Anuradhapura & Wilpattu Tour - 4 Dagen

Anuradhapura & Wilpattu Tour

De Anuradhapura & Wilpattu Tour is een 4 daagse “bouwsteenmodule”.

Deze reis is een perfecte manier om de natuurlijke schoonheid, cultuur en oude geschiedenis van Sri Lanka te ervaren. We beginnen met een bezoek aan het Wilpattu National Park, dat beroemd is om zijn diverse fauna en pittoreske landschap. De volgende stop kis Anuradhapura zijn, een oude stad die de rijke cultuur en geschiedenis van Sri Lanka tentoonstelt. De stad herbergt vele fascinerende tempels, stoepa’s en ruïnes van het oude koninkrijk.

Aukana en Mihintale zijn twee andere opmerkelijke plaatsen die tijdens de reis worden bezocht. Aukana staat bekend om het Aukana Boeddhabeeld, dat wordt beschouwd als een van de meest prachtige oude beelden in Sri Lanka. Mihintale wordt beschouwd als de geboorteplaats van het boeddhisme in Sri Lanka en herbergt vele historische en religieuze sites. Over het algemeen biedt de Anuradhapura & Wilpattu Tour een prachtige mix van natuur, cultuur en geschiedenis die elke reiziger zeker zal bekoren.

Deze bouwsteenmodule kunt u combineren met een andere bouwsteenmodule of één van onze Sri Lanka rondreizen. Op deze manier kunt u uw eigen Sri Lanka reis samenstellen.

Kom langs op ons reisburo in Maarssen om uw vakantie naar Sri Lanka te bespreken

Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Sri Lanka kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw vakantie naar Sri Lanka persoonlijk komen bespreken met één van onze Sri Lanka specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanuit Negombo, Anuradhapura, de Culturele Driehoek, Trincomalee of Kandy

U kunt dit programma dagelijks starten vanuit Negombo, Anuradhapura, Dambulla, Sigiriya, Polonnaruwa, Trincomalee of Kandy. Deze transfer is inclusief indien dit programma aansluit op één van onze andere Sri Lanka bouwsteenmodules.

Na het ontbijt vertrekken we naar het Wilpattu National Park.

Het Wilpattu National Park is gelegen langs de noordwestkust, in de droge laagland zone, van Sri Lanka. Het park ligt op circa 30km ten westen van Anuradhapura. Het Wilpattu National Park heeft een oppervlakte van 131.693 hectare en beschikt over diverse meren, welke Villus worden genoemd. Deze meren zijn gevuld met regenwater en vormen zo natuurlijke bassins. Het landschap bestaat verder uit open graslanden en dichte jungles.

We gaan een jeepsafari maken door het Wilpattu National Park. In een open jeep rijden we door het park. We proberen zo veel mogelijk wilde dieren te spotten. In dit park leven o.a. krokodillen, waterbuffels, neushoornvogels, pauwen, herten, olifanten en leguanen. En met een beetje geluk kunnen we ook wilde luipaarden spotten.

Diner + Overnachting in het Randiya Hotel.

Diner
Hotel

Na het ontbijt gaan we een tour maken door de historische stad.

De oude stad van Anuradhapura is omgeven door drie grote kunstmatige meren, het Nuwara Wewa reservoir in het oosten en het Tissa Wewa reservoir samen met het Basawakkulama Wewa reservoir in het westen. De rivier Malwatu Oya verdeelt de stad in tweeën, de nieuwe stad Anuradhapura ligt ten oosten van de rivier en de heilige oude stad ligt ten westen van de rivier.

Vanaf het ontstaan als een nederzetting van minister Anuradha in de 6e eeuw voor Christus, ontwikkelde Anuradhapura zich in een snel tempo en werd het de hoofdstad van het eiland onder bewind van koning Pandukhabaya (437-366 v C). In het midden van de 3e eeuw v. Chr. is Anuradhapura beroemd door de voortreffelijkheid van haar tempelkunst en paleisarchitectuur, het vernuft en de vaardigheid van de irrigatie-ingenieurs, edele olifanten, edelstenen, fijne specerijen en haar militaire macht. De stad bereikte haar hoogtepunt in het begin van de christelijke jaartelling. Het gebied rondom de stad werd omringt door 4 enorme muren van elk 26 km lang en telde vele inwoners en prachtige boeddhistische heiligdommen en openbare gebouwen. Een bezoek aan de enorme stupa’s Jetavana Dagoba, Abayagiri Stupa & Golden Sand Stupa mag zeker niet gemist worden. Deze tempels en monumentale dagoba’s, gebouwd onder grootste architectonische prestaties, zijn alleen in schaal overtroffen door de grote piramides bij Gizeh. Anuradhapura staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

De Jetavana Dagoba is 1600 jaar oud en is de hoogste stoepa in Sri Lanka, met een hoogte van 122 meter. De bouw van deze dagoba duurde bijna 30 jaar en men gebruikte meer dan 90 miljoen bakstenen. Het is één van de grootste bouwwerken op aarde gemaakt van bakstenen.

De Abayagiri Stupa behoort tot één van de zeventien religieuze bezienswaardigheden van Anuradhapura. In het oude klooster, gesticht in de 2e eeuw voor Christus, woonden zo’n 5000 monniken.

De Ruwanweli Maha Saya (Golden Sand Stupa) is een schitterende stupa en heilig voor vele boeddhisten. Het werd gebouwd door Koning Dutugemunu in de 2e eeuw voor Christus. De stupa is meer dan 100m hoog.

Verder bezichtigen we hier de Guard- en Moonstone, de Twin Ponds en de 159 meter lange Elephant Pond.

Diner + Overnachting in het Randiya Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan Aukana.

Hier gaan we het grootste Boeddhabeeld van Sri Lanka bezichtigen. Dit Boeddhabeeld is in de 5e eeuw uitgehakt in een rots en ongeveer 12 meter hoog. Het enorme beeld is met een bijzondere precisie uitgehakt in de “houding van zegen”.

Later op de dag bezoeken we de Mihintale Tempel. Deze tempel is schitterend gelegen op een rots en bezaaid met heiligdommen. Deze religieuze plaats is een bedevaartsoord en beschikt over verschillende monumenten. In Mihintale werd het Boeddhisme voor het eerst geïntroduceerd in Sri Lanka, daarom wordt deze plaats beschouwd als de bakermat van het boeddhisme. Vanaf de top van de heuvel kunt u genieten van een prachtig uitzicht op het omliggende platteland.

Diner + Overnachting in het Randiya Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer (inclusief indien u meerdere bouwstenen met elkaar combineert) naar één van de volgende bestemmingen: de Culturele Driehoek, Jaffna, Trincomalee of Kandy.

U kunt dus zelf uw volgende bestemming uitkiezen. Na aankomst in één van deze bestemmingen (indien meerdere bouwstenen met elkaar worden gecombineerd) eindigt dit programma. U kunt andere bouwstenen of strandhotels koppelen aan dit programma en zo uw eigen Sri Lanka reis samenstellen.

WILT U UW SRI LANKA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE SRI LANKA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Het vermelde tourprogramma
 • Vervoer (privé) per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende chauffeur / gids, bij minder dan 8 deelnemers fungeert de chauffeur tevens als gids
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels op basis van halfpension = ontbijt + diner

Exclusief

 • Vliegticket naar Colombo, deze kunt u uiteraard bij ons bijboeken
 • Entreegelden, deze dient u ter plaatse te voldoen: ongeveer USD 149 pp

Kaart Sri Lanka Anuradhapura & Wilpattu

Anuradhapura & Wilpattu Tour - 4 Dagen

Entreegelden

Overzicht Entreegelden in USD, deze dienen ter plaatse te worden voldaan indien u deze locatie wilt bezoeken


 • Wilpattu NP Safari: USD 60 per persoon
 • Anuradhapura: USD 25 per persoon
 • Sri Maha Bodhi – Anuradhapura: USD 2 per persoon
 • Isurumuniya tempel – Anuradhapura: USD 2 per persoon
 • Aukana: USD 5 per persoon
 • Mihintale tempel: USD 6 per persoon

Let Op: de entreegelden kunnen altijd iets afwijken. U kunt zelf bepalen aan welke excursies u wilt deelnemen.

Indien u NIET wilt deelnemen aan bepaalde excursies dan dient u dit bij de boeking op te geven. Deze entreegelden behoeft u dan ook niet te voldoen.

Toeslagen

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 juni 2023 t/m 31 oktober 2024: € 72

Er geldt een Verplichte toeslag op 24 december 2023 (Kerst) en op 31 december 2023 (Nieuwjaar).

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op genoemde data verblijft.


Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Anuradhapura & Wilpattu Tour

Reis details:

 • Keuze uit diverse plaatsen
 • 2
 • ANU-I-02
 • 4 dagen
 • Privé auto of minibus met Engelssprekende chauffeur
 • Halfpension
 • Te verlengen met één van onze andere Sri Lanka bouwstenen, op deze manier kunt u uw eigen Sri Lanka reis samenstellen