Bangkok en Omgeving - 5 Dagen

Bangkok en Omgeving

Bangkok en Omgeving is een 5 daagse reis in Bangkok en haar omgeving.

De Westers aandoende wereldstad Bangkok, die haar culturele geheimen niet direct prijs zal geven. De mooiste plekjes zijn vaak aan het oog onttrokken door de verkeerschaos, moderne gebouwen en de velen mensen. In de “Stad der Engelen”, zoals de Thai hun hoofdstad noemen, hoeft niemand zich te vervelen.

Tijdens deze Bangkok en Omgeving reis bezoeken we de wereldberoemde Bridge over the River Kwai en de oude hoofdstad Ayutthaya.

Tijdens deze Bangkok en Omgeving bezoekt u Kanchanaburi

Het JEATH Museum, ook wel bekend als het oorlogsmuseum van de geallieerden en de Thais-Japanse spoorweg, biedt bezoekers een gedenkwaardige ervaring van de historische gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog. Het museum, gelegen in de provincie Kanchanaburi, geeft inzicht in de verschrikkelijke omstandigheden waar de krijgsgevangenen tijdens de bouw van de Thaise-Birma spoorweg aan werden onderworpen. Naast het museum bevindt zich de beroemde River Kwai-brug, die ooit deel uitmaakte van de spoorweg. Bezoekers kunnen deze brug oversteken en een rit maken met de trein over de spoorweg, beter bekend als de “Death Railway”. De treinrit brengt je langs adembenemende landschappen en biedt een uniek perspectief op de geschiedenis van de spoorlijn

U kunt het hotel in dit programma, Bangkok en Omgeving, wijzigen naar of verlengen met één van onze andere hotels in Bangkok. Bij BM Air Reizen kunt u kiezen uit 675 verschillende hotels in Bangkok, van budgetvriendelijk tot luxe accommodaties.

Bezoek ons reisburo in Maarssen om uw vakantie naar Thailand te bespreken

Dit programma, Bangkok en Omgeving, is te combineren met één van onze andere bouwsteenmodules in Thailand. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Bangkok kunt u bij ons terecht. Bovendien kunt u deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen.

Wilt u uw vakantie naar Thailand persoonlijk komen bespreken met één van onze Thailand specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Bangkok en Omgeving – Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld in Bangkok

Dag 01 :
Bangkok

BangkokAankomst op Suvarnabhumi Airport, de luchthaven van Bangkok. Na de laatste douanecontrole wacht de chauffeur u op in de aankomsthal.

Hierna volgt de transfer naar het Twin Towers Hotel. Dit hotel is centraal gelegen in Bangkok, op loopafstand van het winkelcentrum MBK. De rest van de dag is ter vrije besteding. Natuurlijk kunt u ook heerlijk gaan relaxen aan het zwembad.

Optioneel kunt u later op de dag deelnemen aan de Baiyoke Sky Dinner, dineren in één van de hoogste gebouwen in Bangkok. Naast het diner kunt u genieten van een fantastisch uitzicht over de stad. (niet in de prijs inbegrepen).

Overnachting in het Twin Towers Hotel.

Hotel

Kanchanaburi - River Kwai BridgeNa het ontbijt vertrekken we vroeg naar Kanchanaburi, waar we als eerste het JEATH-museum zullen bezoeken.

Het JEATH Museum is een openluchtmuseum, gelegen bij de Wat Chaichumphon. De naam zelf is een afkorting. Deze is samengesteld uit de eerste letters van de namen van de landen die bij de Tweede Wereldoorlog in dit gebied betrokken waren: Japan, Engeland, Australië, Thailand en Holland. Krijgsgevangenen uit Engeland, Australië en Holland bouwden mee aan de Death Railway, de dodenspoorlijn. Japan oefende de controle uit over deze krijgsgevangenen. Het eerste, wat na aankomst is te zien, is een precies nagebouwde woonbarak uit bamboe. Deze barak was bestemd voor de krijgsgevangenen. Hierin zijn foto’s en schilderijen geëxposeerd. Deze zijn afkomstig van gevangenen van destijds of gemaakt door de Thais. Aanvankelijk hadden de Japanners tegen het maken van foto’s geen bezwaar. Later verboden ze hun gevangenen ook maar iets te vereeuwigen; ze waren er bang voor dat hun slechte behandeling van het (krijgs) gevangenen tijdens de bouw van de dodenspoorbaan bekend zou raken. Ook vindt u krantenartikelen over en interviews met vroegere krijgsgevangenen en hun familie en vrienden. Daarin staan de wrede omstandigheden beschreven waar aan de gevangenen blootstonden. Tenslotte zijn er verschillende dingen te zien, zoals pistolen, messen, helmen, veldflessen en dergelijke meer. Ook ligt er nog een grote bom die destijds bestemd was om de brug over de River Kwai te vernietigen en op die manier de aanvoerroute van het Japanse leger tussen Thailand en Burma een halt toe te roepen.

Hierna brengen we een bezoek aan één van de twee oorlogsbegraafplaatsen. Het is eigenlijk niet gebruikelijk om een begraafplaats te bezoeken tijdens uw vakantie, echter de vreselijke gebeurtenissen tijdens de 2e Wereldoorlog mogen nooit vergeten worden. Op de begraafplaatsen liggen vele Nederlandse slachtoffers. Toch een moment om hier even bij stil te staan.

Vervolgens gaan we verder naar de brug, de River Kwai Bridge. U kunt hier schitterende foto’s maken. U kunt (niet inclusief) een mooie tocht maken met een longtailboot over de rivier.

Na de lunch gaan we naar het treinstation van Ban Nam Tok. Met de boemeltrein, over de oude spoorlijn, wordt de reis voortgezet naar het plaatsje Ta Ke Len, een schitterende tocht. Houdt uw camera klaar als het boemeltje langzaam voortbeweegt over de beroemde houten viaducten langs de River Kwai.

Laat in de middag bent u weer in Bangkok.

Overnachting in het Twin Towers Hotel.

Ontbijt, Lunch
Hotel
Dag 03 :
Bangkok

Bangkok - fietstourNa het ontbijt vrije dag ter eigen besteding. U kunt één van de vele markten in Bangkok gaan bezoeken.

Optioneel kunt u deelnemen aan één van onze dagtrips Bangkok (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan een van deze tours dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis. Al onze dagtrips in Bangkok kunt u terugvinden op onze Thailand pagina.

Overnachting in het Twin Towers Hotel.

Ontbijt
Hotel

AyutthayaVroeg vertrek vanuit Bangkok per airconditioned bus naar Ayutthaya. We rijden de stad uit langs groene rijstvelden, afgewisseld met industriegebieden.

Na aankomst in Ayutthaya, ziet u ruïnes, gereconstrueerde tempels, paleizen en pagoda’s uit vervlogen gloriedagen. We beginnen met een bezoek aan de Wat Phutthaisawan. In het midden van dit klooster bevindt zich een witte pagoda. Vervolgens bezoeken we de meer dan 600 jaar oude tempel, de Wat Mahathat. De tempel werd tweemaal door het Birmaanse leger gekozen als hoofdkwartier toen hun legers Ayutthaya belegerde. Hierna gaan we verder naar de Wat Phra Sri Sanphet, één van de grootste en belangrijkste tempels in Ayutthaya. Het werd gebruikt als een residentieel paleis.

Hierna volgt de transfer naar de Wat Chong Lom Pier in Nontaburi. Hier gaan we aan boord van de Grand Pearl Cruise Liner, voor een boottocht over de machtige Chao Phraya Rivier naar Bangkok. De airconditioned cruiser is voorzien van een bovendek met zonneterras en stoelen. Geniet hier van het uitzicht over de weelderige rivieroevers met traditionele Thaise huizen en vele tropische fruitbomen. Op het benedendek bevindt zich het restaurant met tafels en stoelen. Tijdens deze boottocht kunt u gebruik maken van een uitgebreide buffetlunch (inclusief). U kunt dus tijdens het varen, onbeperkt gebruik maken van het lopend buffet, voorzien van heerlijke Thaise en Europese menu’s, desserts en fruit. Ook wordt er gratis koffie en thee geserveerd. Alle overige drankjes moet u zelf betalen.

Later in de middag aankomst in Bangkok en transfer naar uw hotel.

Overnachting in het Twin Towers Hotel.

Ontbijt, Lunch
Hotel
Dag 05 :
Bangkok

Na het ontbijt einde van de tour.

U bent NIET gebonden aan het Twin Towers Hotel in dit programma, u kunt dit hotel veranderen naar één van onze andere hotels in Bangkok. Via de volgende link kunt u de hotels vergelijken >>> Bangkok hotels.

U kunt deze reis verlengen met andere Thailand bouwstenen, meestal reist men verder naar Chiang Mai, gelegen in het noorden van Thailand

Denk bijvoorbeeld aan de Bangkok naar Chiang Mai

WILT U UW THAILAND REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE THAILAND SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Bangkok en omgeving

Bangkok & Omgeving - 5 Dagen - I-BKK-17

Toeslagen

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 januari 2024 t/m 31 oktober 2024: € 129
  • 01 november 2024 t/m 31 maart 2025: € 131

Ayutthaya
Twin Towers Hotel - Bangkok
Twin Towers Hotel - Bangkok
Bangkok - China Town
Kanchanaburi - JEATH museum
Kanchanaburi - Oorlogsbegraafplaats
Kanchanaburi - River Kwai Bridge
Kanchanaburi - River Kwai Bridge
Kanchanaburi - River Kwai Bridge
Kanchanaburi - River Kwai Bridge
Kanchanaburi - River Kwai Bridge
Kanchanaburi - treinreis oude spoorlijn
Kanchanaburi - treinreis oude spoorlijn
Kanchanaburi - treinreis oude spoorlijn
Ayutthaya - Cruise
Ayutthaya - Wat Mahathat
Ayutthaya - Wat Mahathat
Ayutthaya - Wat Mahathat
Ayutthaya - Wat Mahathat
Ayutthaya - Cruise
Ayutthaya - Cruise
Ayutthaya - Cruise
Ayutthaya - Cruise
Ayutthaya - Cruise
Ayutthaya - Cruise
Ayutthaya - Cruise
Ayutthaya - Cruise
Ayutthaya - Cruise
Ayutthaya - Cruise
Ayutthaya - Cruise
Ayutthaya - Cruise
Ayutthaya - Cruise
Ayutthaya - Cruise
Ayutthaya - Cruise
slider_bangkok_omgeving_01

We bezoeken Bangkok, de River Kwai en Ayutthaya

slider_bangkok_omgeving_02

Dag 01: Aankomst bij het Twin Towers Hotel

slider_bangkok_omgeving_03

Dag 01: U kunt heerlijk gaan relaxen bij het zwembad

slider_bangkok_omgeving_05

Dag 01: Ga het bruisende Bangkok verkennen

slider_bangkok_omgeving_06

Dag 02: We beginnen met een bezoek aan het JEATH museum

slider_bangkok_omgeving_07

Dag 02: Vervolgens bezoeken we één van de oorlogsbegraafplaatsen

slider_bangkok_omgeving_08

Dag 02: Hierna gaan we verder naar de Brug over de River Kwai

slider_bangkok_omgeving_09

Dag 02: De brug werd wereldberoemd door de gelijknamige speelfilm

slider_bangkok_omgeving_10

Dag 02: U kunt over de brug wandelen en genieten van het uitzicht

slider_bangkok_omgeving_11

Dag 02: Het uitzicht vanaf de brug

slider_bangkok_omgeving_12

Dag 02: Optioneel kunt u hier een spectaculaire boottocht maken (niet inclusief)

slider_bangkok_omgeving_13

Dag 02: Tot slot maken we een onvergetelijke tocht ...

slider_bangkok_omgeving_14

Dag 02: ... met een boemeltrein over de oude spoorlijn

slider_bangkok_omgeving_15

Dag 02: Vanuit de trein heeft u een schitterend uitzicht over de rivier

slider_bangkok_omgeving_16

Dag 04: We vertrekken van Bangkok naar Ayutthaya

slider_bangkok_omgeving_26

Dag 04: We bezoeken de ruim 600 jaar oude Wat Mahathat

slider_bangkok_omgeving_27

Dag 04: Er zijn hier oude stupa's, chedi's en Boeddhabeelden te bewonderen

slider_bangkok_omgeving_28

Dag 04: U kunt hier rondlopen en genieten van alle details

slider_bangkok_omgeving_29

Dag 04: De Bodhi Tree met het zandstenen hoofd van Boeddha

slider_bangkok_omgeving_30

Dag 04: Vervolgens gaan we een onvergetelijke cruise maken

slider_bangkok_omgeving_31

Dag 04: We gaan aan boord van de Grand Pearl Cruise boot

slider_bangkok_omgeving_32

Dag 04: We gaan aan boord van de Grand Pearl Cruise boot

Dag 04: Aan boord zijn de tafels al gedekt waaraan u kunt plaatsnemen

slider_bangkok_omgeving_33

Dag 04: Tijdens de boottocht van Ayutthaya naar Bangkok ...

slider_bangkok_omgeving_34

Dag 04: ... krijgt u een buffetlunch aangeboden

slider_bangkok_omgeving_35

Dag 04: U heeft de keuze uit heerlijke gerechten, snacks, desserts en fruit

slider_bangkok_omgeving_36

Dag 04: Terwijl de boot vaart heeft u een prachtig uitzicht

slider_bangkok_omgeving_37

Dag 04: Op het zonnedek heeft u een nog beter uitzicht

slider_bangkok_omgeving_38

Dag 04: Op het voordek staan ook stoeltjes waar u kunt genieten

slider_bangkok_omgeving_39

Dag 04: We varen onder bruggen door ...

slider_bangkok_omgeving_40

Dag 04: ... en langs diverse bezienswaardigheden, zoals het Koninklijk Paleis

slider_bangkok_omgeving_41

Dag 04: Daar zien we de Wat Arun, de tempel van de dageraad

slider_bangkok_omgeving_42

Dag 04: We naderen het eindpunt van deze onvergetelijke boottocht

slider_bangkok_omgeving_42
slider_bangkok_omgeving_41
previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_bangkok_omgeving_01
slider_bangkok_omgeving_02
slider_bangkok_omgeving_03
slider_bangkok_omgeving_05
slider_bangkok_omgeving_06
slider_bangkok_omgeving_07
slider_bangkok_omgeving_08
slider_bangkok_omgeving_09
slider_bangkok_omgeving_10
slider_bangkok_omgeving_11
slider_bangkok_omgeving_12
slider_bangkok_omgeving_13
slider_bangkok_omgeving_14
slider_bangkok_omgeving_15
slider_bangkok_omgeving_16
slider_bangkok_omgeving_26
slider_bangkok_omgeving_27
slider_bangkok_omgeving_28
slider_bangkok_omgeving_29
slider_bangkok_omgeving_30
slider_bangkok_omgeving_31
slider_bangkok_omgeving_32
slider_bangkok_omgeving_33
slider_bangkok_omgeving_34
slider_bangkok_omgeving_35
slider_bangkok_omgeving_36
slider_bangkok_omgeving_37
slider_bangkok_omgeving_38
slider_bangkok_omgeving_39
slider_bangkok_omgeving_40
slider_bangkok_omgeving_41
slider_bangkok_omgeving_42
slider_bangkok_omgeving_42
slider_bangkok_omgeving_41
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Bangkok en Omgeving

Reis details:

  • Dagelijks vanuit Bangkok
  • 2
  • I-BKK-17
  • 5 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen