Sri Lanka Special Tour - 13 Dagen

2 deelnemers:
 
4 deelnemers:
 
6 deelnemers:
va € 782
 
va € 708
 
va € 612

Sri Lanka Special Tour

De Sri Lanka Special Tour is een 13 daagse individuele rondreis.

Het is een uitstekende manier om de schoonheid en diversiteit van Sri Lanka te ervaren. Beginnend in Negombo, een levendige kuststad, kunnen bezoekers de rijke cultuur en geschiedenis van het eiland verkennen door het bezoeken van oude steden zoals Polonnaruwa en het bekijken van wilde olifanten in Pinnawela. De historische en archeologische plekken van Ritigala en Dambulla nemen bezoekers mee op een reis door de tijd. De rijke culturele erfgoed en unieke culinaire tradities van Kandy mogen niet worden gemist. De reis gaat verder door de weelderige heuvels van Ella voordat het prachtige dierenleven van het Uda Walawe National Park wordt verkend. Tot slot eindigt de reis in Koggala; een populaire kustplaats beroemd om zijn stranden, koloniale architectuur en heerlijke visgerechten. Over het algemeen is deze rondreis een fantastische manier om de vele wonderen van Sri Lanka te verkennen tijdens één onvergetelijke reis.

Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Sri Lanka kunt u bij ons terecht. Verder is deze rondreis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw reis naar Sri Lanka persoonlijk komen bespreken met één van onze Sri Lanka specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanaf het Bandaranayake vliegveld (Colombo)

Negombo - strandAankomst op het Bandaranayake International Airport. Na de laatste douanecontrole staat de chauffeur u op te wachten en heet u welkom in Sri Lanka, de parel in de Indische Oceaan. Hierna volgt de transfer naar Negombo. We gaan inchecken in het Paradise Holiday Village Hotel. Dit hotel ligt op loopafstand van het strand. Uiteraard heeft dit hotel ook een zwembad. In de omgeving van dit hotel vindt u diverse restaurants.

De rest van de dag kun u heerlijk relaxen aan het strand of Negombo op eigen gelegenheid gaan ontdekken. Negombo is een charmant vissersdorp, gelegen ten noorden van de hoofdstad Colombo. Te midden van weelderige olijfgaarden en kokospalmen, ademt het de geest uit van de zee. Het is een gastronomisch paradijs, waar u heerlijk kunt genieten van seafood maaltijden. Negombo is gelegen aan de oevers van een lagune en was ooit een handelspost van de Portugezen en de Hollanders. Belangrijke attracties in de stad zijn het oude Nederlandse Fort, het Hollandse Kanaal en enkele oude kerken.

Diner + Overnachting in het Paradise Holiday Village Hotel – Negombo.

Diner
Hotel
Dag 02 :
Negombo

Negombo - Angurukaramulla tempelNa het ontbijt maken we een stadstour in Negombo.

We beginnen met een bezoek aan de kleurrijke vismarkt, gelegen bij het strand, waar we de vissers bezig zien met het binnenhalen van de verse vis. De vismarkt van Negombo behoort tot de grootste van Sri Lanka. Op de markt wordt dagelijks allerlei soorten vis verhandeld en op het strand worden de vissen gedroogd voor de handel naar het binnenland.

Hierna bezichtigen we de overblijfselen van het Nederlandse Fort. De Portugezen bouwden hier een fort, welke in 1644 door de Nederlanders werd verwoest en daarna weer werd herbouwd. Er zijn nog slechts enkele ruïnes en een deel van een muur met een toegangspoort intact.

Vervolgens bezoeken we de St. Mary Church. Deze Katholieke kerk werd gebouwd in 1874.

Hierna gaan we naar de Angurukaramulla tempel, deze boeddhistische tempel en is één van de belangrijkste historische tempels van Sri Lanka. De tempel is beroemd vanwege haar 6m lange liggende Boeddha, oude muurschilderingen en vele schilderijen.

De middag is ter vrije besteding.

Diner + Overnachting in het Paradise Holiday Village Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Pinnawela - olifanten in de rivierVandaag vertrekken we, na het ontbijt, naar Sigiriya.

Onderweg bezoeken we het olifantenweeshuis in Pinnawela. In deze crèche worden jonge olifanten opgevangen, die uit hun natuurlijke omgeving geraakt zijn. Een aantal van hen zal belanden in een buitenlandse dierentuin, omdat ze vaak niet meer kunnen wennen aan een leven in het wild. Het is leuk om te kijken naar de speelse jonge olifantjes. In de ochtend en in de middag worden de jonge olifantjes met de fles gevoed. Daarna moeten ze in bad. De olifanten verlaten het kamp en gaan met de hele kudde naar de Ma Oya rivier. In deze rivier genieten de olifanten van het verkoelende water. Vanaf diverse punten heeft u een prachtig uitzicht op de olifanten. U kunt hier schitterende foto’s maken en dicht bij de olifanten komen. De volwassen olifanten doen in het weeshuis allerlei klusjes, zoals het verzamelen van voedsel. De olifanten kunnen vrij rondlopen op een stuk land van ongeveer 10 hectare. Ook in het kamp kunt u prachtige foto’s maken. Ook bestaat de mogelijkheid om de olifanten te voeren. Ook stoppen we bij een annanasplantage.

Na aankomst in Sigiriya zullen we inchecken in het Fresco Water Villa Hotel.

Diner + Overnachting in het Fresco Water Villa Hotel – Sigiriya.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 04 :
Polonnaruwa

PolonnaruwaNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de oude stad Polonnaruwa. We gaan deze oude stad per fiets verkennen.

Deze stad was slechts voor een korte tijd, van de 11de tot de 13de eeuw, de hoofdstad van het Singalese rijk. Het complex bestaat uit (deels gerestaureerde) paleizen, tempels, Koninklijke baden en lusttuinen. Indrukwekkend zijn de uit granietrotsen gehouwen beelden van Boeddha, die in liggende, staande, zittende en mediterende houding wordt afgebeeld. Het liggende beeld is 14 meter lang en de staande Boeddha is 7 meter hoog. Indrukwekkend is ook de Kiri Vehera, een koepeltempel, ook wel Dagoba genoemd.

Diner + Overnachting in het Fresco Water Villa Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 05 :
Ritigala

RitigalaDeze dag bezoeken we na het ontbijt Ritigala.

De Ritigala Mountain Range is een natuurreservaat rijk aan bijzondere planten en zeldzame medicinale kruiden. De hoogste berg, de Ritigala Kanda, ligt in het zuiden en heeft een hoogte van 2513m. Deze bergketen is te bereiken via onverharde wegen en is een perfecte plek om te wandelen. De flora en fauna van dit gebied zijn uniek. Aan de oostelijke kant van deze bergketen ligt een boeddhistisch klooster. De ruïnes van dit klooster liggen verspreid in een gebied van 24 hectare. Verder zijn er in dit gebied enkele prehistorische grotten te bezichtigen.

Diner + Overnachting in het Fresco Water Villa Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Sigiriya Rock FortressNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen het Sigiriya Rock Fortress en de rotstempel van Dambulla.

We beginnen met een bezoek aan de oude historische stad Sigiriya. Deze plaats staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het complex bestaat uit watertuinen, rotstuinen en de indrukwekkende leeuwenrots van Sigiriya, 200 m hoog en reeds van veraf zichtbaar. Het bestijgen van deze rots via een stelsel van stenen trappen vergt enige inspanning, maar het uitzicht over de jungle is werkelijk adembenemend. Halverwege de steile wand zult u genieten van de prachtige muurschilderingen op de spiegelwand. De fresco’s (muurschilderingen) beelden de wolkenmaagden uit. Bovenop de rots bevindt zich de citadel, de overblijfselen van het paleis uit de 5de eeuw. U kunt hier rondwandelen over de diverse plateaus.

Later op de dag brengen we een bezoek aan de oude rotstempel van Dambulla. Deze rotstempel dateert uit de 2e eeuw voor Christus. De wand- en plafondschilderingen geven de voornaamste episoden uit de levens van Boeddha weer. De bekendste tempels zijn hier de gouden tempel van Dambulla (Rangiri Dambulla Uyanwatta Rajamaha Viharaya), welke ook op de Werelderfgoedlijst staat en de rotstempel Rangiri Dambulla Rajamaha Viharaya. Enkele beelden van Boeddha hebben in liggende positie enorme afmetingen, zoals we die ook aantreffen in o.a. Polonnaruwa. Vanuit het tempelcomplex kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de bergen, de dichte bossen en de regenwaterreservoirs. Op circa 100 meter hoogte ligt de Gouden Tempel van Dambulla, die bestaat uit 5 grotten. In deze grotten zijn de plafonds beschilderd met prachtige boeddhistische afbeeldingen. Monniken mediteerden en leefden in de grotten. Tevens staan er meer dan 150 Boeddhabeelden in deze rotstempel. De Gouden Tempel van Dambulla is de beroemdste en het meest geliefde boeddhistische heiligdom van Sri Lanka. De eerste grot is genaamd Devaraja Viharaya. Deze grot herbergt een 14m lang Boeddhabeeld. De tweede en tevens grootste grot is de Maharaja Vihara, wat in het Singalees De tempels van de grote koningen betekent. In deze grot staan vele prachtige Boeddhabeelden. Tevens vinden we in deze grot een van de mooiste muurschilderingen van Sri Lanka. In de derde grot Maha Vihara, vinden we muur- en plafondschilderingen uit de Kandyse periode. Deze beschilderingen zijn gemaakt in opdracht van koning Kirti Sr Rajasingha, een beroemde boeddhistische prediker. In deze grot staat ook een standbeeld van de koning en meer dan 50 Boeddhabeelden. U kunt heerlijk rondwandelen door de grotten en genieten van alle pracht en praal.

Diner + Overnachting in het Fresco Water Villa Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Matale - kruidentuinNa het ontbijt gaan we verder naar Kandy.

Onderweg stoppen we bij de kruidentuin van Matale. Hier maken we kennis met verschillende soorten kruiden en specerijen. Ook krijgt u een uitleg over het gebruik van deze specerijen in de Sri Lankaanse keuken.

Hierna bezoeken we de Alu Vihara grottempel, gelegen op circa 3 km ten noorden van Matale. Hier wordt al sinds de 1e eeuw voor Christus gewerkt aan het op schrift stellen van de tot dan toe steeds mondeling bewaarde boeddhistische leer en overlevering.

Tot slot bezoeken we de Nalanda Gedige, een bijzondere vihara uit de 8e eeuw. De Nalanda Gedige is een merkwaardige mengeling van boeddhistische en hindoeïstische architectuur. Sommige van de elementen zijn duidelijk Hindoe, zoals de mandapam. Toch zijn er geen tekenen van de Hindoe Goden. Verder is er veel boeddhistische kunst aanwezig. Zo staat er hier een beeld van Kuvera, de god van de rijkdom, gezeten op een lotusblad. Dit soort beelden wordt alleen gevonden in Sri Lanka.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel – Kandy.

Ontbijt, Diner
Hotel

Kandy - culturele dansshowKandy is de mooiste stad van Sri Lanka en schitterend gelegen aan het pittoreske stuwmeer, dat het stadsbeeld beheerst. De stad is bij uitstek het symbool van de Singalese nationale trots en heeft zich als koninkrijk altijd met meer of minder succes verweerd tegen de Portugese, de Nederlandse en de Engelse overheersing. Kandy is het culturele centrum van Sri Lanka en hoofdzetel van de Boeddhistische monniken. Met ongeveer 150.000 inwoners is het de 3e stad van het land, achter Colombo en Jaffna. De stad is gelegen op 500 meter boven de zeespiegel. De hogere ligging en de omringende bergen zorgen voor een aangenaam klimaat.

Deze dag bezoeken we, na het ontbijt, de Tempel van de Tand (Sri Dalada Maligawa). Hier wordt de voornaamste Boeddhistische relikwie in Sri Lanka bewaard, Boeddha’s linker boventand. Deze tand werd door de dochter van een Boeddhistische koning uit India gesmokkeld. De Tand van Boeddha geldt sinds die tijd als symbool voor de zelfstandigheid van het Singalese volk en zijn geloofsovertuiging. De relikwie wordt bewaard onder een gouden dak in de tempel.

Later op de dag bezoeken we de Koninklijke Botanische tuinen in Peradeniya. De tuinen zijn gelegen op circa 5,5 km van Kandy en hebben een oppervlakte van 147 hectare. De Botanische Tuin in Peradeniya werd formeel opgericht in 1843. Een van de bekendste attracties in het park is het orchideeënhuis, dat meer dan 300 verschillende orchideeën huisvest. Verder beschikt het park over o.a. een specerijen tuin, kokospalmen, een bloementuin, een cactushuis en een bamboebos.

’s Avonds bezoeken we ook nog een spectaculaire Culturele Dansshow. Onder begeleiding van de Kandy drummers vinden enkele speciale dansvoorstellingen plaats, zoals de cobra dans, de gemaskerde dans en een spectaculaire vuurshow.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Nuwara Eliya - theeplantageNa het ontbijt rijden we door een prachtig landschap naar Ella.

Onderweg stoppen we bij een theeplantage, waar de beroemde Ceylon Thee vandaan komt. We zien hier de theeplukkers aan het werk die in de enorme plantages de blaadjes met de hand plukken en vervolgens in enorme manden stoppen. Vervolgens zien we bij de fabriek hoe de blaadjes verder verwerkt worden tot het eindproduct. Uiteraard gaan we hier genieten van een verse kop thee.

In Nuwara Eliya bezoeken we een lokale fruitmarkt en de schitterende kleurrijke Rama Sita tempel. Volgens de legende is de Rama Sita tempel gebouwd om de plaats te markeren waar Sita, de heldin uit het Indiase epos Ramayana gevangen werd gehouden door haar ontvoerder Koning Ravana.

Vervolgens rijden we verder naar Ella. Dit dorp is gelegen op een hoogte van 1100 meter boven de zeespiegel. Ella is beroemd vanwege de bergachtige schoonheid, de schilderachtige landschappen, de groene valleien, de vruchtbare theeplantages, de betoverende uitzichten en de frisse berglucht.

Diner + Overnachting in het Oak Ray Ella Gap Hotel – Ella.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 10 :
Ella

Ella - Nine Arch BridgeNa het ontbijt heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

In de omgeving kunt u heerlijke wandelingen maken door de prachtige berglandschap. Op loopafstand van het hotel ligt het dorpje Ella. Hier vindt leuke winkeltjes en restaurants. Ook kunt u een bezoek brengen aan de Nine Arch Bridge en Ella Rock.

Diner + Overnachting in het Oak Ray Ella Gap Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Uda Walawe National ParkVandaag gaan we na het ontbijt op weg naar Uda Walawe.

Onderweg bezoeken we de schitterende Rawana waterval. Sri Lanka is gezegend met meer dan 100 watervallen. De Rawana waterval is gelegen in een prachtige bergachtige omgeving. Tijdens het regenseizoen stroomt het water in diverse fases de berg af. Vanaf de weg hebben we een prachtig uitzicht op de waterval.

Later op de dag maken we een jeepsafari door het Uda Walawe National Park. Dit park is gelegen op circa 170 km ten zuidoosten van Colombo en is ongeveer 30,821 hectare groot. Het park is gesitueerd tussen het Ratnapura en het Monaragala district en er leven grote kuddes wilde olifanten, herten, zwijnen, waterbuffels en jakhalzen.

Diner + Overnachting in het Centauria Lake Resort – Embilipitiya.

Ontbijt, Diner
Hotel

Galle - Dutch FortNa het ontbijt gaan we verder naar Koggala.

Onderweg bezoeken we in Galle het Hollandse Fort. Het fort telt een rijke historie en werd oorspronkelijk gebouwd door de Portugezen. In 1640 versloegen de Nederlanders de Portugezen en verbouwde het Fort tot een complex van 38 hectare, met prachtige huizen, straten en een kerk. In 1796 moest Nederland capituleren en werd het Fort overgenomen door de Britten. Het huidige Galle Fort, dat sinds 1988 onder de UNESCO valt, is in goede staat en telt maar liefst 473 huizen.

De rest van de dag kunt u heerlijk relaxen aan het strand van Koggala.

Diner + Overnachtingen in het Koggala Beach Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Colombo. Hier eindigt deze rondreis.

U kunt deze rondreis per nacht verlengen aan het strand in bijvoorbeeld Negombo, Mount Lavinia, Kalutara, Beruwala, Bentota, Induruwa, Ambalangoda, Hikkaduwa of Koggala.

Ook bent u NIET gebonden aan de hotels in dit programma, u kunt ieder hotel upgraden of veranderen. ALLES KAN EN NIETS MOET

Uiteraard kunt u deze reis ook verlengen met een heerlijke strandvakantie op de Malediven.

WILT U DEZE PRACHTIGE RONDREIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE SRI LANKA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Vervoer luchthaven Colombo - hotel v.v.
 • Vervoer per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende chauffeur / gids, bij minder dan 8 deelnemers fungeert de chauffeur tevens als gids
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels op basis van halfpension = ontbijt + diner
 • Dagtour Negombo: vismarkt, Nederlands Fort, St. Mary Church, Angurukaramulla tempel
 • Bezoek aan het olifantenweeshuis in Pinnawela
 • Bezoek aan de oude stad Polonnaruwa
 • Bezoek aan de Ritigala Mountain Range
 • Bezoek aan de oude historische stad Sigiriya met de 200 meter hoge leeuwenrots
 • Bezoek aan de rotstempel van Dambulla
 • Bezoek kruidentuin, Alu Vihara en Nalanda Gedige
 • Bezoek aan de tempel van de tand in Kandy
 • Bezoek aan de botanische tuinen in Peradeniya
 • Spectaculaire culturele dansshow in Kandy
 • Bezoek aan een theeplantage en een theefabriek
 • Bezoek aan de kleurrijke Rama Sita tempel
 • Jeepsafari Uda Walawe National Park
 • Stadstour Galle: o.a. Dutch Fort en Punt Utrecht

Exclusief

 • Entreegelden: deze dient u ter plaatse te voldoen: ongeveer USD 182 pp
 • Vliegticket naar Colombo. Deze kunt u uiteraard bij ons bijboeken of eventueel zelf reserveren

Kaart Sri Lanka Special Tour

Rondreis Sri Lanka Special Tour - 13 Dagen - SR-RT-05

 
Bijkomende kosten:
 
Reserveringskosten: € 10 per persoon
 
Calamiteitenfonds: € 5 per persoon
Tevens adviseren wij u om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten!

Entreegelden

Overzicht Entreegelden in USD, deze dienen ter plaatse te worden voldaan indien u deze locatie wilt bezoeken


 • Pinnawela: USD 10 per persoon
 • Polonnaruwa: USD 25 per persoon
 • Huur Fiets Polonnaruwa: USD 5 per persoon
 • Ritigala Buddhist Monastery: USD 5 per persoon
 • Sigiriya: USD 30 per persoon
 • Dambulla: USD 7 per persoon
 • Aluvihara Cave Temple: USD 4 per persoon
 • Nalanda Gedige: USD 4 per persoon
 • Kandy Temple: USD 7 per persoon
 • Peradeniya: USD 7 per persoon
 • Cultural Show Kandy: USD 5 per persoon
 • Bezoek Theeplantage: USD 3 per persoon
 • Uda Walawe NP: USD 70 per persoon

Let Op: de entreegelden kunnen altijd iets afwijken. U kunt zelf bepalen aan welke excursies u wilt deelnemen.

Indien u NIET wilt deelnemen aan bepaalde excursies dan dient u dit bij de boeking op te geven. Deze entreegelden behoeft u dan ook niet te voldoen.

Toeslagen

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 januari 2023 t/m 31 december 2023: € 349

Toeslag bij verblijf in Kandy (Kandy Perahera) = van 13 augustus 2023 t/m 23 augustus 2023: € 60 per persoon

De exacte data voor de Perahera in 2023 zijn nog niet bekend. Ze kunnen iets van bovengenoemde data afwijken.


Er geldt een Verplichte toeslag op 24 december 2023 (Kerst) en op 31 december 2023 (Nieuwjaar).

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op genoemde data verblijft.

Pinnawela - Olifanten
Negombo - Paradise Holiday Village Hotel
Negombo - Paradise Holiday Village Hotel
Negombo - Paradise Holiday Village Hotel
Negombo - strand
Negombo
Negombo - haven
Negombo
Negombo
Negombo - vismarkt
Negombo - vismarkt
Negombo - vismarkt
Negombo - vismarkt
Pinnawela - Olifanten
Pinnawela - olifanten in de rivier
Pinnawela - olifanten in de rivier
Pinnawela - olifanten in de rivier
Pinnawela - olifanten in de rivier
Polonnaruwa
Polonnaruwa
Polonnaruwa
Polonnaruwa
Polonnaruwa - Rankoth Vehara
Polonnaruwa - Vatadage
Polonnaruwa
Polonnaruwa
Polonnaruwa - Gal Vihara
Polonnaruwa - Gal Vihara
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Matale - kruidentuin
Matale - kruidentuin
Matale - kruidentuin
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Peradeniya - botanische tuin
Peradeniya - botanische tuin
Peradeniya - botanische tuin
Peradeniya - botanische tuin
Kandy - culturele dansshow
Kandy - culturele dansshow
Kandy - culturele dansshow
Nuwara Eliya - theeplantage
Nuwara Eliya - theeplantage
Nuwara Eliya - markt
Nuwara Eliya - Seetha Amman tempel
Nuwara Eliya - Seetha Amman tempel
Ella - Rawana waterval
Ella - Rawana waterval
Ella - Rawana waterval
Uda Walawe National Park
Uda Walawe National Park
Uda Walawe National Park
Uda Walawe National Park
Galle - Dutch Fort
Galle - Dutch Fort
Galle - Dutch Fort
slider_sri_lanka_special_tour_01

Prachtige 13-daagse rondreis door Sri Lanka

slider_sri_lanka_special_tour_02

Dag 01: Vanaf het vliegveld volgt de transfer naar het Paradise Holiday Village

slider_sri_lanka_special_tour_03

Dag 01: Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden

slider_sri_lanka_special_tour_04

Dag 01: U kunt heerlijk gaan relaxen bij het zwembad

slider_sri_lanka_special_tour_05

Dag 01: Op loopafstand ligt het prachtige strand van Negombo

slider_sri_lanka_special_tour_06

Dag 01: U kunt ook het stadje Negombo gaan verkennen

slider_sri_lanka_special_tour_07

Dag 01: Zo kunt u bijvoorbeeld een kijkje gaan nemen in de haven

slider_sri_lanka_special_tour_08

Dag 01: Wandel rustig rond langs de winkeltjes en kraampjes

slider_sri_lanka_special_tour_09

Dag 01: Verder zijn er in Negombo interessante tempels te bezichtigen

slider_sri_lanka_special_tour_10

Dag 02: Na het ontbijt bezoeken we de kleurrijke vismarkt

slider_sri_lanka_special_tour_11

Dag 02: Op de vismarkt zijn de handelaren druk bezig ...

slider_sri_lanka_special_tour_12

Dag 02: ... met het schoonmaken en verhandelen van de vers gevangen vis

slider_sri_lanka_special_tour_13

Dag 02: Op het strand zien we de lokale vissers hun netten leeghalen

slider_sri_lanka_special_tour_14

Dag 03: Vandaag bezoeken we het olifantenweeshuis in Pinnawela

slider_sri_lanka_special_tour_15

Dag 03: De olifanten gaan iedere dag baden in de Ma Oya rivier

slider_sri_lanka_special_tour_16

Dag 03: Het is een prachtig gezicht, al die olifanten in het water

slider_sri_lanka_special_tour_17

Dag 03: Maak leuke foto's bij de olifanten

slider_sri_lanka_special_tour_18

Dag 03: Vanaf diverse punten heeft u een prachtig zicht op de olifanten

slider_sri_lanka_special_tour_19

Dag 04: Vandaag gaan we de oude hoofdstad van ...

slider_sri_lanka_special_tour_20

Dag 04: ... het Singalese rijk bezoeken: Polonnaruwa

slider_sri_lanka_special_tour_21

Dag 04: Dit complex bestaat uit (deels gerestaureerde) paleizen ...

slider_sri_lanka_special_tour_22

Dag 04: ... tempels, Koninklijke baden en lusttuinen

slider_sri_lanka_special_tour_23

Dag 04: De indrukwekkende Rankoth Vehara

slider_sri_lanka_special_tour_24

Dag 04: U kunt rustig rondwandelen door het complex

slider_sri_lanka_special_tour_25

Dag 04: Er valt hier genoeg te ontdekken en te bekijken

slider_sri_lanka_special_tour_26

Dag 04: Pas op voor deze lokale bewoners, ze leveren soms apenstreken

slider_sri_lanka_special_tour_27

Dag 04: Bewonder de 14m lange, liggende Boeddha (Gal Vihara)

slider_sri_lanka_special_tour_28

Dag 04: De oude stad Polonnaruwa staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO

slider_sri_lanka_special_tour_29

Dag 06: We beginnen met een bezoek aan de indrukwekkende Sigiriya Rots

slider_sri_lanka_special_tour_30

Dag 06: In dit park bevinden zich vele interessante bezienswaardigheden

slider_sri_lanka_special_tour_31

Dag 06: Sigiriya staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO

slider_sri_lanka_special_tour_32

Dag 06: Het beklimmen van de rost vereist enige inspanning

slider_sri_lanka_special_tour_33

Dag 06: Tijdens de bekimming kunt u genieten van een prachtig uitzicht

slider_sri_lanka_special_tour_34

Dag 06: We passeren de spiegelwand met de wolkenmeisjes

slider_sri_lanka_special_tour_35

Dag 06: Vervolgens komen we aan bij de leeuwenrots

slider_sri_lanka_special_tour_36

Dag 06: Vanaf de leeuwenrots is het nog een klein stukje klimmen naar de top

slider_sri_lanka_special_tour_37

Dag 06: Boven op de rots bevinden zich de overblijfselen van de citadel

slider_sri_lanka_special_tour_38

Dag 06: Vanaf de top van de Sigiriya rots heeft u een prachtig uitzicht

slider_sri_lanka_special_tour_39

Dag 06: 's Middags bezoeken we de rotstempel van Dambulla

slider_sri_lanka_special_tour_40

Dag 06: De ingang van de rotstempel bevindt zich boven op een heuvel

slider_sri_lanka_special_tour_41

Dag 06: Er zijn diverse ingangen met verschillende ruimtes

slider_sri_lanka_special_tour_42

Dag 06: In de tempel kunt u prachtige Boeddhabeelden bewonderen

slider_sri_lanka_special_tour_43

Dag 06: Een liggende Boeddha in de rotstempel

slider_sri_lanka_special_tour_44

Dag 06: De muren en plafonds zijn indrukwekkend beschilderd

slider_sri_lanka_special_tour_45

Dag 06: U kunt rustig rondwandelen door de tempel

slider_sri_lanka_special_tour_46

Dag 06: De apen lopen vrij rond in het tempelcomplex

slider_sri_lanka_special_tour_47

Dag 06: Het schitterende uitzicht vanuit de tempel

slider_sri_lanka_special_tour_48

Dag 06: De indrukwekkende rotstempel van Dambulla

slider_sri_lanka_special_tour_49

Dag 07: Onderweg naar Kandy bezoeken we de kruidentuin van Matale

slider_sri_lanka_special_tour_50

Dag 07: We maken kennis met verschillende soorten kruiden en specerijen

slider_sri_lanka_special_tour_51

Dag 07: Ook krijgen we uitleg over het gebruik van deze specerijen

slider_sri_lanka_special_tour_52

Dag 08: We beginnen met een bezoek aan de Tempel van de Tand

slider_sri_lanka_special_tour_53

Dag 08: In de Sri Dalada Maligawa bevinden zich diverse vertrekken ...

slider_sri_lanka_special_tour_54

Dag 08: ... met interessante bezienswaardigheden

slider_sri_lanka_special_tour_55

Dag 08: In de Tempel van de Tand vinden dagelijks ceremonies plaats

slider_sri_lanka_special_tour_56

Dag 08: In de tempel staan vele prachtige Boeddhabeelden

slider_sri_lanka_special_tour_57

Dag 08: U kunt rustig rondwandelen en alles bekijken

slider_sri_lanka_special_tour_58

Dag 08: De Tempel van de Tand is één van de belangrijkste tempels in Sri Lanka

slider_sri_lanka_special_tour_59

Dag 08: Later op de dag bezoeken we de Botanische Tuinen in Peradeniya

slider_sri_lanka_special_tour_60

Dag 08: Dit park heeft een oppervlakte van 147 hectare

slider_sri_lanka_special_tour_61

Dag 08: U kunt rustig door het park wandelen en genieten van de flora en fauna

slider_sri_lanka_special_tour_62

Dag 08: Eén van de bekendste attracties is het orchideeënhuis

slider_sri_lanka_special_tour_63

Dag 08: 's Avonds bezoeken we een spectaculaire culturele dansshow

slider_sri_lanka_special_tour_64

Dag 08: De dansers bewegen sierlijk op het ritme van de trommels

slider_sri_lanka_special_tour_65

Dag 08: De artiesten staan garand voor een wervelende show

slider_sri_lanka_special_tour_66

Dag 09: Vandaag passeren we prachtige theeplantages

slider_sri_lanka_special_tour_67

Dag 09: We zien hoe de theeblaadjes met de hand worden geplukt

slider_sri_lanka_special_tour_68

Dag 09: De kleurrijke lokale fruitmarkt in Nuwara Elia

slider_sri_lanka_special_tour_69

Dag 09: We bezoeken de prachtige Hindoetempel Rama Sita

slider_sri_lanka_special_tour_70

Dag 09: De kleurrijke versieringen in de Rama Sita tempel

slider_sri_lanka_special_tour_71

Dag 11: Onderweg maken we een stop bij de schitterende Rawana waterval

slider_sri_lanka_special_tour_72

Dag 11: Vanaf de weg heeft u een mooi zicht op de waterval

slider_sri_lanka_special_tour_73

Dag 11: U kunt rondwandelen en genieten bij de waterval

slider_sri_lanka_special_tour_74

Dag 11: Later op de dag maken we een jeepsafari

slider_sri_lanka_special_tour_75

Dag 11: We proberen zoveel mogelijk wilde dieren te spotten

slider_sri_lanka_special_tour_76

Dag 11: In dit Nationaal Park leven grote kuddes wilde olifanten

slider_sri_lanka_special_tour_77

Dag 11: Jeepsafari door het Uda Walawe Nationaal Park

slider_sri_lanka_special_tour_78

Dag 12: We brengen een bezoek aan het oude Hollandse Fort in Galle

slider_sri_lanka_special_tour_79

Dag 12: In Galle bevinden zich vele Hollandse gebouwen uit de VOC periode

slider_sri_lanka_special_tour_80

Dag 12: De oude Hollandse Kerk in Galle

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_sri_lanka_special_tour_01
slider_sri_lanka_special_tour_02
slider_sri_lanka_special_tour_03
slider_sri_lanka_special_tour_04
slider_sri_lanka_special_tour_05
slider_sri_lanka_special_tour_06
slider_sri_lanka_special_tour_07
slider_sri_lanka_special_tour_08
slider_sri_lanka_special_tour_09
slider_sri_lanka_special_tour_10
slider_sri_lanka_special_tour_11
slider_sri_lanka_special_tour_12
slider_sri_lanka_special_tour_13
slider_sri_lanka_special_tour_14
slider_sri_lanka_special_tour_15
slider_sri_lanka_special_tour_16
slider_sri_lanka_special_tour_17
slider_sri_lanka_special_tour_18
slider_sri_lanka_special_tour_19
slider_sri_lanka_special_tour_20
slider_sri_lanka_special_tour_21
slider_sri_lanka_special_tour_22
slider_sri_lanka_special_tour_23
slider_sri_lanka_special_tour_24
slider_sri_lanka_special_tour_25
slider_sri_lanka_special_tour_26
slider_sri_lanka_special_tour_27
slider_sri_lanka_special_tour_28
slider_sri_lanka_special_tour_29
slider_sri_lanka_special_tour_30
slider_sri_lanka_special_tour_31
slider_sri_lanka_special_tour_32
slider_sri_lanka_special_tour_33
slider_sri_lanka_special_tour_34
slider_sri_lanka_special_tour_35
slider_sri_lanka_special_tour_36
slider_sri_lanka_special_tour_37
slider_sri_lanka_special_tour_38
slider_sri_lanka_special_tour_39
slider_sri_lanka_special_tour_40
slider_sri_lanka_special_tour_41
slider_sri_lanka_special_tour_42
slider_sri_lanka_special_tour_43
slider_sri_lanka_special_tour_44
slider_sri_lanka_special_tour_45
slider_sri_lanka_special_tour_46
slider_sri_lanka_special_tour_47
slider_sri_lanka_special_tour_48
slider_sri_lanka_special_tour_49
slider_sri_lanka_special_tour_50
slider_sri_lanka_special_tour_51
slider_sri_lanka_special_tour_52
slider_sri_lanka_special_tour_53
slider_sri_lanka_special_tour_54
slider_sri_lanka_special_tour_55
slider_sri_lanka_special_tour_56
slider_sri_lanka_special_tour_57
slider_sri_lanka_special_tour_58
slider_sri_lanka_special_tour_59
slider_sri_lanka_special_tour_60
slider_sri_lanka_special_tour_61
slider_sri_lanka_special_tour_62
slider_sri_lanka_special_tour_63
slider_sri_lanka_special_tour_64
slider_sri_lanka_special_tour_65
slider_sri_lanka_special_tour_66
slider_sri_lanka_special_tour_67
slider_sri_lanka_special_tour_68
slider_sri_lanka_special_tour_69
slider_sri_lanka_special_tour_70
slider_sri_lanka_special_tour_71
slider_sri_lanka_special_tour_72
slider_sri_lanka_special_tour_73
slider_sri_lanka_special_tour_74
slider_sri_lanka_special_tour_75
slider_sri_lanka_special_tour_76
slider_sri_lanka_special_tour_77
slider_sri_lanka_special_tour_78
slider_sri_lanka_special_tour_79
slider_sri_lanka_special_tour_80
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Sri Lanka Special Tour

Reis details:

 • Vliegveld Colombo
 • 2
 • SR-RT-05
 • 13 dagen
 • Privé auto of minibus met Engelssprekende chauffeur
 • Halfpension
 • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen