Chiang Rai Avontuur

4 Days

Chiang Rai Avontuur

Het Chiang Rai Avontuur, een prachtig programma, van 4 dagen, naar Chiang Rai.

Chiang Mai en Chiang Rai zijn twee van de meest populaire steden in het noorden van Thailand, gelegen op ongeveer 3 uur rijden van elkaar. De reis zelf is behoorlijk schilderachtig, langs weelderige groene bossen, heuveldorpjes en kronkelende bergwegen. Over het algemeen is een reis van Chiang Mai naar Chiang Rai een must-do voor iedereen die Noord-Thailand bezoekt.

Trekking vanuit Chiang Rai naar bergstammen en waterval

Het maken van een tocht vanuit Chiang Rai is een opwindende ervaring. Je kunt de prachtige landschappen van de regio verkennen en verborgen pareltjes ontdekken. U bezoekt enkele lokale hill tribes, zoals de Akha en Lahu. Zij hebben een unieke cultuur en levensstijl, wat fascinerend is om over te leren. De trektocht gaat door weelderige, groene bossen, met schilderachtig uitzicht op de heuvels en valleien. De route is een beetje uitdagend, maar de moeite waard. Uiteindelijk bereik je de Huay Kaew Waterval, die behoorlijk indrukwekkend is, vooral tijdens het regenseizoen. Je kunt een verfrissende duik nemen en de momenten vastleggen op camera.

De Witte tempel 

Het Witte Tempelcomplex, ook wel bekend als de Wat Rong Khun, is één van de meest unieke en visueel opvallende boeddhistische tempels in Thailand. Gelegen in de provincie Chiang Rai, werd de tempel ontworpen en gebouwd door de Thaise kunstenaar Chalermchai Kositpipat. Het opende zijn deuren voor het publiek in 1997. De tempel is voornamelijk wit, wat symbool staat voor de zuiverheid van Boeddha. Het beschikt over ingewikkelde snijwerken en decoraties die boeddhistische leerstellingen en mythologie afbeelden.

In de afgelopen jaren is Wat Rong Khun een populaire toeristische bestemming geworden en trekt het miljoenen bezoekers van over de hele wereld. De tempel wordt algemeen beschouwd als een meesterwerk van hedendaagse kunst en architectuur en combineert traditioneel boeddhistisch design met moderne technieken en materialen. Een van de meest indrukwekkende kenmerken van de tempel is het prachtige interieur, dat versierd is met ingewikkelde muurschilderingen en sculpturen die een fusie van boeddhistische en hedendaagse thema’s weergeven. 

De Gouden Driehoek

De Gouden Driehoek is een regio in het noorden van Thailand waar de grenzen van Thailand, Laos en Myanmar (Birma) samenkomen. Het gebied staat ook bekend om zijn prachtige natuur; bezoekers kunnen genieten van de Mekong-rivier en de weelderige groene heuvels eromheen. Toeristen kunnen meer leren over de geschiedenis van de opiumproductie in het Opium Museum.  Over het algemeen blijft de Gouden Driehoek een fascinerende en unieke bestemming voor avontuurzoekers.

Kom langs op ons reisburo in Maarssen om uw Thailand reis te bespreken

Wilt u uw vakantie naar Thailand persoonlijk komen bespreken met één van onze Thailand specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Chiang Rai Avontuur – Dagelijks vertrek vanuit onze Chiang Mai hotels

  • Chiang Mai
  • 2
  • I-CNX-05
  • 4 Dag
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Programma

Laluna Hotel and ResortU wordt opgehaald bij uw hotel in Chiang Mai voor de transfer naar Chiang Rai. De afstand tussen beide steden is circa 180 km.

Chiang Rai is in 1262 gesticht door Koning Mengrai. Later werd de stad veroverd door het Birmese leger. In 1786 werd Chiang Rai heroverd en sindsdien maakt het deel uit van het Koninkrijk Thailand. Tegenwoordig is de stad zeer populair als startplaats voor één van de vele trektochten en voor reizen naar de Gouden Driehoek.

Na aankomst in Chiang Rai gaan we inchecken in het Laluna Hotel and Resort. Dit is een ruim opgezet resort, omgeven door een grote tropische tuin en centraal gelegen. Het resort beschikt over een groot zwembad, waar u heerlijk kunt relaxen en zwemmen.

De rest van de dag kunt u vrij besteden. U kunt op eigen gelegenheid Chiang Rai gaan ontdekken.

Overnachting in het Laluna Hotel and Resort.

Hotel
Dag 02 :
Chiang Rai

Chiang Rai - bergstamNa het ontbijt maken we een boottocht over de Kok rivier naar het nationaal park.

Na aankomst in het nationaal park gaan we een trekking maken naar dorpjes van de Akha– en de Lahu bergstammen. We wandelen door een prachtige natuur. Geniet hier van de flora en fauna. In de dorpjes van de bergstammen gaan we kennis maken met de lokale bewoners en zien hun manier van leven. Veel bergstammen spreken een eigen taal en de vrouwen dragen vaak traditionele kleurrijke kleding.

We gaan lunchen in een dorpje van de bergstammen.

Na de lunch kunt u relaxen en zwemmen bij de Huay Kaew waterval, één van de grootste watervallen in het nationaal park.

Vervolgens wandelen we verder naar een Chinese theeplantage en kunt u nog wat relaxen bij een heetwaterbron.

Overnachting in het Laluna Hotel and Resort.

Ontbijt, Lunch
Hotel

Chiang Rai - Wat Rong KhunNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de Witte Tempel, de Wat Rong Khun. Deze boeddhistische tempel dateert uit 1997 en is gebouwd in een witte kleur om de reinheid van Boeddha weer te geven. Met witte mozaïek wordt de wijsheid van Boeddha weerspiegeld.

Hierna bezoeken we het Black House. Dit museum bestaat uit diverse gebouwen in verschillende bouwstijlen en huisvest een grote verzameling kunstobjecten.

Vervolgens rijden we in noordelijke richting naar Mae Sai, gelegen aan de gelijknamige rivier die op dat punt de grens met Myanmar (Birma) vormt. Er ligt hier een brug, over de rivier, waar een levendige handel plaatsvindt tussen de Thais en Birmanen. De plaats Mae Sai is de noordelijkste stad van Thailand. Een monument geeft hier aan dat u op het meest noordelijke punt van Thailand bent.

Na de lunch rijden we verder naar de Gouden Driehoek. Hier bezoeken we het drielandenpunt van Thailand-Myanmar-Laos. De Gouden Driehoek werd vroeger onmiddellijk verbonden met de papaverteelt en de handel in heroïne. Vanaf het drielandenpunt heeft u een prachtig uitzicht over de drie landen.

Vervolgens bezoeken we het House of Opium museum. In dit museum vinden we vele voorwerpen die betrekking hebben op het gebruik en de handel van opium. In dit museum vindt u de lange en zeer gevarieerde geschiedenis van opium. Het werd oorspronkelijk gebruikt als geneesmiddel, maar staat nu bekend als één van de meest verslavende harddrugs.

Tot slot bezoeken we in Chiang Saen de Wat Chedi Luang. De chedi is 18m hoog en heeft een achthoekige voet. De tempel is gebouwd in 1290 door koning Saen Phu.

We vervolgen onze route terug naar Chiang Rai.

Overnachting in het Laluna Hotel and Resort.

Ontbijt, Lunch
Hotel

Na het ontbijt reizen we terug naar Chiang Mai. Na aankomst in Chiang Mai volgt de transfer naar een hotel, het treinstation of het vliegveld. Hier eindigt deze tour.

Wilt u langer in Chiang Rai verblijven dan is dit natuurlijk mogelijk. Deze reis is per dag te verlengen in Chiang Rai.

WILT U UW THAILAND REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE THAILAND SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Chiang Rai Avontuur

Kaart Chiang Rai Avontuur

Chiang Rai Avontuur - 4 dagen - I-CNX-05

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 januari 2024 t/m 31 december 2024: € 93

Hoogseizoentoeslag hotel


Toeslag bij verblijf in het Laluna Hotel & Resort Resort – Chiang Rai van 24 december 2023 t/m 02 januari 2024: € 15 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Laluna Hotel & Resort Resort – Chiang Rai van 03 januari 2024 t/m 20 maart 2024: € 6,50 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Laluna Hotel & Resort Resort – Chiang Rai van 01 november 2024 t/m 23 december 2024: € 6,50 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Laluna Hotel & Resort Resort – Chiang Rai van 24 december 2024 t/m 02 januari 2025: € 15 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Laluna Hotel & Resort Resort – Chiang Rai van 03 januari 2025 t/m 20 maart 2025: € 6,50 per persoon / per nacht

Chiang Rai - Wat Rung Khun
Chiang Rai
Laluna Hotel and Resort
Laluna Hotel and Resort
Laluna Hotel and Resort
Chiang Rai - boottocht
Chiang Rai - Hill Tribes
Chiang Rai - trekking
Chiang Rai - Hill Tribes
Chiang Rai - Wat Rong Khun
Chiang Rai - Wat Rong Khun
Chiang Rai - Wat Rong Khun
Chiang Rai - Wat Rong Khun
Chiang Rai - Wat Rong Khun
Chiang Rai - Wat Rong Khun
Chiang Rai - Wat Rong Khun
Chiang Rai - Wat Rong Khun
House of Opium Museum
House of Opium Museum
slider_chiang_rai_avontuur_01

Een leuke avontuurlijke reis in de omgeving van Chiang Rai

slider_chiang_rai_avontuur_02

Dag 01: Vanuit Chiang Mai reizen we naar Chiang Rai

slider_chiang_rai_avontuur_03

Dag 01: We gaan inchecken in het Laluna Resort and Hotel

slider_chiang_rai_avontuur_04

Dag 01: Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden

slider_chiang_rai_avontuur_06

Dag 01: U kunt heerlijk gaan relaxen bij het prachtige zwembad

slider_chiang_rai_avontuur_09

Dag 02: Na het ontbijt maken we een boottocht over de Kok rivier

slider_chiang_rai_avontuur_10

Dag 02: Vervolgens maken we een trekking door het nationaal park

slider_chiang_rai_avontuur_11

Dag 02: De gids geeft uitleg over de flora en fauna

slider_chiang_rai_avontuur_12

Dag 02: We wandelen door dorpjes van de bergstammen

slider_chiang_rai_avontuur_13

Dag 03: We beginnen met een bezoek aan de Witte Tempel, de Wat Rong Khun

slider_chiang_rai_avontuur_14

Dag 03: Deze Boeddhistische tempel dateert uit 1997

slider_chiang_rai_avontuur_15

Dag 03: De witte kleur moet de reinheid van Boeddha weergeven

slider_chiang_rai_avontuur_16

Dag 03: U kunt rustig rondwandelen door het tempelcomplex ...

slider_chiang_rai_avontuur_17

Dag 03: ... en genieten van alle prachtige details

slider_chiang_rai_avontuur_18

Dag 03: Er valt genoeg te ontdekken in dit tempelcomplex

slider_chiang_rai_avontuur_19

Dag 03: Het tempelcomplex beschikt over een mooi aangelegde tuin

slider_chiang_rai_avontuur_20

Dag 03: De Wat Rong Khun

slider_chiang_rai_avontuur_21

Dag 03: Vervolgens bezoeken we het House of Opium Museum

slider_chiang_rai_avontuur_22

Dag 03: U vindt hier de lange geschiedenis van het gebruik van opium

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_chiang_rai_avontuur_01
slider_chiang_rai_avontuur_02
slider_chiang_rai_avontuur_03
slider_chiang_rai_avontuur_04
slider_chiang_rai_avontuur_06
slider_chiang_rai_avontuur_09
slider_chiang_rai_avontuur_10
slider_chiang_rai_avontuur_11
slider_chiang_rai_avontuur_12
slider_chiang_rai_avontuur_13
slider_chiang_rai_avontuur_14
slider_chiang_rai_avontuur_15
slider_chiang_rai_avontuur_16
slider_chiang_rai_avontuur_17
slider_chiang_rai_avontuur_18
slider_chiang_rai_avontuur_19
slider_chiang_rai_avontuur_20
slider_chiang_rai_avontuur_21
slider_chiang_rai_avontuur_22
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Chiang Rai Avontuur