Rondreis Visit Sri Lanka - 18 Dagen

Rondreis Visit Sri Lanka

De Rondreis Visit Sri Lanka is een 18-daagse individuele rondreis door Sri Lanka.

In Negombo maken we een stadstour en gaan op zoek naar het Nederlandse verleden. Hierna gaan we verder naar Anuradhapura, waar we de oude historische stad gaan bezichtigen. Vervolgens gaan we verder naar het uiterste noorden. In Jaffna bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden. Onze volgende bestemming Trincomalee is gelegen aan de oostkust. Ook hier bezoeken we prachtige bezienswaardigheden en kunt u een boottocht maken naar Pigeon Island. Via de culturele bezienswaardigheden in Sigiriya, Dambulla en Polonnaruwa gaan we verder naar Kandy. Vervolgens bezoeken we Nuwara Eliya en Ella. In het Yala NP maken we een indrukwekkende jeepsafari. We eindigen in Koggala, waar u kunt relaxen op het strand.

Uiteraard kunt u de hotels in dit programma wijzigen naar en/of verlengen met één van onze andere hotels in Anuradhapura, Jaffna, Nilaveli, Dambulla, Kandy, Nuwara Eliya, Ella en Koggala. Vanuit Koggala kunt u deze reis verlengen met een strandvakantie in bijvoorbeeld Kalutara, Beruwala, Bentota, Induruwa, Hikkaduwa, Galle of Negombo. Ook is het mogelijk om deze rondreis te combineren met de Malediven.

Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Sri Lanka kunt u bij ons terecht. Verder is deze rondreis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw rondreis naar Sri Lanka persoonlijk komen bespreken met één van onze Sri Lanka specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Rondreis Visit Sri Lanka – Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld in Colombo

Negombo - strandAankomst op het Bandaranaike International Airport. Na de laatste douanecontrole staat de chauffeur u op te wachten en heet u welkom in Sri Lanka, de parel in de Indische Oceaan.

Hierna volgt de transfer, ongeveer 10 minuten, naar Negombo. We gaan inchecken in het Paradise Holiday Village Hotel. Dit hotel ligt op loopafstand van het strand. Uiteraard heeft dit hotel ook een zwembad. In de omgeving van dit hotel vindt u diverse restaurants.

De rest van de dag kun u heerlijk relaxen aan het strand of Negombo op eigen gelegenheid gaan ontdekken. Negombo is een charmant vissersdorp, gelegen ten noorden van de hoofdstad Colombo. Temidden van weelderige olijfgaarden en kokospalmen, ademt het de geest uit van de zee. Het is een gastronomisch paradijs, waar u heerlijk kunt genieten van seafood maaltijden. Negombo is gelegen aan de oevers van een lagune en was ooit een handelspost van de Portugezen en de Hollanders.

Diner + Overnachting in het Paradise Holiday Village Hotel – Negombo.

Diner
Hotel
Dag 02 :
Negombo

Negombo - vismarktNa het ontbijt maken we een stadstour in Negombo.

We bezoeken de kleurrijke vismarkt, gelegen bij het strand, waar we de vissers bezig zien met het binnenhalen van de verse vis. De vismarkt van Negombo behoort tot de grootste van Sri Lanka. Op de markt wordt dagelijks allerlei soorten vis verhandeld en op het strand worden de vissen gedroogd voor de handel naar het binnenland.

Hierna bezichtigen we de overblijfselen van het Nederlandse Fort. De Portugezen bouwden hier een fort, welke in 1644 door de Nederlanders werd verwoest en daarna weer werd herbouwd. Er zijn nog slechts enkele ruïnes en een deel van een muur met een toegangspoort intact.

Vervolgens bezoeken we de St. Mary Church. Deze Katholieke kerk werd gebouwd in 1874.

Tot slot bezoeken we de Angurukaramulla tempel. Deze boeddhistische tempel en is één van de belangrijkste historische tempels van Sri Lanka. De tempel is beroemd vanwege haar 6m lange liggende Boeddha, oude muurschilderingen en vele schilderijen.

’s Middags kunt u heerlijk gaan relaxen op het strand of bij het zwembad.

Diner + Overnachting in het Paradise Holiday Village Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

AnuradhapuraNa het ontbijt reizen we verder naar Anuradhapura.

We gaan hier een bezoek brengen aan de oude historische stad. De ruïnes van Anuradhapura maken deel uit van het rijke Sri Lankaanse erfgoed. Over een periode van 1300 jaar hebben hier meer dan 113 koningen geregeerd.

Vanaf het ontstaan als een nederzetting van minister Anuradha in de 6e eeuw voor Christus, ontwikkelde Anuradhapura zich in een snel tempo en werd het de hoofdstad van het eiland onder bewind van koning Pandukhabaya (437-366 v C). In het midden van de 3e eeuw v. Chr. is Anuradhapura beroemd door de voortreffelijkheid van haar tempelkunst en paleisarchitectuur, het vernuft en de vaardigheid van de irrigatie-ingenieurs, edele olifanten, edelstenen, fijne specerijen en haar militaire macht. De stad bereikte haar hoogtepunt in het begin van de christelijke jaartelling. Het gebied rondom de stad werd omringt door 4 enorme muren van elk 26 km lang en telde vele inwoners en prachtige boeddhistische heiligdommen en openbare gebouwen. Een bezoek aan de enorme stupa’s Jetavana Dagoba, Abayagiri Stupa & Golden Sand Stupa mag zeker niet gemist worden. Deze tempels en monumentale dagoba’s, gebouwd onder grootste architectonische prestaties, zijn alleen in schaal overtroffen door de grote piramides bij Gizeh. Anuradhapura staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

De Jetavana Dagoba is 1600 jaar oud en is de hoogste stoepa in Sri Lanka, met een hoogte van 122 meter. De bouw van deze dagoba duurde bijna 30 jaar en men gebruikte meer dan 90 miljoen bakstenen. Het is één van de grootste bouwwerken op aarde gemaakt van bakstenen.

De Abayagiri Stupa behoort tot één van de zeventien religieuze bezienswaardigheden van Anuradhapura. In het oude klooster, gesticht in de 2e eeuw voor Christus, woonden zo’n 5000 monniken.

De Ruwanweli Maha Saya (Golden Sand Stupa) is een schitterende stupa en heilig voor vele boeddhisten. Het werd gebouwd door Koning Dutugemunu in de 2e eeuw voor Christus. De stupa is meer dan 100m hoog.

Verder bezichtigen we de Guard- en Moonstone, de Twin Ponds en de 159 meter lange Elephant Pond.

Diner + Overnachting in het Alakamanda Hotel – Anuradhapura.

Ontbijt, Diner
Hotel

MihintaleNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de Mihintale Tempel. Deze tempel is schitterend gelegen op een rots en bezaaid met heiligdommen. Deze religieuze plaats is een bedevaartsoord en beschikt over verschillende monumenten.

In Mihintale werd het Boeddhisme voor het eerst geïntroduceerd in Sri Lanka, daarom wordt deze plaats beschouwd als de bakermat van het boeddhisme. Vanaf de top van de heuvel kunt u genieten van een prachtig uitzicht op het omliggende platteland.

Diner + Overnachting in het Alakamanda Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

JaffnaNa het ontbijt vertrekken we naar Jaffna.

Jaffna is een oude havenstad gelegen in het noorden van Sri Lanka. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en het schiereiland Jaffna. De stad is gelegen aan Straat Palk (de zeestraat tussen de Indiase staat Tamil Nadu en Sri Lanka) en is het bolwerk van de Sri Lankaanse Tamils. Het schiereiland is met een klein stuk land bevestigd aan de rest van Sri Lanka. Hier bevindt zich het Chundikkulam Bird Sanctuary en het gebied dat bekend staat als de Elephant Pass. Jaffna is gezegend met prachtige lagoons. De bevolking van Jaffna beschikt over een eigen cultuur.

We passeren de Elephant Pass, de toegangspoort naar Jaffna. Hier staat een monument als gedenkteken aan de burgeroorlog. Verder kunt u hier genieten van het prachtige uitzicht over de wetlands.

Diner + Overnachting in het PJ Hotel – Jaffna.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 06 :
Jaffna

Jaffna - bibliotheekNa het ontbijt gaan we een stadstour maken door Jaffna.

We beginnen met een bezoek aan Nallur Kandaswamy Kovil, één van de belangrijkste en grootste Hindu tempels van Sri Lanka. De tempel ligt in de stad Nallur. De originele tempel dateert uit het jaar 948. In de loop der eeuwen heeft de tempel diverse verbouwingen ondergaan. De huidige tempel is gebouwd in 1734.

Hierna bezoeken we het Fort Jaffna, een voormalig Nederlands fort van de Verenigde Oost-Indische Company (VOC). Om het fort staan 5 hoge bastions met diepe grachten die ter verdediging dienden.

Hierna maken we een stop bij de Jaffna Library, één van de meest opmerkelijke monumenten in Jaffna. De bibliotheek werd gebouwd in 1933 en in 1981 is het gebouw door brand verwoest. Tegenwoordig is het gebouw weer in ere hersteld.

Vervolgens passeren we de Jaffna Clock Tower, één van de landmarks in het centrum. Het is gebouwd ter ere van het bezoek van de Prince of Wales, Albert Edward, in 1875.

Hierna bezoeken we de Jaffna Market. U kunt even rondwandelen over de fruitmarkt, waar de lachende handelaren hun goederen proberen te verkopen.

Diner + Overnachting in het PJ Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Trincomalee - ThirukoneswaramNa het ontbijt reizen we verder naar Trincomalee, gelegen aan de oostkust van Sri Lanka. Deze havenstad is één van de belangrijkste steden voor de Tamil bevolking van Sri Lanka. U vindt hier prachtige, ongerepte stranden en deze locatie is perfect voor snorkel- en duikliefhebbers. Er wordt gezegd dat de stranden van Trincomalee en het nabij gelegen Nilaveli behoren tot de mooiste van Sri Lanka.

Na aankomst gaan we de belangrijkste bezienswaardigheden in de omgeving van Trincomalee bezoeken.

We beginnen met een bezoek aan de Kinniya Hot Water Springs. De heetwaterbronnen van Kinniya bestaan uit 7 verschillende bronnen, ieder met zijn eigen temperatuur. Er wordt beweerd dat het water uit de bronnen een helende werking hebben tegen verschillende aandoeningen. De bronnen stammen uit de tijd van Koning Ravana.

Hierna brengen we een bezoek aan Fort Frederik, het grootste Nederlandse fort van Sri Lanka. In 1623 werd het fort gebouwd door de Portugezen en in 1639 veroverd door de Nederlanders. Het fort werd door de Nederlanders compleet herbouwd.

Tot slot bezoeken we de Thirukoneswaram tempel, één van de vijf Eswarams-Sivan tempels in Sri Lanka. De tempel is gelegen bovenop Swamy Rock. De Thirukoneswaram is een Hindoe tempelcomplex gelegen aan de Indische Oceaan. De tempel staat ook wel bekend als de “tempel met de duizend pilaren”. De geschiedenis van de tempel gaat eeuwen terug. In 1624 werd het tempelcomplex verwoest door de Portugezen, die materialen nodig hadden om een fort te bouwen. In 1963 is de tempel herbouwd.

Hierna gaan we inchecken in het Pigeon Island Beach Resort, gelegen aan het strand van Nilaveli.

Diner + Overnachting in het Pigeon Island Beach Resort – Nilaveli.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 08 :
Nilaveli

Pigeon IslandVandaag kunt u, na het ontbijt, heerlijk gaan relaxen op het strand bij het resort.

Optioneel (niet bij de prijs inbegrepen) kunt u een prachtige boottocht maken naar Pigeon Island. U kunt het eiland gaan verkennen of gaan relaxen op de ongerepte stranden. Het is ook mogelijk om te gaan snorkelen bij Pigeon Island.

Diner + Overnachting in het Pigeon Island Beach Resort.

Ontbijt, Diner
Hotel

PolonnaruwaNa het ontbijt verlaten we Nilaveli en gaan verder naar Polonnaruwa. We gaan deze culturele stad per fiets ontdekken.

Deze stad was slechts voor een korte tijd, van de 11de tot de 13de eeuw, de hoofdstad van het Singalese rijk. Het complex bestaat uit (deels gerestaureerde) paleizen, tempels, Koninklijke baden en lusttuinen. Indrukwekkend zijn de uit granietrotsen gehouwen beelden van Boeddha, die in liggende, staande, zittende en mediterende houding wordt afgebeeld. Het liggende beeld is 14 meter lang en de staande Boeddha is 7 meter hoog. Indrukwekkend is ook de Kiri Vehera, een koepeltempel, ook wel Dagoba genoemd.

Hierna gaan we verder naar Medirigiriya.

Medirigiriya is een soort boeddhistische structuur die in Sri Lanka wordt gevonden. Het staat ook bekend als dage, thupagara en cetiyagara. Hoewel het misschien enige Indiase invloed heeft gehad, is het een structuur die min of meer uniek is voor de oude Sri Lankaanse architectuur. Vatadages werden gebouwd rond kleine stoepa’s voor hun bescherming, die vaak een relikwie verankerden of op heilige grond werden gebouwd. Ze waren cirkelvormig van vorm en waren meestal gebouwd van steen en baksteen en versierd met gedetailleerde steensnijwerken. Vatadages kan ook een houten dak hebben, ondersteund door een aantal stenen kolommen die in verschillende concentrische rijen zijn gerangschikt.

Diner + Overnachting in het Rangiri Dambulla Resort.

Ontbijt, Diner
Hotel

Sigiriya Rock FortressNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de oude historische stad Sigiriya.

Deze plaats staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het complex bestaat uit watertuinen, rotstuinen en de indrukwekkende leeuwenrots van Sigiriya, 200 m hoog en reeds van veraf zichtbaar. Het bestijgen van deze rots via een stelsel van trappen vergt enige inspanning, maar het uitzicht over de jungle is werkelijk adembenemend. Halverwege de steile wand zult u genieten van de prachtige muurschilderingen op de spiegelwand. De fresco’s (muurschilderingen) beelden de wolkenmaagden uit. Bovenop de rots bevindt zich de citadel, de overblijfselen van het paleis uit de 5de eeuw. U kunt hier rondwandelen over de diverse plateaus.

Diner + Overnachting in het Rangiri Dambulla Resort – Dambulla.

Ontbijt, Diner
Hotel

Dambulla - RotstempelNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de oude rotstempel van Dambulla. Deze rotstempel dateert uit de 2e eeuw voor Christus. De wand- en plafondschilderingen geven de voornaamste episoden uit de levens van Boeddha weer. De bekendste tempels zijn hier de gouden tempel van Dambulla (Rangiri Dambulla Uyanwatta Rajamaha Viharaya), welke ook op de Werelderfgoedlijst staat en de rotstempel Rangiri Dambulla Rajamaha Viharaya. Enkele beelden van Boeddha hebben in liggende positie enorme afmetingen, zoals we die ook aantreffen in o.a. Polonnaruwa. Vanuit het tempelcomplex kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de bergen, de dichte bossen en de regenwaterreservoirs.

Op circa 100 meter hoogte ligt de Gouden Tempel van Dambulla, die bestaat uit 5 grotten. In deze grotten zijn de plafonds beschilderd met prachtige boeddhistische afbeeldingen. Monniken mediteerden en leefden in de grotten. Tevens staan er meer dan 150 Boeddhabeelden in deze rotstempel. De Gouden Tempel van Dambulla is de beroemdste en het meest geliefde boeddhistische heiligdom van Sri Lanka. De eerste grot is genaamd Devaraja Viharaya. Deze grot herbergt een 14m lang Boeddhabeeld. De tweede en tevens grootste grot is de Maharaja Vihara, wat in het Singalees De tempels van de grote koningen betekent. In deze grot staan vele prachtige Boeddhabeelden. Tevens vinden we in deze grot een van de mooiste muurschilderingen van Sri Lanka. In de derde grot Maha Vihara, vinden we muur- en plafondschilderingen uit de Kandyse periode. Deze beschilderingen zijn gemaakt in opdracht van koning Kirti Sr Rajasingha, een beroemde boeddhistische prediker. In deze grot staat ook een standbeeld van de koning en meer dan 50 Boeddhabeelden. U kunt heerlijk rondwandelen door de grotten en genieten van alle pracht en praal.

Hierna reizen we verder naar Kandy. Onderweg stoppen we bij de kruidentuin van Matale. Hier maken we kennis met verschillende soorten kruiden en specerijen. Ook krijgt u een uitleg over het gebruik van deze specerijen in de Sri Lankaanse keuken.

Kandy is de mooiste stad van Sri Lanka en schitterend gelegen aan het pittoreske stuwmeer, dat het stadsbeeld beheerst. Kandy is bij uitstek het symbool van de Singalese nationale trots en heeft zich als koninkrijk altijd met meer of minder succes verweerd tegen de Portugese, de Nederlandse en de Engelse overheersing. Kandy is tevens het culturele centrum van Sri Lanka en hoofdzetel van de Boeddhistische monniken. Met zijn 150.000 inwoners is het de 3e stad van het land, achter Colombo en Jaffna. De stad is gelegen op 500 meter boven de zeespiegel. De hogere ligging en de omringende bergen zorgen voor een aangenaam klimaat.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel – Kandy.

Ontbijt, Diner
Hotel

Kandy - Tempel van de TandNa het ontbijt gaan we een stadstour maken in Kandy.

We bezoeken de Tempel van de Tand. Hier wordt de voornaamste Boeddhistische relikwie in Sri Lanka bewaard, Boeddha’s linker boventand. Deze tand werd door de dochter van een Boeddhistische koning uit India gesmokkeld. De Tand van Boeddha geldt sinds die tijd als symbool voor de zelfstandigheid van het Singalese volk en zijn geloofsovertuiging. De relikwie wordt bewaard onder een gouden dak in de tempel.

Hierna bezoeken we het National Museum. Dit museum ligt naast de Tempel van de Tand in een deel van het voormalig Koninklijk Paleis van Kandy. In het museum vindt u meer dan 5000 kunstvoorwerpen.

Later op de dag bezoeken we de Koninklijke botanische tuin in Peradeniya. De tuin is gelegen op circa 5,5 km van Kandy en heeft een oppervlakte van circa 60 hectare. De botanische tuin in Peradeniya werd formeel opgericht in 1843. Eén van de bekendste attracties in het park is het orchideeënhuis, dat meer dan 300 verschillende orchideeën huisvest. Verder beschikt het park over o.a. een specerijen tuin, kokospalmen, een bloementuin, een cactushuis en een bamboebos.

’s Avonds bezoeken we ook nog een spectaculaire Culturele Dansshow. Onder begeleiding van de Kandy drummers vinden enkele speciale dansvoorstellingen plaats, zoals de cobra dans, de gemaskerde dans en een spectaculaire vuurshow.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Nuwara Eliya - theeplantageNa het ontbijt rijden we via het prachtige landschap van Kandy naar Nuwara Eliya.

Onderweg bezoeken we een theeplantage, waar de beroemde Ceylon Thee vandaan komt. We zien hier de theeplukkers aan het werk die in de enorme plantages de blaadjes met de hand plukken en vervolgens in enorme zakken stoppen. Vervolgens zien we bij de fabriek hoe de blaadjes verder verwerkt worden tot het eindproduct. Uiteraard gaan we hier genieten van een verse kop thee.

In Nuwara Eliya maken we een stadstour en bezoeken de lokale fruitmarkt.

Diner + Overnachting in het Queensbury Hotel – Nuwara Eliya.

Ontbijt, Diner
Hotel

Ella - Rama Sita tempelNa het ontbijt gaan we verder naar Ella.

Dit dorp is gelegen op een hoogte van 1100 meter boven de zeespiegel. Ella is beroemd vanwege de bergachtige schoonheid, de schilderachtige landschappen, de groene valleien, de vruchtbare theeplantages, de betoverende uitzichten en de frisse berglucht.

Onderweg bezoeken we de schitterende kleurrijke Rama Sita tempel. Volgens de legende is de Rama Sita tempel gebouwd om de plaats te markeren waar Sita, de heldin uit het Indiase epos Ramayana gevangen werd gehouden door haar ontvoerder Koning Ravana.

Vervolgens gaan we een wandeling maken naar de Mini Adam’s Peak. De Mini Adam’s Peak, ook wel bekend als de Punchi Sri Pada, is gelegen in Ella. Het is ongeveer 45 minuten wandelen vanuit Ella naar de Little Adam’s Peak. Onderweg passeren we een theeplantage. We klimmen verder waar we kunnen genieten van een prachtig uitzicht over de Ella Gap en het omringende landschap.

Diner + Overnachting in het Oak Ray Ella Gap Hotel – Ella.

Ontbijt, Diner
Hotel

Yala National ParkNa het ontbijt verlaten we Ella en gaan verder naar Tissamaharama.

Onderweg bezoeken we het Yala National Park, één van de grootste nationale parken van Sri Lanka. We maken hier een prachtige jeepsafari door het park. In dit park leven o.a. olifanten, apen, buffels, beren, luipaarden, sambaherten en vele vogelsoorten. Tijdens deze jeepsafari proberen we zo veel mogelijk wilde dieren te spotten.

Met een oppervlakte van 1300 km² is Yala National Park het grootste en meest bezochte natuurreservaat in Sri Lanka, ideaal voor het bekijken van de natuurlijke schatten van het eiland. Met een diversiteit aan Habitats, waaronder dichte jungle, vlaktes, beken, lagunes en rotsachtige gebieden, is het terrein uitermate geschikt voor de Sri Lankaanse luipaarden, Yala’s grootste attractie. Andere dieren die in Yala leven zijn olifanten, beren, krokodillen, apen, buffels, everzwijnen en herten. Nachtdieren die hier voorkomen zijn Indiase civetten, pangolin, stekelvarkens en slanke lori’s. Er leven 150 verschillende soorten vogels waaronder de gelakte ooievaar, de zeldzame zwartsnavelige ooievaar, de groene bijeneter, de pompadour groene duif, de keizerlijke groene duif en de oranje-breasted groene duif. Twee endemische vogels zijn de Sri Lankaanse junglehoenders en de met bruin bedekte babbelaar. Trekvogels die in het park voorkomen zijn de gewone bijeneter met blauwe staart, de Brahminy Myrna en de roze spreeuw.

Diner + Overnachting in het Magampura Eco Village – Tissamaharama.

Ontbijt, Diner
Hotel

Koggala - Koggala Beach HotelVandaag gaan we, na het ontbijt, verder naar Koggala.

Na aankomst in Koggala gaan we inchecken in het Koggala Beach Hotel. Dit hotel is gelegen langs het strand en van alle gemakken voorzien.

De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt heerlijk gaan relaxen op het strand.

Diner + Overnachting in het Koggala Beach Hotel – Koggala.

Ontbijt, Diner
Hotel

Galle - Dutch ChurchNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan het Dutch Fort in Galle.

Dit fort heeft een rijke historie en werd oorspronkelijk gebouwd door de Portugezen. In 1640 versloegen de Nederlanders de Portugezen en verbouwde het Fort tot een complex van 38 hectare, met prachtige huizen, straten en een kerk. In 1796 moest Nederland capituleren en werd het Fort overgenomen door de Britten. Het huidige Galle Fort, dat sinds 1988 onder de UNESCO valt, is in goede staat en telt maar liefst 473 huizen. Bezienswaardig zijn o.a. de VOC-pakhuizen en kantoren, de zware bolwerken, bastions genaamd, het Punt Utrecht, waarop sinds 1940 de vuurtoren van Galle staat en de Nederlands Hervormde kerk met het oude Hollandse klokkentorentje uit 1701.

Diner + Overnachting in het Koggala Beach Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Colombo. Hier eindigt deze rondreis.

U kunt deze rondreis per nacht verlengen aan het strand in bijvoorbeeld Negombo, Mount Lavinia, Kalutara, Beruwala, Bentota, Induruwa, Ambalangoda, Hikkaduwa, Galle of Koggala.

Ook bent u NIET gebonden aan de hotels in dit programma, u kunt ieder hotel upgraden of veranderen. ALLES KAN EN NIETS MOET

Uiteraard kunt u deze reis ook verlengen met een heerlijke strandvakantie op de Malediven.

WILT U DEZE PRACHTIGE RONDREIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE SRI LANKA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Vervoer luchthaven Colombo - hotel v.v.
 • Vervoer per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende chauffeur / gids, bij minder dan 8 deelnemers fungeert de chauffeur tevens als gids
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels op basis van halfpension = ontbijt + diner
 • Dagtour Negombo: vismarkt, Nederlands Fort, St. Mary Church, Angurukaramulla tempel
 • Bezoek aan Anuradhapura + Mihintale tempel
 • Stadstour door Jaffna
 • Stadstour Trincomalee: Kinniya hotspring, Fort Frederick, Thirukoneswaram Hindoe tempelcomplex
 • Bezoek aan de oude stad Polonnaruwa
 • Bezoek aan de oude historische stad Sigiriya
 • Bezoek aan de rotstempel van Dambulla
 • Bezoek aan de kruidentuin van Matale
 • Stadstour Kandy + Botanische tuin Peradeniya
 • Bezoek aan een theeplantage en een theefabriek
 • Rama Sita tempel + wandeling Mini Adam’s Peak
 • Jeepsafari door het Yala National Park
 • Stadstour Galle: o.a. Dutch Fort en Punt Utrecht

Exclusief

 • Entreegelden: deze dient u ter plaatse te voldoen: ongeveer USD 219 pp
 • Vliegticket naar Colombo. Deze kunt u uiteraard bij ons bijboeken of eventueel zelf reserveren

Kaart Rondreis Visit Sri Lanka

Rondreis Visit Sri Lanka - 18 Dagen - I-SRI-05

 
Bijkomende kosten:
 
Reserveringskosten: € 10 per persoon
 
Calamiteitenfonds: € 5 per persoon
Tevens adviseren wij u om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten!

Entreegelden

Overzicht Entreegelden in USD, deze dienen ter plaatse te worden voldaan indien u deze locatie wilt bezoeken


 • Anuradhapura: USD 25 per persoon
 • Sri Maha Bodhi Anuradhapura: USD 2,50 per persoon
 • Isurumuniya Temple Anuradhapura: USD 2 per persoon
 • Mihintale Temple: USD 5 per persoon
 • Thirukoneswaram Temple Trincomalee: USD 1 per persoon
 • Polonnaruwa: USD 25 per persoon
 • Huur Fiets Polonnaruwa: USD 5 per persoon
 • Medirigiriya: USD 5 per persoon
 • Sigiriya: USD 30 per persoon
 • Dambulla: USD 7 per persoon
 • Kandy Temple: USD 7 per persoon
 • Peradeniya: USD 7 per persoon
 • Cultural Show Kandy: USD 5 per persoon
 • Bezoek Theeplantage: USD 3 per persoon
 • Sita Amman Temple: USD 1,50 per persoon
 • Yala NP: USD 80 per persoon

Let Op: de entreegelden kunnen altijd iets afwijken. U kunt zelf bepalen aan welke excursies u wilt deelnemen.

Indien u NIET wilt deelnemen aan bepaalde excursies dan dient u dit bij de boeking op te geven. Deze entreegelden behoeft u dan ook niet te voldoen.

Toeslagen

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 januari 2024 t/m 31 december 2024: € 469

Toeslag bij verblijf in Kandy (Kandy Perahera) = in juli of augustus 2024: € 66 per persoon

De exacte data voor de Perahera in 2024 zijn nog niet bekend.


Er geldt een Verplichte toeslag op 24 december 2024 (Kerst) en op 31 december 2024 (Nieuwjaar).

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op genoemde data verblijft.

Optioneel

Optionele Excursie – U kunt zelf bepalen of u wilt deelnemen aan deze optionele excursie


Dag 08: Boottocht + Snorkelen Pigeon Island: € 39 per persoon

Yala National Park
Negombo - Paradise Holiday Village Hotel
Negombo - Paradise Holiday Village Hotel
Negombo - Strand
Negombo - Vismarkt
Negombo - Dutchfort
Negombo - St. Mary Church
Negombo - Angurukaramulla Tempel
Anuradhapura - Rewanweli Maha Saya
Anuradhapura
Anuradhapura - Jetavana Dagoba
Anuradhapura - Twin Ponds
Anuradhapura - Abhayagiri Stupa
Anuradhapura
Anuradhapura
Anuradhapura - Rewanweli Maha Saya
Anuradhapura - The Elephant Wall
Anuradhapura
Mihintale Tempel
Mihintale Tempel
Trincomalee - Fort Frederick
Trincomalee - Thirukoneswaram Tempel
Trincomalee - Pigeon Island Resort
Trincomalee - Pigeon Island Resort
Trincomalee - Pigeon Island Resort
Trincomalee - Pigeon Island Resort
Trincomalee - Pigeon Island Resort
Trincomalee - Pigeon Island Resort
Trincomalee - Pigeon Island Resort
Polonnaruwa
Polonnaruwa
Polonnaruwa
Polonnaruwa - fietstour
Polonnaruwa - Rankoth Vehara
Polonnaruwa - Vatadage
Polonnaruwa - Gal Pota
Polonnaruwa - Kiri Vihara
Polonnaruwa - Gal Vihara
Polonnaruwa
Sigiriya - Leeuwenrots
Sigiriya - Leeuwenrots
Sigiriya - Leeuwenrots
Sigiriya - Leeuwenrots
Sigiriya - Leeuwenrots
Sigiriya - Leeuwenrots
Sigiriya - Leeuwenrots
Sigiriya - Leeuwenrots
Sigiriya - Leeuwenrots
Sigiriya - Leeuwenrots
Sigiriya - Leeuwenrots
Sigiriya - Leeuwenrots
Sigiriya - Leeuwenrots
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Matale - Kruidentuin
Matale - Kruidentuin
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Peradeniya - Botanische Tuin
Peradeniya - Botanische Tuin
Peradeniya - Botanische Tuin
Peradeniya - Botanische Tuin
Peradeniya - Botanische Tuin
Peradeniya - Botanische Tuin
Peradeniya - Botanische Tuin
Peradeniya - Botanische Tuin
Peradeniya - Botanische Tuin
Peradeniya - Botanische Tuin
Nuwara Eliya - Theeplantage
Nuwara Eliya - Theeplantage
Nuwara Eliya - Theeplantage
Nuwara Eliya - Theeplantage
Nuwara Eliya - Theeplantage
Nuwara Eliya - Theeplantage
Nuwara Eliya - Theeplantage
Nuwara Eliya - Theeplantage
Nuwara Eliya - Theeplantage
Nuwara Eliya - Theeplantage
slider_rondreis_visit_sri_lanka_01

Een prachtige 18-daagse individuele rondreis door Sri Lanka

slider_rondreis_visit_sri_lanka_02

Dag 01: Transfer naar het Paradise Holiday Village Hotel

slider_rondreis_visit_sri_lanka_03

Dag 01: Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden

slider_rondreis_visit_sri_lanka_04

Dag 01: Op loopafstand van het hotel vindt u prachtige stranden

slider_rondreis_visit_sri_lanka_05

Dag 02: Vandaag bezoeken we de kleurrijke vismarkt

slider_rondreis_visit_sri_lanka_06

Dag 02: Hierna bezichtigen we de overblijfselen van het Nederlandse Fort

slider_rondreis_visit_sri_lanka_07

Dag 02: Vervolgens bezoeken we de St. Mary Church

slider_rondreis_visit_sri_lanka_08

Dag 02: Tot slot bezoeken we de Angurukaramulla tempel

slider_rondreis_visit_sri_lanka_09

Dag 03: Vandaag bezoeken we de oude historische stad Anuradhapura

slider_rondreis_visit_sri_lanka_10

Dag 03: Anuradhapura staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO

slider_rondreis_visit_sri_lanka_11

Dag 03: De Jetavana Dagoba is 1600 jaar oud en 122 meter hoog

slider_rondreis_visit_sri_lanka_12

Dag 03: De Twin Ponds (Kuttam Pokuna) zijn twee baden uit de 6e-8e eeuw

slider_rondreis_visit_sri_lanka_13

Dag 03: De indrukwekkende Abhayagiri Stupa uit de 2e eeuw voor Chr.

slider_rondreis_visit_sri_lanka_14

Dag 03: Geniet van de prachtige beeldhouwwerken bij de Moonstone

slider_rondreis_visit_sri_lanka_15

Dag 03: De overblijfselen van de Guardstone in Anuradhapura

slider_rondreis_visit_sri_lanka_16

Dag 03: De Ruwanweli Maha Saya dateert uit de 2e eeuw voor Chr.

slider_rondreis_visit_sri_lanka_17

Dag 03: Om de stupa staan muren met olifantbeelden (The Elephant Wall)

slider_rondreis_visit_sri_lanka_18

Dag 03: Er valt veel te bezichtigen in Anuradhapura

slider_rondreis_visit_sri_lanka_19

Dag 04: Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan Mihintale

slider_rondreis_visit_sri_lanka_20

Dag 04: De tempel is gelegen op een rots en bezaaid met heiligdommen

slider_rondreis_visit_sri_lanka_21

Dag 07: Hierna brengen we een bezoek aan Fort Frederick

slider_rondreis_visit_sri_lanka_22

Dag 07: Tot slot bezoeken we de Thirukoneswaram Tempel

slider_rondreis_visit_sri_lanka_23

Dag 07: Hierna inchecken in het Pigeon Island Resort

slider_rondreis_visit_sri_lanka_24

Dag 07: Dit resort ligt direct aan het prachtige zandstrand van Nilaveli

slider_rondreis_visit_sri_lanka_25

Dag 08: Na het ontbijt kunt u deze dag vrij besteden

slider_rondreis_visit_sri_lanka_26

Dag 08: U kunt gaan ontspannen bij het prachtige zwembad

slider_rondreis_visit_sri_lanka_27

Dag 08: Vanuit het resort loopt u zo het strand op

slider_rondreis_visit_sri_lanka_28

Dag 08: Op het strand staan ligbedden en parasols

slider_rondreis_visit_sri_lanka_29

Dag 08: Optioneel kunt u gaan snorkelen bij Pigeon Island

slider_rondreis_visit_sri_lanka_30

Dag 09: Vandaag brengen we een bezoek aan de historische stad Polonnaruwa

slider_rondreis_visit_sri_lanka_31

Dag 09: Dit complex bestaat uit (deels gerestaureerde) paleizen ...

slider_rondreis_visit_sri_lanka_32

Dag 09: ... tempels, koninklijke baden en lusttuinen

slider_rondreis_visit_sri_lanka_33

Dag 09: We gaan deze culturele stad per fiets verkennen

slider_rondreis_visit_sri_lanka_34

Dag 09: De indrukwekkende Rankoth Vehara

slider_rondreis_visit_sri_lanka_35

Dag 09: The Vatadage is gebouwd in de 7e eeuw

slider_rondreis_visit_sri_lanka_36

Dag 09: De Gal Pota (Stone Book) is de grootste steen met inscrpties

slider_rondreis_visit_sri_lanka_37

Dag 09: De Kiri Vihara is gebouwd ter nagedachtenis van Queen Subhadra

slider_rondreis_visit_sri_lanka_38

Dag 09: De prachtig uitgehakte Boeddhabeelden - Gal Vihara

slider_rondreis_visit_sri_lanka_39

Dag 09: Polonnaruwa staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO

slider_rondreis_visit_sri_lanka_40

Dag 10: Vandaag bezoeken we de indrukwekkende Sigiriya Rots

slider_rondreis_visit_sri_lanka_41

Dag 10: In het park bij de rots bevinden zich vele bezienswaardigheden

slider_rondreis_visit_sri_lanka_42

Dag 10: Sigiriya staat op de werelderfgoedlijst van de UNSECO

slider_rondreis_visit_sri_lanka_43

Dag 10: Onderweg naar boven passeren we o.a. de Asana Cave

slider_rondreis_visit_sri_lanka_44

Dag 10: Via allerlei trappen komen we steeds hoger

slider_rondreis_visit_sri_lanka_45

Dag 10: Hoe hoger we komen, hoe mooier het uitzicht

slider_rondreis_visit_sri_lanka_46

Dag 10: Vervolgens komen we langs de beroemde Fresco's ...

slider_rondreis_visit_sri_lanka_47

Dag 10: ... van de "Wolkenmeisjes" op de spiegelmuur

slider_rondreis_visit_sri_lanka_48

Dag 10: Het beklimmen van de rots vergt wel enigie inspanning

slider_rondreis_visit_sri_lanka_49

Dag 10: Na een flinke klim komen we uit bij de leeuwenpoort

slider_rondreis_visit_sri_lanka_50

Dag 10: Via de leeuwenpoort kunt u helemaal bovenop de rots komen

slider_rondreis_visit_sri_lanka_51

Dag 10: Hier bevinden zich de overblijfselen van het oude paleis

slider_rondreis_visit_sri_lanka_52

Dag 10: U kunt hier rondwandelen en genieten van het uitzicht

slider_rondreis_visit_sri_lanka_53

Dag 11: Na het ontbijt bezoeken we de rotstempel van Dambulla

slider_rondreis_visit_sri_lanka_54

Dag 11: We wandelen over een pad omhoog naar de tempel

slider_rondreis_visit_sri_lanka_55

Dag 11: Tijdens de wandeling omhoog komen we deze bewoners zeker tegen

slider_rondreis_visit_sri_lanka_56

Dag 11: De ingang van de tempel bevindt zich boven op de heuvel

slider_rondreis_visit_sri_lanka_57

Dag 11: Er zijn hier diverse grotten die u kunt bezichtigen

slider_rondreis_visit_sri_lanka_58

Dag 11: In de grotten zijn prachtige Boeddhabeelden te bewonderen

slider_rondreis_visit_sri_lanka_59

Dag 11: Er zijn meer dan 150 Boeddhabeelden in allerlei soorten en maten

slider_rondreis_visit_sri_lanka_60

Dag 11: De oude muur-en plafondschilderingen zijn van hoge kwaliteit

slider_rondreis_visit_sri_lanka_61

Dag 11: De rotstempel van Dambulla dateert uit de 2e eeuw voor Chr.

slider_rondreis_visit_sri_lanka_62

Dag 11: Vanuit het complex heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving

slider_rondreis_visit_sri_lanka_63

Dag 11: Onderweg naar Kandy bezoeken we de kruidentuin van Matale

slider_rondreis_visit_sri_lanka_64

Dag 11: We maken kennis met verschillende soorten kruiden en specerijen

slider_rondreis_visit_sri_lanka_65

Dag 12: Na het ontbijt bezoeken we de Tempel van de Tand

slider_rondreis_visit_sri_lanka_66

Dag 12: De kleurrijke ingang naar de tempel

slider_rondreis_visit_sri_lanka_67

Dag 12: Gelovigen bidden en offeren bloemen in de tempel

slider_rondreis_visit_sri_lanka_68

Dag 12: Er vinden dagelijks ceremonies plaats in deze tempel

slider_rondreis_visit_sri_lanka_69

Dag 12: Kandydrummers begeleiden de ceremonie

slider_rondreis_visit_sri_lanka_70

Dag 12: De Tempel van de Tand is één van de belangrijkste tempels in Sri Lanka

slider_rondreis_visit_sri_lanka_71

Dag 12: In de tempel wordt de belangrijkste boeddhistische relikwie ...

slider_rondreis_visit_sri_lanka_72

Dag 12: ... in Sri Lanka bewaard, nl Boeddha's linker boventand

slider_rondreis_visit_sri_lanka_73

Dag 12: U kunt rustig rondwandelen door het tempelcomplex

slider_rondreis_visit_sri_lanka_74

Dag 12: In de Tempel van de Tand staan prachtige Boeddhabeelden

slider_rondreis_visit_sri_lanka_75

Dag 12: Later op de dag bezoeken we de botanische tuin in Peradeniya

slider_rondreis_visit_sri_lanka_76

Dag 12: De tuin heeft een oppervlakte van circa 60 hectare

slider_rondreis_visit_sri_lanka_77

Dag 12: De tuin is gewijd aan de flora van Sri Lanka en omvat ...

slider_rondreis_visit_sri_lanka_78

Dag 12: ... verder representatieve soorten uit de gehele tropische wereld

slider_rondreis_visit_sri_lanka_79

Dag 12: In de tuin staan meer dan 200 verschillende soorten palmen

slider_rondreis_visit_sri_lanka_80

Dag 12: Langs de River Drive vindt u een grote collectie bamboo

slider_rondreis_visit_sri_lanka_81

Dag 12: U kunt rustig rondwandelen door de botanische tuin

slider_rondreis_visit_sri_lanka_82

Dag 12: In de Flower Garden staan altijd kleurrijke bloemen

slider_rondreis_visit_sri_lanka_83

Dag 12: U moet zeker een kijkje nemen in het orchideeënhuis

slider_rondreis_visit_sri_lanka_84

Dag 12: U kunt hier genieten van prachtig in bloei staande orchideeën

slider_rondreis_visit_sri_lanka_85

Dag 13: In de omgeving van Nuwara Eliya bezoeken we een theeplantage

slider_rondreis_visit_sri_lanka_86

Dag 13: De theeplukkers zijn druk aan het werk in de plantage

slider_rondreis_visit_sri_lanka_87

Dag 13: De theeblaadjes worden met de hand geplukt

slider_rondreis_visit_sri_lanka_88

Dag 13: De plukkers dragen grote zakken aan het hoofd waar de blaadjes ingaan

slider_rondreis_visit_sri_lanka_89

Dag 13: Het is een prachtig gezicht, al die plukkers aan het werk in de plantage

slider_rondreis_visit_sri_lanka_90

Dag 13: De volle zakken gaan gelijk door naar de fabriek

slider_rondreis_visit_sri_lanka_91

Dag 13: Knoop gerust een praatje aan met de plukkers

slider_rondreis_visit_sri_lanka_92

Dag 13: Vervolgens zien we in de fabriek hoe de blaadjes ...

slider_rondreis_visit_sri_lanka_93

Dag 13: ... worden verwerkt tot het eindproduct

slider_rondreis_visit_sri_lanka_94

Dag 13: De wereldberoemde Ceylon Tea

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_rondreis_visit_sri_lanka_01
slider_rondreis_visit_sri_lanka_02
slider_rondreis_visit_sri_lanka_03
slider_rondreis_visit_sri_lanka_04
slider_rondreis_visit_sri_lanka_05
slider_rondreis_visit_sri_lanka_06
slider_rondreis_visit_sri_lanka_07
slider_rondreis_visit_sri_lanka_08
slider_rondreis_visit_sri_lanka_09
slider_rondreis_visit_sri_lanka_10
slider_rondreis_visit_sri_lanka_11
slider_rondreis_visit_sri_lanka_12
slider_rondreis_visit_sri_lanka_13
slider_rondreis_visit_sri_lanka_14
slider_rondreis_visit_sri_lanka_15
slider_rondreis_visit_sri_lanka_16
slider_rondreis_visit_sri_lanka_17
slider_rondreis_visit_sri_lanka_18
slider_rondreis_visit_sri_lanka_19
slider_rondreis_visit_sri_lanka_20
slider_rondreis_visit_sri_lanka_21
slider_rondreis_visit_sri_lanka_22
slider_rondreis_visit_sri_lanka_23
slider_rondreis_visit_sri_lanka_24
slider_rondreis_visit_sri_lanka_25
slider_rondreis_visit_sri_lanka_26
slider_rondreis_visit_sri_lanka_27
slider_rondreis_visit_sri_lanka_28
slider_rondreis_visit_sri_lanka_29
slider_rondreis_visit_sri_lanka_30
slider_rondreis_visit_sri_lanka_31
slider_rondreis_visit_sri_lanka_32
slider_rondreis_visit_sri_lanka_33
slider_rondreis_visit_sri_lanka_34
slider_rondreis_visit_sri_lanka_35
slider_rondreis_visit_sri_lanka_36
slider_rondreis_visit_sri_lanka_37
slider_rondreis_visit_sri_lanka_38
slider_rondreis_visit_sri_lanka_39
slider_rondreis_visit_sri_lanka_40
slider_rondreis_visit_sri_lanka_41
slider_rondreis_visit_sri_lanka_42
slider_rondreis_visit_sri_lanka_43
slider_rondreis_visit_sri_lanka_44
slider_rondreis_visit_sri_lanka_45
slider_rondreis_visit_sri_lanka_46
slider_rondreis_visit_sri_lanka_47
slider_rondreis_visit_sri_lanka_48
slider_rondreis_visit_sri_lanka_49
slider_rondreis_visit_sri_lanka_50
slider_rondreis_visit_sri_lanka_51
slider_rondreis_visit_sri_lanka_52
slider_rondreis_visit_sri_lanka_53
slider_rondreis_visit_sri_lanka_54
slider_rondreis_visit_sri_lanka_55
slider_rondreis_visit_sri_lanka_56
slider_rondreis_visit_sri_lanka_57
slider_rondreis_visit_sri_lanka_58
slider_rondreis_visit_sri_lanka_59
slider_rondreis_visit_sri_lanka_60
slider_rondreis_visit_sri_lanka_61
slider_rondreis_visit_sri_lanka_62
slider_rondreis_visit_sri_lanka_63
slider_rondreis_visit_sri_lanka_64
slider_rondreis_visit_sri_lanka_65
slider_rondreis_visit_sri_lanka_66
slider_rondreis_visit_sri_lanka_67
slider_rondreis_visit_sri_lanka_68
slider_rondreis_visit_sri_lanka_69
slider_rondreis_visit_sri_lanka_70
slider_rondreis_visit_sri_lanka_71
slider_rondreis_visit_sri_lanka_72
slider_rondreis_visit_sri_lanka_73
slider_rondreis_visit_sri_lanka_74
slider_rondreis_visit_sri_lanka_75
slider_rondreis_visit_sri_lanka_76
slider_rondreis_visit_sri_lanka_77
slider_rondreis_visit_sri_lanka_78
slider_rondreis_visit_sri_lanka_79
slider_rondreis_visit_sri_lanka_80
slider_rondreis_visit_sri_lanka_81
slider_rondreis_visit_sri_lanka_82
slider_rondreis_visit_sri_lanka_83
slider_rondreis_visit_sri_lanka_84
slider_rondreis_visit_sri_lanka_85
slider_rondreis_visit_sri_lanka_86
slider_rondreis_visit_sri_lanka_87
slider_rondreis_visit_sri_lanka_88
slider_rondreis_visit_sri_lanka_89
slider_rondreis_visit_sri_lanka_90
slider_rondreis_visit_sri_lanka_91
slider_rondreis_visit_sri_lanka_92
slider_rondreis_visit_sri_lanka_93
slider_rondreis_visit_sri_lanka_94
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Rondreis Visit Sri Lanka

Reis details:

 • Vliegveld Colombo
 • 2
 • I-SRI-05
 • 18 dagen
 • Privé auto of minibus met Engelssprekende chauffeur
 • Halfpension
 • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen