Sri Lanka Mini Tour

4 Days

Sri Lanka Mini Tour

De Sri Lanka Mini Tour is een 4 daagse rondreis/”bouwsteenmodule” door Sri Lanka.

Deze Mini Tour is een leuk programma om kennis te maken met dit fantastische eiland in combinatie met een heerlijke strandvakantie. Wilt u geen grote rondreis maken, maar wel de belangrijkste bezienswaardigheden van Sri Lanka bezichtigen dan is dit  programma iets voor U. U kunt beginnen met dit programma en daarna afgezet worden bij een strandhotel.

Dagelijks vertrek vanaf het Bandaranayake vliegveld (Colombo)

 • Vliegveld Colombo
 • 2
 • SR-I-03
 • 4 Dag
 • Privé auto of minibus met Engelssprekende chauffeur
 • Halfpension
 • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Programma

Nuwara Eliya - Seetha Amman tempelAankomst op het Bandaranayake International Airport. Na de laatste douanecontrole staat de chauffeur u op te wachten en heet u welkom in Sri Lanka, de parel in de Indische Oceaan.

Hierna volgt de transfer naar Nuwara Eliya. Onderweg kunt u genieten van een prachtige omgeving, we zien o.a. de Devon– en St. Clair’s waterval. Nuwara Eliya is gelegen in het mooiste heuvelland van Sri Lanka. Deze stad was vroeger het herstellingsoord van het Britse koloniale leger. Het was het centrum van de Britse plantersgemeenschap, compleet met golfbaan uit 1889, parken, speelvijvers, luxueuze hotels en een renbaan. Dit leuke stadje ligt hoog en daardoor is het aangenaam koel.

Na aankomst in de stad maken we een stadstour. We bekijken enkele gebouwen uit de koloniale tijd, wandelen door het centrum en bezoeken de kleurrijke Rama Sita hindoetempel (Seetha Amman tempel).

Diner + Overnachting in The Queensburry Hotel – Nuwara Eliya.

Diner
Hotel

Nuwara Eliya - TheeplantageNa het ontbijt reizen we verder naar Kandy.

Onderweg bezoeken we een theeplantage, waar de wereldberoemde Ceylon Thee vandaan komt. We zien hier de theeplukkers aan het werk die in de enorme plantages de blaadjes met de hand plukken en vervolgens in enorme manden stoppen. Vervolgens zien we bij de fabriek hoe de blaadjes verder verwerkt worden tot het eindproduct. Uiteraard gaan we hier genieten van een verse kop thee.

Vervolgens bezoeken we de Koninklijke botanische tuin in Peradeniya. De tuinen zijn gelegen op circa 5,5 km van Kandy en hebben een oppervlakte van 147 hectare. De Botanische Tuin in Peradeniya werd formeel opgericht in 1843. Eén van de bekendste attracties in het park is het orchideeënhuis, dat meer dan 300 verschillende orchideeën huisvest. Verder beschikt het park over o.a. een specerijentuin, kokosnootpalmbomen, een bloementuin, een cactushuis en een bamboebos.

Kandy is de mooiste stad van Sri Lanka en schitterend gelegen aan het pittoreske stuwmeer, dat het stadsbeeld beheerst. Kandy is bij uitstek het symbool van de Singalese nationale trots en heeft zich als koninkrijk altijd met meer of minder succes verweerd tegen de Portugese, de Nederlandse en de Engelse overheersing. Kandy is tevens het culturele centrum van Sri Lanka en hoofdzetel van de Boeddhistische monniken. Met zijn 150.000 inwoners is het de 3e stad van het land, achter Colombo en Jaffna. De stad is gelegen op 500 meter boven de zeespiegel. De hogere ligging en de omringende bergen zorgen voor een aangenaam klimaat.

