Pattaya - Informatie

Pattaya is gelegen aan de Golf van Thailand op 147km ten zuidoosten van Bangkok. Het is uitgegroeid van een klein vissersdorpje tot een internationale badplaats. Pattaya Beach is 4 kilometer breed en gelegen aan de Baai van Pattaya. Ten noorden van Pattaya ligt het dorpje Naklua en ten zuiden ligt Jomtien Beach. Langs Pattaya Beach vindt u vele restaurants, winkeltjes en souvenirkraampjes. Hier zult u zich niet snel vervelen.

Uiteraard kunt u zowel aan Pattaya Beach als Jomtien Beach genieten van diverse watersportfaciliteiten zoals surfen, scuba-diving, waterskien, zeilen en zeevissen. Verder vindt u in de omgeving van Pattaya enkele golfbanen. De prijzen van de greens en caddy´s zijn laag. Bij de meeste golfbanen kunt u alle benodigde materialen zoals clubs, schoenen etc. huren.

Ook de winkelliefhebbers zullen in Pattaya aan hun trekken komen, vooral in Zuid-Pattaya en aan de Pattaya 2 Road. U kunt in Pattaya heerlijk dineren, er is een grote keuze aan goede seafood restaurants, steakhouses en fast food restaurants. Verder vindt u hier restaurants met een Thaise, Franse, Zwitserse, Duitse, Italiaanse, Indische, Arabische, Japanse, Chinese en Koreaanse keuken.

Wong Phrachan Beach is gelegen in het noordelijke gedeelte van Pattaya Bay. Het rustige strand is 1km lang en de perfecte locatie om te zwemmen en van de zon te genieten.


Hoe bereikt u Pattaya?


Pattaya - Minibus

U kunt Pattaya vanuit Bangkok bereiken in ongeveer 2 uur via de Sukhumvit Highway via Bang Na, Bang Pakong, Chon Buri en Si Racha. Er vertrekken geregeld airconditioned en gewone bussen vanaf de oostelijke bus terminal (Ekamai) in Bangkok. Ook kunt u vanaf het vliegveld eenvoudig per taxi naar Pattaya reizen. In Pattaya zelf kunt u per minibus reizen. Dag en nacht rijden deze minibusjes rondjes tussen de Beach Road en Pattaya Second Road. Deze minibusjes zijn zeer goedkoop. Wilt u naar een andere bestemming bv. Jomtien dan dient u vooraf een prijs af te spreken.

Bij BM Air Reizen kunt u de transfer naar Pattaya reserveren, klik hier voor de tarieven.


Jomtien Beach


Pattaya - Jomtien Beach - Thailand

Jomtien ligt aan de Golf van Thailand, circa 150 km ten zuidoosten van Bangkok, grenzend aan de mondaine badplaats Pattaya. Aan Jomtien Beach (6 kilometer breed) kunt u heerlijk zwemmen en zonnebaden. Daarom zullen velen langs dit strand een hotel willen hebben, zodat ze overdag kunnen genieten van het strandleven en zich ´s avonds kunnen storten in het uitgaansleven. Er zijn hier vele bars, nachtclubs en discotheken.


Koh Larn


Pattaya - Koh Larn - Thailand

Koh Larn ligt op circa 8 km uit de kust van Pattaya. Het is ongeveer 4km² groot en gezegend met prachtige stranden, kristalhelder zeewater en fascinerende koralen. Bezoekers kunnen deze koralen ook vanuit een glazenboot aanschouwen. Uiteraard kunt u hier ook fantastisch snorkelen. Het bekendste strand op Koh Larn is Ta Waen Beach, gelegen in het noorden. Dit strand is 750 meter lang met een wit zandstrand. Verder vindt u hier enkele eetstalletjes en winkeltjes. Vanaf dit strand vertrekken ook de meeste excursies, per boot, rondom het eiland. Andere belangrijke stranden zijn Laem Thian Beach (700m) en Samae Beach (100m), gelegen aan de zuidwestkust. Ook deze stranden bezitten een schitterende natuur. Ta Pan Beach is gelegen in het westen en is 500m lang. In het zuiden ligt Nuan Beach (450m). Hier bevinden zich ook enkele accommodaties. De belangrijkste attracties op Koh Larn zijn zwemmen, zonnen, snorkelen, parasailing, waterskien en surfen.


Pattaya Park


Pattaya Park Tower - Thailand

Dit waterpark is gelegen tussen Zuid-Pattaya en Jomtien Beach. Het park is erg populair bij families. U vindt hier prachtige zwembaden, glijbanen, whirlpools en uiteraard een restaurant. Naast het park bevindt zich een klein pretparkje, leuk voor de kinderen. Hier staat een kleine achtbaan en enkele andere attracties. Ook kunt u, op eigen risico, per kabelbaan een rit maken naar de uitkijktoren op de 55ste verdieping van het aangrenzende hotel en zelfs vanaf dit punt abzeilen naar beneden. Het strand ligt tegen het park aan, zodat u ook even een duik kunt nemen in de zee. Het water in het zwembad heeft een lichte stroming, zodat u zonder dat u echt moe wordt kunt rondzwemmen. Wij adviseren u om vroeg aanwezig te zijn in het park, daar de beschutte plaatsjes onder de houten parasols snel vol zijn. U kunt met de gehele familie lekker onder deze parasols plaatsnemen en genieten van een heerlijk dagje.


Mini Siam


Pattaya - Mini Siam - Thailand

Dit complex is gelegen langs de Sukhumvit Highway, op ongeveer 3km afstand van het centrum van Pattaya. Men kan Mini Siam vergelijken met madurodam in Nederland. Vele Thaise belangrijke bezienswaardigheden zijn hier op schaal nagemaakt. In het park vindt u meer dan 100 modellen, die op de schaal 1:25 zijn nagebouwd. Zo staat hier o.a een miniatuur van de Tempel van de Emerald Buddha, de Wat Sisanphet, de Anantasamakhom Throne Hill, de Phra Phutthayotfa Bridge en de River Kwai Bridge. Verder vindt u hier ook de Eifeltoren, de Tower Bridge en het Statue of Liberty. Bij het park kunt u ook karten op de mini racebaan.


Nong Nooch Village


Pattaya - Nong Nooch Village - Thailand

Deze prachtig ontworpen botanische tuin en kleine dierentuin is gelegen langs de Sukhumvit Highway, op enkele kilometers van het centrum van Pattaya. Het park herbergt een schitterende collectie aan orchideeën, varens en andere tropische bloemen. Verder vinden in dit park diverse shows plaats, zoals traditionele dansshows.


Kaart Pattaya – Thailand


Kaart - Pattaya

Reizen met Pattaya in het programma: