River Kwai en Ayutthaya

4 Days

River Kwai en Ayutthaya

River Kwai en Ayutthaya is een 4 daagse “bouwsteenmodule” vanuit Bangkok.

Tijdens deze reis gaan we een bezoek brengen aan de Maeklong Railway Market, beter bekend als de Risky Market. Op deze unieke markt wordt het handelen abrupt onderbroken als er een trein aankomt.

Vervolgens bezoeken we de Bridge on the River Kwai en maken een treinreis over de oude spoorlijn. We overnachten 1 nacht op de River Kwai Jungle Rafts.

Hierna reizen we verder naar de historische stad Ayutthaya. Per fiets gaan we hier het Historical Park verkennen. Vanuit Ayutthaya kunt u bijvoorbeeld per nachttrein verder reizen naar Chiang Mai.

Dit programma is te combineren met één van onze andere bouwsteenmodules. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Bangkok kunt u bij ons terecht. Bovendien kunt u deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen.

Wilt u uw vakantie naar Thailand persoonlijk komen bespreken met één van onze Thailand specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanuit onze Bangkok Hotels

  • Bangkok
  • 2
  • I-AYU-03
  • 4 Dag
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Programma

Vroeg in de ochtend vertrekken we naar de Maeklong Railway Market. Deze markt staat ook wel bekend als de Risky Market. Op deze unieke markt wordt het handelen abrupt onderbroken als er een trein aankomt. De marktkooplui zullen in allerijl hun artikelen een stukje van het spoor af moeten halen. Zonneschermen en parasols worden naar binnen getrokken. We zien ineens een heel andere markt dan en paar minuten geleden. Het gaat allemaal enorm snel. Ineens komt de trein er aan. Hij rijdt dwars door de markt heen. Iedereen staat gewoon langs de kant te wachten. Zodra de trein voorbij is gereden wordt de markt weer opgebouwd. De Maeklong Market is een unieke, ‘must-see attractie’.

Hierna reizen we verder naar Kanchanaburi. Hier bezoeken we de River Kwai Bridge. De brug is het symbool van de Birma-spoorlijn. U kunt hier schitterende foto’s maken. Het is mogelijk om over de brug te lopen. Na de lunch maken we een treinreis over de oude spoorlijn. We rijden over de oude houten viaducten langs de River Kwai. Tijdens deze treinreis kunt u genieten van het prachtige uitzicht.

Na de treinreis volgt de transfer naar de pier. De River Kwai Jungle Rafts zijn namelijk alleen per boot te bereiken. Per traditionele Thaise longtailboot varen we in circa 15 minuten naar de Jungle Rafts. Deze bijzondere accommodatie is gelegen op een schitterende locatie, midden op de Kwai Noi rivier. Er is geen elektriciteit in dit uit hout en bamboe vervaardigde, op houten vlotten gebouwde ‘floatel’. ’s Avonds is het er dan ook bijzonder sfeervol als de olielampjes aangaan. Totaal zijn er bijna 100 kamers in twee drijvende vleugels. De eenvoudige kamers hebben een tafeltje met een olielamp en een eigen badkamer met wastafel/douche (lauw water) en toilet. Daarnaast hangen op de loopveranda, voor de kamers, hangmatten waarin u tussen de bloemen en planten heerlijk kunt relaxen. Iedere vleugel heeft zijn eigen restaurant, danstheater en een bar, waar u gezellig een drankje kunt drinken.

Na het diner (inclusief) gaan we in het theater genieten van traditionele Mon-dansen.

Overnachting op de River Kwai Jungle Rafts.

Lunch, Diner
Floatel

Na het ontbijt vertrekken we naar Ayutthaya.

Na het inchecken, in het Krungsri River Hotel, kunt u de rest van de dag vrij besteden. U kunt een verfrissende duik nemen in het zwembad van het resort. Verder beschikt Ayutthaya over een gezellige avondmarkt.

Overnachting in het Krungsri River Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 03 :
Ayutthaya

Na het ontbijt vertrekken we per Tuk Tuk naar het Ayutthaya Historical Park. Per fiets gaan we dit park verkennen.

We beginnen bij de Wat Phra Sri Sanphet, één van de grootste en belangrijkste tempels in Ayutthaya. Deze Koninklijke tempel, gebouwd in 1448, stond binnen de muren van het oude Koninklijk Paleis. De tempel wordt bewaakt door drie chedis. Vervolgens fietsen we verder naar de Wat Lokayasutharam. Hier bevindt zich een enorm groot Boeddhabeeld. De volgende stop is bij de Wat Na Phra Men, een prachtige tempel. Tot slot bezoeken we de Wat Mahathat. Binnenin dit klooster bevindt zich een oud zeldzaam groen stenen Boeddhabeeld. Na de fietstocht van circa 3 uur volgt de transfer terug naar het hotel.

De middag is ter vrije besteding.

Overnachting in het Krungsri River Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 04 :
Ayutthaya

Na het ontbijt einde van de tour. U kunt deze reis verlengen in Ayutthaya.

Ook kunt u vanuit Ayutthaya de nachttrein nemen naar Chiang Mai, per trein verder reizen naar Lopburi of Phitsanulok of terugreizen naar Bangkok.

WILT U UW THAILAND REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE THAILAND SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

River Kwai & Ayutthaya - 4 Dagen - I-AYU-03

1-persoonskamer toeslag:

  • 01 januari 2024 t/m 31 december 2024: € 93

Hoogseizoentoeslag hotel + verplichte diners


Verplicht Diner in het Krungsri River Hotel – Ayutthaya in november 2024 – exacte data nog niet bekend (Loy Krathong): € 38 per persoon

Verplicht Diner in het Krungsri River Hotel – Ayutthaya op 24 december 2024 (Kerst): € 36,50 per persoon

Verplicht Diner in het Krungsri River Hotel – Ayutthaya op 31 december 2024 (Nieuwjaar): € 44 per persoon

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

River Kwai en Ayutthaya