstour en bezoeken de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Medan is de hoofdstad van de provincie Noord-Sumatra, een van de grootste en meest diverse eilanden van Indonesië. Voor stadsliefhebbers is een reis naar Medan de perfecte gelegenheid om te genieten van alles wat deze bruisende stad te bieden heeft. Bezoekers kunnen de levendige straatmarkten verkennen, heerlijk lokaal eten proeven en zich onderdompelen in het rijke culturele erfgoed van de stad.

Een van de topattracties in Medan is het indrukwekkende Maimoon-paleis, een groot gebouw dat dateert uit de 19e eeuw. Andere opmerkelijke bezienswaardigheden zijn het Tjong A Fie Mansion, een prachtig Chinees herenhuis, en de Grote Moskee van Medan, een mooie plek waar bezoekers meer kunnen leren over de lokale islamitische cultuur.

De volgende bestemming tijdens deze Noord-Sumatra Special tour is Tangkahan

Vervolgens reizen we verder naar Tangkahan. Hier gaan we meehelpen de olifanten te wassen.

De olifantenwaservaring is niet alleen leuk voor bezoekers, maar biedt ook een veilige en comfortabele omgeving voor de olifanten, omdat ze kunnen afkoelen en schadelijke parasieten kunnen kwijtraken. Bovendien stelt de riviersafari-beleving bezoekers in staat om zich onder te dompelen in de natuurlijke omgeving en de biodiversiteit van het gebied te waarderen.

Bezoekers kunnen, tijdens deze Noord-Sumatra Special Tour, meer te weten komen over de conservatie-inspanningen die worden genomen om de bedreigde Sumatraanse olifanten te beschermen, evenals over de betrokkenheid van de lokale gemeenschap bij duurzame toerismeprojecten.

Ook gaat u een trekking maken door het Leuser National Park

Bij Bukit Lawang gaan we proberen de Orang-oetans te spotten.

Trekken in het nationaal park Leuser is een ongelooflijke ervaring voor natuurliefhebbers en avonturiers. Dit beschermde bos in Noord-Sumatra, is de thuisbasis van enkele van de meest majestueuze en bedreigde dieren op de planeet, waaronder Sumatraanse tijgers, orang-oetans, olifanten en neushoorns. Het park biedt verschillende wandelpaden, die allemaal mogelijkheden bieden om de weelderige regenwouden, bergen en rivierdalen te verkennen. Langs de paden kunnen trekkers verschillende exotische vogelsoorten, oude bomen en unieke flora spotten. De gidsen en rangers zijn goed geïnformeerd over de lokale fauna en ecosystemen, waardoor de trek informatief en vermakelijk is.

Tot slot bezoekt u tijdens de Noord-Sumatra Special Tour het prachtige Lake Toba

Uiteraard staat ook Lake Toba op het programma. 

Samosir is een prachtig eiland gelegen in het midden van het Toba-meer. Het is het grootste eiland in het meer en is de thuisbasis van de Batak Toba mensen, een inheemse stam met een rijke culturele erfenis. Het eiland is omgeven door panoramische uitzichten op het meer en de bergen waardoor het een uitstekende bestemming is voor natuurliefhebbers die op zoek zijn naar rust. Samosir is beroemd om zijn traditionele Batak-huizen, rijkelijk versierd met ingewikkelde gravures.

Bezoekers kunnen genieten van culturele optredens, traditionele gerechten proeven en handgemaakte ambachten kopen. Het eiland Samosir is gemakkelijk bereikbaar per veerboot vanuit Parapat en de reis zelf is al een traktatie, met schilderachtige uitzichten op het meer en de omliggende bergen. Over het algemeen is Samosir een must-visit voor iedereen die op zoek is naar een unieke culturele en natuurlijke ervaring in Indonesië.

U kunt deze Noord-Sumatra Special Tour combineren met één van onze andere Sumatra programma’s. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Medan kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

BM Air Reizen heeft een reisburo in Maarssen waar u uw vakantie naar Sumatra kunt bespreken

Wilt u uw vakantie naar Sumatra persoonlijk komen bespreken met één van onze Indonesië specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Noord-Sumatra Special Tour – Dagelijks vertrek vanuit Medan

Dag 01 :
Medan

Aankomst op het Kuala Namu International Airport van Medan, de hoofdstad van Noord-Sumatra.

Na aankomst op het vliegveld volgt de transfer naar het Le Polonia Hotel. Dit hotel is gelegen in het centrum van Medan. Op loopafstand bevindt zich het winkelcentrum Sun Plaza Medan Mall. Verder beschikt het hotel over een zwembad.

De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen.

Overnachting in het Le Polonia Hotel.

Hotel

Medan - Paleis van de SultanNa het ontbijt maken we in Medan een stadstour. We bezoeken het Paleis van de Sultan, de Grote Moskee en de Chinese tempel.

Het Paleis van de Sultan behoort tot één van de mooiste paleizen van Indonesië. Het paleis heeft een unieke architectuur en telt slechts twee verdiepingen. Het werd in 1888 gebouwd door de Sultan van Deli, Ma’mun Al-Rashid Alam Perkas. Het door geel gedomineerd paleis heeft een oppervlakte van 2772 vierkante meter. Alleen de grote zaal, voorzien de inauguratie troon, is open voor het publiek. De zaal beschikt over prachtig gedecoreerde plafonds en muren.

De Masjid Raya, de Grote Moskee van Medan dateert uit 1906. De moskee heeft een achthoekige vorm en heeft een vleugel op de zuiden, het oosten, het noorden en het westen.

De Chinese tempel, de Vihara Gunung Timur, dateert uit 1962. De tempel is gelegen bij de Babura rivier en wordt bezocht door zowel boeddhistische als taoïstische gelovigen.

Hierna rijden we via Binjai en Batang Serangan naar Tangkahan. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap. Het jungledorp Tangkahan ligt aan de grens van het Gunung Leuser National Park, midden in het tropische regenwoud.

Overnachting in het Mega Inn.

Ontbijt
Hotel
Dag 03 :
Tangkahan

Tangkahan - tubingNa het ontbijt maken we een korte wandeling naar de olifanten. Hier kunt u kennis maken met de verzorgers en de olifanten. De olifanten beginnen met hun dagelijkse bad in de rivier. U mag het water in gaan om mee te helpen deze prachtige dieren te wassen. Een unieke ervaring!

Na het baden gaan we de olifanten te eten geven. Vervolgens gaan we tubing. Per rubberband zakken we langzaam de rivier af.

Hierna bezoeken we een waterval, waar u heerlijk kunt zwemmen en relaxen. Durft u het aan om een natuurlijk douche te nemen in de waterval.

In de middag keren we terug in het dorp Tangkahan, waar u kunt kennis maken met de lokale bewoners.

Overnachting in het Mega Inn.

Ontbijt
Hotel

Bukit Lawang CottagesNa het ontbijt reizen we verder naar Bukit Lawang. Onderweg kunt u genieten van het prachtige junglelandschap en de vele rubber- en palmolieplantages. We zullen af en toe even stoppen om deze plantages van dichtbij te bekijken.

Bukit Lawang is een klein dorp dat gelegen is op ongeveer 90km ten noordwesten van Medan. In 1973 werd in Bukit Lawang een rehabilitatiecentrum voor Orang-oetans opgericht met het doel om deze prachtige dieren weer in het wild te laten leven. Tegenwoordig worden de Orang-oetans niet meer bijgevoerd, zodat ze zich zelf moeten redden in de jungle. Veel Orang-oetans zijn echter nog steeds gewend aan mensen, zodat de kans groot is dat we ze hier kunnen spotten. De jungles rondom Bukit Lawang is één van de nog maar twee leefgebieden van de Orang-oetans.

Overnachting in de Bukit Lawang Cottage.

Ontbijt
Hotel

Leuser National Park - Orang-oetanNa het ontbijt gaan we een prachtige jungletrekking maken.

Onder begeleiding van een lokale gids maken we een wandeling van circa 3 uur door het Leuser National Park. We gaan hier genieten van de rijke flora en fauna in dit ongerepte regenwoud. Onderweg kunnen we oog in oog komen te staan met de Orang-oetans.

Verder leven er in dit gebied vele andere diersoorten, zoals de Thomas Leaf apen, langstaart makaken, gibbons en de zwarte gibbons. Ook de grootste bloem ter wereld, de rafflesia, kunnen we hopelijk bewonderen.

Na deze fantastische trekking keren we terug naar ons hotel. De middag kunt u vrij besteden. In de omgeving van het hotel ligt een klein dorpje dat u kunt bezoeken.

Overnachting in de Bukit Lawang Cottage.

Ontbijt
Hotel

Berastagi - Taman Alam LumbiniVandaag rijden we, na het ontbijt, naar Berastagi. We gaan over de nieuwe weg en passeren verschillende dorpjes zoals Namu Ukur, Rumah Galuh en Simpang Kuta Buluh. Tijdens deze rit kunt u verder genieten van het zicht op de Sinabung vulkaan.

Na aankomst in Berastagi brengen we een bezoek aan de Taman Alam Lumbini. Deze prachtige goudgele Boeddhistische tempel is gebouwd in 2010 en is een kopie van de Shwedagon Pagode uit Yangon. In de tempel staan vier schitterende Boeddhabeelden. Deze beelden zijn in de vier windrichtingen geplaatst.

Vervolgens bezoeken we de lokale fruitmarkt en Gundaling Hill. Vanaf Gundaling Hill kunt u genieten van het prachtige uitzicht over Berastagi en Mount Sinabung. Op de fruitmarkt van Berastagi wordt veel fruit uit de regio aangeboden. Maak een praatje met de handelaren en proef de lokale vruchten.

Overnachting in het Mikie Holiday Resort.

Ontbijt
Hotel

Dokan - Batak Karo dorpNa het ontbijt reizen we verder naar Lake Toba.

Onderweg bezoeken we in Dokan een traditioneel Batak Karo dorp.

Vervolgens stoppen we bij de Sipisopiso waterval. Hier kunt u genieten van de waterval, waarvan het water meer dan 100m naar beneden valt. Het is één van de grootste watervallen van Indonesië. Verder heeft u hier een prachtig zicht op het noordelijke gedeelte van het Toba meer.

Hierna gaan we verder naar Tele, hier heeft u een prachtig zicht op het westelijke gedeelte van het Toba meer.

De volgende stop is bij de Efrata waterval. Ook deze waterval is prachtig gelegen en heeft een hoogte van ongeveer 30m.

Tot slot bezoeken we Lumban Suhi-suhi, een traditioneel dorpje beroemd vanwege haar weeftechnieken.

In de middag aankomst op het eiland Samosir.

Overnachting in de Tabo Cottages.

Ontbijt
Hotel
Dag 08 :
Samosir

Ambarita - Huta SiallaganVandaag maken we na het ontbijt een dagtour op Samosir. We bezoeken diverse traditionele Batak Toba dorpjes.

In Ambarita bezoeken we de ontmoetingsplaats van de Sialagan koningen. Ambarita is een klein dorpje op het eiland Samosir. In de omgeving van Ambarita vinden we prachtige traditionele Batak huizen. Ambarita is beroemd vanwege de Huta Siallagan. Hier vindt u een aantal stenen stoelen en een stenen tafel. Deze locatie werd gebruikt als gerechtshof. Indien men in die tijd schuldig werd bevonden, dan werden de daders direct na de sessie onthoofd.

In Aek Natonang, gelegen op de top van een heuvel bevindt zich een meer. U kunt hier rondwandelen en genieten van het prachtige uitzicht.

In Tomok gaan we de oude graftombes van de Sidabutar koningen bekijken.

Indien we nog genoeg tijd over hebben dan maken we een stop bij een lokaal schooltje. Hier kunt u rondwandelen en kennismaken met de lokale bewoners.

Overnachting in de Tabo Cottage.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt gaan we via Parapat terug naar Medan.

We rijden via Pematang Siantar en Tebingtinggi. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap. We zien onder andere rubber- en cacaoplantages.

Na aankomst in Medan volgt de transfer naar de luchthaven of een hotel in Medan. Hier eindigt deze tour.

U kunt deze reis verlengen in Medan of eventueel een andere Sumatra reizen koppelen aan dit programma. Wilt u langer in een bepaalde plaats verblijven of iets wijzigen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Het is ook mogelijk om verder te vliegen naar bijvoorbeeld Java of Bali. ALLES KAN EN NIETS MOET

U kunt deze reis boeken inclusief. In dit geval wordt deze reis uitgevoerd met een airconditioned privé auto/minibus met chauffeur en een Engelssprekende gids.

Of u kunt deze reis boeken exclusief. In dit geval wordt deze reis uitgevoerd met een airconditioned privé auto/minibus met een Engelssprekende chauffeur, dus zonder gids.

De entreegelden zijn in beide gevallen inbegrepen. De jungletrekking in Bukit Lawang is in beide gevallen met een lokale gids.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Noord-Sumatra Special Tour

Kaart Noord Sumatra Special Tour

Noord Sumatra Special Tour - 9 Dagen - I-SUM-07

1-persoonskamer toeslag:


  • 15 maart 2024 t/m 31 december 2024: € 239

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners:


Toeslag bij verblijf van 07 april 2024 t/m 15 april 2024: Idul Fitri periode

Toeslag bij verblijf van 22 december 2024 t/m 03 januari 2025: Kerst & Nieuwjaar

Toeslagen hangen af van de exacte data dat u in een bepaald hotel verblijft, bij boeking zullen deze toeslagen met u worden besproken.

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Noord-Sumatra Special Tour

Reis details:

  • Medan
  • 2
  • I-SUM-07
  • 9 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen