Sumatra Best Deal

4 Days

Sumatra Best Deal

De Sumatra Best Deal is een 4 daagse rondreis op Sumatra.

Als je klaar bent voor een spannende en onvergetelijke reis op Sumatra, dan moet je zeker Bukit Lawang, nationaal park Leuser en Medan aan je reisroute toevoegen! Deze vierdaagse avontuurlijke Sumatra Best Deal zit boordevol diverse activiteiten en bezienswaardigheden. Welke aan elke reiziger tegemoetkomen die zijn horizon wil verbreden.

U start deze Sumatra Best Deal in Bukit Lawang

Bukit Lawang is een verborgen juweeltje dat een unieke kans biedt om de schoonheid van de natuur te ervaren. Je kunt je in verbinding stellen met de omgeving door in milieuvriendelijke accommodaties te verblijven. En jezelf onder te dompelen in de weelderige jungles die de regio omringen. Maak een opwindende begeleide trektocht door het nationaal park Leuser waar je enkele van de zeldzaamste en meest fascinerende dieren in het wild kunt spotten, zoals orang-oetans en Sumatraanse tijgers.

Vervolgens bezoekt u Medan

De culturele en religieuze bezienswaardigheden van Medan zijn een must-see tijdens je reis naar Indonesië. Je kunt je verwonderen over de prachtige architectuur van het Sultanspaleis. Een iconisch voorbeeld van de traditionele Maleisische stijl. Bezoek de beroemde Masjid Raya, een van de grootste moskeeën in Zuidoost-Azië, en de opvallende Vihara Gunung Timur, een prachtige boeddhistische tempel die je adembenemend zal vinden. Daarnaast kun je op de bruisende nachtmarkten genieten van de heerlijke lokale keuken van de stad en eens durian proberen, een zeer gewilde en unieke vrucht.

Kortom, deze Sumatra Best Deal van vier dagen is de perfecte manier om te genieten van natuur, cultuur en avontuur in het hart van Indonesië. Maak je klaar voor de reis van je leven!

Bezoek ons reisburo in Maarssen om uw vakantie naar Sumatra te bespreken

U kunt deze Sumatra Best Deal combineren met één van onze andere Sumatra programma’s. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Medan kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw vakantie naar Sumatra persoonlijk komen bespreken met één van onze Indonesië specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Sumatra Best Deal – Dagelijks vertrek vanuit Medan

  • Medan
  • 2
  • I-SUM-01
  • 4 Dag
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Programma

Sumatra - Bukit Lawang CottagesAankomst op het Kuala Namu International Airport van Medan, de hoofdstad van Noord-Sumatra. U wordt van het vliegveld opgehaald en daarna reizen we verder naar Bukit Lawang.

Onderweg kunt u genieten van de vele rubber- en palmolieplantages. We zullen af en toe even stoppen om deze plantages van dichtbij te bekijken.

Na aankomst in Bukit Lawang gaan we inchecken in de Bukit Lawang Cottages. Dit eco-hotel is gelegen aan de rand van de jungle, langs de Bohorok rivier. Het is gelegen op één van de beste locaties om een bezoek te brengen aan het Orang-oetan reservaat. Rondom het hotel lopen de aapjes vrij rond. Vanuit het hotel kunt u volop genieten van de geluiden uit de jungle. Achter het hotel langs bevindt zich een eco-trail. In het restaurant kunt u terecht voor heerlijke lokale- en westerse gerechten.

Overnachting in de Bukit Lawang Cottage.

Hotel

Leuser National Park - Orang-oetanNa het ontbijt gaan we een prachtige jungletrekking maken.

Onder begeleiding van een lokale gids maken we een wandeling van circa 3 uur door het Leuser National Park. We gaan hier genieten van de rijke flora en fauna in dit ongerepte regenwoud. Onderweg kunnen we oog in oog komen te staan met de Orang-oetans.

Verder leven er in dit gebied vele andere diersoorten, zoals de Thomas Leaf apen, langstaart makaken, gibbons en de zwarte gibbons. Ook de grootste bloem ter wereld, de rafflesia, kunnen we hopelijk bewonderen.

Na deze fantastische trekking keren we terug naar ons hotel. De middag kunt u vrij besteden. In de omgeving van het hotel ligt een klein dorpje dat u kunt bezoeken.

Overnachting in de Bukit Lawang Cottage.

Ontbijt
Hotel

Medan - Vihara Gunung TimurNa het ontbijt kunt u de ochtend nog vrij besteden. U kunt een wandeling maken in de omgeving of gaan zwemmen in de rivier.

Vervolgens verlaten we Bukit Lawang en reizen naar Medan. Na aankomst in Medan maken we een stadstour. We bezoeken het Paleis van de Sultan, de Grote Moskee en een Chinese tempel.

Het Paleis van de Sultan behoort tot één van de mooiste paleizen van Indonesië. Het paleis heeft een unieke architectuur en telt slechts twee verdiepingen. Het werd in 1888 gebouwd door de Sultan van Deli, Ma’mun Al-Rashid Alam Perkas. Het door geel gedomineerd paleis heeft een oppervlakte van 2772 vierkante meter. Alleen de grote zaal, voorzien de inauguratie troon, is open voor het publiek. De zaal beschikt over prachtig gedecoreerde plafonds en muren.

De Masjid Raya, de Grote Moskee van Medan dateert uit 1906. De moskee heeft een achthoekige vorm en heeft een vleugel op de zuiden, het oosten, het noorden en het westen.

De Chinese tempel, de Vihara Gunung Timur, dateert uit 1962. De tempel is gelegen bij de Babura rivier en wordt bezocht door zowel boeddhistische als taoïstische gelovigen.

Overnachting in het Emerald Garden Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 04 :
Medan

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Medan. Hier eindigt deze tour.

U kunt deze reis verlengen in Medan of eventueel een andere Sumatra reis koppelen aan dit programma. Wilt u langer in een bepaalde plaats verblijven of iets wijzigen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Het is ook mogelijk om verder te vliegen naar bijvoorbeeld Java of Bali. ALLES KAN EN NIETS MOET

U kunt deze reis boeken inclusief. In dit geval wordt deze reis uitgevoerd met een airconditioned privé auto/minibus met chauffeur en een Engelssprekende gids.

Of u kunt deze reis boeken exclusief. In dit geval wordt deze reis uitgevoerd met een airconditioned privé auto/minibus met een Engelssprekende chauffeur, dus zonder gids.

De entreegelden zijn in beide gevallen inbegrepen.

WILT U UW SUMATRA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Sumatra Best Deal

Kaart Sumatra Best Deal

Sumatra Best Deal - 4 Dagen - I-SUM-01

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 juni 2024 t/m 31 december 2024: € 92

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners:


Toeslag bij verblijf van 20 december 2024 t/m 03 januari 2025: Kerst & Nieuwjaar

Toeslagen hangen af van de exacte data dat u in een bepaald hotel verblijft, bij boeking zullen deze toeslagen met u worden besproken.

Sumatra - Leuser National Park
Bukit Lawang - Bukit Lawang Cottages
Bukit Lawang - Bukit Lawang Cottages
Sumatra - Leuser National Park
Sumatra - Leuser National Park
Sumatra - Leuser National Park
Sumatra - Leuser National Park
Sumatra - Leuser National Park
Sumatra - Leuser National Park
slider_sumatra_best_deal_01

De Sumatra Best Deal - een superscherp geprijsd programma

slider_sumatra_best_deal_02

Dag 01: Transfer naar de Bukit Lawang Cottages

slider_sumatra_best_deal_03

Dag 01: Dit eco-hotel bestaat uit aan elkaar geschakelde huisjes

slider_sumatra_best_deal_04

Dag 01: Het hotel is gelegen aan de rand van de jungle

slider_sumatra_best_deal_05

Dag 02: Na het ontbijt gaan we een Jungle Trekking maken

slider_sumatra_best_deal_06

Dag 02: We maken een wandeltocht door het Leuser National Park

slider_sumatra_best_deal_07

Dag 02: Al snel zullen we de eerste aapjes tegenkomen

slider_sumatra_best_deal_08

Dag 02: De gids geeft uitleg en attendeert u op de aanwezige dieren

slider_sumatra_best_deal_09

Dag 02: U kunt oog in oog komen te staan met een orang-oetan

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_sumatra_best_deal_01
slider_sumatra_best_deal_02
slider_sumatra_best_deal_03
slider_sumatra_best_deal_04
slider_sumatra_best_deal_05
slider_sumatra_best_deal_06
slider_sumatra_best_deal_07
slider_sumatra_best_deal_08
slider_sumatra_best_deal_09
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Sumatra Best Deal