In de middag bezoeken we de Tempel van de Tand. Hier wordt de voornaamste Boeddhistische relikwie in Sri Lanka bewaard, Boeddha’s linker boventand. Deze tand werd door de dochter van een Boeddhistische koning uit India gesmokkeld. De Tand van Boeddha geldt sinds die tijd als symbool voor de zelfstandigheid van het Singalese volk en zijn geloofsovertuiging. De relikwie wordt bewaard onder een gouden dak in de tempel.

’s Avonds bezoeken we ook nog een spectaculaire Culturele Dansshow. Onder begeleiding van de Kandy drummers vinden enkele speciale dansvoorstellingen plaats, zoals de cobra dans, de gemaskerde dans en een spectaculaire vuurshow.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel – Kandy.

Ontbijt, Diner
Hotel

Dambulla - RotstempelDeze dag gaan we, na het ontbijt, verder naar Dambulla.

Onderweg stoppen we bij de kruidentuin van Matale. Hier maken we kennis met verschillende soorten kruiden en specerijen. Ook krijgt u een uitleg over het gebruik van deze specerijen in de Sri Lankaanse keuken.

Vervolgens gaan we een bezoek brengen aan de oude rotstempel van Dambulla. Deze rotstempel dateert uit de 2e eeuw voor Christus. De wand- en plafondschilderingen geven de voornaamste episoden uit de levens van Boeddha weer. De bekendste tempels zijn hier de gouden tempel van Dambulla (Rangiri Dambulla Uyanwatta Rajamaha Viharaya), welke ook op de Werelderfgoedlijst staat en de rotstempel Rangiri Dambulla Rajamaha Viharaya. Enkele beelden van Boeddha hebben in liggende positie enorme afmetingen, zoals we die ook aantreffen in o.a. Polonnaruwa.

Vanuit het tempelcomplex kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de bergen, de dichte bossen en de regenwaterreservoirs. Op circa 100 meter hoogte ligt de Gouden Tempel van Dambulla, die bestaat uit 5 grotten. In deze grotten zijn de plafonds beschilderd met prachtige boeddhistische afbeeldingen. Monniken mediteerden en leefden in de grotten. Tevens staan er meer dan 150 Boeddhabeelden in deze rotstempel. De Gouden Tempel van Dambulla is de beroemdste en het meest geliefde boeddhistische heiligdom van Sri Lanka. De eerste grot is genaamd Devaraja Viharaya. Deze grot herbergt een 14m lang Boeddhabeeld. De tweede en tevens grootste grot is de Maharaja Vihara, wat in het Singalees de tempels van de grote koningen betekent. In deze grot staan vele prachtige Boeddhabeelden. Tevens vinden we in deze grot één van de mooiste muurschilderingen van Sri Lanka. In de derde grot Maha Vihara, vinden we muur- en plafondschilderingen uit de Kandyse periode. Deze beschilderingen zijn gemaakt in opdracht van koning Kirti Sr Rajasingha, een beroemde boeddhistische prediker. In deze grot staat ook een standbeeld van de koning en meer dan 50 Boeddhabeelden. U kunt heerlijk rondwandelen door de grotten en genieten van alle pracht en praal.

Diner + Overnachting in het Rangiri Resort – Dambulla.

Ontbijt, Diner
Hotel

Sigiriya Rock FortressVandaag beklimmen we, na het ontbijt, de indrukwekkende leeuwenrots van Sigiriya, 200 m hoog en reeds van veraf zichtbaar. Het bestijgen van deze rots via een stelsel van trappen vergt enige inspanning, maar het uitzicht over de jungle is werkelijk adembenemend. Halverwege de steile wand zult u genieten van de prachtige muurschilderingen op de spiegelwand. De fresco’s (muurschilderingen) beelden de wolkenmaagden uit. Bovenop de rots bevindt zich de citadel, de overblijfselen van het paleis uit de 5de eeuw. U kunt hier rondwandelen over de diverse plateau’s.

Hierna bezoeken we het olifantenweeshuis in Pinnawela. In deze crèche worden jonge olifanten opgevangen, die uit hun natuurlijke omgeving geraakt zijn. Een aantal van hen zal belanden in een buitenlandse dierentuin, omdat ze vaak niet meer kunnen wennen aan een leven in het wild. Het is leuk om te kijken naar de speelse jonge olifantjes. In de ochtend en in de middag worden de jonge olifantjes met de fles gevoed. Daarna moeten ze in bad. De olifanten verlaten het kamp en gaan met de hele kudde naar de Ma Oya rivier. In deze rivier genieten de olifanten van het verkoelende water. Vanaf diverse punten heeft u een prachtig uitzicht op de olifanten. U kunt hier schitterende foto’s maken en dicht bij de olifanten komen. De volwassen olifanten doen in het weeshuis allerlei klusjes, zoals het verzamelen van voedsel. De olifanten kunnen vrij rondlopen op een stuk land van ongeveer 10 hectare. Ook in het kamp kunt u prachtige foto’s maken. Ook bestaat de mogelijkheid om de olifanten te voeren.

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld of een strandhotel in Negombo, Mount Lavinia, Kalutara, Beruwala, Bentota, Induruwa, Ambalangoda, Hikkaduwa of Koggala. Aan u de keus. Na aankomst op het vliegveld of bij één van de strandhotels eindigt deze reis. U kunt deze reis dus verlengen met een heerlijke strandvakantie.

U kunt ook andere bouwstenen koppelen aan dit programma en zo uw eigen Sri Lanka reis samenstellen.

WILT U UW SRI LANKA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE SRI LANKA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Het vermelde tourprogramma
 • Vervoer (privé) per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende chauffeur / gids, bij minder dan 8 deelnemers fungeert de chauffeur tevens als gids
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels op basis van halfpension = ontbijt + diner

Exclusief

 • Vliegticket naar Colombo, deze kunt u uiteraard bij ons bijboeken
 • Entreegelden, deze dient u ter plaatse te voldoen: ongeveer USD 66 pp

Kaart Sri Lanka Mini Tour

Sri Lanka - Mini Tour - 4 Dagen - SR-I-03

Entreegelden

Overzicht Entreegelden in USD, deze dienen ter plaatse te worden voldaan indien u deze locatie wilt bezoeken


 • Peradeniya: USD 7 per persoon
 • Kandy tempel: USD 7 per persoon
 • Cultural Show Kandy: USD 5 per persoon
 • Dambulla: USD 7 per persoon
 • Sigiriya: USD 30 per persoon
 • Pinnawela: USD 10 per persoon

Let Op: de entreegelden kunnen altijd iets afwijken. U kunt zelf bepalen aan welke excursies u wilt deelnemen.

Indien u NIET wilt deelnemen aan bepaalde excursies dan dient u dit bij de boeking op te geven. Deze entreegelden behoeft u dan ook niet te voldoen.

Toeslagen

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 januari 2024 t/m 31 december 2024: € 115

Toeslag bij verblijf in Nuwara Eliya van 10 april 2024 t/m 20 april 2024: € 15 per persoon / per nacht


Toeslag bij verblijf in Kandy (Kandy Perahera) = in juli of augustus 2024: € 32,50 per persoon

De data voor de Perahera in 2024 zijn nog niet bekend.


Er geldt een Verplichte toeslag op 24 december 2024 (Kerst) en op 31 december 2024 (Nieuwjaar).

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op genoemde data verblijft.

Nuwara Eliya - theeplantage
Nuwara Eliya
Nuwara Eliya
Nuwara Eliya - postkantoor
Nuwara Eliya - Seetha Amman tempel
Nuwara Eliya - Seetha Amman tempel
Nuwara Eliya - Seetha Amman tempel
Nuwara Eliya - theeplantage
Nuwara Eliya - theeplantage
Nuwara Eliya - fabriek
Peradeniya - botanische tuin
Peradeniya - botanische tuin
Peradeniya - botanische tuin
Peradeniya - botanische tuin
Peradeniya - botanische tuin
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - culturele dansshow
Kandy - culturele dansshow
Kandy - culturele dansshow
Matale - kruidentuin
Matale - kruidentuin
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Pinnawela - olifanten in de rivier
Pinnawela - olifanten in de rivier
Pinnawela - Olifanten
Pinnawela - Olifanten
Strandvakantie
slider_sri_lanka_mini_tour_01

De Sri Lanka Minitour, een perfect begin van uw reis

slider_sri_lanka_mini_tour_02

Dag 01: Onderweg naar Nuwara Eliya komen we prachtige watervallen tegen

slider_sri_lanka_mini_tour_03

Dag 01: Geniet ook van het prachtige landschap

slider_sri_lanka_mini_tour_04

Dag 01: Later op de dag maken we een stadstour door Nuwara Eliya

slider_sri_lanka_mini_tour_05

Dag 01: We bezoeken de Rama Sitha Tempel

slider_sri_lanka_mini_tour_06

Dag 01: Dit is een kleurrijke Hindoetempel

slider_sri_lanka_mini_tour_07

Dag 01: De oude voetafdrukken bij de tempel

slider_sri_lanka_mini_tour_08

Dag 02: We beginnen met een bezoek aan een theeplantage

slider_sri_lanka_mini_tour_09

Dag 02: We zien de theepluksters aan het werk

slider_sri_lanka_mini_tour_10

Dag 02: Ook zien we hoe de theeblaadjes worden verwerkt

slider_sri_lanka_mini_tour_11

Dag 02: Vervolgens bezoeken we de Botanische Tuin in Peradeniya

slider_sri_lanka_mini_tour_12

Dag 02: Dit enorme park heeft een oppervlakte van 147 hectare

slider_sri_lanka_mini_tour_13

Dag 02: Wandel rustig rond en geniet van alle bomen en planten

slider_sri_lanka_mini_tour_14

Dag 02: het park is netjes ingericht met veel uitleg over de flora en fauna

slider_sri_lanka_mini_tour_15

Dag 02: In het orchideeënhuis staan prachtige kleurrijke orchideeën

slider_sri_lanka_mini_tour_16

Dag 02: In de middag bezoeken we de Tempel van de Tand (Sri Dalada Maligawa)

slider_sri_lanka_mini_tour_17

Dag 02: Via een kleurrijke ingang lopen we de tempel binnen

slider_sri_lanka_mini_tour_18

Dag 02: De gelovigen bidden in de tempel

slider_sri_lanka_mini_tour_19

Dag 02: De dagelijkse ceremonie onder begeleiding van de Kandydrummers

slider_sri_lanka_mini_tour_20

Dag 02: Binnen in de Tempel van de Tand

slider_sri_lanka_mini_tour_21

Dag 02: Tot slot bezoeken we nog een spectaculaire culturele dansshow

slider_sri_lanka_mini_tour_22

Dag 02: De danseressen bewegen op het ritme van de trommels

slider_sri_lanka_mini_tour_23

Dag 02: Na afloop gaat de show buiten verder met vuurfakkels

slider_sri_lanka_mini_tour_24

Dag 03: We beginnen met een bezoek aan de kruidentuin van Matale

slider_sri_lanka_mini_tour_25

Dag 03: We leren van alles over het gebruik van deze kruiden

slider_sri_lanka_mini_tour_26

Dag 03: Hierna bezoeken we de fascinerende rotstempel van Dambulla

slider_sri_lanka_mini_tour_27

Dag 03: De ingang van de rotstempel bevindt zich boven op de heuvel

slider_sri_lanka_mini_tour_28

Dag 03: Binnen in de grot kunt u rondlopen om alles te bekijken

slider_sri_lanka_mini_tour_29

Dag 03: Geniet van de prachtige plafondbeschilderingen en Boeddhabeelden

slider_sri_lanka_mini_tour_30

Dag 03: In de grot zijn diverse ingangen met verschillende beelden

slider_sri_lanka_mini_tour_31

Dag 04: Deze dag gaan we de leeuwenrots van Sigiriya ontdekken

slider_sri_lanka_mini_tour_32

Dag 04: De beroemde Sigiriya Rots is omgeven door een prachtig park

slider_sri_lanka_mini_tour_33

Dag 04: We lopen verder door de Boulder Garden en langs de Audience Hall

slider_sri_lanka_mini_tour_34

Dag 04: Via allerlei trappen komen we steeds hoger

slider_sri_lanka_mini_tour_35

Dag 04: Het uitzicht is adembenemend, u kunt hier prachtige foto's maken

slider_sri_lanka_mini_tour_36

Dag 04: Vervolgens zien we de beroemde Fresco's van de "Wolkenmeisjes"

slider_sri_lanka_mini_tour_37

Dag 04: Hierna bereiken we de leeuwenpoort

slider_sri_lanka_mini_tour_38

Dag 04: Via deze leeuwenpoort komt u uit boven op de rots

slider_sri_lanka_mini_tour_39

Dag 04: Boven op de rots bevinden zich de overblijfselen van het oude paleis

slider_sri_lanka_mini_tour_40

Dag 04: U kunt hier rondwandelen en genieten van het prachtige uitzicht

slider_sri_lanka_mini_tour_41

Dag 04: Later op de dag bezoeken we het olifantenweeshuis in Pinnawela

slider_sri_lanka_mini_tour_42

Dag 04: We zien hier hoe de olifanten baden in de rivier

slider_sri_lanka_mini_tour_43

Dag 04: Na het baden gaan de olifanten weer terug naar het kamp

slider_sri_lanka_mini_tour_44

Dag 04: Hier kunt u de olifanten van dichtbij bekijken

slider_sri_lanka_mini_tour_45

U kunt deze reis verlengen met een heerlijke strandvakantie!

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_sri_lanka_mini_tour_01
slider_sri_lanka_mini_tour_02
slider_sri_lanka_mini_tour_03
slider_sri_lanka_mini_tour_04
slider_sri_lanka_mini_tour_05
slider_sri_lanka_mini_tour_06
slider_sri_lanka_mini_tour_07
slider_sri_lanka_mini_tour_08
slider_sri_lanka_mini_tour_09
slider_sri_lanka_mini_tour_10
slider_sri_lanka_mini_tour_11
slider_sri_lanka_mini_tour_12
slider_sri_lanka_mini_tour_13
slider_sri_lanka_mini_tour_14
slider_sri_lanka_mini_tour_15
slider_sri_lanka_mini_tour_16
slider_sri_lanka_mini_tour_17
slider_sri_lanka_mini_tour_18
slider_sri_lanka_mini_tour_19
slider_sri_lanka_mini_tour_20
slider_sri_lanka_mini_tour_21
slider_sri_lanka_mini_tour_22
slider_sri_lanka_mini_tour_23
slider_sri_lanka_mini_tour_24
slider_sri_lanka_mini_tour_25
slider_sri_lanka_mini_tour_26
slider_sri_lanka_mini_tour_27
slider_sri_lanka_mini_tour_28
slider_sri_lanka_mini_tour_29
slider_sri_lanka_mini_tour_30
slider_sri_lanka_mini_tour_31
slider_sri_lanka_mini_tour_32
slider_sri_lanka_mini_tour_33
slider_sri_lanka_mini_tour_34
slider_sri_lanka_mini_tour_35
slider_sri_lanka_mini_tour_36
slider_sri_lanka_mini_tour_37
slider_sri_lanka_mini_tour_38
slider_sri_lanka_mini_tour_39
slider_sri_lanka_mini_tour_40
slider_sri_lanka_mini_tour_41
slider_sri_lanka_mini_tour_42
slider_sri_lanka_mini_tour_43
slider_sri_lanka_mini_tour_44
slider_sri_lanka_mini_tour_45
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Sri Lanka Mini Tour