Roos van het Noorden - 10 Dagen

Roos van het Noorden

De Roos van het Noorden is een 10 daagse individuele rondreis naar Noord-Thailand.

Deze rondreis, Roos van het Noorden, start in de hoofdstad Bangkok

Bangkok is een stad vol geweldige activiteiten en attracties. Raak betoverd door de gevarieerde cultuur. Verken de bruisende straten van Chinatown en proef de heerlijke Thaise en Chinese gerechten. Verdwaal in de vele markten van Bangkok, waaronder de kleurrijke Chatuchak-markt met meer dan 8.000 kraampjes. Bezoek de beroemde Wat Phra Kaew-tempel en maak kennis met de oneindige schoonheid van het werk van de Thaise ambachtslieden. U verblijft 2 dagen in Bangkok, waar u zich zeker niet zult vervelen.

Vanuit Bangkok reist u per nachttrein naar het noorden

Vanuit Bangkok reizen we per nachttrein, met slaapplaatsen, naar Chiang Mai. Chiang Mai wordt ook wel de Roos van het Noorden genoemd en is volgens velen het echte Thailand.

Chiang Mai is een prachtige stad in Noord-Thailand, omringd door bergen en groene bossen. Het staat bekend om zijn rijke cultuur, historische tempels en smakelijke keuken. Avontuurlijke reizigers kunnen hier genieten van wandelingen en tochten naar de lokale bergstammen. Er is ook een populaire nachtmarkt waar bezoekers kunnen shoppen voor handwerk, kleding, souvenirs en streetfood.

Vervolgens reizen we verder naar Chiang Rai. Vanuit deze stad bezoeken we de bergstammen en de beruchte Gouden Driehoek. We eindigen deze rondreis weer in Chiang Mai.

BM Air Reizen heeft een reisburo in Maarssen waar u uw rondreis naar Thailand kunt bespreken

Uiteraard kunt u de hotels in deze Roos van het Noorden wijzigen naar en/of verlengen met één van onze andere hotels in Bangkok, Chiang Mai of Chiang Rai. Ook is het mogelijk om deze rondreis te verlengen met uw favoriete strandbestemming: Pattaya, Hua Hin, Koh Chang, Koh Samui of Phuket.

Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Thailand kunt u bij ons terecht. Kies uit gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen tegen de beste prijs.

Wilt u uw rondreis naar Thailand persoonlijk komen bespreken met één van onze Thailand specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Roos van het Noorden – Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld van Bangkok

Dag 01 :
Bangkok

Bangkok - Khao San RoadAankomst op Suvarnabhumi Airport, de luchthaven van Bangkok. Na de laatste douanecontrole wacht de chauffeur u op in de aankomsthal.

Hierna volgt de transfer naar het Twin Towers Hotel. Dit hotel is centraal gelegen in Bangkok, op loopafstand van het winkelcentrum MBK. De rest van de dag is ter vrije besteding. Natuurlijk kunt u ook heerlijk gaan relaxen aan het zwembad.

Optioneel kunt u later op de dag deelnemen aan de Baiyoke Sky Dinner, dineren in één van de hoogste gebouwen in Bangkok. Naast het diner kunt u genieten van een fantastisch uitzicht over de stad. (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan dit diner dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Twin Towers Hotel.

Hotel
Dag 02 :
Bangkok

Bangkok - Grand PalaceNa het ontbijt kunt u deze dag vrij besteden. U kunt op eigen gelegenheid deze bruisende stad gaan ontdekken. Er valt hier zo veel te ontdekken en te bezichtigen.

Optioneel kunt u deze dag deelnemen aan één van onze dagexcursies Bangkok (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan één van deze dagexcursies dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Twin Towers Hotel.

Ontbijt
Hotel

Bangkok - fietstourNa het ontbijt kunt de deze dag vrij besteden. In deze bruisende wereldstad kunt u heerlijk shoppen.

Optioneel kunt u in de ochtend de Fietstocht Bangkok bijboeken (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan deze tour dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Laat in de middag volgt de transfer naar het treinstation van Bangkok. Per nachttrein met slaapplaatsen reizen we vervolgens naar Chiang Mai.

In de trein is een slaapplaats, in de 2e klasse, voor u gereserveerd. Deze treinreis is een zeer leuke ervaring. De stoelen worden in de avonduren omgebouwd tot slaapplaats. Uiteraard kunt u allerlei gerechten en drankjes kopen in de trein. U zult merken dat u heerlijk kunt slapen in deze trein.

