Great Sumatra Adventure - 16 Dagen

Great Sumatra Adventure

Een prachtige 16-daagse Sumatra rondreis van Medan naar Padang. Vanuit Medan reizen we naar Tangkahan, waar we gaan baden met de olifanten. In het Leuser National Park gaan we Orang-oetans spotten. Vervolgens gaan we op Samosir diverse Batak Toba dorpjes verkennen. Bij Bukittinggi gaan we kennismaken met de Minangkabau cultuur. Tot slot gaan we een bezoek brengen aan het Kerinci Seblat National Park. We eindigen deze indrukwekkende rondreis in Padang. Uiteraard kunt u deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen.

Dagelijks vertrek vanuit Medan

Dag 01 :
Medan

Medan - Masjid RayaAankomst op het Kuala Namu International Airport van Medan, de hoofdstad van Noord-Sumatra.

Na aankomst op het vliegveld volgt de transfer naar het Le Polonia Hotel. Dit hotel is gelegen in het centrum van Medan. Op loopafstand bevindt zich het winkelcentrum Sun Plaza Medan Mall. Verder beschikt het hotel over een zwembad.

De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen.

Overnachting in het Le Polonia Hotel.

Hotel

Tangkahan - Mega InnNa het ontbijt rijden we, via Binjai en Tanjung Pura, naar Tangkahan. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap en bezoeken we diverse dorpjes. In deze dorpjes maken we kennis met de dagelijkse activiteiten van de lokale bewoners.

Het jungledorp Tangkahan ligt aan de grens van het Gunung Leuser National Park, midden in het tropische regenwoud. We verblijven hier in het Mega Inn Lodge. Dit eenvoudige guesthouse is gelegen midden in de jungle.

Overnachting in het Mega Inn.

Ontbijt
Guesthouse
Dag 03 :
Tangkahan

Tangkahan - olifanten wassenNa het ontbijt maken we een korte wandeling naar de olifanten. Hier kunt u kennis maken met de mahouts (olifantentrainers) en de olifanten. De olifanten beginnen met hun dagelijkse bad in de rivier. U mag het water in gaan om mee te helpen deze prachtige dieren te wassen. Een unieke ervaring!

Na het baden gaan we de olifanten te eten geven. Vervolgens gaan we tubing. Per rubberband zakken we langzaam de rivier af.

Hierna bezoeken we de Buluh waterval, waar u heerlijk kunt zwemmen en relaxen. Durft u het aan om een natuurlijk douche te nemen in de waterval. Een picknick lunch is inclusief.

In de middag keren we terug in het dorp Tangkahan waar u kunt kennis maken met de lokale bewoners.

Overnachting in het Mega Inn.

Ontbijt, Lunch
Guesthouse

Bukit Lawang CottagesNa het ontbijt reizen we verder naar Bukit Lawang. Onderweg kunt u genieten van het prachtige junglelandschap en de vele rubber- en palmolieplantages. We zullen af en toe even stoppen om deze plantages van dichtbij te bekijken. Ook zullen we stoppen bij een lokaal schooltje.

Bukit Lawang is een klein dorp dat gelegen is op ongeveer 90km ten noordwesten van Medan. In 1973 werd in Bukit Lawang een rehabilitatiecentrum voor Orang-oetans opgericht met het doel om deze prachtige dieren weer in het wild te laten leven. Tegenwoordig worden de Orang-oetans niet meer bijgevoerd, zodat ze zich zelf moeten redden in de jungle. Veel Orang-oetans zijn echter nog steeds gewend aan mensen, zodat de kans groot is dat we ze hier kunnen spotten. De jungles rondom Bukit Lawang is één van de nog maar twee leefgebieden van de Orang-oetans.

Overnachting in de Bukit Lawang Cottage.

Ontbijt
Hotel

Leuser National Park - Orang-oetanNa het ontbijt gaan we een prachtige jungletrekking maken.

Onder begeleiding van een lokale gids maken we een wandeling van circa 3 uur door het Leuser National Park. We gaan hier genieten van de rijke flora en fauna in dit ongerepte regenwoud. Onderweg kunnen we oog in oog komen te staan met de Orang-oetans.

Verder leven er in dit gebied vele andere diersoorten, zoals de Thomas Leaf apen, langstaart makaken, gibbons en de zwarte gibbons. Ook de grootste bloem ter wereld, de rafflesia, kunnen we hopelijk bewonderen.

Na deze fantastische trekking keren we terug naar ons hotel. De middag kunt u vrij besteden. In de omgeving van het hotel ligt een klein dorpje dat u kunt bezoeken.

Overnachting in de Bukit Lawang Cottage.

Ontbijt
Hotel

Berastagi - fruitmarktVandaag rijden we, na het ontbijt, via Sibolangit naar Berastagi. Onderweg stoppen we bij de Sembahe rivier.

Na aankomst in Berastagi brengen we een bezoek aan de Taman Alam Lumbini. Deze prachtige goudgele Boeddhistische tempel is gebouwd in 2010 en is een kopie van de Shwedagon Pagode uit Yangon. In de tempel staan vier schitterende Boeddhabeelden. Deze beelden zijn in de vier windrichtingen geplaatst.

Vervolgens bezoeken we de lokale fruitmarkt en Gundaling Hill. Vanaf Gundaling Hill kunt u genieten van het prachtige uitzicht over Berastagi en Mount Sinabung. Op de fruitmarkt van Berastagi wordt veel fruit uit de regio aangeboden. Maak een praatje met de handelaren en proef de lokale vruchten.

Overnachting in het Grand Mutiara Hotel.

Ontbijt
Hotel

Sumatra - Dokan

Na het ontbijt reizen we verder naar Lake Toba.

Onderweg bezoeken we in Dokan een traditioneel Batak Karo dorp.

Vervolgens stoppen we bij de Sipisopiso waterval. Hier kunt u genieten van de waterval, waarvan het water meer dan 100m naar beneden valt. Het is één van de grootste watervallen van Indonesië. Verder heeft u hier een prachtig zicht op het noordelijke gedeelte van het Toba meer.

Hierna gaan we verder naar Tele, hier heeft u een prachtig zicht op het westelijke gedeelte van het Toba meer.

De volgende stop is bij de Efrata waterval. Ook deze waterval is prachtig gelegen en heeft een hoogte van ongeveer 30m.

Tot slot bezoeken we Lumban Suhi-suhi, een traditioneel dorpje beroemd vanwege haar weeftechnieken.

In de middag aankomst op het eiland Samosir.

Overnachting in de Tabo Cottages.

Ontbijt
Hotel
Dag 08 :
Samosir

Samosir - AmbaritaVandaag maken we, na het ontbijt, een dagtour op Samosir. We bezoeken diverse traditionele Batak Toba dorpjes.

In Ambarita bezoeken we de ontmoetingsplaats van de Sialagan koningen. Ambarita is een klein dorpje op het eiland Samosir. In de omgeving van Ambarita vinden we prachtige traditionele Batak huizen. Ambarita is beroemd vanwege de Huta Siallagan. Hier vindt u een aantal stenen stoelen en een stenen tafel. Deze locatie werd gebruikt als gerechtshof. Indien men in die tijd schuldig werd bevonden, dan werden de daders direct na de sessie onthoofd.

In Aek Natonang, gelegen op de top van een heuvel bevindt zich een meer. U kunt hier rondwandelen en genieten van het prachtige uitzicht.

In Tomok gaan we de oude graftombes van de Sidabutar koningen bekijken.

Indien we nog genoeg tijd over hebben dan maken we een stop bij een lokaal schooltje. Hier kunt u rondwandelen en kennismaken met de lokale bewoners.

Overnachting in de Tabo Cottage.

Ontbijt
Hotel

Sipirok - rijstterrassenNa het ontbijt reizen we terug naar Parapat. Vervolgens reizen we verder naar Sipirok.

Onderweg stoppen we bij een koffie- en een ananasplantage. Ook bezoeken we de traditionele markt in Balige en de heetwaterbron in Sipoholon.

Aan de oevers van de Sarulla rivier kunt u genieten van het prachtige uitzicht over de rijstterrassen.

Overnachting in het Tor Sibohi Hotel.

Ontbijt
Hotel

Sumatra - BonjolNa een vroeg ontbijt verlaten we Sipirok en reizen verder naar Bukittinggi.

In Sihepeng zien we hoe apen is geleerd om kokosnoten te plukken. We rijden door het tropische regenwoud van Rimbo Panti.

Bij Bonjol passeren we de evenaar. Een streep op de weg en een monument vormen de scheidslijn tussen het noordelijke- en het zuidelijke deel van de aarde. U kunt op deze plaats, die precies op de evenaar ligt, dus met 1 voet in het noordelijke deel en met 1 voet in het zuidelijke deel staan.

Laat in de namiddag komen we aan in Bukittinggi.

Overnachting in het Royal Denai Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 11 :
Bukittinggi

Batusangkar - Pagaruyung PaleisVandaag gaan we, na het ontbijt, kennismaken met de Minangkabau cultuur.

We rijden via Tabek Patah naar Batu Sangkar. Onderweg stoppen we bij Rao-Rao, hier bezoeken we een traditioneel Minangkabau dorp.

In Batusangkar bezoeken we het beroemde Pagaruyung Paleis. Dit paleis is in 2007 herbouwd vanwege een brand. Het originele paleis dateert uit 1833 en heeft de traditionele vormen die zo kenmerkend zijn voor deze cultuur. Tegenwoordig is in dit paleis een museum gevestigd.

In de middag rijden we via Padang Panjang terug naar Bukittinggi. Bij het dorp Pandai Sikat bekijken we de traditionele weeftechnieken en het bewerken van hout.

We bezoeken de Sianok Canyon, met haar Japanse tunnel. Ook bezoeken we Fort de Kock, een museum, de Big Tower O’clock en de lokale markt.

Overnachting in het Royal Denai Hotel.

Ontbijt
Hotel

Sumatra - BukittinggiNa het ontbijt vertrekken we via Painan naar Kersik Tuo.

Onderweg stoppen we bij Bungus Beach en passeren we een prachtig tropisch regenwoud.

In de middag komen we aan in Kersik Tuo, een klein plaatsje gelegen bij het Kerinci Seblat National Park.

Overnachting in het Subandi Guesthouse.

Ontbijt
Guesthouse

Lake Danau TujuhNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan het Lake Mount Seven National Park. De rit per minibus duurt ongeveer 1 uur.

Het Danau Tujuh-meer is een enorm mysterieus meer, gelegen op 1.995 m boven de zeespiegel en het wordt omringd door primair regenwoud en 7 heuvels. De lunch (inclusief) wordt geserveerd aan de rand van het meer. Het ongerepte gebied rond het meer staat bekend als de habitat van Sumatraanse tijgers, Sumatraanse olifanten, primaten, endemische vogels van Sumatra en is tevens het onderzoeksgebied voor de “kleine man” die in de jungle rond het meer leeft. Het grootste deel van de dag wordt doorgebracht door te wandelen en de omgeving te verkennen op zoek naar dieren, vogels en exotische planten.

Overnachting in het Subandi Guesthouse.

Ontbijt, Lunch
Guesthouse

Kerinci Seblat - SumatraNa het ontbijt kunt u deze dag gaan genieten van de sfeer in het gebied rond het Kerinci Seblat National Park.

Zo gaan we een bezoek brengen aan de Kayu Aro theeplantage. We zien hier de lokale bevolking bezig met het verbouwen van de thee.

Vervolgens bezoeken we het dorp, gelegen aan de Sangir rivier. We gaan hier rondkijken en zijn getuige van de activiteiten van de lokale bevolking.

Overnachting in het Subandi Guesthouse.

Ontbijt
Guesthouse

Na het ontbijt vertrekken we via Muara Labuh naar Padang.

Onderweg rijden we langs prachtige theeplantages, bezoeken de Letter W waterfall, het Twin Lake van Lake Diatas en het meer van Dibawah.

In de middag aankomst in Padang.

Overnachting in het Rocky Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 16 :
Padang

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Padang. Hier eindigt deze tour.

U kunt deze reis boeken inclusief. In dit geval wordt deze reis uitgevoerd met een airconditioned privé auto/minibus met chauffeur en een Engelssprekende gids.

Of u kunt deze reis boeken exclusief. In dit geval wordt deze reis uitgevoerd met een airconditioned privé auto/minibus met een Engelssprekende chauffeur, dus zonder gids.

De entreegelden zijn in beide gevallen inbegrepen.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Great Sumatra Adventure

Kaart Great Sumatra Adventure

Great Sumatra Adventure - 16 Dagen - I-SUM-12

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 januari 2024 t/m 31 december 2024: € 449

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners:


Toeslag bij verblijf van 07 april 2024 t/m 15 april 2024: Idul Fitri periode

Toeslag bij verblijf van 22 december 2024 t/m 03 januari 2025: Kerst & Nieuwjaar

Toeslagen hangen af van de exacte data dat u in een bepaald hotel verblijft, bij boeking zullen deze toeslagen met u worden besproken.

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Great Sumatra Adventure

Reis details:

  • Medan
  • 2
  • I-SUM-12
  • 16 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen