Olifanten & Orang-oetans

6 Days

Olifanten & Orang-oetans

Olifanten & Orang-oetans is een 6 daagse rondreis door Noord-Sumatra.

Deze reis start vanuit de hoofdstad Medan

We beginnen in Medan, hier maken we een stadstour en bezoeken de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Vervolgens bezoekt u de olifanten in Tangkahan

Vervolgens reizen we verder naar Tangkahan. Hier gaan we olifanten wassen en per binnenband de rivier afzakken (tubing).

Tangkahan, gelegen in de noordelijke regio van Sumatra, is een populaire bestemming voor eco-toerisme en avontuurlijke activiteiten. Een van de belangrijkste attracties in Tangkahan is de mogelijkheid om op een verantwoorde en ethische manier om te gaan met olifanten. Bezoekers kunnen deelnemen aan het baden van olifanten en het voeden.

Een andere populaire activiteit in Tangkahan is het tuben op de rivier. Deze opwindende activiteit omvat het drijven op een opgeblazen binnenband op de rivier, het navigeren door stroomversnellingen en het genieten van het prachtige landschap.

In het Leuser National Park proberen we Orang-oetans te spotten

Bij Bukit Lawang brengen we een bezoek aan het Leuser National Park, het leefgebied van de Orang-oetans.

Een wandeltocht door het Leuser National Park is een adembenemende ervaring. De weelderige groene bossen, het gekabbel van ongerepte rivieren en de roep van exotische vogels creëren een serene en magische sfeer. Een van de hoogtepunten van het park is de kans om met uitsterven bedreigde orang-oetans in hun natuurlijke habitat te zien. Deze vriendelijke wezens zijn een genot om naar te kijken. Terwijl ze door de bomen slingeren, voedsel zoeken en interactie hebben met de omgeving. Het is fascinerend om hen in hun natuurlijke omgeving te observeren. Het geeft inzicht in het belang van conservatie-inspanningen. De toegewijde rangers die het park beschermen zijn altijd bereid om hun kennis en verhalen over de orang-oetans en hun gedrag te delen. De schoonheid van het park en de kans om deze prachtige wezens van dichtbij te zien, is een ervaring die je voor altijd bijblijft.

U kunt deze reis, Olifanten & Orang-oetans combineren met één van onze andere Sumatra programma’s. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Medan kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Kom langs op ons reisburo in Maarssen om uw vakantie naar Sumatra te bespreken

Wilt u uw vakantie naar Sumatra persoonlijk komen bespreken met één van onze Indonesië specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Olifanten & Orang-oetans – Dagelijks vertrek vanuit Medan

  • Medan
  • 2
  • I-SUM-08
  • 6 Dag
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Programma

Dag 01 :
Medan

Medan - PostkantoorAankomst op het Kuala Namu International Airport van Medan, de hoofdstad van Noord-Sumatra.

Na aankomst op het vliegveld volgt de transfer naar het Le Polonia Hotel. Dit hotel beschikt over een zwembad.

De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen.

Overnachting in het Le Polonia Hotel.

Hotel

Medan - Vihara Gunung TimurNa het ontbijt maken we in Medan een stadstour. We bezoeken het Paleis van de Sultan, de Grote Moskee en de Chinese tempel.

Het Paleis van de Sultan behoort tot één van de mooiste paleizen van Indonesië. Het paleis heeft een unieke architectuur en telt slechts twee verdiepingen. Het werd in 1888 gebouwd door de Sultan van Deli, Ma’mun Al-Rashid Alam Perkas. Het door geel gedomineerd paleis heeft een oppervlakte van 2772 vierkante meter. Alleen de grote zaal, voorzien de inauguratie troon, is open voor het publiek. De zaal beschikt over prachtig gedecoreerde plafonds en muren.

De Masjid Raya, de Grote Moskee van Medan dateert uit 1906. De moskee heeft een achthoekige vorm en heeft een vleugel op de zuiden, het oosten, het noorden en het westen.

De Chinese tempel, de Vihara Gunung Timur, dateert uit 1962. De tempel is gelegen bij de Babura rivier en wordt bezocht door zowel boeddhistische als taoïstische gelovigen.

Hierna rijden we via Binjai en Batang Serangan naar Tangkahan. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap. Het jungledorp Tangkahan ligt aan de grens van het Gunung Leuser National Park, midden in het tropische regenwoud.

Overnachting in het Mega Inn.

Ontbijt
Hotel
Dag 03 :
Tangkahan

Tangkahan - olifanten wassenNa het ontbijt maken we een korte wandeling naar de olifanten. Hier kunt u kennis maken met de verzorgers en de olifanten. De olifanten beginnen met hun dagelijkse bad in de rivier. U mag het water in gaan om mee te helpen deze prachtige dieren te wassen. Een unieke ervaring!

Na het baden gaan we de olifanten te eten geven. Vervolgens gaan we tubing. Per rubberband zakken we langzaam de rivier af.

Hierna bezoeken we de Buluh waterval, waar u heerlijk kunt zwemmen en relaxen. Durft u het aan om een natuurlijk douche te nemen in de waterval. Een picknick lunch in inbegrepen.

In de middag keren we terug in het dorp Tangkahan, waar u kunt kennis maken met de lokale bewoners.

Overnachting in het Mega Inn.

Ontbijt, Lunch
Hotel

Bukit Lawang CottagesNa het ontbijt reizen we verder naar Bukit Lawang. Onderweg kunt u genieten van het prachtige junglelandschap en de vele rubber- en palmolieplantages. We zullen af en toe even stoppen om deze plantages van dichtbij te bekijken.

Bukit Lawang is een klein dorp dat gelegen is op ongeveer 90km ten noordwesten van Medan. In 1973 werd in Bukit Lawang een rehabilitatiecentrum voor Orang-oetans opgericht met het doel om deze prachtige dieren weer in het wild te laten leven.

Na aankomst in Bukit Lawang gaan we inchecken in de Bukit Lawang Cottages. Dit eco-hotel is gelegen aan de rand van de jungle, langs de Bohorok rivier. Het is gelegen op één van de beste locaties om een bezoek te brengen aan het orang-oetan reservaat. Rondom het hotel lopen de aapjes vrij rond. Vanuit het hotel kunt u volop genieten van de geluiden uit de jungle. Achter het hotel langs bevindt zich een eco-trail. In het restaurant kunt u terecht voor heerlijke lokale- en westerse gerechten.

Overnachting in de Bukit Lawang Cottage.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt gaan we vandaag een prachtige jungletrekking maken.

Onder begeleiding van een lokale gids maken we een wandeling door het Leuser National Park. We gaan hier genieten van de rijke flora en fauna in dit ongerepte regenwoud. Onderweg kunnen we oog in oog komen te staan met de Orang-oetans.

Verder leven er in dit gebied vele andere diersoorten, zoals de Thomas Leaf apen, langstaart makaken, gibbons en de zwarte gibbons. Ook de grootste bloem ter wereld, de rafflesia, kunnen we hopelijk bewonderen.

Na de picknick lunch (inclusief) trekken we dieper de jungle in van het Leuser National Park. Het Gunung Leuser National Park heeft een oppervlakte van 950.000 hectare en is gelegen tussen de provincies Noord-Sumatra en Ache. Het park is genoemd naar één van de bergen in het gebied, de 3385 meter hoge Gunung Leuser. We genieten hier van de prachtige flora en fauna in dit tropische regenwoud. Met een beetje geluk horen we de Siamang “Black Gibbon“. Deze dieren maken een ongelofelijk geluid, dat door de jungle galmt, als ze elkaar op afstand roepen.

Overnachting in de Bukit Lawang Cottage.

Ontbijt, Lunch
Hotel

Vandaag reizen we, na het ontbijt, via Binjai terug naar Medan. Onderweg stoppen we bij de traditionele lokale markt van Kuala.

Na aankomst in Medan volgt de transfer naar de luchthaven of een hotel in Medan. Hier eindigt deze tour.

U kunt deze reis verlengen in Medan of eventueel een andere Sumatra reis koppelen aan dit programma. Wilt u langer in een bepaalde plaats verblijven of iets wijzigen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Het is ook mogelijk om verder te vliegen naar bijvoorbeeld Java of Bali. ALLES KAN EN NIETS MOET

U kunt deze reis boeken inclusief. In dit geval wordt deze reis uitgevoerd met een airconditioned privé auto/minibus met chauffeur en een Engelssprekende gids.

Of u kunt deze reis boeken exclusief. In dit geval wordt deze reis uitgevoerd met een airconditioned privé auto/minibus met een Engelssprekende chauffeur, dus zonder gids.

De entreegelden zijn in beide gevallen inbegrepen. De jungletrekking is in beide gevallen met een lokale gids.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Olifanten & Orang-oetans

Kaart Sumatra Olifanten en Orang-oetans

Olifanten & Orang-oetans - 6 Dagen - I-SUM-08

1-persoonskamer toeslag:


  • 15 maart 2024 t/m 31 december 2024: € 129

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners:


Toeslag bij verblijf van 20 december 2024 t/m 03 januari 2025: Kerst & Nieuwjaar

Toeslagen hangen af van de exacte data dat u in een bepaald hotel verblijft, bij boeking zullen deze toeslagen met u worden besproken.

Sumatra - Leuser National Park
Tangkahan - olifantenpark
Tangkahan - olifantenpark
Tangkahan - olifantenpark
Tangkahan - olifantenpark
Tangkahan - Tubing
Tangkahan - Tubing
Tangkahan - Buluh waterval
Tangkahan - Buluh waterval
Sumatra - Bukit Lawang
Sumatra - Leuser National Park
Sumatra - Leuser National Park
Sumatra - Leuser National Park
slider_olifanten_orang_oetans_01

Een prachtige tour voor natuurliefhebbers

slider_olifanten_orang_oetans_02

Dag 03: We maken kennis met de mahouts en de olifanten

slider_olifanten_orang_oetans_03

Dag 03: We mogen meehelpen om de olifanten te wassen

slider_olifanten_orang_oetans_04

Dag 03: De olifanten vinden het heerlijk

slider_olifanten_orang_oetans_05

Dag 03: Deze ervaring zult u nooit meer vergeten

slider_olifanten_orang_oetans_06

Dag 03: Vervolgens gaan we tubing, een unieke ervaring

slider_olifanten_orang_oetans_07

Dag 03: Per binnenband zakken we rivier af - Tubing

slider_olifanten_orang_oetans_08

Dag 03: U kunt nog even gaan afkoelen in een waterval

slider_olifanten_orang_oetans_09

Dag 03: Heerlijk relaxen bij de waterval

slider_olifanten_orang_oetans_10

Dag 04: We reizen van Tangkahan naar Bukit Lawang

slider_olifanten_orang_oetans_11

Dag 05: Per traditionele kano steken we de rivier over

slider_olifanten_orang_oetans_12

Dag 05: We gaan naar een voederplaats van de Orang-oetans

slider_olifanten_orang_oetans_13

Dag 05: U kunt de orang-oetans van dichtbij aanschouwen

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_olifanten_orang_oetans_01
slider_olifanten_orang_oetans_02
slider_olifanten_orang_oetans_03
slider_olifanten_orang_oetans_04
slider_olifanten_orang_oetans_05
slider_olifanten_orang_oetans_06
slider_olifanten_orang_oetans_07
slider_olifanten_orang_oetans_08
slider_olifanten_orang_oetans_09
slider_olifanten_orang_oetans_10
slider_olifanten_orang_oetans_11
slider_olifanten_orang_oetans_12
slider_olifanten_orang_oetans_13
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Olifanten & Orang-oetans