Chiang Rai: Ontdek de charme van Noord-Thailand

Chiang Rai is een stad gelegen in Noord-Thailand, bekend om haar natuurlijke schoonheid en rijke cultureel erfgoed. De stad is omringd door prachtige bergen, watervallen en nationale parken. Waardoor het een populaire bestemming is voor liefhebbers van de buitenlucht. De stad zelf herbergt vele iconische tempels en historische bezienswaardigheden, waaronder de Witte Tempel en het standbeeld van koning Mengrai.

Het is ook bekend om haar levendige nachtmarkten, waar bezoekers lokale handwerken kunnen kopen en heerlijk straatvoedsel kunnen proeven. De stad staat bekend om haar gastvrijheid en vriendelijke lokale bevolking, waardoor er een warme en gastvrije sfeer voor toeristen ontstaat.

In de afgelopen jaren is Chiang Rai steeds populairder geworden als bestemming. Over het geheel genomen biedt Chiang Rai een mix van natuurlijke schoonheid, culturele charme en moderne gemakken, waardoor het een must-visit bestemming is voor iedereen die naar Thailand reist.

Bezienswaardigheden in Chiang Rai

Chiang Rai, gelegen in het noorden van Thailand, barst van fascinerende bezienswaardigheden die je meenemen op een reis door cultuur, natuur en avontuur. Van eeuwenoude tempels tot glooiende theeplantages en bruisende markten, Chiang Rai heeft voor ieder wat wils.

Wat Rong Khun (Witte Tempel)

Chiang Rai

De Wat Rong Khun, ook wel bekend als de Witte Tempel, is een onmiskenbaar meesterwerk van hedendaagse boeddhistische kunst in Chiang Rai. Ontworpen door kunstenaar Khun Chalermchai Kositpipat, is het een unieke creatie die zowel religieuze devotie als artistieke expressie weerspiegelt.

De tempel, die in 1997 werd gebouwd, is volledig wit geschilderd. Wat de zuiverheid en reinheid van het boeddhisme symboliseert. Het glinsterende mozaïekglas dat de tempel bedekt, vertegenwoordigt wijsheid en verlichting. De sierlijke beelden en sculpturen, vaak met bizarre en onverwachte elementen, vertellen verhalen over de boeddhistische leer en de cyclus van leven, dood en wedergeboorte.

Een bezoek aan Wat Rong Khun is een zintuiglijke ervaring. Bij de ingang word je begroet door een brug die over een “hellevuur” leidt. Wat de moeilijkheden symboliseert die men moet overwinnen om verlichting te bereiken. Op het hoofdterrein bewonder je de schitterende hoofdtempel, het Ubosot, met zijn gouden Boeddhabeeld en muurschilderingen die het leven van Boeddha uitbeelden.

Naast de hoofdtempel zijn er nog diverse andere gebouwen en structuren te ontdekken op het complex. Het “Gouden Huis” herbergt religieuze relikwieën en kunstwerken. De “Kunstgalerij” toont werken van Khun Chalermchai en andere Thaise kunstenaars. Vergeet niet de “Witte Tuin” te bezoeken, een serene plek met watervallen en Boeddhabeelden.

Wat Phra Kaew

De Wat Phra Kaew, gelegen in het hart van Chiang Rai, is een vereerde boeddhistische tempel die een belangrijke rol heeft gespeeld in de religieuze geschiedenis van het land. Ooit de thuisbasis van het beroemde Smaragdgroene Boeddhabeeld, trekt de tempel pelgrims en toeristen van over de hele wereld aan met zijn serene schoonheid en rijke erfgoed.

De tempel werd in de 14e eeuw gesticht door koning Phra Saen Muang Ma, die regeerde over het Lanna-koninkrijk. Het werd al snel een belangrijk religieus centrum en herbergde het Smaragdgroene Boeddhabeeld, een vereerd relikwie dat wordt beschouwd als een belichaming van de Boeddha zelf. In 1786 werd het beeld echter verplaatst naar Bangkok, waar het nu resideert in de Wat Phra Kaew in het Grand Palace.

Ondanks het verlies van het Smaragdgroene Boeddhabeeld, behoudt Wat Phra Kaew zijn religieuze belang en historische waarde. De tempel is een prachtig voorbeeld van Lanna-architectuur, met glooiende daken, sierlijke details en kleurrijke muurschilderingen.

Binnen de tempelmuren vind je een serene sfeer van rust en contemplatie. Het hoofdgebouw, de Ubosot, herbergt een indrukwekkend Boeddhabeeld van brons en goud. Terwijl kleinere paviljoens andere heilige beelden en relikwieën huisvesten. De tempelterreinen zijn bezaaid met prachtige tuinen, vijvers en beelden, waardoor het een ideale plek is om te ontspannen en te reflecteren.

Wat Rong Seur Ten (Blauwe Tempel)

Chiang Rai

Verken de betoverende Wat Rong Seur Ten, ook wel bekend als de Blauwe Tempel, in Chiang Rai, Thailand. Deze moderne tempel, geopend in 2016, is een opvallend kunstwerk dat bezoekers versteld doet staan met zijn unieke architectuur en serene atmosfeer.

De tempel dankt zijn bijnaam aan het overvloedige gebruik van blauwe mozaïektegels die de gevels, daken en ornamenten bedekken. Deze blauwe zee creëert een gevoel van kalmte en vrede, terwijl de glinsterende details in het zonlicht een sprookjesachtig effect geven.

De Blauwe Tempel is meer dan alleen een visueel spektakel. De architectuur en het interieur zijn doordrenkt met boeddhistische symboliek. Het hoofdgebouw vertegenwoordigt de berg Meru, het heilige centrum van het universum in de boeddhistische kosmologie. Beelden van draken, engelen en andere mythologische wezens sieren de muren en vertellen verhalen over de leer van Boeddha.

Wandel door de tempelterreinen en bewonder de schoonheid van de verschillende structuren. Het hoofdgebouw, de Ubosot, herbergt een prachtig Boeddhabeeld en muurschilderingen die het leven van Boeddha uitbeelden. Bezoek de “Witte Chedi”, een sierlijke stupa die symbool staat voor zuiverheid en verlichting. Verken de “Gouden Grot”, waar je religieuze relikwieën en beelden kunt vinden.

De Blauwe Tempel biedt een oase van rust in de drukke stad Chiang Rai. De serene sfeer en de prachtige omgeving nodigen uit tot meditatie en reflectie. Wandel door de meditatietuin. Geniet van de rustgevende geluiden van de waterpartijen. Of neem plaats in een van de vele paviljoens om te ontspannen en te genieten van de schoonheid om je heen.

Gouden Driehoek

De Gouden Driehoek, gelegen in het noorden van Thailand, is een fascinerend gebied waar de grenzen van drie landen samenkomen: Thailand, Laos en Myanmar. Deze regio, ooit berucht om de illegale opiumhandel, is nu een populaire toeristenbestemming met een rijke geschiedenis, prachtige natuur en unieke culturen.

De naam “Gouden Driehoek” stamt uit de tijd dat de regio een belangrijk centrum was voor de opiumhandel. De vruchtbare vallei en het bergachtige achterland waren ideaal voor de teelt van papaver, de grondstof voor opium. De handel werd gecontroleerd door verschillende etnische groepen en warlords, wat leidde tot conflicten en geweld.

In de jaren zestig en zeventig werd er hard ingegrepen tegen de opiumhandel in de Gouden Driehoek. De teelt van papaver werd verboden en er werden alternatieve gewassen geïntroduceerd, zoals koffie, thee en fruit. Tegenwoordig is de regio getransformeerd in een vreedzame en gastvrije plek die bezoekers uit alle hoeken van de wereld trekt.

Glijd over de majestueuze Mekong-rivier en ervaar de betoverende schoonheid van de Gouden Driehoek tijdens een onvergetelijke boottocht. Laat je meevoeren door de stroming en bewonder de adembenemende landschappen, rijke culturen en fascinerende geschiedenis die deze unieke regio te bieden heeft.

Mae Salong Theeplantages

Hoog in de bergen ten noorden van Chiang Rai vind je de Mae Salong Theeplantages. Een oase van rust en groene schoonheid. Deze uitgestrekte theeplantages, gelegen op de heuvels van Doi Mae Salong, bieden een unieke blik op de lokale cultuur, tradities en het prachtige landschap.

De theeplantages in Mae Salong werden in de jaren 1940 gesticht door Chinese Kuomintang-vluchtelingen die op zoek waren naar een nieuw thuis. Ze brachten hun kennis van theeplantage en -verwerking mee en creëerden een bloeiende industrie in de regio. Tegenwoordig zijn de theeplantages een belangrijk onderdeel van de lokale economie en identiteit.

Maak een wandeling door de theeplantages en bewonder de glooiende heuvels bedekt met groene theestruiken. Geniet van de frisse berglucht en de serene sfeer terwijl je langs de paden loopt die door de plantages slingeren. Observeer de theeplukkers die met zorg de bladeren oogsten en leer over het proces van het maken van thee.

Ga op rondleiding door een theefabriek en leer over de verschillende stappen die betrokken zijn bij het maken van thee. Zie hoe de geplukte bladeren worden gedroogd, gerold en gefermenteerd om de verschillende soorten thee te creëren die Mae Salong te bieden heeft. Proef verschillende theesoorten tijdens een theeproeverij en ontdek de unieke smaken en aroma’s van de lokale thee.

Bouwsteen

Hotel

Wij kunnen vrijwel alle hotels direct voor u reserveren. Onze prijzen zijn per kamer en altijd scherp geprijsd. Heeft u zelf een hotel gevonden, laat het ons weten zodat wij u een concurrerende aanbieding kunnen doen.

Rondreis

Transfer

Vliegticket