Phuket

Phuket…de parel van het zuiden !

Phuket, het grootste tropische eiland van Thailand, ligt aan de zuidkust op ongeveer 1 uur vliegen van Bangkok. Bovendien is het eiland met het vasteland verbonden door een brug, zodat het toegankelijk is voor vervoer over de weg. De afstand met Bangkok bedraagt ongeveer 867 km. Phuket is verdeeld in drie districten; Thalang in het noorden, Kathu in het westen en Muang in het zuiden. Het eiland is gezegend met prachtige stranden en baaien. Hier vindt men de mooiste stranden van Azië, een prachtige omgeving (70% is bergachtig) en een ongeëvenaarde keuze aan hotels.

Het landschap van Phuket is voor 70% bergachtig. De hoogste piek is de Mai Tha Sip Song met een hoogte van ongeveer 530 meter. De overige 30%, gelegen voornamelijk in het midden en zuiden, wordt gevormd door laaglanden. Sinds de jaren 80 vormt het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. Hotels, restaurants en souvenirwinkels zijn talrijk aanwezig langs de westkust. Echter het toerisme is niet de enige bezigheid, ook de landbouw en visserij zorgt voor veel werkgelegenheid. Zo wordt onder andere rubber, kokosnoten, noten en ananas verbouwd. Het kweken van garnalen vindt vooral plaats langs de oost- en zuidkust.


Geschiedenis


Het eiland Phuket heeft een lange historie, dat teruggevonden kan worden tot 1025 AD. Op oude kaarten stond Phuket beschreven als Junk Ceylon. Men veronderstelde dat indien men een reis maakte vanuit Souwannapum naar Maleisië men de kaap bij Jang Si Lang moest passeren. Zeelieden die vanuit India opweg waren naar China stopten hier vaak om te overnachten en te schuilen voor het slechte weer. In die tijd maakte het deel uit van het Shivite Rijk, welke in het Thais Tam Porn Ling heette. Later, als Muang Takua Talang, maakte het deel uit van het Srivichai en het Siri Tahm Rijk. Gedurende de Sukhothai periode werd Phuket opgedeeld met Takua Pa, het tegenwoordige Phang Nga.

De Hollanders vestigden in de 16de eeuw, tijdens de Ayutthaya periode, een handelspost in deze omgeving. Gedurende deze periode nam de tinhandel een belangrijke plaats in. Nadat Ayutthaya werd veroverd in 1767 door het Birmese leger volgde er een korte gezagsovername op Phuket, welke werd beëindigd door Koning Taksin. Hij verdreef de Birmezen en zorgde voor een grote stabiliteit in het noorden. 

Gedurende de 19de eeuw arriveerden vele Chinese immigranten op Phuket om te werken in de tinmijnen. Dit zorgde voor een grote Chinese invloed op het eiland. De vissersplaatsjes langs de kust werden voornamelijk bewoond door moslims. Tijdens het bewind van Koning Rama V werd Phuket het administratieve centrum van de tinmijn provincies, genaamd Monton Phuket. In 1933 werd het eiland Phuket een provincie.


Hoe bereikt u Phuket?


Phuket - Vliegveld - Thailand

De makkelijkste manier om Phuket te bereiken is per vliegtuig. Phuket beschikt over een internationaal vliegveld, hierdoor is het mogelijk om rechtstreeks vanuit Nederland naar Phuket te vliegen. Vanuit Bangkok is het ongeveer 1 uur vliegen. Er zijn dagelijks binnenlandse vluchten met Bangkok Airways en Thai Airways naar Phuket, welke wij voor u kunnen reserveren. Een andere manier om Phuket te bereiken is per trein, bus, boot welke u ook bij ons kunt reserveren.


Beste reistijd


De beste periode om Phuket te bezoeken is van november t/m april. Het regenseizoen duurt van mei t/m oktober. De regenbuien duren vaak niet meer dan 2 tot 3 uur. De rest van de dag schijnt de zon weer volop. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 22 en 34 graden.


De stranden van Phuket


Patong Beach


Phuket - Patong Beach - Thailand

Strandvakantie Patong Beach🌴

Het meest bekende strand van Phuket is Patong Beach, ongeveer 4 km breed en gelegen aan de westkust. Patong was vroeger een vissersdorpje, maar het is nu uitgegroeid tot de belangrijkste strandbestemming van Phuket. Er is hier een grote keuze aan hotels, variërend van budget hotels tot aan zeer luxe resorts. Tevens is Patong bekend vanwege haar bruisende nachtleven, de vele winkelmogelijkheden en talloze restaurants. Verder kunt u hier de meeste watersporten beoefenen, zoals surfen, zeilen, zwemmen, duiken en snorkelen. Ten noorden van Patong ligt Kalim Beach, ook hier liggen enkele hotels.


Karon Beach


Phuket - Karon Beach - Thailand

Ten zuiden van Patong ligt Karon Beach. Het is hier minder druk dan in Patong. Dus ideaal voor mensen die van rust houden maar toch in de nabijheid van het uitgaansleven van Patong willen verblijven. In het noorden van Karon vindt u enkele restaurants, bars en winkeltjes. Grote resorts liggen naast elkaar langs de weg. Het witte zandstrand van Karon is uitgestrekt en breed. Het zuidelijke punt van Karon beschikt over fijne koraalriffen die zich uitstrekken naar Kata en Poo Island. In het noorden bij de rotonde vindt u vele restaurants, bars en winkels. Ook in het zuiden, in de straat die de Beach Road verbindt met de achterliggende weg, vindt u vele restaurants, bars en winkels. Langs de weg tussen Kata en Karon liggen ook veel bedrijfjes, waaronder het Dino Park Mini Golf. Vanuit Phuket stad rijden dagelijks vele bussen naar Karon. 


Kata Beach


Phuket - Kata Beach - Thailand

Ten zuiden van Karon ligt Kata Beach, het kleinste van deze drie strandbestemmingen. De afstand naar Phuket stad bedraagt ongeveer 17km. Kata is echter verschillende ten opzichte van Karon of Patong. Het strand is breed en vol bochten. Het water is perfect om in te zwemmen en in het noorden bevindt zich een prachtig koraalrif. Dit koraal strekt zich uit tot Poo Island. Verder vindt u hier vele restaurants, bars en clubs. Dagelijks gaan er vele bussen van en naar Phuket stad.


Kata Noi


Ten zuiden van Kata ligt Kata Noi Beach, een kleinere strandbestemming. Langs dit strand liggen enkele resorts. Het strand op deze locatie is schitterend. In de koralen voor de kust leven vele vissoorten. Om dit strand te bereiken dient u het smalle strandweggetjes te volgen over de heuvel vanuit Kata. 


Nai Harn Beach


Phuket - Naiharn Beach - Thailand

Ten zuiden van Kata Noi en ten noorden van Prom Thep Cape, ligt Nai Harn Beach. Dit is niet het langste strand, maar het grenst aan een van de mooiste lagoons op het eiland. Het midden van het strand wordt gedomineerd door het Samnak Song Nai Han klooster. Op Nai Harn Beach kunt u allerlei watersporten beoefenen. Vanuit de Prom Thep Cave kunt u genieten van een prachtige zonsondergang. 


Kalim Beach


Dit strand ligt in het verlengde van Patong Beach in het noorden. Het wordt slechts gescheiden door enkele rotsformaties. Het gebied is in ontwikkeling, echter u vindt hier nog voldoende privacy. Aan het einde van Kalim Beach bevinden zich enkele accommodaties. In de zee vindt u hier koraalriffen. 


Rawai Beach


Langs dit strand bevinden zich vele restaurants, winkeltjes en bedrijven. In de zee kunt u hier uitstekend zwemmen. Rawai ligt ongeveer 7km ten westen van de Chalong Circle. 


Chalong Bay


Langs dit strand liggen enkele goede restaurants, waar uitstekende seafood maaltijden worden geserveerd.


Mai Khao Beach


Vele kilometers verlaten strand zijn karakteristiek voor Mai Khao. De verlaten stranden vormen een broedplaats voor de zeeschildpadden. Het strand ligt in het noorden van Phuket. 


Nai Yang Beach


Hier ligt het National Park Office. Het strand vormt een langgerekte, bochtige baai vol exotische planten en bomen. Het grote koraal is het huis van vele kleurrijke vissen en ook dit gebied is bekend vanwege de zeeschildpadden.


Kamala Beach


Phuket - Kamala Beach - Thailand

Kamala is een moslim visserdorpje, gelegen ten noorden van Patong. Het strand is hier prachtig en meet ongeveer 2km in lengte. Verder liggen hier enkele restaurants en diverse resorts. Vanuit Kamala rijden taxi’s de hele dag naar het 5km verderop gelegen Patong. Hier vindt u vele winkels en het uitgaansgebied.


Surin Beach


Phuket - Surin Beach - Thailand

Een prachtig strand langs de bochtige baai die ten noorden van Kamala ligt. In Surin ligt de oudste golf course van Phuket. Verder vindt u hier restaurants en accommodaties. 


Phrom Thep Cape


In het Thais betekent Phrom Hindoe en Thep betekent God. Phromthep is het voorgebergte, dat zich uitstrekt in de zee en zo het uiterste zuidpunt van Phuket vormt. De cape heeft hoge kliffen en werd voorheen Laem Jao ( De Kaap van God) genoemd door locale vissers. Langs de kust liggen vele kokosnootbomen en rotsen. Het gebied is zeer inspirerend. Er gaat een weg in noordwestelijke richting naar Nai Han Beach. 


Wat Chalong


Phuket - Wat Chalong - Thailand

De Wat Chalong tempel is gebouwd ter ere van de monnik Luang Pho Chaem (1827-1908) die wordt beschouwd als een levende Boeddha. Hij kwam in vreedzame opstand tegen plunderende bendes en naar zeggen heeft hij enkele wonderen verricht. Het meest recente gebouw op het terrein van Wat Chalong is een 60 meter hoge ‘Chedi’ die een botsplinter van Boeddha beschermt. Muren en plafonds zijn versierd met prachtige schilderijen die het leven van Boeddha illustreren, evenals vele geschonken gouden beelden. Wat Chalong Chedi is gebouwd op drie verdiepingen, dus voel je vrij om helemaal naar het terras op de bovenste verdieping te klimmen om een mooi uitzicht op de vogels te krijgen over het hele tempelterrein. Nog een paar stappen leiden u naar een glazen display waar het fragment van het bot kan worden overwogen.

Bezoek deze tempel tijdens onze Phuket City Tour, klik hier voor het programma.


Panwa Cape


Phuket - Panwa Cape - Aquarium

Het meest zuidelijke punt van deze kaap huisvest het Marine Biological Research Centre en Phuket’s Aquarium. Hier krijgt u een perfect beeld van alle dieren die in dit gebied leven. 


Kaart Phuket – Thailand


Kaart - Phuket - Thailand

Reizen met Phuket in het programma:


Phuket City Tour
, 1 Dag

Phuket City Tour De Phuket City Tour is een dagtrip …

Koh Hae
, 1 Dag

Coral Island Tour De Coral Island Tour is een dagtrip …

James Bond Eiland Tour
Aanbevolen
, 1 Dag

James Bond Eiland Tour De James Bond Eiland Tour is …

Koh Racha

Koh Racha Tour De Koh Racha Tour is een dagtrip …

Phi Phi Islands
Aanbevolen

Koh Phi Phi Eiland Tijdens deze dagtrip vanuit Phuket bezoek …

Phang Nga Bay - kanoën
Aanbevolen
, 1 Dag

Phang Nga Tour De Phang Nga Tour is een dagtrip …

Phuket - Zeevissen
, 1 Dag

Phuket Zeevissen Phuket Zeevissen is een dagtrip vanuit Phuket. 2 …

Khai Island - snorkelen

Phi Phi & Khai Island Phi Phi & Khai Island …

Phuket - Green Elephant Sanctuary Park
, 1 Dag

Green Elephant Sanctuary Park Tijdens deze dagtrip op Phuket bezoek …

Krabi - Poda Island
, 1 Dag

Krabi 4 Island Tour De Krabi 4 Island Tour is …

Phuket - Patong Beach
, , 3 Dagen - 2 Nachten

Bangkok – Phuket Overland Deze reis Bangkok – Phuket Overland …

Khao Sok National Park - Cheow Lan Lake
, , , , 5 Dagen - 4 Nachten

Bangkok naar Phuket Bangkok naar Phuket is een 5 daagse …

Phuket - Patong Beach
, , 4 Dagen - 3 Nachten

Chiang Mai naar Phuket 2 deelnemers 4 deelnemers 6 deelnemers …

Khao Sok National Park - kanotocht
Aanbevolen
, 3 Dagen - 2 Nachten

Khao Sok Wildernis Avontuur Het Khao Sok Wildernis Avontuur is …

Koh Phi Phi - strand
Aanbevolen
, , 3 Dagen - 2 Nachten

Phuket naar Koh Phi Phi Phuket naar Koh Phi Phi …

Phuket - Green Elephant Sanctuary
Aanbevolen
, 4 Dagen - 3 Nachten

Phuket met Kinderen Phuket met Kinderen is een 4 daagse …

Koh Samui - Chaweng Beach
, , , 4 Dagen - 3 Nachten

Phuket naar Koh Samui Phuket naar Koh Samui is een …

Phuket - Krabi Tour
, 5 Dagen - 4 Nachten

Phuket naar Krabi Phuket naar Krabi is een 5 daagse …

Phuket Startpakket
Aanbevolen
, , 7 Dagen - 6 Nachten

Phuket Startpakket Het Phuket Startpakket is een “bouwsteenmodule” waarmee u …

Khao Sok National Park - boottocht
Aanbevolen
, , , , 9 Dagen - 8 Nachten

Andaman & Golf van Thailand Andaman & Golf van Thailand …

Het Tropische Regenwoud
, , , 4 Dagen - 3 Nachten

Het Tropische Regenwoud Het Tropische Regenwoud is een 4 daagse …

Krabi naar Phuket
, , , 4 Dagen - 3 Nachten

Krabi naar Phuket Krabi naar Phuket is een 4 daagse …

Koh Phi Phi - strand
Aanbevolen

Het Geheim van het Zuiden Het Geheim van het zuiden …

De 3 Parels van het Zuiden
Aanbevolen
, , , 12 Dagen - 11 Nachten

De 3 Parels van het Zuiden De 3 Parels van …

De Tropische Zuidkusten
, , , 9 Dagen - 8 Nachten

De Tropische Zuidkusten De Tropische Zuidkusten is een 9 daagse …

Het Kleurrijke Zuiden
Aanbevolen

Het Kleurrijke Zuiden Het Kleurrijke Zuiden is een prachtige rondreis …

Zuid-Thailand Super Tour
, , , , , , 15 Dagen - 14 Nachten

Zuid-Thailand Super Tour De Zuid-Thailand Super Tour is een 15 …

Thailand Lagoon Tour
, , , , , 15 Dagen - 14 Nachten

Thailand Lagoon Tour De Thailand Lagoon Tour is een 15 …

Het Onvergetelijke Zuiden
Aanbevolen
, , , , 15 Dagen - 14 Nachten

Het Onvergetelijke Zuiden Het Onvergetelijke Zuiden is een 15 daagse …

Koh Ping Gun
Aanbevolen
, , , , 16 Dagen - 15 Nachten

Zuid-Thailand Safari De Zuid-Thailand Safari is een 16 daagse individuele …

Rondreis Zuid-Thailand 3 weken
, , , , , , 19 Dagen - 18 Nachten

Rondreis Zuid-Thailand 3 weken – Verkennings Tour De Rondreis Zuid-Thailand …