De Culturele Driehoek

3 Days

De Culturele Driehoek

De Culturele Driehoek is een 3 daagse “bouwsteenmodule” in Sri Lanka.

Tijdens deze bouwsteenmodule bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden in de Culturele Driehoek (Dambulla – Sigiriya en Polonnaruwa).

Sri Lanka is een prachtig tropisch paradijs gelegen in de Indische Oceaan. Het staat bekend om zijn adembenemende stranden, weelderige bossen en oude tempelsteden. Onder deze steden zijn Polonnaruwa, Sigiriya en Dambulla drie van de meest populaire toeristische bestemmingen in Sri Lanka.

Polonnaruwa is een UNESCO-werelderfgoed en was de tweede hoofdstad van Sri Lanka. Het staat bekend om zijn goed bewaard gebleven oude architectuur en ruïnes, waaronder prachtige tempels, paleizen en een kolossaal standbeeld van Boeddha. De stad heeft ook een groot door de mens gemaakt reservoir dat zorgt voor een verbazingwekkend uitzicht en bekend staat om zijn waterleven.

Sigiriya is nog een UNESCO-werelderfgoed in Sri Lanka. Het staat bekend om zijn imposante rotsformatie, die is omgetoverd tot een prachtig paleiscomplex. Bezoekers kunnen naar de top van de rots klimmen voor een prachtig uitzicht op de omliggende bossen en heuvels.

Met deze bouwsteenmodule kunt u uw eigen Sri Lanka reis samenstellen

De Dambulla rotstempels zijn een verzameling oude grotten uitgehouwen in rotsformaties. De tempels zijn versierd met ingewikkelde schilderijen en beeldhouwwerken die de rijke geschiedenis en cultuur van Sri Lanka tonen. De grotten zelf zijn ongelooflijk sfeervol en creëren een gevoel van rust en contemplatie voor bezoekers.

Bezoekers kunnen deze fascinerende plekken verkennen en genieten van de levendige kleuren en unieke schoonheid van het landschap van Sri Lanka. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, of gewoon wilt genieten van natuurlijke schoonheid, een bezoek aan deze drie bestemmingen in Sri Lanka is een onvergetelijke ervaring.

BM Air Reizen heeft een reisburo in Maarssen waar u uw vakantie naar Sri Lanka kunt bespreken

De Culturele Driehoek kunt u combineren met een andere bouwsteenmodule, één van onze Sri Lanka rondreizen of verlengen met een strandvakantie. Op deze manier kunt u uw eigen Sri Lanka reis samenstellen.

Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Sri Lanka kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw vakantie naar Sri Lanka persoonlijk komen bespreken met één van onze Sri Lanka specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanuit Negombo, Wilpattu, Anuradhapura, Jaffna, Trincomalee, Kandy of Nuwara Eliya

 • Keuze uit diverse plaatsen
 • 2
 • CDH-I-01
 • 3 Dag
 • Privé auto of minibus met Engelssprekende chauffeur
 • Halfpension
 • Te verlengen met één van onze andere Sri Lanka bouwstenen, op deze manier kunt u uw eigen Sri Lanka reis samenstellen

Programma

PolonnaruwaU kunt dit programma dagelijks starten vanuit Negombo, Wilpattu, Anuradhapura, Jaffna, Trincomalee, Kandy of Nuwara Eliya. Deze transfer is inclusief indien dit programma aansluit op één van onze andere Sri Lanka bouwsteenmodules.

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de oude stad Polonnaruwa.

Deze stad was slechts voor een korte tijd, van de 11de tot de 13de eeuw, de hoofdstad van het Singalese rijk. Het complex bestaat uit (deels gerestaureerde) paleizen, tempels, Koninklijke baden en lusttuinen. Indrukwekkend zijn de uit granietrotsen gehouwen beelden van Boeddha, die in liggende, staande, zittende en mediterende houding wordt afgebeeld. Het liggende beeld is 14 meter lang en de staande Boeddha is 7 meter hoog.

Indrukwekkend is ook de Kiri Vehera, een koepeltempel, ook wel Dagoba genoemd.

Diner + Overnachting in het Pintaliya Resort & Spa – Sigiriya.

Diner
Hotel

SigiriyaNa het ontbijt bezoeken we de oude historische stad Sigiriya. Deze plaats staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het complex bestaat uit watertuinen, rotstuinen en de indrukwekkende leeuwenrots van Sigiriya, 200 m hoog en reeds van veraf zichtbaar. Het bestijgen van deze rots via een stelsel van trappen vergt enige inspanning, maar het uitzicht over de jungle is werkelijk adembenemend. Halverwege de steile wand zult u genieten van de prachtige muurschilderingen op de spiegelwand. De fresco’s (muurschilderingen) beelden de wolkenmaagden uit. Bovenop de rots bevindt zich de citadel, de overblijfselen van het paleis uit de 5de eeuw. U kunt hier rondwandelen over de diverse plateaus.

’s Middags brengen we een bezoek aan de oude rotstempel van Dambulla. Deze rotstempel dateert uit de 2e eeuw voor Christus. De wand- en plafondschilderingen geven de voornaamste episoden uit de levens van Boeddha weer. De bekendste tempels zijn hier de gouden tempel van Dambulla (Rangiri Dambulla Uyanwatta Rajamaha Viharaya), welke ook op de Werelderfgoedlijst staat en de rotstempel Rangiri Dambulla Rajamaha Viharaya. Enkele beelden van Boeddha hebben in liggende positie enorme afmetingen, zoals we die ook aantreffen in o.a. Polonnaruwa. Vanuit het tempelcomplex kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de bergen, de dichte bossen en de regenwaterreservoirs. Op circa 100 meter hoogte ligt de Gouden Tempel van Dambulla, die bestaat uit 5 grotten. In deze grotten zijn de plafonds beschilderd met prachtige boeddhistische afbeeldingen. Monniken mediteerden en leefden in de grotten. Tevens staan er meer dan 150 Boeddhabeelden in deze rotstempel. De Gouden Tempel van Dambulla is de beroemdste en het meest geliefde boeddhistische heiligdom van Sri Lanka. De eerste grot is genaamd Devaraja Viharaya. Deze grot herbergt een 14m lang Boeddhabeeld. De tweede en tevens grootste grot is de Maharaja Vihara, wat in het Singalees De tempels van de grote koningen betekent. In deze grot staan vele prachtige Boeddhabeelden. Tevens vinden we in deze grot een van de mooiste muurschilderingen van Sri Lanka. In de derde grot Maha Vihara, vinden we muur- en plafondschilderingen uit de Kandyse periode. Deze beschilderingen zijn gemaakt in opdracht van koning Kirti Sr Rajasingha, een beroemde boeddhistische prediker. In deze grot staat ook een standbeeld van de koning en meer dan 50 Boeddhabeelden. U kunt heerlijk rondwandelen door de grotten en genieten van alle pracht en praal.

Diner + Overnachting in het Pintaliya Resort & Spa.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 03 :
Sigiriya

Na het ontbijt volgt de transfer (inclusief indien u meerdere bouwstenen met elkaar combineert) naar één van de volgende bestemmingen: Anuradhapura, Jaffna, Trincomalee, Kandy of Nuwara Eliya.

U kunt dus zelf uw volgende bestemming uitkiezen. Na aankomst in één van deze bestemmingen (indien meerdere bouwstenen met elkaar worden gecombineerd) eindigt dit programma. U kunt andere bouwstenen of strandhotels koppelen aan dit programma en zo uw eigen Sri Lanka reis samenstellen.

WILT U UW SRI LANKA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE SRI LANKA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Het vermelde tourprogramma
 • Vervoer (privé) per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende chauffeur / gids, bij minder dan 8 deelnemers fungeert de chauffeur tevens als gids
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels op basis van halfpension = ontbijt + diner

Exclusief

 • Vliegticket naar Colombo, deze kunt u uiteraard bij ons bijboeken
 • Entreegelden, deze dient u ter plaatse te voldoen: ongeveer USD 64 pp

Kaart Sri Lanka De Culturele Driehoek

Sri Lanka - De Culturele Driehoek - 3 Dagen - CDH-I-01

Entreegelden

Overzicht Entreegelden in USD, deze dienen ter plaatse te worden voldaan indien u deze locatie wilt bezoeken


 • Polonnaruwa: USD 25 per persoon
 • Huur Fiets Polonnaruwa (indien gewenst): USD 2 per persoon
 • Sigiriya Rock Fortress: USD 30 per persoon
 • Dambulla: USD 7 per persoon

Let Op: de entreegelden kunnen altijd iets afwijken. U kunt zelf bepalen aan welke excursies u wilt deelnemen.

Indien u NIET wilt deelnemen aan bepaalde excursies dan dient u dit bij de boeking op te geven. Deze entreegelden behoeft u dan ook niet te voldoen.

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 januari 2024 t/m 31 december 2024: € 54

Er geldt een Verplichte toeslag op 24 december 2024 (Kerst) en op 31 december 2024 (Nieuwjaar).

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op genoemde data verblijft.


Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

De Culturele Driehoek