Overnachting in de nachttrein met slaapplaatsen.

Ontbijt
Nachttrein
Dag 04 :
Chiang Mai

Chiang Mai - Night BazaarVroeg in de ochtend komt u aan op het treinstation van Chiang Mai, waar de chauffeur u staat op te wachten voor de transfer naar het Royal Peninsula Hotel.

Het White Boutique Hotel & Spa beschikt over 50 kamers, welke van alle gemakken zijn voorzien. Het hotel beschikt over een zwembad, een spa en een restaurant. De Chiang Mai Night Bazaar en de Anusarn Market liggen op loopafstand van dit hotel.

De rest van de dag is ter vrije besteding. ’s Avonds kunt u een bezoek brengen aan de wereldberoemde Night Bazaar. Deze avondmarkt is gelegen aan de Chanklan Road en is de grootste markt van Chiang Mai. Op de markt kunt u allerlei artikelen aanschouwen. Het is een wirwar van kraampjes, eetstalletjes en winkels. Op de markt moet u uiteraard onderhandelen en afdingen. Vele handelaren verkopen dezelfde producten, dus u kunt eenvoudig naar de volgende gaan. Blijf lachen en vriendelijk, de beste deals sluit u indien beide partijen tevreden zijn. Veel plezier.

Overnachting in het White Boutique Hotel & Spa.

Hotel

Chiang RaiNa het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel in Chiang Mai voor de transfer naar Chiang Rai. De afstand tussen beide steden is circa 180 km.

Chiang Rai is in 1262 gesticht door Koning Mengrai. Later werd de stad veroverd door het Birmese leger. In 1786 werd Chiang Rai heroverd en sindsdien maakt het deel uit van het Koninkrijk Thailand. Tegenwoordig is de stad zeer populair als startplaats voor één van de vele trektochten en voor reizen naar de Gouden Driehoek.

Na aankomst in Chiang Rai gaan we inchecken in het Laluna Hotel and Resort. Dit is een ruim opgezet resort, omgeven door een grote tropische tuin en centraal gelegen. Het resort beschikt over een groot zwembad, waar u heerlijk kunt relaxen en zwemmen.

De rest van de dag kunt u vrij besteden. U kunt op eigen gelegenheid Chiang Rai gaan ontdekken.

Overnachting in het Laluna Hotel and Resort.

Ontbijt
Hotel

Doi Mae SalongNa het ontbijt gaan we een prachtige tour maken.

We rijden in noordelijke richting naar Doi Mae Salong. In dit dorp, prachtig gelegen tussen de heuvels, wordt de beste thee van Thailand geproduceerd. In 1961 vestigden zich hier vele Chinese vluchtelingen. We maken een wandeling door het dorp, maken kennis met de lokale bewoners en bezoeken een theeplantage. Uiteraard drinken we hier een verse kop Oolong Tea. Vanuit het dorp kunt u verder genieten van prachtige uitzichten over het berglandschap. In de omgeving van Doi Mae Salong bezoeken we hierna een dorp van de Akha bergstam.

Na de lunch bezoeken we de Chinese Markt. Op deze markt wordt van alles verhandeld.

Vervolgens bezoeken we nog enkele dorpjes van de Lisu bergstam, de Yao bergstam en de bekende Langnekken. We gaan kennismaken met deze bergstammen en zien hun manier van leven. Ook zien de traditionele klederdracht van de vrouwen. Veel bergstammen spreken een eigen taal.

Overnachting in het Laluna Hotel and Resort

Ontbijt, Lunch
Hotel

Mae SaiVandaag rijden we, na het ontbijt, naar Mae Sai, gelegen aan de gelijknamige rivier die op dat punt de grens met Myanmar (Birma) vormt. Er ligt hier een brug, over de rivier, waar een levendige handel plaatsvindt tussen de Thais en Birmanen. De plaats Mae Sai is de noordelijkste stad van Thailand. Een monument geeft hier aan dat u op het meest noordelijke punt van Thailand bent.

Hierna gaan we verder naar de Gouden Driehoek. Hier bezoeken we het drielandenpunt van Thailand-Myanmar-Laos. De Gouden Driehoek werd vroeger onmiddellijk verbonden met de papaverteelt en de handel in heroïne. Vanaf het drielandenpunt heeft u een prachtig uitzicht over de drie landen.

Na de lunch maken we een boottocht over de Mekong rivier naar Done Sao, gelegen in Laos. (U dient uw paspoort mee te nemen tijdens deze excursie) In Laos bezoeken we een gezellige lokale markt, waar van alles te koop is. U kunt hier met Thai’s geld betalen. Hierna varen we weer terug naar Thailand. NOTICE: De markt in Laos is tot op heden nog gesloten, we zullen hier dan tot nader order geen bezoek aan brengen.

Vervolgens bezoeken we het House of Opium museum. In dit museum vinden we vele voorwerpen die betrekking hebben op het gebruik en de handel van opium.

Tot slot bezoeken we in Chiang Saen de Wat Chedi Luang. De chedi is 18m hoog en heeft een achthoekige voet. De tempel is gebouwd in 1290 door koning Saen Phu.

Overnachting in het Laluna Hotel and Resort.

Ontbijt, Lunch
Hotel

White Boutique Hotel and SpaNa het ontbijt reizen we, door een prachtig landschap, terug naar Chiang Mai.

Na aankomst in Chiang Mai gaan we inchecken in het White Boutique Hotel & Spa. De rest van de dag is ter vrije besteding.

U kunt lekker uitrusten bij het zwembad en later op de dag rondwandelen over de avondmarkt.

Overnachting in het White Boutique Hotel & Spa.

Ontbijt
Hotel
Dag 09 :
Chiang Mai

Chiang Mai - bergstamNa het ontbijt kunt u deze dag vrij besteden.

Optioneel kunt u deze dag deelnemen aan één van onze dagexcursies Chiang Mai (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan één van deze dagexcursies dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het White Boutique Hotel & Spa.

Ontbijt
Hotel
Dag 10 :
Chiang Mai

Na het ontbijt eindigt deze tour.

Wilt u langer in Chiang Mai verblijven dan is dit natuurlijk mogelijk. Deze reis is per dag te verlengen in Chiang Mai. Ook kunt u per nachttrein weer terugreizen naar Bangkok.

Verder kunt u deze rondreis verlengen met een strandbestemming, zoals bijvoorbeeld Pattaya, Hua Hin, Koh Chang, Koh Samui of Phuket.

WILT U UW THAILAND REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE THAILAND SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart De Roos van het Noorden

De Roos van het Noorden - 10 dagen - I-THA-06

Vertrek Periode 2 deelnemers 4 deelnemers 6 deelnemers Tourcode Reisomschrijving
20-02-24 t/m 31-10-24 606 507 445 I-THA-06 De Roos van het Noorden
01-11-24 t/m 31-03-25 609 510 449 I-THA-06 De Roos van het Noorden
va € 606 va € 507 va € 445

1-persoonskamer toeslag:


  • 20 februari 2024 t/m 31 oktober 2024: € 210
  • 01 november 2024 t/m 31 maart 2025: € 214

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners


Toeslag bij verblijf in het White Boutique Hotel & Spa – Chiang Mai van 01 november 2024 t/m 27 december 2024: € 7,50 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het White Boutique Hotel & Spa – Chiang Mai van 28 december 2024 t/m 02 januari 2025: € 13 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het White Boutique Hotel & Spa – Chiang Mai van 03 januari 2025 t/m 28 februari 2025: € 7,50 per persoon / per nacht


Toeslag bij verblijf in het Laluna Hotel and Resort – Chiang Rai van 03 januari 2024 t/m 20 maart 2024: € 6,50 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Laluna Hotel and Resort – Chiang Rai van 01 november 2024 t/m 23 december 2024: € 6,50 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Laluna Hotel and Resort – Chiang Rai van 24 december 2024 t/m 02 januari 2025: € 15 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Laluna Hotel and Resort – Chiang Rai van 03 januari 2025 t/m 20 maart 2025: € 6,50 per persoon / per nacht

Chiang Mai - bergstam
Twin Towers Hotel - Bangkok
Twin Towers Hotel - Bangkok
Bangkok - BTS Skytrain
Bangkok - Khao San Road
Bangkok
Bangkok - Klongtour
Bangkok - fietstour
Bangkok
Nachttrein
Royal Peninsula Hotel - Chiang Mai
Chiang Mai
Chiang Mai
Chiang Mai - Night Bazaar
Chiang Mai - Night Bazaar
Chiang Rai
Laluna Hotel and Resort
Doi Mae Salong
Bergstammen Noord-Thailand
Bergstammen Noord-Thailand
Bergstammen Noord-Thailand
Bergstammen Noord-Thailand
Bergstammen Noord-Thailand
Mae Sai
Mae Sai
Mae Sai
Mae Sai
Gouden Driehoek
Gouden Driehoek
Mekong Rivier - boottocht
Mekong Rivier - boottocht
Done Sao - Laos
Done Sao - Laos
Done Sao - Laos
Done Sao - Laos
Done Sao - Laos
Done Sao - Laos
Mekong Rivier - boottocht
House of Opium museum
House of Opium museum
House of Opium museum
Chiang Saen - Wat Chedi Luang
Chiang Saen - Wat Chedi Luang
Noord-Thailand
Chiang Mai - fietstocht
slider_de_roos_van_het_noorden_01

Een prachtige rondreis naar het noorden van Thailand

slider_de_roos_van_het_noorden_02

Dag 01: Vanaf het vliegveld volgt de transfer naar het Twin Towers Hotel

slider_de_roos_van_het_noorden_03

Dag 01: Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden

slider_de_roos_van_het_noorden_06

Dag 02: Stap in de BTS Skytrain en ga Bangkok ontdekken

slider_de_roos_van_het_noorden_05

Dag 01: Er zijn in Bangkok leuke markten te ontdekken

slider_de_roos_van_het_noorden_07

Dag 02: Er valt ontzettend veel te ontdekken in deze bruisende stad

slider_de_roos_van_het_noorden_08

Dag 02: Optioneel kunt u prachtige dagexcursies bijboeken, zoals de Klong Tour

slider_de_roos_van_het_noorden_09

Dag 03: Ook kunt u vandaag deelnemen aan de Fietstocht door Bangkok

slider_de_roos_van_het_noorden_10

Dag 03: 's Middags transfer naar het treinstation van Bangkok

slider_de_roos_van_het_noorden_11

Dag 03: We reizen per nachttrein, met slaapplaatsen, naar Chiang Mai

slider_de_roos_van_het_noorden_12

Dag 04: Inchecken in het Royal Peninsula Hotel

slider_de_roos_van_het_noorden_14

Dag 04: U kunt Chiang Mai gaan ontdekken

slider_de_roos_van_het_noorden_15

Dag 04: Er zijn prachtige tempels te bezichtigen in Chiang Mai

slider_de_roos_van_het_noorden_16

Dag 04: Vanuit het hotel loopt u eenvoudig naar de gezellige avondmarkt

slider_de_roos_van_het_noorden_17

Dag 04: De Night Bazaar is de "Place to Be" in Chiang Mai

slider_de_roos_van_het_noorden_18

Dag 05: Vandaag verlaten we Chiang Mai en reizen naar Chiang Rai

slider_de_roos_van_het_noorden_19

Dag 05: Inchecken in het Laluna Hotels and Resort

slider_de_roos_van_het_noorden_24

Dag 06: We bezoeken Doi Mae Salong, het theedistrict van Thailand

slider_de_roos_van_het_noorden_25

Dag 06: We gaan ook diverse bergstammen bezoeken, zoals de Akha

slider_de_roos_van_het_noorden_26

Dag 06: De bergstammen hebben allemaal een eigen cultuur en taal

slider_de_roos_van_het_noorden_27

Dag 06: De vrouwen van de bergstammen dragen vaak kleurrijke kleding

slider_de_roos_van_het_noorden_28

Dag 06: We bezoeken ook een dorpje van de bekende Langnekken

slider_de_roos_van_het_noorden_29

Dag 06: De vrouwen van deze stam dragen bronzen ringen om hun nek

slider_de_roos_van_het_noorden_30

Dag 07: Na het ontbijt bezoeken we Mae Sai

slider_de_roos_van_het_noorden_31

Dag 07: Mae Sai is de meest noordelijke stad van Thailand

slider_de_roos_van_het_noorden_32

Dag 07: Langs de grens vindt een levendige handel plaats tussen Thai en Birmanen

slider_de_roos_van_het_noorden_33

Dag 07: Er worden hier allerlei producten uit Myanmar verhandeld

slider_de_roos_van_het_noorden_34

Dag 07: We gaan verder naar de Gouden Driehoek

slider_de_roos_van_het_noorden_35

Dag 07: We hebben een prachtig uitzicht over Thailand, Myanmar en Laos

slider_de_roos_van_het_noorden_36

Dag 07: Vervolgens gaan we een boottocht maken over de Mekong rivier

slider_de_roos_van_het_noorden_37

Dag 07: Vanaf de boot kunt u genieten van het uitzicht over de 3 landen

slider_de_roos_van_het_noorden_38

Dag 07: We gaan een bezoek brengen aan Done Sao in Laos

slider_de_roos_van_het_noorden_39

Dag 07: U dient uw paspoort mee te nemen, want we gaan de grens over

slider_de_roos_van_het_noorden_40

Dag 07: In Laos bezoeken we een gezellige markt

slider_de_roos_van_het_noorden_41

Dag 07: Op deze markt worden vreemde producten aangeboden

slider_de_roos_van_het_noorden_42

Dag 07: U kunt rustig rondwandelen over de markt

slider_de_roos_van_het_noorden_43

Dag 07: U kunt ook een kaartje sturen vanuit Laos

slider_de_roos_van_het_noorden_44

Dag 07: Vanuit Laos varen we over de Mekong rivier terug naar Thailand

slider_de_roos_van_het_noorden_45

Dag 07: Vervolgens bezoeken we het House of Opium museum

slider_de_roos_van_het_noorden_46

Dag 07: In dit museum vinden we vele voorwerpen die betrekking ...

slider_de_roos_van_het_noorden_47

Dag 07: ... hebben op het gebruik en de handel in opium

slider_de_roos_van_het_noorden_48

Dag 07: Tot slot bezoeken we de Wat Chedi Luang in Chiang Saen

slider_de_roos_van_het_noorden_49

Dag 07: Deze tempel is gebouwd in 1290

slider_de_roos_van_het_noorden_50

Dag 08: Vanuit Chiang Rai reizen we terug naar Chiang Mai

slider_de_roos_van_het_noorden_51

Dag 09: Optioneel kunt u vandaag deelnemen aan de fietstocht Chiang Mai

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_de_roos_van_het_noorden_01
slider_de_roos_van_het_noorden_02
slider_de_roos_van_het_noorden_03
slider_de_roos_van_het_noorden_06
slider_de_roos_van_het_noorden_05
slider_de_roos_van_het_noorden_07
slider_de_roos_van_het_noorden_08
slider_de_roos_van_het_noorden_09
slider_de_roos_van_het_noorden_10
slider_de_roos_van_het_noorden_11
slider_de_roos_van_het_noorden_12
slider_de_roos_van_het_noorden_14
slider_de_roos_van_het_noorden_15
slider_de_roos_van_het_noorden_16
slider_de_roos_van_het_noorden_17
slider_de_roos_van_het_noorden_18
slider_de_roos_van_het_noorden_19
slider_de_roos_van_het_noorden_24
slider_de_roos_van_het_noorden_25
slider_de_roos_van_het_noorden_26
slider_de_roos_van_het_noorden_27
slider_de_roos_van_het_noorden_28
slider_de_roos_van_het_noorden_29
slider_de_roos_van_het_noorden_30
slider_de_roos_van_het_noorden_31
slider_de_roos_van_het_noorden_32
slider_de_roos_van_het_noorden_33
slider_de_roos_van_het_noorden_34
slider_de_roos_van_het_noorden_35
slider_de_roos_van_het_noorden_36
slider_de_roos_van_het_noorden_37
slider_de_roos_van_het_noorden_38
slider_de_roos_van_het_noorden_39
slider_de_roos_van_het_noorden_40
slider_de_roos_van_het_noorden_41
slider_de_roos_van_het_noorden_42
slider_de_roos_van_het_noorden_43
slider_de_roos_van_het_noorden_44
slider_de_roos_van_het_noorden_45
slider_de_roos_van_het_noorden_46
slider_de_roos_van_het_noorden_47
slider_de_roos_van_het_noorden_48
slider_de_roos_van_het_noorden_49
slider_de_roos_van_het_noorden_50
slider_de_roos_van_het_noorden_51
previous arrow
next arrow
Shadow

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Roos van het Noorden

Reis details:

  • Bangkok
  • 2
  • I-THA-06
  • 10 dagen
  • Hotels op basis van logies + ontbijt
  • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen