Sumatra Ontdekkings Tour - 13 Dagen

Sumatra Ontdekkings Tour

De Sumatra Ontdekkingstour is een 13 daagse rondreis.

Een schitterende ontdekkingstour, over het eiland Sumatra, van Medan naar Padang.

We beginnen met een stadstour in Medan, waar we een bezoek brengen aan het Paleis van de Sultan, de Grote Moskee en de Vihara Gunung Timur. In Tangkahan gaan we baden met de olifanten en Tubing. Vervolgens bezoeken we het Leuser National Park, waar we Orang-oetans gaan spotten. Via Berastagi reizen we verder naar Lake Toba, waar we diverse Batak Toba dorpjes gaan verkennen. Hierna gaan we in Bukittinggi kennismaken met de Minangkabau cultuur. Ook maken we een prachtige fietstocht in  Panampuang. We eindigen deze rondreis in Padang. Vanuit deze plaats kunt u verder reizen naar één van onze andere bestemmingen binnen Indonesië.

Dagelijks vertrek vanuit Medan

Dag 01 :
Medan

Medan - PostkantoorAankomst op het Kuala Namu International Airport van Medan, de hoofdstad van Noord-Sumatra.

Na aankomst op het vliegveld volgt de transfer naar het Le Polonia Hotel. Dit hotel beschikt over een zwembad.

De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen.

Overnachting in het Le Polonia Hotel.

Hotel

Medan - Vihara Gunung TimurNa het ontbijt maken we in Medan een stadtour. We bezoeken het Paleis van de Sultan, de Grote Moskee en de Chinese tempel.

Het Paleis van de Sultan behoort tot één van de mooiste paleizen van Indonesië. Het paleis heeft een unieke architectuur en telt slechts twee verdiepingen. Het werd in 1888 gebouwd door de Sultan van Deli, Ma’mun Al-Rashid Alam Perkas. Het door geel gedomineerd paleis heeft een oppervlakte van 2772 vierkante meter. Alleen de grote zaal, voorzien de inauguratie troon, is open voor het publiek. De zaal beschikt over prachtig gedecoreerde plafonds en muren.

De Masjid Raya, de Grote Moskee van Medan dateert uit 1906. De moskee heeft een achthoekige vorm en heeft een vleugel op de zuiden, het oosten, het noorden en het westen.

De Chinese tempel, de Vihara Gunung Timur, dateert uit 1962. De tempel is gelegen bij de Babura rivier en wordt bezocht door zowel boeddhistische als taoïstische gelovigen.

Hierna rijden we via Binjai en Batang Serangan naar Tangkahan. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap. Het jungledorp Tangkahan ligt aan de grens van het Gunung Leuser National Park, midden in het tropische regenwoud.

Overnachting in het Mega Inn.

Ontbijt
Hotel
Dag 03 :
Tangkahan

Tangkahan - Buluh watervalNa het ontbijt maken we een korte wandeling naar de olifanten. Hier kunt u kennis maken met de verzorgers en de olifanten. De olifanten beginnen met hun dagelijkse bad in de rivier. U mag het water in gaan om mee te helpen deze prachtige dieren te wassen. Een unieke ervaring!

Na het baden gaan we de olifanten te eten geven. Vervolgens gaan we tubing. Per rubberband zakken we langzaam de rivier af.

Hierna bezoeken we de Buluh waterval, waar u heerlijk kunt zwemmen en relaxen. Durft u het aan om een natuurlijk douche te nemen in de waterval.

In de middag keren we terug in het dorp Tangkahan, waar u kunt kennis maken met de lokale bewoners.

Overnachting in het Mega Inn.

Ontbijt
Hotel

Sumatra - plantageNa het ontbijt reizen we verder naar Bukit Lawang. Onderweg kunt u genieten van het prachtige junglelandschap en de vele rubber- en palmolieplantages. We zullen af en toe even stoppen om deze plantages van dichtbij te bekijken.

Bukit Lawang is een klein dorp dat gelegen is op ongeveer 90km ten noordwesten van Medan. In 1973 werd in Bukit Lawang een rehabilitatiecentrum voor Orang-oetans opgericht met het doel om deze prachtige dieren weer in het wild te laten leven. Tegenwoordig worden de Orang-oetans niet meer bijgevoerd, zodat ze zich zelf moeten redden in de jungle. Veel Orang-oetans zijn echter nog steeds gewend aan mensen, zodat de kans groot is dat we ze hier kunnen spotten. De jungles rondom Bukit Lawang is één van de nog maar twee leefgebieden van de Orang-oetans.

Overnachting in de Bukit Lawang Cottage.

Ontbijt
Hotel

Leuser National Park - Orang-oetanNa het ontbijt gaan we een prachtige jungletrekking maken.

Onder begeleiding van een lokale gids maken we een wandeling van circa 3 uur door het Leuser National Park. We gaan hier genieten van de rijke flora en fauna in dit ongerepte regenwoud. Onderweg kunnen we oog in oog komen te staan met de Orang-oetans.

Verder leven er in dit gebied vele andere diersoorten, zoals de Thomas Leaf apen, langstaart makaken, gibbons en de zwarte gibbons. Ook de grootste bloem ter wereld, de rafflesia, kunnen we hopelijk bewonderen.

Na deze fantastische trekking keren we terug naar ons hotel. De middag kunt u vrij besteden. In de omgeving van het hotel ligt een klein dorpje dat u kunt bezoeken.

Overnachting in de Bukit Lawang Cottage.

Ontbijt
Hotel

Berastagi - Taman Alam LumbiniVandaag rijden we, na het ontbijt, via Sibolangit naar Berastagi. Dit toeristisch stadje is gelegen in de Karo-hooglanden. De stad staat bekend om zijn plantages en verschillende soorten bloemen, groenten en fruit. De meest bekende is de Marquisa passievrucht. Het ligt 66 km ten zuidwesten van Medan op 4.594 voet boven de zeespiegel.

Onderweg stoppen we bij de Sembahe rivier. Na aankomst in Berastagi brengen we een bezoek aan de Taman Alam Lumbini. Deze prachtige goudgele Boeddhistische tempel is gebouwd in 2010 en is een kopie van de Shwedagon Pagode uit Yangon. In de tempel staan vier schitterende Boeddhabeelden. Deze beelden zijn in de vier windrichtingen geplaatst.

Vervolgens bezoeken we de lokale fruitmarkt en Gundaling Hill. Vanaf Gundaling Hill kunt u genieten van het prachtige uitzicht over Berastagi en Mount Sinabung. Op de fruitmarkt van Berastagi wordt veel fruit uit de regio aangeboden. Maak een praatje met de handelaren en proef de lokale vruchten.

Overnachting in het Grand Mutiara Hotel.

Ontbijt
Hotel

Dokan - Batak Karo dorpNa het ontbijt reizen we verder naar Parapat.

Onderweg bezoeken we in Dokan een traditioneel Batak Karo dorp. In dit dorp kunnen we de traditionele paalwoningen bekijken. Kenmerkend voor deze huizen zijn de daken met bovenop een buffelhoorn.

Vervolgens stoppen we bij de Sipiso-piso waterval. We bezoeken Rumah Bolon en het oude koningshuis van de Batak Simalungun stam.

In de middag aankomst in Parapat aan het Toba meer vanwaar u per ferry oversteekt naar het eiland Samosir.

Overnachting in de Tabo Cottages.

Ontbijt
Hotel
Dag 08 :
Samosir

Ambarita - Huta SiallaganVandaag gaan we, na het ontbijt, op Samosir diverse traditionele Batak Toba dorpjes bezoeken.

In Ambarita bezoeken we de ontmoetingsplaats van de Sialagan koningen. Ambarita is een klein dorpje op het eiland Samosir. In de omgeving van Ambarita vinden we prachtige traditionele Batak huizen. Ambarita is beroemd vanwege de Huta Siallagan. Hier vindt u een aantal stenen stoelen en een stenen tafel. Deze locatie werd gebruikt als gerechtshof. Indien men in die tijd schuldig werd bevonden, dan werden de daders direct na de sessie onthoofd.

In Simanindo bezoeken we een gerestaureerd, traditioneel huis dat tegenwoordig dienst doet als museum. Het was vroeger de woning van Rajah Simalungun, een Batak koning en zijn 14 vrouwen. Oorspronkelijk werd het dak versierd met 10 buffelhoorns, die de 10 generaties van de dynastie vertegenwoordigde. In het museum vinden we een collectie wapens, kookgerei, Nederlands- en Chinees servies, sculpturen en Batak houtsnijwerk. Verder worden hier traditionele Batak dansen opgevoerd.

Bij Pangururan gaan we genieten van het prachtige uitzicht over het Toba Meer en bezoeken we de heetwaterbronnen.

In Tomok gaan we de oude graftombes van de Sidabutar koningen bekijken.

Indien we nog genoeg tijd over hebben dan maken we een stop bij een lokaal schooltje. Hier kunt u rondwandelen en kennismaken met de lokale bewoners.

Overnachting in de Tabo Cottages.

Ontbijt
Hotel

Sipirok - ananasplantageNa het ontbijt reizen we terug naar Parapat. Vervolgens reizen we verder naar Sipirok.

Onderweg stoppen we bij een koffie- en een ananasplantage. Ook bezoeken we een traditioneel dorp in Balige, de heetwaterbron in Sipoholon.

Aan de oevers van de Sarulla rivier kunt u genieten van het prachtige uitzicht over de rijstterrassen.

Overnachting in het Tor Sibohi Hotel.

Ontbijt
Hotel

Sumatra - BonjolNa een vroeg ontbijt verlaten we Sipirok en reizen verder naar Bukittinggi.

In Sihepeng zien we hoe apen is geleerd om kokosnoten te plukken. We rijden door het tropische regenwoud van Rimbo Panti.

Bij Bonjol passeren we de evenaar. Een streep op de weg en een monument vormen de scheidslijn tussen het noordelijke- en het zuidelijke deel van de aarde. U kunt op deze plaats, die precies op de evenaar ligt, dus met 1 voet in het noordelijke deel en met 1 voet in het zuidelijke deel staan.

Laat in de namiddag komen we aan in Bukittinggi.

Overnachting in het Royal Denai Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 11 :
Bukittinggi

Batusangkar - Pagaruyung PaleisVandaag gaan we, na het ontbijt, kennismaken met de Minangkabau cultuur.

We rijden via Tabek Patah naar Batu Sangkar. Onderweg stoppen we bij Rao-Rao, hier bezoeken we een traditioneel Minangkabau dorp. In Batu Sangkar bezoeken we het beroemde Pagaruyung Paleis. Dit paleis is in 2007 herbouwd vanwege een brand. Het originele paleis dateert uit 1833 en heeft de traditionele vormen die zo kenmerkend zijn voor deze cultuur. Tegenwoordig is in dit paleis een museum gevestigd.

In de middag rijden we via Padang Panjang terug naar Bukittinggi. Bij het dorp Pandai Sikat bekijken we de traditionele weeftechnieken en het bewerken van hout.

We bezoeken de Sianok Canyon, met haar Japanse tunnel. Ook bezoeken we Fort de Kock, een museum, de Big Tower O’clock en de lokale markt.

Overnachting in het Royal Denai Hotel.

Ontbijt
Hotel

Panampuang - fietstochtNa het ontbijt rijden we naar het dorp Panampuang.

We gaan hier een prachtige fietstour maken. We fietsen langs schitterende rijstvelden en door kleine dorpjes. U ziet onderweg de lokale boeren werken op hun rijstvelden. U mag ze zelfs een handje helpen. We vervolgen de fietstour en onderweg stoppen we in het volgende dorpje. Hier kunt u direct in contact komen met de lokale bewoners. Als het schooltje geopend is gaan we hier ook even langs. We fietsen verder en stoppen bij een lokale koffieshop. Hier kunt u de speciale koffie proeven en ook contact leggen met de lokale bewoners. De koffieshop wordt door de lokale bewoners gebruikt voor het onderhouden van de sociale contacten.

Overnachting in het Royal Denai Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt rijden we, via de Anai vallei, naar Padang. Onderweg stoppen we even bij de Anai waterval. Na aankomst in Padang volgt de transfer naar een hotel of naar het vliegveld. Hier eindigt deze tour.

U kunt deze reis boeken inclusief. In dit geval wordt deze reis uitgevoerd met een airconditioned privé auto/minibus met chauffeur en een Engelssprekende gids.

Of u kunt deze reis boeken exclusief. In dit geval wordt deze reis uitgevoerd met een airconditioned privé auto/minibus met een Engelssprekende chauffeur, dus zonder gids.

De entreegelden zijn in beide gevallen inbegrepen.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Sumatra Ontdekkings Tour

Kaart Sumatra ontdekkingstour

Sumatra Ontdekkingstour - 13 Dagen - I-SUM-10

1-persoonskamer toeslag:


  • 15 maart 2024 t/m 31 december 2024: € 379

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners:


Toeslag bij verblijf van 07 april 2024 t/m 15 april 2024: Idul Fitri periode

Toeslag bij verblijf van 22 december 2024 t/m 03 januari 2025: Kerst & Nieuwjaar

Toeslagen hangen af van de exacte data dat u in een bepaald hotel verblijft, bij boeking zullen deze toeslagen met u worden besproken.

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Sumatra Ontdekkings Tour

Reis details:

  • Medan
  • 2
  • I-SUM-10
  • 13 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen