Vakantie naar Anuradhapura

Anuradhapura is een prachtige stad gelegen in de Noordelijke Centrale Provincie van Sri Lanka. Het is een van de oudste steden van het land en staat bekend om zijn rijke culturele en historische erfgoed. De stad was ooit de hoofdstad van Sri Lanka en heeft enkele van de meest magnifieke oude ruïnes en monumenten die een must-see zijn voor elke reiziger geïnteresseerd in geschiedenis en architectuur.

Anuradhapura is de thuisbasis van vele beroemde boeddhistische tempels en stoepa’s zoals Sri Maha Bodhi, Ruwanwelisaya en Abhayagiri-klooster die bezoekers van over de hele wereld aantrekken. De Sri Maha Bodhi is een van de meest heilige plekken voor boeddhisten omdat het wordt beschouwd als de oudste levende boom ter wereld met een bekende geschiedenis van meer dan 2000 jaar.

Afgezien van zijn historische belang, is Anuradhapura ook een geweldige bestemming voor natuurliefhebbers die de mooie parken, tuinen en meren in en rond de stad kunnen verkennen. U kunt een rustige wandeling maken in de Koninklijke Botanische Tuinen of genieten van een boottocht in het Tissa Wewa-meer.

Eten is een integraal onderdeel van de Sri Lankaanse cultuur en Anuradhapura is geen uitzondering. De stad heeft een scala aan restaurants die traditionele Sri Lankaanse gerechten serveren die zowel heerlijk als betaalbaar zijn. Vergeet niet om de beroemde Sri Lankaanse rijst en curry te proeven terwijl u hier bent!

Bij BM Air Reizen kunt u uw eigen Sri Lanka reis samenstellen

Accommodatie in Anuradhapura varieert van budgetpensions tot luxe hotels, dus u zult zeker iets vinden dat bij uw voorkeuren en budget past. De beste tijd om Anuradhapura te bezoeken is van mei tot september wanneer het weer droog en zonnig is.

Over het algemeen is een vakantie in Anuradhapura een perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een mix van cultuur, geschiedenis, natuur en ontspanning.

Wilt u uw vakantie naar Sri Lanka persoonlijk komen bespreken met één van onze Sri Lanka specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

>>> Informatie Anuradhapura

Bouwsteen

De Noordwest & Heritage Tour
, , 4 Dagen - 3 Nachten

De Noordwest & Heritage Tour De Noordwest & Heritage Tour …

Anuradhapura & Wilpattu Tour
, , , 4 Dagen - 3 Nachten

Anuradhapura & Wilpattu Tour De Anuradhapura & Wilpattu Tour is …

Polonnaruwa
223

Oude Culturen Oude Culturen is een 4 daagse bouwsteenmodule in …

Dambulla - Rotstempel
250

2 deelnemers:   4 deelnemers:   6 deelnemers:     …

Rondreis

Rondreis

Koningssteden van Sri Lanka

Kongingssteden van Sri Lanka De Koningssteden van Sri Lanka is …

Sri Lanka Familiereis

Sri Lanka Familiereis De Sri Lanka Familiereis is een 15 …

Mihintale
Aanbevolen

Noord en Oost Sri Lanka Noord en Oost Sri Lanka …

Rondreis Sri Lanka - Cultuur en Natuur
Aanbevolen

Rondreis Cultuur en Natuur De rondreis Cultuur en Natuur is …

Sri Lanka Explore Nature

Sri Lanka Explore Nature Sri Lanka Explore Nature is een …

Rondreis Exotic Sri Lanka

Rondreis Exotic Sri Lanka Tijdens deze 21-daagse rondreis bezoeken we …

Anuradhapura

2 deelnemers: 4 deelnemers: 6 deelnemers: