Doi Suthep - Chiang Mai
Chiang Mai - Markt - Thailand
Night Bazaar - Chiang Mai
Night Bazaar - Chiang Mai
info_chiang_mai_01

Chiang Mai, een fantastische bestemming in Noord-Thailand

info_chiang_mai_02

Vanuit Chiang Mai kunt u vele bestemmingen in het noorden bezoeken

info_chiang_mai_03

Tip: Neem een hotel op loopafstand van de Night Bazar

info_chiang_mai_04

Zo kunt u 's avonds heerlijk rondwandelen over de Night Bazar

previous arrow
next arrow
PlayPause
info_chiang_mai_01
info_chiang_mai_02
info_chiang_mai_03
info_chiang_mai_04
previous arrow
next arrow
Shadow

Chiang Mai, de roos van het noorden, ligt op ongeveer 700 km ten noorden van Bangkok en is gesticht in het jaar 1296. Deze bergachtige regio staat bekend om zijn fantastische handwerk, wat tegen lage prijsjes wordt aangeboden op de befaamde ‘Night Bazaar’. Voor de avontuurlijk ingestelde reiziger heeft Noord-Thailand nogal wat te bieden. Vanuit Chiang Mai vertrekken verschillende meerdaagse trekkings, waarbij meestal wordt overnacht in de dorpen van de bergstammen ‘Hill Tribes’. Voor de wat langere tochten is wel enige conditie nodig. Tevens kunt u in dit gebied bezoeken brengen aan een orchideeënkwekerij, een vlindertuin of olifanten gaan verzorgen.

Chiang Mai is de tweede stad van Thailand met een bevolking van ongeveer 180.000 inwoners. De gerestaureerde middeleeuwse stadsmuren vormden de verdedigingslinie van de oude stad. Binnen de oude stadsmuren liggen 36 tempels. De oudste is de Wat Chiang Man. Het Doi Suthep Pui National Park is gelegen op 15km ten oosten van de stad. Boven op een berg ligt de Wat Doi Suthep. U kunt hier genieten van een prachtig uitzicht over het Koninklijk Zomerpaleis, de stad Chiang Mai en haar omgeving. Het tempelcomplex huisvest chedi’s uit de 14de eeuw, een klooster uit de 16de eeuw en vele boeddhabeelden. Verder naar het zuiden ligt Doi Inthanon National Park met de hoogste berg (2565m) van Thailand. Het park heeft een oppervlakte van 1005 km2 en in het park liggen de Wachirathan, de Siriphum en de Mae Klang watervallen. De laatstgenoemde watervallen zijn de meest gefotografeerde watervallen in Thailand. U kunt naar de top klimmen, vanhier heeft u een prachtig uitzicht over de watervallen en de Mae Klang Vallei. Paden door het bos leiden naar de Mae Ya watervallen, een andere schitterende plaats op ongeveer 8km ten zuiden van Mae Klang.


Night Bazaar


Chiang Mai - Night Bazaar - Thailand

De Night Bazaar is gelegen aan de Chang Klan Road en is de grootste markt van Chiang Mai. Op de markt kunt u allerlei artikelen aanschouwen. Het is een wirwar van kraampjes, eetstalletjes en winkels. Het bezoeken van een markt in Chiang Mai is de beste manier om de lokale Thaise bevolking te aanschouwen en om met hun in contact te komen.

Op de markt moet u uiteraard onderhandelen en afdingen. Vele handelaren verkopen dezelfde producten, dus u kunt eenvoudig naar de volgende gaan. Blijf lachen en vriendelijk, de beste deals sluit u indien beide partijen tevreden zijn. Veel plezier.


Wat Phra That Doi Suthep


Chiang Mai - Doi Suthep - Thailand

De tempel de Wat Phra That Doi Suthep is één van de meest belangrijke tempels in Chiang Mai en zeker de meest vereerde onder de bevolking. Tijdens de boeddhistische feestdagen is het een belangrijke pelgrimplaats. Aan het eind van de 14de eeuw liet Koning Ku Na op deze plaats een tempel bouwen, de Doi Suthep. In de zes opvolgende eeuwen groeide het tempelcomplex en onderging de tempel enkele veranderingen. In het begin van de jaren 90 is het tempelcomplex gerestaureerd. Vanuit het tempelcomplex heeft u een schitterend uitzicht over de stad Chiang Mai. In het complex vindt u tevens een klein museum, waar allerlei oude opgravingen en giften aan de tempel tentoongesteld worden. In de tempel moet u gepast gekleed gaan, zonder schoenen. Om de tempel te bereiken moet u een trap betreden met 309 treden. Aan weerskanten ziet u een afscheiding met de afbeelding van een slang. Er gaat ook een lift naar boven.


Wat Phra Singh


Chiang Mai - Wat Phra Singh - Thailand

Deze prachtige Wat Phra Sing tempel, gelegen aan de Sam Lan Road, dateert uit 1345 en is een belangrijke plaats tijdens de Songkran festiviteiten in april. De hoofdingang van de tempel wordt door Singhs (leeuwen) bewaakt. In de tempel vindt u het Phra Buddha Sihing beeld. Het tempelcomplex huisvest verder de Lai Kham kapel met haar prachtige houtsnijwerken en muurschilderingen.


Wat Chedi Luang Varaviharn


Chiang Mai - Wat Chedi Luang Varaviharn - Thailand

Deze 14e-eeuwse tempel, waar de City Pillar Shrine zich bevindt, staat bekend om zijn enorme chedi van 85 m hoog. “Luang” betekent “groot” in het noordelijke dialect. Zoals de naam al doet vermoeden, is de Wat Chedi Luang-tempel de thuisbasis van de grootste boeddhistische chedi van Chiang Mai. De tempel heeft een hoogte van 98 meter en een diameter van 54 meter. De bouw van de originele chedi werd voltooid in 1481 tijdens het bewind van koning Mengrai. Maar de huidige Chedi Luang is een restauratie volgens de deconstructie van de chedi in 1545 als gevolg van een aardbeving. Vroeger stond hier ook het boeddhabeeld de Emerald Boeddha, welke nu te bewonderen is in de Wat Phra Kaeo te Bangkok. Een prachtige trap met naga’s kunt u bezichtigen bij de ingang van de kapel.


Chiang Dao National Park


Chiang Mai - Waterval - Thailand

Het Chiang Dao National Park maakt deel uit van het berglandschap dat zich strekt tot Doi Pha Daeng en Doi Chiang Dao. Het bedekt de districten Chiang Dao, Wiang Hae en Chai Prakarn in de provincie Chiang Mai. Het nationale park is ongeveer 1150km². Het park huisvest een ruig berglandschap met grote bossen. Dit ruige berglandschap is er verantwoordelijk voor dat in dit gebied zeldzame planten en dieren voorkomen. De hoogste berg in het park is de Doi Kham Phra met een hoogte van 1794m. Vanuit het Yod Doi Tuay view point heeft u een prachtig uitzicht over Thailand en Myanmar. Ook vindt u in dit nationale park enkele schitterende watervallen.


Doi Inthanon Nationaal Park


Chiang Mai - Doi Inthanon - Thailand

De hoogste berg, de Doi Inthanon, heeft een hoogte van 2565m. Het park is voornamelijk ruig en bergachtig. Tevens ligt in het park de Doi Hua Luang met een hoogte van 2330m. Vele rivieren ontspringen of zijn afhankelijk van dit gebied, zoals de Mae Klang, de Mae Pako, de Mae Pawn, de Mae Ya, de Mae Cham en de Mae Khan. Verder genereert het water van dit park elektriciteit bij de Bhumipol dam in de provincie Tak.

Vanwege haar koele ligging is het klimaat het gehele jaar koeler dan in de rest van Thailand. Zelfs in het hete seizoen van maart tot juni is de temperatuur aangenaam. Regen, douw en mist kunnen het zicht voor dagen beïnvloeden. Vanwege het koele klimaat en de afgelegen ligging is het park een ideale lokatie voor vele vogelsoorten. In het nationale park liggen vele interessante watervallen, zoals de Mae Klang, de Vachiratharn, de Mae Ya en de Siriphum. Het Doi Inthanon National Park heeft een oppervlakte van ongeveer 1005km².


Bor Sang & San Kampaeng


Chiang Mai - Bor Sang - Thailand

Langs deze weg vindt u een groot aantal populaire handwerkfabriekjes en winkels. Aan beide kanten van de weg liggen showrooms en fabriekjes, waar producten gemaakt worden van Thaise zijde, katoen, keramiek, leer, zilver en hout. Ook vindt u hier de populaire paraplufabriekjes. Ook worden hier replica’s vervaardigd van oude voorwerpen. Het wereldberoemde Bor Sang Village ligt ook aan deze weg. Hier worden paraplu’s gemaakt en ook prachtig houtsnijwerk. De paraplu’s en waaiers worden gemaakt van papier. Ze zijn er in alle maten en kleuren, ook worden ze vaak prachtig met de hand beschilderd. U kunt hier spreken van echte kunstenaars. Het vervaardigen van deze paraplu’s en waaiers wordt van generatie op generatie overgebracht. De zijde en katoen is in de omgeving van Chiang Mai van zeer hoogwaardige kwaliteit. Een grote collectie van deze stoffen kunt u vinden in San Kamphaeng. Uiteraard kunt deze producten tegen interessante prijzen aanschaffen. 


Hill Tribes


Chiang Mai - Bergstammen - Thailand

Maak kennis met de verschillende Hill Tribes (bergstammen) die in de omgeving van Chiang Mai wonen. U kunt kiezen uit een ochtend- of middagprogramma. Bezoek de Hmong, de Lahu, de Karen, de Parong en de wereldberoemde Long Necks. In het dorp zijn de huizen van deze bergstammen nagemaakt en zien we hun manier van leven. Iedere stam heeft een eigen cultuur, kleurvolle kleding en een eigen taal. U kunt heerlijk rondwandelen door het dorp en alles bekijken. De gids vertelt van u van alles over de bergstammen.


Olifanten verzorgen


Chiang Mai - Olifanten Verzorgen - Thailand

Olifanten verzorgen. Er vinden hier geen ritjes op een olifant plaats en ook geven de olifanten geen shows! We gaan wel met ze baden en geven ze te eten. Kortom een onvergetelijke belevenis. Deze ecotoerisme projecten zijn opgericht om het welzijn van de olifanten in Thailand te verbeteren. Maak kennis met de olifanten. Tijdens deze interactie met de olifanten kunt u prachtige foto’s maken. Om het vertrouwen van de olifanten te winnen gaan we ze lekker verwennen. We geven ze voedsel, waar de olifanten van zullen smullen. Vervolgens wandelen we met de olifanten naar de rivier, In de rivier gaan we baden met de olifanten. U kunt ze lekker schoonschrobben en met ze spelen in het verkoelende water.


Mae Ping River Cruise


Chiang Mai - River Cruise - Thailand

Vanuit Chiang Mai kunt u een leuke culturele boottocht maken over de Mae Ping Rivier. U vaart langzaam over de rivier en krijgt zodoende een goede indruk van het landelijke leven langs deze rivier, die ook door het hart van Chiang Mai stroomt. Onderweg ziet u fraaie noord-Thaise teakhouten huizen, orchideeënkwekerijen, spelende kinderen in het water en nog veel meer.

U bezoekt ook een lokaal Farmer’s House. Hier krijgt u uitleg over het leven op het platteland van Thailand. We zien de lokale beesten die hier leven. Ook zien we hoe rijst wordt verbouwd tot het eindproduct, de rijstkorrel. We krijgen heerlijk fruit aangeboden en kunnen even tot rust komen op deze prachtige locatie.


Kanthoke diner


Chiang Mai - Kanthoke Diner - Thailand

Kanthoke diner, een traditioneel Noord-Thais diner, wat zijn naam dankt aan de lage tafeltjes waar het eten op geserveerd wordt. Dit wordt elke avond gehouden in het ‘Khun Khantoke Center’. Tijdens de voortreffelijke maaltijd worden er in een sfeervol theater Thaise dansen en volksdansen uitgevoerd. Tevens ziet u een aantal verschillende bergstammen (Hill Tribes), die in de bergen van Noord-Thailand leven.

Na afloop laten we, afhankelijk van het weer, buiten het center kleine hete luchtballonnen op om eventuele kwade geesten te verdrijven !


Kaart Chiang Mai – Thailand


Kaart - Chiang Mai - Thailand

Reizen met Chiang Mai in het programma: