Koningssteden van Sri Lanka - 13 Dagen

Kongingssteden van Sri Lanka

De Koningssteden van Sri Lanka is een 13 daagse individuele rondreis door Sri Lanka.

Tijdens deze rondreis naar Sri Lanka bezoeken we de oude historische steden Anuradhapura en Polonnaruwa. Vervolgens bezoeken we het Sigiriya Rock Fortress en de Dambulla rotstempel. In Kandy brengen we een bezoek aan de Tempel van de Tand en het Nationaal Museum. Ook de Botanische tuin in Peradeniya en het olifantenweeshuis in Pinnawela staan op het programma. In de omgeving van Nuwara Eliya gaan we genieten van de uitgestrekte theeplantages en de kleurrijke Rama Sita tempel. Vervolgens rijden we via Hatton verder naar Wattala, waar u kunt genieten van een paar heerlijke stranddagen. Uiteraard kunt u deze rondreis verlengen.

Kom langs op ons reisburo in Maarssen om uw vakantie naar Sri Lanka te bespreken

Wilt u uw vakantie naar Sri Lanka persoonlijk komen bespreken met één van onze Sri Lanka specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Koningssteden van Sri Lanka – Dagelijks vertrek vanaf het Bandaranayake vliegveld (Colombo)

Negombo - strandAankomst op het Bandaranayake International Airport. Na de laatste douanecontrole staat de chauffeur u op te wachten en heet u welkom in Sri Lanka, de parel in de Indische Oceaan. Hierna volgt de transfer naar Negombo. In deze badplaats, gelegen op 37 km ten noorden van de hoofdstad Colombo, kunt u heerlijk relaxen aan het strand.

We gaan inchecken in het Paradise Holiday Village Hotel. Dit hotel ligt op loopafstand van het strand. Uiteraard heeft dit hotel ook een zwembad. In de omgeving van dit hotel vindt u diverse restaurants.

De rest van de dag kunt u heerlijk relaxen aan het strand of Negombo op eigen gelegenheid gaan ontdekken. Negombo is een charmant vissersdorp, gelegen ten noorden van de hoofdstad Colombo. Te midden van weelderige olijfgaarden en kokospalmen, ademt het de geest uit van de zee. Het is een gastronomisch paradijs, waar u heerlijk kunt genieten van seafood maaltijden. Negombo is gelegen aan de oevers van een lagune en was ooit een handelspost van de Portugezen en de Hollanders.

Diner + Overnachting in het Paradise Holiday Village Hotel – Negombo.

Diner
Hotel
Dag 02 :
Negombo

Negombo - St. Stephen's ChurchNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Optioneel: Niet in de tourprijs inbegrepen: Vandaag kunt u deelnemen aan de Negombo City Tour. Tijdens deze tour ziet u oude gebouwen uit de Hollandse periode, o.a. een kerk en een gevangenis. Op het meest westelijke punt van het schiereiland, bij de ingang van de lagune liggen de ruïnes van het Hollandse Fort. Dit bouwwerk dateert uit 1678. De Nederlanders veroverden dit gebied van de Portugezen. Later veroverden de Engelsen het gebied weer van de Nederlanders. Bij het fort ligt ook een oude Nederlandse begraafplaats. De haven van Negombo werd door de Verenigde Oost-Indische Compagnie gebruikt om specerijen te vervoeren. Ook bouwden de Hollanders hier een stelsel van grachten. In de glorieperiode was dit stelsel wel 120km lang. Via deze kanalen werd kaneel, kruidnagel en peper vervoerd naar de haven. De bijnaam van Negombo is ook wel “Klein Rome”, vanwege de talrijke katholieke kerken. De meest pittoreske van deze kerken is St. Mary’s Church. Ten oosten van de stad ligt de Angurukamulla tempel. In deze boeddhistische tempel bevinden zich enkele prachtige Boeddhabeelden en muurschilderingen.

Diner + Overnachting in het Paradise Holiday Village Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Anuradhapura - RuwanweliseyaVandaag gaan we vroeg in de morgen, na het ontbijt, op weg naar Anuradhapura.

In deze oude historische stad maken we een stadstour. De oude stad van Anuradhapura is omgeven door drie grote kunstmatige meren, het Nuwara Wewa reservoir in het oosten en het Tissa Wewa reservoir samen met het Basawakkulama Wewa reservoir in het westen. De rivier Malwatu Oya verdeelt de stad in tweeën, de nieuwe stad Anuradhapura ligt ten oosten van de rivier en de heilige oude stad ligt ten westen van de rivier.

Vanaf het ontstaan als een nederzetting van minister Anuradha in de 6e eeuw voor Christus, ontwikkelde Anuradhapura zich in een snel tempo en werd het de hoofdstad van het eiland onder bewind van koning Pandukhabaya (437-366 v C). In het midden van de 3e eeuw v. Chr. is Anuradhapura beroemd door de voortreffelijkheid van haar tempelkunst en paleisarchitectuur, het vernuft en de vaardigheid van de irrigatie-ingenieurs, edele olifanten, edelstenen, fijne specerijen en haar militaire macht. De stad bereikte haar hoogtepunt in het begin van de christelijke jaartelling. Het gebied rondom de stad werd omringt door 4 enorme muren van elk 26 km lang en telde vele inwoners en prachtige boeddhistische heiligdommen en openbare gebouwen. Een bezoek aan de enorme stupa’s Jetavana Dagoba, Abayagiri Stupa & Golden Sand Stupa mag zeker niet gemist worden. Deze tempels en monumentale dagoba’s, gebouwd onder grootste architectonische prestaties, zijn alleen in schaal overtroffen door de grote piramides bij Gizeh. Anuradhapura staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

De Jetavana Dagoba is 1600 jaar oud en is de hoogste stoepa in Sri Lanka, met een hoogte van 122 meter. De bouw van deze dagoba duurde bijna 30 jaar en men gebruikte meer dan 90 miljoen bakstenen. Het is één van de grootste bouwwerken op aarde gemaakt van bakstenen.

De Abayagiri Stupa behoort tot één van de zeventien religieuze bezienswaardigheden van Anuradhapura. In het oude klooster, gesticht in de 2e eeuw voor Christus, woonden zo’n 5000 monniken.

De Ruwanweli Maha Saya (Golden Sand Stupa) is een schitterende stupa en heilig voor vele boeddhisten. Het werd gebouwd door Koning Dutugemunu in de 2e eeuw voor Christus. De stupa is meer dan 100m hoog.

Verder bezichtigen we hier o.a. de Guard- en Moonstone, de Twin Ponds en de 159 meter lange Elephant Pond.

Diner + Overnachting in het Miridiya Lake Resort.

Ontbijt, Diner
Hotel

Polonnaruwa - VatadageNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de oude stad Polonnaruwa. We gaan deze oude stad per fiets verkennen.

Deze stad was slechts voor een korte tijd, van de 11de tot de 13de eeuw, de hoofdstad van het Singalese rijk. Het complex bestaat uit (deels gerestaureerde) paleizen, tempels, Koninklijke baden en lusttuinen. Indrukwekkend zijn de uit granietrotsen gehouwen beelden van Boeddha, die in liggende, staande, zittende en mediterende houding wordt afgebeeld. Het liggende beeld is 14 meter lang en de staande Boeddha is 7 meter hoog. Indrukwekkend is ook de Kiri Vehera, een koepeltempel, ook wel Dagoba genoemd.

Hierna rijden we verder naar Habarana, waar we het dorpje Hiriwadunna zullen bezoeken. We krijgen hier een goede indruk van het agrarische leven op Sri Lanka.

In de avonduren gaan we een jeepsafari maken in het Kaudulla of het Minneriya National Park. Tijdens deze safari proberen we wilde olifanten te spotten.

Diner + Overnachting in het Rangiri Dambulla Resort – Dambulla.

Ontbijt, Diner
Hotel

Sigiriya Rots - CitadelNa het ontbijt bezoeken we de oude historische stad Sigiriya.

Deze plaats staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het complex bestaat uit watertuinen, rotstuinen en de indrukwekkende leeuwenrots van Sigiriya, 200 m hoog en reeds van veraf zichtbaar. Het bestijgen van deze rots via een stelsel van trappen vergt enige inspanning, maar het uitzicht over de jungle is werkelijk adembenemend. Halverwege de steile wand zult u genieten van de prachtige muurschilderingen op de spiegelwand. De fresco’s (muurschilderingen) beelden de wolkenmaagden uit. Bovenop de rots bevindt zich de citadel, de overblijfselen van het paleis uit de 5de eeuw. U kunt hier rondwandelen over de diverse plateaus.

Diner + Overnachting in het Rangiri Dambulla Resort.

Ontbijt, Diner
Hotel

Dambulla - RotstempelNa het ontbijt gaan we op weg naar Kandy.

Onderweg brengen we een bezoek aan de oude rotstempel van Dambulla. Deze rotstempel dateert uit de 2e eeuw voor Christus. De wand- en plafondschilderingen geven de voornaamste episoden uit de levens van Boeddha weer. De bekendste tempels zijn hier de gouden tempel van Dambulla (Rangiri Dambulla Uyanwatta Rajamaha Viharaya), welke ook op de Werelderfgoedlijst staat en de rotstempel Rangiri Dambulla Rajamaha Viharaya. Enkele beelden van Boeddha hebben in liggende positie enorme afmetingen, zoals we die ook aantreffen in o.a. Polonnaruwa. Vanuit het tempelcomplex kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de bergen, de dichte bossen en de regenwaterreservoirs. Op circa 100 meter hoogte ligt de Gouden Tempel van Dambulla, die bestaat uit 5 grotten. In deze grotten zijn de plafonds beschilderd met prachtige boeddhistische afbeeldingen. Monniken mediteerden en leefden in de grotten. Tevens staan er meer dan 150 Boeddhabeelden in deze rotstempel. De Gouden Tempel van Dambulla is de beroemdste en het meest geliefde boeddhistische heiligdom van Sri Lanka. De eerste grot is genaamd Devaraja Viharaya. Deze grot herbergt een 14m lang Boeddhabeeld. De tweede en tevens grootste grot is de Maharaja Vihara, wat in het Singalees De tempels van de grote koningen betekent. In deze grot staan vele prachtige Boeddhabeelden. Tevens vinden we in deze grot een van de mooiste muurschilderingen van Sri Lanka. In de derde grot Maha Vihara, vinden we muur- en plafondschilderingen uit de Kandyse periode. Deze beschilderingen zijn gemaakt in opdracht van koning Kirti Sr Rajasingha, een beroemde boeddhistische prediker. In deze grot staat ook een standbeeld van de koning en meer dan 50 Boeddhabeelden. U kunt heerlijk rondwandelen door de grotten en genieten van alle pracht en praal.

Hierna bezoeken we de kruidentuin van Matale.

Daarna bezoeken we de Alu Vihara grottempel, gelegen op circa 3 km ten noorden van Matale. Hier wordt al sinds de 1e eeuw voor Christus gewerkt aan het op schrift stellen van de tot dan toe steeds mondeling bewaarde boeddhistische leer en overlevering.

Tot slot bezoeken we de Nalanda Gedige, een bijzondere vihara uit de 8e eeuw.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel – Kandy.

Ontbijt, Diner
Hotel

Peradeniya - botanische tuinDeze dag bezoeken we, na het ontbijt, de Tempel van de Tand. Hier wordt de voornaamste Boeddhistische relikwie in Sri Lanka bewaard, Boeddha’s linker boventand. Deze tand werd door de dochter van een Boeddhistische koning uit India gesmokkeld. De Tand van Boeddha geldt sinds die tijd als symbool voor de zelfstandigheid van het Singalese volk en zijn geloofsovertuiging. De relikwie wordt bewaard onder een gouden dak in de Tempel.

Hierna bezoeken we het National Museum. Dit museum ligt naast de Tempel van de Tand in een deel van het voormalig Koninklijk Paleis van Kandy. In het museum vindt u meer dan 5000 kunstvoorwerpen.

Later op de dag bezoeken we de Koninklijke Botanische tuin in Peradeniya. Deze tuin is gelegen op circa 5,5 km van Kandy en heeft een oppervlakte van 147 hectare. De Botanische tuin in Peradeniya werd formeel opgericht in 1843. Eén van de bekendste attracties in het park is het orchideeënhuis, dat meer dan 300 verschillende orchideeën huisvest. Verder beschikt het park over o.a. een specerijen tuin, kokospalmen, een bloementuin, een cactushuis en een bamboebos.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Kandy - culturele dansshowVandaag bezoeken we, na het ontbijt, het olifantenweeshuis in Pinnawela. In deze crèche worden jonge olifanten opgevangen, die uit hun natuurlijke omgeving geraakt zijn. Een aantal van hen zal belanden in een buitenlandse dierentuin, omdat ze vaak niet meer kunnen wennen aan een leven in het wild. Het is leuk om te kijken naar de speelse jonge olifantjes. In de ochtend en in de middag worden de jonge olifantjes met de fles gevoed. Daarna moeten ze in bad. De olifanten verlaten het kamp en gaan met de hele kudde naar de Ma Oya rivier. In deze rivier genieten de olifanten van het verkoelende water. Vanaf diverse punten heeft u een prachtig uitzicht op de olifanten. U kunt hier schitterende foto’s maken en dicht bij de olifanten komen. De volwassen olifanten doen in het weeshuis allerlei klusjes, zoals het verzamelen van voedsel. De olifanten kunnen vrij rondlopen op een stuk land van ongeveer 10 hectare. Ook in het kamp kunt u prachtige foto’s maken. Ook bestaat de mogelijkheid om de olifanten te voeren.

’s Avonds bezoeken we een spectaculaire Culturele Dansshow. Onder begeleiding van de Kandy drummers vinden enkele speciale dansvoorstellingen plaats, zoals de cobra dans, de gemaskerde dans en een spectaculaire vuurshow.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Nuwara Eliya - theeplantageNa het ontbijt rijden we, door een prachtig landschap, naar Nuwara Eliya.

We rijden langs uitgestrekte theeplantages, waar de beroemde Ceylon Thee vandaan komt. We zien hier de theeplukkers aan het werk die in de enorme plantages de blaadjes met de hand plukken en vervolgens in enorme manden stoppen. Vervolgens zien we bij de fabriek hoe de blaadjes verder verwerkt worden tot het eindproduct. Uiteraard gaan we hier genieten van een verse kop thee.

Onderweg zien we de Ramboda waterval.

Later in de middag komen we aan in Nuwara Eliya, de stad boven de wolken. Dit leuke stadje ligt hoog en daardoor is het aangenaam koel.

Diner + Overnachting in The Queensburry Hotel – Nuwara Eliya.

Ontbijt, Diner
Hotel

Nuwara Eliya - Seetha Amman tempelDeze dag bezoeken we, na het ontbijt, de kleurrijke Rama Sita tempel. Volgens de legende is de Rama Sita tempel gebouwd om de plaats te markeren waar Sita, de heldin uit het Indiase epos Ramayana gevangen werd gehouden door haar ontvoerder Koning Ravana.

Via Hatton vervolgen we onze reis op weg naar Colombo. Onderweg heeft u tevens een prachtig zicht op de St. Clares & Devon waterval.

Optioneel: kunt u deelnemen aan een rafttocht op de Kaluganga rivier. (niet inclusief)

Na aankomst in Wattala inchecken in het Pagasus Reef Hotel. Dit hotel ligt op 10 minuten rijden van het stadscentrum van Colombo en op 200 meter van het strand.

Diner + Overnachting in het Pegasus Reef Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 11 :
Wattala

Wattala - Pegasus Reef HotelNa het ontbijt heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

U kunt heerlijk relaxen aan het strand.

Diner + Overnachting in het Pegasus Reef Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 12 :
Colombo

Colombo - Gangaramaya tempelNa het ontbijt heeft u de ochtend ter vrije besteding.

In de middag maken we een stadstour door Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka.

Diner + Overnachting in het Pegasus Reef Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Colombo. Hier eindigt deze rondreis.

U kunt deze rondreis per nacht verlengen aan het strand in bijvoorbeeld Negombo, Mount Lavinia, Kalutara, Beruwala, Bentota, Induruwa, Ambalangoda, Hikkaduwa of Koggala.

Ook bent u NIET gebonden aan de hotels in dit programma, u kunt ieder hotel upgraden of veranderen. ALLES KAN EN NIETS MOET

Uiteraard kunt u deze reis ook verlengen met een heerlijke strandvakantie op de Malediven.

WILT U DEZE PRACHTIGE RONDREIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE SRI LANKA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Vervoer luchthaven Colombo - hotel v.v.
 • Vervoer per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende chauffeur / gids, bij minder dan 8 deelnemers fungeert de chauffeur tevens als gids
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels op basis van halfpension = ontbijt + diner
 • Bezoek aan de historische stad Anuradhapura met de beroemde dagoba’s en stupa’s
 • Bezoek aan de oude stad Polonnaruwa
 • Bezoek aan het dorpje Hiriwadunna
 • Jeepsafari Kaudulla of Minneriya National Park
 • Bezoek aan de oude historische stad Sigiriya met de 200 meter hoge leeuwenrots
 • Bezoek aan de rotstempel van Dambulla
 • Bezoek aan de kruidentuin en de Alu Vihara tempel
 • Bezoek aan de tempel van de tand in Kandy
 • Bezoek aan de botanische tuinen in Peradeniya
 • Bezoek aan het olifantenweeshuis in Pinnawela
 • Spectaculaire culturele dansshow in Kandy
 • Bezoek aan een theeplantage en een theefabriek
 • Bezoek aan de kleurrijke Rama Sita tempel
 • Stadstour Colombo

Exclusief

 • Entreegelden: deze dient u ter plaatse te voldoen: ongeveer USD 197 pp
 • Vliegticket naar Colombo. Deze kunt u uiteraard bij ons bijboeken of eventueel zelf reserveren

Kaart Kingdoms of Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka - Kingdoms of Sri Lanka - 13 Dagen - SR-RT-06

 
Bijkomende kosten:
 
Reserveringskosten: € 10 per persoon
 
Calamiteitenfonds: € 5 per persoon
Tevens adviseren wij u om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten!

Entreegelden

Overzicht Entreegelden in USD, deze dienen ter plaatse te worden voldaan indien u deze locatie wilt bezoeken


 • Anuradhapura: USD 25 per persoon
 • Polonnaruwa: USD 25 per persoon
 • Huur Fiets Polonnaruwa: USD 5 per persoon
 • Hiriwadunna: USD 15 per persoon
 • Minneriya NP / Kaudulla NP: USD 50 per persoon
 • Sigiriya: USD 30 per persoon
 • Dambulla: USD 7 per persoon
 • Aluvihara Cave Temple: USD 4 per persoon
 • Nalanda Gedige: USD 4 per persoon
 • Kandy Temple: USD 7 per persoon
 • Peradeniya: USD 7 per persoon
 • Pinnawela: USD 10 per persoon
 • Cultural Show Kandy: USD 5 per persoon
 • Bezoek Theeplantage: USD 3 per persoon

Let Op: de entreegelden kunnen altijd iets afwijken. U kunt zelf bepalen aan welke excursies u wilt deelnemen.

Indien u NIET wilt deelnemen aan bepaalde excursies dan dient u dit bij de boeking op te geven. Deze entreegelden behoeft u dan ook niet te voldoen.

Toeslagen

1-persoonskamer toeslag:

01 augustus 2023 t/m 31 oktober 2023: € 379
01 november 2023 t/m 31 oktober 2024: € 399


Toeslag bij verblijf in Kandy (Kandy Perahera) = van 21 augustus 2023 t/m 31 augustus 2023: € 99 per persoon

De exacte data voor de Perahera in 2024 zijn nog niet bekend. Ze kunnen iets van bovengenoemde data afwijken.


Er geldt een Verplichte toeslag op 24 december 2023 (Kerst) en op 31 december 2023 (Nieuwjaar).

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op genoemde data verblijft.


Toeslag bij verblijf in Nuwara Eliya van 10 april 2024 t/m 20 april 2024: € 18 per persoon / per nacht

Anuradhapura
Negombo - Paradise Holiday Village Hotel
Negombo - Paradise Holiday Village Hotel
Negombo - strand
Negombo - Dutch Fort
Anuradhapura
Anuradhapura
Anuradhapura
Anuradhapura - Abhayagiri Stupa
Anuradhapura
Anuradhapura
Anuradhapura - Guardstone
Anuradhapura - Ruwanweliseya
Anuradhapura - Ruwanweliseya
Anuradhapura
Polonnaruwa
Polonnaruwa
Polonnaruwa
Polonnaruwa
Polonnaruwa
Polonnaruwa - Vatadage
Polonnaruwa - Gal Vihara
Polonnaruwa
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Pinnawela - Olifanten
Pinnawela - olifanten in de rivier
Pinnawela - olifanten in de rivier
Pinnawela - olifanten in de rivier
Nuwara Eliya - theeplantage
Nuwara Eliya - theeplantage
Nuwara Eliya - Seetha Amman tempel
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_01

Een prachtige 13-daagse rondreis door Sri Lanka

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_02

Dag 01: Vanaf het vliegveld volgt de transfer naar het Paradise Holiday Village

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_03

Dag 01: Het Paradise Holiday Village beschikt over een prachtig zwembad

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_04

Dag 01: Het strand van Negombo ligt op loopafstand

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_05

Dag 02: U kunt vandaag deelnemen aan de Negombo City Tour

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_06

Dag 03: Vandaag gaan we een bezoek brengen aan de oude stad Anuradhapura

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_07

Dag 03: Anuradhapura staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_08

Dag 03: De Jetavana Dagoba is 1600 jaar oud en 122 meter hoog

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_09

Dag 03: We wandelen verder naar de Abhayagiri Stupa uit de 2e eeuw v Chr.

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_10

Dag 03: We zullen vele bezienswaardigheden in het park bezoeken

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_11

Dag 03: De Moonstone in Anuradhapura

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_12

Dag 03: De overblijfselen van de Guardstone in Anuradhapura

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_13

Dag 03: Ook bezoeken we de Ruwanweli Maha Saya uit de 2e eeuw v Chr.

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_14

Dag 03: Bewonder alle prachtige details bij de Ruwanweli Maha Saya

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_15

Dag 03: Anuradhapura, een bestemming die niet gemist mag worden

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_16

Dag 04: Na het ontbijt bezoeken we de oude hoofdstad Polonnaruwa

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_17

Dag 04: U kunt rustig rondwandelen door Polonnaruwa

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_18

Dag 04: Zo nu en dan komt u enkele aapjes tegen in Polonnaruwa

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_19

Dag 04: De Kumara Pokuna, de Koninklijke Baden uit de 12e eeuw

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_20

Dag 04: De enorme Rankoth Vehara Dagoba

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_21

Dag 04: De indrukwekkende Vatadage in Polonnaruwa

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_22

Dag 04: De Gal Vihara, dit ernome Boeddhabeeld is 14m lang

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_23

Dag 04: Polonnaruwa staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_24

Dag 05: Vandaag gaan we de Sigiriya rots beklimmen

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_25

Dag 05: Het complex beschikt over enorme tuinen

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_26

Dag 05: We passeren vele interessante bezienswaardigheden

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_27

Dag 05: Het beklimmen van de rots vereist enige inspanning

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_28

Dag 05: Even uitrusten en van het prachtige uitzicht genieten

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_29

Dag 05: Halverwege bereiken we de wand met de beroemde Fresco's

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_30

Dag 05: Hierna komen we uit bij de leeuwenpoort

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_31

Dag 05: Vanaf nu is het nog een klein stukje klimmen

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_32

Dag 05: De overblijfselen van de oude citadel op de rots

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_33

Dag 05: U kunt hier rondwandelen en van het uitzicht genieten

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_34

Dag 06: In Dambulla gaan we de fascinerende rotstempel bezoeken

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_35

Dag 06: Om de tempel te bereiken maken we wandeling heuvelopwaarts

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_36

Dag 06: We zijn bijna bij de ingang van de rotstempel

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_37

Dag 06: De rotstempel is gelegen op een prachtige locatie

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_38

Dag 06: U kunt diverse grotten bezichtigen

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_39

Dag 06: In de grotten staan prachtige Boeddhabeelden

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_40

Dag 06: De muur- en plafondbeschilderingen zijn zeer gedetaileerd

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_41

Dag 06: U kunt rustig rondwandelen door het tempelcomplex

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_42

Dag 06: Vanuit de tempel kunt u genieten van het prachtige uitzicht

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_43

Dag 06: Bij de tempel lopen de aapjes vrij rond

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_44

Dag 07: We gaan een bezoek brengen aan de Tempel van de Tand

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_45

Dag 07: Via een kleurrijke doorgang lopen we de tempel binnen

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_46

Dag 07: We zien gelovigen bidden en bloemen offeren

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_47

Dag 08: We bezoeken het olifantenweeshuis in Pinnawela

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_48

Dag 08: De olifanten wandelen dagelijks naar de rivier

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_49

Dag 08: In de Ma Oya rivier genieten ze van hun dagelijkse bad

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_50

Dag 08: Vanaf de kant hebben we een prachtig zicht op de olifanten

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_51

Dag 09: We rijden langs prachtige theeplantage's

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_52

Dag 09: We zien hier de theepluksters aan het werk

slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_53

Dag 10: We bezoeken de Rama Sita Tempel

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_01
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_02
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_03
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_04
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_05
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_06
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_07
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_08
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_09
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_10
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_11
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_12
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_13
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_14
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_15
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_16
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_17
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_18
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_19
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_20
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_21
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_22
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_23
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_24
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_25
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_26
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_27
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_28
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_29
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_30
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_31
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_32
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_33
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_34
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_35
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_36
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_37
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_38
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_39
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_40
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_41
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_42
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_43
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_44
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_45
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_46
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_47
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_48
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_49
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_50
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_51
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_52
slider_rondreis_kingdoms_of_sri_lanka_53
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Koningssteden van Sri Lanka

Reis details:

 • Vliegveld Colombo
 • 2
 • SR-RT-06
 • 13 dagen
 • Privé auto of minibus met Engelssprekende chauffeur
 • Halfpension
 • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen