Sri Lanka Familiereis - 15 Dagen

Sri Lanka Familiereis

De Sri Lanka Familiereis is een 15 daagse rondreis, speciaal samengesteld voor families.

Deze rondreis is speciaal samengesteld voor families. Er zit veel variatie in deze rondreis. We starten in Negombo, gaan fietsen in Galle, bezoeken tempels en maken een jeepsafari door het Yala National Park. Kortom plezier voor jong en oud. We reizen met een privé auto of minibus met chauffeur. U kunt deze reis verlengen met een strandvakantie naar keuze.

Wilt u uw vakantie naar Sri Lanka persoonlijk komen bespreken met één van onze Sri Lanka specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanaf het Bandaranayake vliegveld (Colombo)

Negombo - strandAankomst op het Bandaranaike International Airport. Na de laatste douanecontrole staat de chauffeur u op te wachten en heet u welkom in Sri Lanka, de parel in de Indische Oceaan. Hierna volgt de transfer naar Negombo. In deze badplaats, gelegen op 37 km ten noorden van de hoofdstad Colombo, kunt u heerlijk relaxen aan het strand.

We gaan inchecken in het Paradise Holiday Village Hotel. Dit hotel ligt op loopafstand van het strand. Uiteraard heeft dit hotel ook een zwembad. In de omgeving van dit hotel vindt u diverse restaurants.

Diner + Overnachting in het Paradise Holiday Village Hotel – Negombo.

Diner
Hotel
Dag 02 :
Negombo

Negombo - Angurukaramulla tempelNa het ontbijt maken we een stadstour in Negombo.

We bezoeken de kleurrijke vismarkt, gelegen bij het strand, waar we de vissers bezig zien met het binnenhalen van de verse vis. De vismarkt van Negombo behoort tot de grootste van Sri Lanka. Op de markt wordt dagelijks allerlei soorten vis verhandeld en op het strand worden de vissen gedroogd voor de handel naar het binnenland.

Hierna bezichtigen we de overblijfselen van het Nederlandse Fort. De Portugezen bouwden hier een fort, welke in 1644 door de Nederlanders werd verwoest en daarna weer werd herbouwd. Er zijn nog slechts enkele ruïnes en een deel van een muur met een toegangspoort intact.

Vervolgens bezoeken we de St. Mary Church. Deze Katholieke kerk werd gebouwd in 1874.

De volgende stop is bij de Angurukaramulla tempel. Deze boeddhistische tempel en is één van de belangrijkste historische tempels van Sri Lanka. De tempel is beroemd vanwege haar 6m lange liggende Boeddha, oude muurschilderingen en vele schilderijen.

Diner + Overnachting in het Paradise Holiday Village Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Ambalangoda - mask factoryNa het ontbijt verlaten we Negombo en gaan verder naar Koggala.

Onderweg bezoeken we het zeeschildpaddencentrum in Kosgoda. Dit centrum is opgericht om de broedplaatsen te beschermen, meer eieren te laten uitkomen en het verzorgen van zwakke en zieke zeeschildpadden.

Hierna bezoeken we in Ambalangoda een fabriekje waar de wereldberoemde houten maskers worden gemaakt. Deze maskers worden gemaakt voor 3 verschillende dansrituelen. De eerste is de Kolam, voor verhalen uit het oude koloniale leven. De tweede is de Sanni, de dans tegen de duivel. Ze worden gebruikt tijdens ceremonies om mensen te genezen die beïnvloedt zijn door de duivel. De derde is de Raksha, deze worden gebruikt tijdens festivals.

Tot slot bezoeken we in Meetiyagoda een mijn waar maanstenen worden gedolven. Het dorp Meetiyagoda, gelegen bij Ambalangoda, is een plaats waar veel maanstenen worden gevonden. Maanstenen komen voor in het grijs, wit, geel, roze, bruin en zwart. De meest gewilde maanstenen hebben echter een blauwe glans, welke vrijwel uitsluitende in dit gebied worden gevonden. De maansteen wordt veel gebruikt voor het vervaardigen van sieraden.

Diner + Overnachting in het Koggala Beach Hotel – Koggala.

Ontbijt, Diner
Hotel

Galle - Dutch FortNa het ontbijt gaan we een fietstour maken in Galle.

Het Dutch Fort telt een rijke historie en werd oorspronkelijk gebouwd door de Portugezen. In 1640 versloegen de Nederlanders de Portugezen en verbouwde het Fort tot een complex van 38 hectare, met prachtige huizen, straten en een kerk. In 1796 moest Nederland capituleren en werd het Fort overgenomen door de Britten.

Het huidige Galle Fort, dat sinds 1988 onder de UNESCO valt, is in goede staat en telt maar liefst 473 huizen. Bezienswaardig zijn o.a. de VOC-pakhuizen en kantoren, de zware bolwerken, bastions genaamd, het Punt Utrecht, waarop sinds 1940 de vuurtoren van Galle staat, het Galle Museum, de Nederlands Hervormde kerk en het oude Hollandse klokkentorentje uit 1701.

Diner + Overnachting in het Koggala Beach Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Tissamaharama - Magampura Eco Village ResortNa het ontbijt rijden we naar Tissamaharama.

Na aankomst in Tissamaharama gaan we inchecken in het familievriendelijk Magampura Eco Village Resort. Dit resort is gelegen op een prachtige locatie.

In het Magampura Eco Village Resort zult u zich zeker niet vervelen, er zijn vele activiteiten waaraan u optioneel kunt deelnemen, zoals fietstochten en wandeltochten om vogels te spotten.

Diner + Overnachting in het Magampura Eco Village Resort – Tissamaharama.

Ontbijt, Diner
Hotel

Yala National ParkNa het ontbijt heeft u de ochtend ter vrije besteding.

Later op de dag bezoeken we het Yala National Park, één van de grootste nationale parken van Sri Lanka. We maken hier een prachtige jeepsafari door het park. In dit park leven o.a. olifanten, buffels, beren, luipaarden, herten en vele vogelsoorten. Tijdens deze jeepsafari proberen we zo veel mogelijk wilde dieren te spotten.

Diner + Overnachting in het Magampura Eco Village Resort.

Ontbijt, Diner
Hotel

MarktNa het ontbijt rijden we naar Haputale.

In de middag gaan we met een gastgezin naar de lokale markt om verse ingrediënten te kopen. Hierna gaan we een traditionele kookles volgen. We leren de geheimen van de Sri Lankaanse keuken ontdekken. Vervolgens gaan we de maaltijd met zijn allen nuttigen. We maken er een gezellige avond van.

Diner + Overnachting in het Olympus Plaza Hotel – Haputale.

Ontbijt, Diner
Hotel

Horton PlainsNa een vroeg ontbijt rijden we naar het Horton Plains National Park. Dit natuurreservaat ligt op 2100 meter hoogte en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. We gaan hier een prachtige wandeltocht maken. Onderweg kijken we uit naar de vele diersoorten die hier leven. Let Op: u moet over een redelijke conditie beschikken, het park is namelijk enorm groot!

In het zuiden van de Horton Plains National Park ligt World’s End. Hier eindigt het plateau in een diepe afgrond van 870m, Dit geeft een fantastisch uitzicht. Vlakbij World’s End, ligt Mini World’s End, de afgrond is hier ‘slechts’ 270m diep. Ook nemen we een kijkje bij de Baker’s Falls watervallen. Dit is één van de mooiste watervallen van Sri Lanka. We keren terug naar het hotel om wat uit te rusten.

’s Middags brengen we een bezoek aan een theeplantage en een theefabriek. We zien hier de theeplukkers aan het werk die in de enorme plantages de blaadjes met de hand plukken en vervolgens in enorme manden stoppen. Vervolgens zien we bij de fabriek hoe de blaadjes verder verwerkt worden tot het eindproduct. Uiteraard gaan we hier genieten van een verse kop thee.

Diner + Overnachting in het Olympus Plaza Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Treinreis - theeplantagesNa het ontbijt volgt de transfer naar het treinstation van Haputale.

We gaan een schitterende treinreis maken van Haputale naar Peradeniya. Deze treinreis gaat dwars door het berglandschap bedekt met theeplantages. Tijdens de treinreis kunt u genieten van dit fantastische landschap. We zullen ook enkele watervallen passeren.

Later op de dag gaan we een bezoek brengen aan de Koninklijke Botanische tuinen in Peradeniya. De tuinen zijn gelegen op circa 5,5 km van Kandy en hebben een oppervlakte van 147 hectare. De Botanische Tuin in Peradeniya werd formeel opgericht in 1843. Een van de bekendste attracties in het park is het orchideeënhuis, dat meer dan 300 verschillende orchideeën huisvest. Verder beschikt het park over o.a. een specerijen tuin, kokospalmen, een bloementuin, een cactushuis en een bamboebos.

Na het bezoek aan de Botanische Tuin reizen we verder naar Kandy.

Kandy is de mooiste stad van Sri Lanka en schitterend gelegen aan het pittoreske stuwmeer, dat het stadsbeeld beheerst. Kandy is bij uitstek het symbool van de Singalese nationale trots en heeft zich als koninkrijk altijd met meer of minder succes verweerd tegen de Portugese, de Nederlandse en de Engelse overheersing. Kandy is tevens het culturele centrum van Sri Lanka en hoofdzetel van de Boeddhistische monniken. Met zijn 150.000 inwoners is het de 3e stad van het land, achter Colombo en Jaffna. De stad is gelegen op 500 meter boven de zeespiegel. De hogere ligging en de omringende bergen zorgen voor een aangenaam klimaat.

Diner + Overnachting in het Skyloft Hotel – Kandy.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 10 :
Kandy

Kandy - Tempel van de TandNa het ontbijt bezoeken we de Tempel van de Tand. Hier wordt de voornaamste Boeddhistische relikwie in Sri Lanka bewaard, Boeddha’s linker boventand. Deze tand werd door de dochter van een Boeddhistische koning uit India gesmokkeld. De Tand van Boeddha geldt sinds die tijd als symbool voor de zelfstandigheid van het Singalese volk en zijn geloofsovertuiging. De relikwie wordt bewaard onder een gouden dak in de tempel.

’s Avonds bezoeken we ook nog een spectaculaire Culturele Dansshow. Onder begeleiding van de Kandy drummers vinden enkele speciale dansvoorstellingen plaats, zoals de cobra dans, de gemaskerde dans en een spectaculaire vuurshow.

Diner + Overnachting in het Skyloft Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Dambulla - RotstempelNa het ontbijt gaan we verder naar Sigiriya.

Onderweg stoppen we bij de kruidentuin van Matale. Hier maken we kennis met verschillende soorten kruiden en specerijen. Ook krijgt u een uitleg over het gebruik van deze specerijen in de Sri Lankaanse keuken.

Vervolgens gaan we een bezoek brengen aan de oude rotstempel van Dambulla. Deze rotstempel dateert uit de 2e eeuw voor Christus. De wand- en plafondschilderingen geven de voornaamste episoden uit de levens van Boeddha weer. De bekendste tempels zijn hier de gouden tempel van Dambulla (Rangiri Dambulla Uyanwatta Rajamaha Viharaya), welke ook op de Werelderfgoedlijst staat en de rotstempel Rangiri Dambulla Rajamaha Viharaya. Enkele beelden van Boeddha hebben in liggende positie enorme afmetingen, zoals we die ook aantreffen in o.a. Polonnaruwa. Vanuit het tempelcomplex kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de bergen, de dichte bossen en de regenwaterreservoirs.

Op circa 100 meter hoogte ligt de Gouden Tempel van Dambulla, die bestaat uit 5 grotten. In deze grotten zijn de plafonds beschilderd met prachtige boeddhistische afbeeldingen. Monniken mediteerden en leefden in de grotten. Tevens staan er meer dan 150 Boeddhabeelden in deze rotstempel. De Gouden Tempel van Dambulla is de beroemdste en het meest geliefde boeddhistische heiligdom van Sri Lanka. De eerste grot is genaamd Devaraja Viharaya. Deze grot herbergt een 14m lang Boeddhabeeld. De tweede en tevens grootste grot is de Maharaja Vihara, wat in het Singalees De tempels van de grote koningen betekent. In deze grot staan vele prachtige Boeddhabeelden. Tevens vinden we in deze grot een van de mooiste muurschilderingen van Sri Lanka. In de derde grot Maha Vihara, vinden we muur- en plafondschilderingen uit de Kandyse periode. Deze beschilderingen zijn gemaakt in opdracht van koning Kirti Sr Rajasingha, een beroemde boeddhistische prediker. In deze grot staat ook een standbeeld van de koning en meer dan 50 Boeddhabeelden. U kunt heerlijk rondwandelen door de grotten en genieten van alle pracht en praal.

Diner + Overnachting in het Fresco Water Villa – Sigiriya.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 12 :
Sigiriya

Sigiriya Rock FortressVandaag bezoeken we, na het ontbijt, de oude historische stad Sigiriya.

Deze plaats staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het complex bestaat uit watertuinen, rotstuinen en de indrukwekkende leeuwenrots van Sigiriya, 200 m hoog en reeds van veraf zichtbaar. Het bestijgen van deze rots via een stelsel van trappen vergt enige inspanning, maar het uitzicht over de jungle is werkelijk adembenemend. Halverwege de steile wand zult u genieten van de prachtige muurschilderingen op de spiegelwand. De fresco’s (muurschilderingen) beelden de wolkenmaagden uit. Bovenop de rots bevindt zich de citadel, de overblijfselen van het paleis uit de 5de eeuw. U kunt hier rondwandelen over de diverse plateau’s.

Diner + Overnachting in het Fresco Water Villa.

Ontbijt, Diner
Hotel

Anuradhapura - RuwanweliseyaVandaag gaan we vroeg in de morgen, na het ontbijt, op weg naar Anuradhapura.

In deze oude historische stad maken we een stadstour. De oude stad van Anuradhapura is omgeven door drie grote kunstmatige meren, het Nuwara Wewa reservoir in het oosten en het Tissa Wewa reservoir samen met het Basawakkulama Wewa reservoir in het westen. De rivier Malwatu Oya verdeelt de stad in tweeën, de nieuwe stad Anuradhapura ligt ten oosten van de rivier en de heilige oude stad ligt ten westen van de rivier.

Vanaf het ontstaan als een nederzetting van minister Anuradha in de 6e eeuw voor Christus, ontwikkelde Anuradhapura zich in een snel tempo en werd het de hoofdstad van het eiland onder bewind van koning Pandukhabaya (437-366 v C). In het midden van de 3e eeuw v. Chr is Anuradhapura beroemd door de voortreffelijkheid van haar tempelkunst en paleisarchitectuur, het vernuft en de vaardigheid van de irrigatie-ingenieurs, edele olifanten, edelstenen, fijne specerijen en haar militaire macht. De stad bereikte haar hoogtepunt in het begin van de christelijke jaartelling. Het gebied rondom de stad werd omringt door 4 enorme muren van elk 26 km lang en telde vele inwoners en prachtige boeddhistische heiligdommen en openbare gebouwen. Een bezoek aan de enorme stupa’s Jetavana Dagoba, Abayagiri Stupa & Golden Sand Stupa mag zeker niet gemist worden. Deze tempels en monumentale dagoba’s, gebouwd onder grootste architectonische prestaties, zijn alleen in schaal overtroffen door de grote piramides bij Gizeh. Anuradhapura staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

De Jetavana Dagoba is 1600 jaar oud en is de hoogste stoepa in Sri Lanka, met een hoogte van 122 meter. De bouw van deze dagoba duurde bijna 30 jaar en men gebruikte meer dan 90 miljoen bakstenen. Het is één van de grootste bouwwerken op aarde gemaakt van bakstenen.

De Abayagiri Stupa behoort tot één van de zeventien religieuze bezienswaardigheden van Anuradhapura. In het oude klooster, gesticht in de 2e eeuw voor Christus, woonden zo’n 5000 monniken.

De Ruwanweli Maha Saya (Golden Sand Stupa) is een schitterende stupa en heilig voor vele boeddhisten. Het werd gebouwd door Koning Dutugemunu in de 2e eeuw voor Christus. De stupa is meer dan 100m hoog.

Andere bezienswaardigheden zijn hier o.a. de Guard- en Moonstone, de Twin Ponds en de 159 meter lange Elephant Pond.

Hierna reizen we verder naar Marawila, gelegen aan de westkust van Sri Lanka. Marawila is gelegen ten noorden van Negombo. We gaan inchecken in het Club Palm Bay Hotel. Dit hotel ligt direct aan het strand. Uiteraard heeft dit hotel ook een zwembad.

Diner + Overnachting in het Club Palm Bay – Marawila.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 14 :
Marawila

Marawila - Club Palm BayNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden. U kunt deze dag heerlijk gaan relaxen op het strand.

Vanuit het hotel kunt u eventueel een bezoek brengen aan het stadje Chilaw. Met een lokale tuk-tuk of bus is de stad eenvoudig te bereiken.

Diner + Overnachting in het Club Palm Bay.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Colombo. Hier eindigt deze rondreis.

U kunt deze rondreis per nacht verlengen aan het strand in bijvoorbeeld Negombo, Mount Lavinia, Kalutara, Beruwala, Bentota, Induruwa, Ambalangoda, Hikkaduwa, Galle of Koggala.

Ook bent u NIET gebonden aan de hotels in dit programma, u kunt ieder hotel upgraden of veranderen. ALLES KAN EN NIETS MOET

Uiteraard kunt u deze reis ook verlengen met een heerlijke strandvakantie op de Malediven.

WILT U DEZE PRACHTIGE RONDREIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE SRI LANKA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Vervoer luchthaven Colombo - hotel v.v.
 • Vervoer per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende chauffeur / gids, bij minder dan 8 deelnemers fungeert de chauffeur tevens als gids
 • Overnachtingen in comfortabele hotels op basis van halfpension = ontbijt + diner
 • Dagtour Negombo: vismarkt, Dutch Fort, St Mary Church, Angurukaramulla tempel, boottocht
 • Bezoek aan het zeeschildpaddencentrum Kosgoda
 • Bezoek aan een maskerfabriekje in Ambalangoda
 • Bezoek aan een maanstenenmijn in Meetiyagoda
 • Fietstour Galle
 • Jeepsafari door het Yala Nationaal Park
 • Traditionele kookles bij een gastgezin
 • Bezoek hoogvlakte Horton Plains National Park
 • Bezoek aan een theeplantage en een theefabriek
 • Treinreis theeplantages + botanische tuin
 • Bezoek Kandy + culturele dansshow
 • Bezoek kruidentuin Matale + rotstempel Dambulla
 • Bezoek aan de oude historische stad Sigiriya
 • Bezoek aan de historische stad Anuradhapura

Exclusief

 • Entreegelden: deze dient u ter plaatse te voldoen: ongeveer USD 240 pp
 • Vliegticket naar Colombo. Deze kunt u uiteraard bij ons bijboeken of eventueel zelf reserveren

Kaart Sri Lanka Family Tour

Rondreis Sri Lanka – Family Tour - 15 Dagen - I-SRI-13

 
Bijkomende kosten:
 
Reserveringskosten: € 10 per persoon
 
Calamiteitenfonds: € 5 per persoon
Tevens adviseren wij u om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten!

Overzicht Entreegelden in USD, deze dienen ter plaatse te worden voldaan indien u deze locatie wilt bezoeken


 • Angurukaramulla Temple: USD 1 per persoon
 • Kosgoda Turtle Hatchery: USD 5 per persoon
 • Galle Huur Fiets: USD 5 per persoon
 • Yala NP: USD 70 per persoon
 • Cooking Class: USD 20 per persoon
 • Horton Plains NP: USD 38 per persoon
 • Trein Haputale naar Peradeniya: USD 8 per persoon
 • Peradeniya: USD 11 per persoon
 • Temple van de Tand: USD 11 per persoon
 • Cultural Show Kandy: USD 7,50 per persoon
 • Dambulla: USD 11 per persoon
 • Sigiriya Rock Fortress: USD 30 per persoon
 • Anuradhapura: USD 25 per persoon
 • Sri Maha Bodhi – Anuradhapura: USD 2,50 per persoon
 • Isurumuniya – Anuradhapura: USD 2 per persoon

Let Op: de entreegelden kunnen altijd iets afwijken. U kunt zelf bepalen aan welke excursies u wilt deelnemen.

Indien u NIET wilt deelnemen aan bepaalde excursies dan dient u dit bij de boeking op te geven. Deze entreegelden behoeft u dan ook niet te voldoen.

Toeslagen

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 januari 2024 t/m 31 december 2024: € 379

Toeslag bij verblijf in Kandy (Kandy Perahera) = in juli of augustus 2024: € 56 per persoon

De exacte data voor de Perahera in 2024 zijn nog niet bekend.


Er geldt een Verplichte toeslag op 24 december 2024 (Kerst) en op 31 december 2024 (Nieuwjaar).

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op genoemde data verblijft.

Sri Lanka - Yala National Park
Negombo - Paradise Holiday Village
Negombo - Paradise Holiday Village
Negombo - strand
Negombo - vismarkt
Negombo - vismarkt
Negombo - vismarkt
Negombo - vismarkt
Negombo - vismarkt
Negombo - Dutch Fort
Negombo - Dutch Fort
Negombo - St. Mary Church
Negombo - St. Mary Church
Negombo - Angurukaramulla tempel
Negombo - Angurukaramulla tempel
Kosgoda zeeschildpaddencentrum
Kosgoda zeeschildpaddencentrum
Kosgoda zeeschildpaddencentrum
Koggala - Ambalangoda
Koggala - Ambalangoda
Koggala - Ambalangoda
Koggala - Ambalangoda
Koggala - Ambalangoda
Koggala - Ambalangoda
Galle - Dutch Fort
Galle - Dutch Fort
Galle - Dutch Fort
Galle - Dutch Fort
Galle - Dutch Fort
Galle - Nederlands Hervormde Kerk
Galle - Nederlands Hervormde Kerk
Galle - Nederlands Hervormde Kerk
Galle - National Museum
Galle algemeen
Peradeniya - Botanische tuinen
Peradeniya - Botanische tuinen
Peradeniya - Botanische tuinen
Peradeniya - Botanische tuinen
Peradeniya - Botanische tuinen
Peradeniya - Botanische tuinen
Peradeniya - Botanische tuinen
Peradeniya - Botanische tuinen
Peradeniya - Botanische tuinen
Peradeniya - Botanische tuinen
Kandy - tempel van de tand
Kandy - tempel van de tand
Kandy - tempel van de tand
Kandy - tempel van de tand
Kandy - tempel van de tand
Kandy - tempel van de tand
Kandy - tempel van de tand
Kandy - tempel van de tand
Kandy - tempel van de tand
Kandy - tempel van de tand
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Sigiriya Rots
Sigiriya Rots
Sigiriya Rots
Sigiriya Rots
Sigiriya Rots
Sigiriya Rots
Sigiriya Rots
Sigiriya Rots
Sigiriya Rots
Sigiriya Rots
Anuradhapura
Anuradhapura
Anuradhapura - Jetavana Dagoba
Anuradhapura - Jetavana Dagoba
Anuradhapura
Anuradhapura
Anuradhapura - Golden Sand Stupa
Anuradhapura - Golden Sand Stupa
Anuradhapura
Anuradhapura
slider_sri_lanka_family_tour_01

De Sri Lanka Family Tour, een leuke familietour met veel variatie

slider_sri_lanka_family_tour_02

Dag 01: Transfer naar het Paradise Holiday Village Hotel

slider_sri_lanka_family_tour_03

Dag 01: Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden

slider_sri_lanka_family_tour_04

Dag 01: Vanuit het hotel loopt u eenvoudig naar het strand

slider_sri_lanka_family_tour_05

Dag 02: Na het ontbijt bezoeken we de kleurrijke vismarkt

slider_sri_lanka_family_tour_06

Dag 02: Op de vismarkt zijn de handelaren druk bezig ...

slider_sri_lanka_family_tour_07

Dag 02: ... met het schoonmaken en verhandelen van de vers gevangen vis

slider_sri_lanka_family_tour_08

Dag 02: Op het strand zijn de vissers bezig met hun netten

slider_sri_lanka_family_tour_09

Dag 02: Op het strand zijn de vissers bezig met hun netten

slider_sri_lanka_family_tour_10

Dag 02: Hierna bezichtigen we de overblijfselen van het Dutch Fort

slider_sri_lanka_family_tour_11

Dag 02: De toegangspoort naar het Nederlandse Fort

slider_sri_lanka_family_tour_12

Dag 02: Vervolgens bezoeken we de St. Mary Church

slider_sri_lanka_family_tour_13

Dag 02: Deze Katholieke kerk is gebouwd in 1874

slider_sri_lanka_family_tour_14

Dag 02: De boeddhistische Angurukaramulla tempel

slider_sri_lanka_family_tour_15

Dag 02: In de tempel vindt u prachtige beelden en muurschilderingen

slider_sri_lanka_family_tour_16

Dag 03: We bezoeken het zeeschildpaddencentrum in Kosgoda

slider_sri_lanka_family_tour_17

Dag 03: Deze instelling zet zich in voor de bescherming van de schildpadden

slider_sri_lanka_family_tour_18

Dag 03: De kleine zeeschildpadden in Kosgoda

slider_sri_lanka_family_tour_19

Dag 03: Hierna gaan we verder naar Ambalangoda

slider_sri_lanka_family_tour_20

Dag 03: Hier bezoeken we een fabriekje waar de ...

slider_sri_lanka_family_tour_21

Dag 03: ... wereldberoemde houten maskers worden gemaakt

slider_sri_lanka_family_tour_22

Dag 03: Ook maken we een stop in Meetiyagoda

slider_sri_lanka_family_tour_23

Dag 03: Hier bezoeken we een mijn waar maanstenen worden gedolven

slider_sri_lanka_family_tour_24

Dag 03: Blauwe maanstenen worden alleen in dit gebied gevonden

slider_sri_lanka_family_tour_25

Dag 04: Na het ontbijt bezoeken we het Dutch Fort in Galle

slider_sri_lanka_family_tour_26

Dag 04: Het fort heeft nog een aantal Nederlandstalige straatnamen

slider_sri_lanka_family_tour_27

Dag 04: Het goed bewaard gebleven fort is nog steeds een levend monument

slider_sri_lanka_family_tour_28

Dag 04: Op de oude poort bevindt zich nog het wapen van de VOC

slider_sri_lanka_family_tour_29

Dag 04: Galle staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO

slider_sri_lanka_family_tour_30

Dag 04: Eén van de highlights is de oude Nederlands Hervormde Kerk

slider_sri_lanka_family_tour_31

Dag 04: In de kerk bevinden zich oude grafstenen en het originele orgel

slider_sri_lanka_family_tour_32

Dag 04: Ook de oude begraafplaats bij de kerk is nog intact

slider_sri_lanka_family_tour_33

Dag 04: Het National Museum in Galle

slider_sri_lanka_family_tour_34

Dag 04: Galle, een must-see bestemming met veel Nederlandse tintjes

slider_sri_lanka_family_tour_35

Dag 09: Na aankomst in Peradeniya bezoeken we de botanische tuin

slider_sri_lanka_family_tour_36

Dag 09: De tuin heeft een oppervlakte van circa 60 hectare

slider_sri_lanka_family_tour_37

Dag 09: De tuin is gewijd aan de flora van Sri Lanka en omvat ...

slider_sri_lanka_family_tour_38

Dag 09: ... verder representatieve soorten uit de gehele tropische wereld

slider_sri_lanka_family_tour_39

Dag 09: Er staan meer dan 200 verschillende soorten palmen

slider_sri_lanka_family_tour_40

Dag 09: Langs de River Drive vindt u een grote collectie bamboo

slider_sri_lanka_family_tour_41

Dag 09: U kunt rustig rondwandelen door de botanische tuin

slider_sri_lanka_family_tour_42

Dag 09: Deze boom is in 1901 geplant door King George en Queen Mary

slider_sri_lanka_family_tour_43

Dag 09: U moet zeker een kijkje nemen in het orchideeënhuis

slider_sri_lanka_family_tour_44

Dag 09: U kunt hier genieten van prachtig in bloei staande orchideeën

slider_sri_lanka_family_tour_45

Dag 10: Na het ontbijt bezoeken we de Tempel van de Tand

slider_sri_lanka_family_tour_46

Dag 10: De kleurrijke ingang naar de tempel

slider_sri_lanka_family_tour_47

Dag 10: Wandel rustig rond en bezoek de diverse verdiepingen

slider_sri_lanka_family_tour_48

Dag 10: Drie keer per dag vindt er een ceremonie plaats in de tempel

slider_sri_lanka_family_tour_49

Dag 10: Tromgeroffel klinkt tijdens de ceremonie

slider_sri_lanka_family_tour_50

Dag 10: De Tempel van de Tand is één van de belangrijkste tempels in Sri Lanka

slider_sri_lanka_family_tour_51

Dag 10: In de tempel wordt de belangrijkste boeddhistische relikwie ...

slider_sri_lanka_family_tour_52

Dag 10: ... van Sri Lanka bewaard, nl Boeddha's linker boventand

slider_sri_lanka_family_tour_53

Dag 10: Gelovigen bidden en offeren bloemen

slider_sri_lanka_family_tour_54

Dag 10: Er zijn prachtige beelden en schilderijen te bewonderen

slider_sri_lanka_family_tour_55

Dag 11: Vervolgens bezoeken we de oude rotstempel van Dambulla

slider_sri_lanka_family_tour_56

Dag 11: Om de ingang te bereiken moeten we diverse trappen beklimmen

slider_sri_lanka_family_tour_57

Dag 11: Tijdens de wandeling omhoog komen we deze bewoners zeker tegen

slider_sri_lanka_family_tour_58

Dag 11: De ingang van de tempel bevindt zich boven op de heuvel

slider_sri_lanka_family_tour_59

Dag 11: Er zijn hier diverse grotten die u kunt bezichtigen

slider_sri_lanka_family_tour_60

Dag 11: In de grotten zijn prachtige boeddhabeelden te bewonderen

slider_sri_lanka_family_tour_61

Dag 11: Er zijn meer dan 150 boeddhabeelden in allerlei soorten en maten

slider_sri_lanka_family_tour_62

Dag 11: De oude muur- en plafondschilderingen zijn van hoge kwaliteit

slider_sri_lanka_family_tour_63

Dag 11: De rotstempel van Dambulla dateert uit de 2e eeuw voor Chr.

slider_sri_lanka_family_tour_64

Dag 11: Vanuit het complex heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving

slider_sri_lanka_family_tour_65

Dag 12: Vandaag bezoeken we de indrukwekkende Sigiriya Rots

slider_sri_lanka_family_tour_66

Dag 12: In het park bij de rots bevinden zich vele bezienswaardigheden

slider_sri_lanka_family_tour_67

Dag 12: Sigiriya staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO

slider_sri_lanka_family_tour_68

Dag 12: Via allerlei trappen komen we steeds hoger in het complex

slider_sri_lanka_family_tour_69

Dag 12: Terwijl u uitrust kunt u genieten van het uitzicht

slider_sri_lanka_family_tour_70

Dag 12: We passeren de fresco's van de "Wolkenmeisjes"

slider_sri_lanka_family_tour_71

Dag 12: Op de Mirror Wall staan berichten van bezoekers uit het verleden

slider_sri_lanka_family_tour_72

Dag 12: Hierna komen we uit bij de leeuwenpoort

slider_sri_lanka_family_tour_73

Dag 12: Vanuit de leeuwenpoort is het nog een klein stuk naar de top

slider_sri_lanka_family_tour_74

Dag 12: Hier bevinden zich de overblijfselen van het oude paleis

slider_sri_lanka_family_tour_75

Dag 13: Vandaag gaan we een bezoek brengen aan de oude stad Anuradhapura

slider_sri_lanka_family_tour_76

Dag 13: Anuradhapura staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO

slider_sri_lanka_family_tour_77

Dag 13: De Jetavana Dagoba is 1600 jaar oud en 122 meter hoog

slider_sri_lanka_family_tour_78

Dag 13: De indrukwekkende Abhayagiri Stupa uit de 2e eeuw voor Chr.

slider_sri_lanka_family_tour_79

Dag 13: Een prachtige Guardstone in Anuradhapura

slider_sri_lanka_family_tour_80

Dag 13: Deze gigantische vijver is genaamd de Elephant Pond

slider_sri_lanka_family_tour_81

Dag 13: De Golden Sand Stupa is gebouwd door Koning Datugamunu

slider_sri_lanka_family_tour_82

Dag 13: Om de stupa staan 4 muren met olifantenbeelden (The Elephant Wall)

slider_sri_lanka_family_tour_83

Dag 13: U kunt rustig rondwandelen langs de vele bezienswaardigheden

slider_sri_lanka_family_tour_84

Dag 13: Anuradhapura, een bestemming die niet gemist mag worden

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_sri_lanka_family_tour_01
slider_sri_lanka_family_tour_02
slider_sri_lanka_family_tour_03
slider_sri_lanka_family_tour_04
slider_sri_lanka_family_tour_05
slider_sri_lanka_family_tour_06
slider_sri_lanka_family_tour_07
slider_sri_lanka_family_tour_08
slider_sri_lanka_family_tour_09
slider_sri_lanka_family_tour_10
slider_sri_lanka_family_tour_11
slider_sri_lanka_family_tour_12
slider_sri_lanka_family_tour_13
slider_sri_lanka_family_tour_14
slider_sri_lanka_family_tour_15
slider_sri_lanka_family_tour_16
slider_sri_lanka_family_tour_17
slider_sri_lanka_family_tour_18
slider_sri_lanka_family_tour_19
slider_sri_lanka_family_tour_20
slider_sri_lanka_family_tour_21
slider_sri_lanka_family_tour_22
slider_sri_lanka_family_tour_23
slider_sri_lanka_family_tour_24
slider_sri_lanka_family_tour_25
slider_sri_lanka_family_tour_26
slider_sri_lanka_family_tour_27
slider_sri_lanka_family_tour_28
slider_sri_lanka_family_tour_29
slider_sri_lanka_family_tour_30
slider_sri_lanka_family_tour_31
slider_sri_lanka_family_tour_32
slider_sri_lanka_family_tour_33
slider_sri_lanka_family_tour_34
slider_sri_lanka_family_tour_35
slider_sri_lanka_family_tour_36
slider_sri_lanka_family_tour_37
slider_sri_lanka_family_tour_38
slider_sri_lanka_family_tour_39
slider_sri_lanka_family_tour_40
slider_sri_lanka_family_tour_41
slider_sri_lanka_family_tour_42
slider_sri_lanka_family_tour_43
slider_sri_lanka_family_tour_44
slider_sri_lanka_family_tour_45
slider_sri_lanka_family_tour_46
slider_sri_lanka_family_tour_47
slider_sri_lanka_family_tour_48
slider_sri_lanka_family_tour_49
slider_sri_lanka_family_tour_50
slider_sri_lanka_family_tour_51
slider_sri_lanka_family_tour_52
slider_sri_lanka_family_tour_53
slider_sri_lanka_family_tour_54
slider_sri_lanka_family_tour_55
slider_sri_lanka_family_tour_56
slider_sri_lanka_family_tour_57
slider_sri_lanka_family_tour_58
slider_sri_lanka_family_tour_59
slider_sri_lanka_family_tour_60
slider_sri_lanka_family_tour_61
slider_sri_lanka_family_tour_62
slider_sri_lanka_family_tour_63
slider_sri_lanka_family_tour_64
slider_sri_lanka_family_tour_65
slider_sri_lanka_family_tour_66
slider_sri_lanka_family_tour_67
slider_sri_lanka_family_tour_68
slider_sri_lanka_family_tour_69
slider_sri_lanka_family_tour_70
slider_sri_lanka_family_tour_71
slider_sri_lanka_family_tour_72
slider_sri_lanka_family_tour_73
slider_sri_lanka_family_tour_74
slider_sri_lanka_family_tour_75
slider_sri_lanka_family_tour_76
slider_sri_lanka_family_tour_77
slider_sri_lanka_family_tour_78
slider_sri_lanka_family_tour_79
slider_sri_lanka_family_tour_80
slider_sri_lanka_family_tour_81
slider_sri_lanka_family_tour_82
slider_sri_lanka_family_tour_83
slider_sri_lanka_family_tour_84
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Sri Lanka Familiereis

Reis details:

 • Vliegveld Colombo
 • 2
 • I-SRI-13
 • 15 dagen
 • Privé auto of minibus met Engelssprekende chauffeur
 • Halfpension
 • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen