Chiang Mai Explorer - 6 Dagen

2 deelnemers:
 
4 deelnemers:
 
6 deelnemers:
va € 179
 
va € 170
 
va € 159

Chiang Mai Explorer

De Chiang Mai Explorer is een 6 daagse “bouwsteenmodule” in Chiang Mai.

Chiang Mai is een prachtige stad in het noorden van Thailand, vol met rijke geschiedenis en cultuur. Je mag de ongelofelijke tempels, historische plekken en natuurlijke plekken niet missen. De tempels op heuveltoppen bieden panoramische uitzichten van de stad terwijl de bruisende nachtmarkten gevuld zijn met lokale ambachten en een levendige sfeer. Vergeet niet de heerlijke lokale gerechten zoals khao soi en sai ua te proeven. Als je een reis naar Thailand plant, zou Chiang Mai bovenaan je bucketlist moeten staan.

Bor Sang en Sankamphaeng zijn naburige dorpen in noordelijk Thailand. Bor Sang is beroemd om zijn traditionele paraplu productie, terwijl Sankamphaeng bekend staat om hoogwaardige zijdeproducten en handwerk. Beide dorpen bieden een inkijkje in de Thaise cultuur en zijn populaire bestemmingen.

Doi Inthanon NP

Doi Inthanon is een mooi natuurreservaat in Chiang Mai, vernoemd naar de hoogste piek van Thailand. Het park heeft prachtige watervallen, flora en fauna. Het park heeft Aziatische zwarte beren, barking herten, wilde zwijnen en makaken. Er zijn ook twee indrukwekkende pagodes ter ere van koning Bhumibol Adulyadej en koningin Sirikit. Het park is een must-visit plek voor natuurliefhebbers.

Doi Suthep is een bekende boeddhistische tempel in Chiang Mai. Het werd gesticht in de 14e eeuw en is een van de belangrijkste tempels in Noord-Thailand. De gouden pagode met Boeddhabeelden is een opvallende eigenschap, zichtbaar vanuit een groot deel van de stad. Bezoekers moeten 309 trappen beklimmen geflankeerd door Naga-beelden om de tempel te bereiken, die ook vele heiligdommen, pagodes en standbeelden heeft, te midden van een prachtig landschap. Het is een populaire bestemming, die elk jaar toeristen en pelgrims trekt, die de spirituele betekenis, vakmanschap en prachtige uitzichten op Chiang Mai bewonderen.

Uw eigen reis naar Thailand samenstellen

Uiteraard kunt u het hotel in dit programma wijzigen naar of verlengen met één van onze andere hotels in Chiang Mai. Hier vindt u een overzicht van al onze hotels in Chiang Mai.

U kunt deze tour combineren met één van onze andere bouwsteenmodules. Ook voor de voordeligste vliegtickets of treintickets naar Chiang Mai kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw vakantie naar Thailand persoonlijk komen bespreken met één van onze Thailand specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld of het treinstation van Chiang Mai

Dag 01 :
Chiang Mai

Chiang Mai - Khantoke DinnerVroeg in de ochtend aankomst op het treinstation of het vliegveld van Chiang Mai. Hier staat de lokale chauffeur u op te wachten. U herkent de chauffeur aan een bordje met uw naam erop vermeld. Transfer naar het Royal Peninsula Hotel.

De rest van de dag is ter vrije besteding. Het Royal Peninsula Hotel is centraal gelegen in Chiang Mai. Dit hotel is voorzien van een zwembad en een restaurant. De Muang Mai Market ligt op 900m van het hotel en ook de Warorot Market en de Chiang Mai Night Bazaar zijn eenvoudig te bereiken. Uiteraard kunt u ook heerlijk gaan relaxen bij het zwembad van het hotel.

Optioneel kunt u later op de dag deelnemen aan het Khantoke Dinner, een traditioneel Noord-Thais diner (niet in de prijs inbegrepen).

Overnachting in het Royal Peninsula Hotel.

Hotel

San Kamphaeng - Silver FactoryNa het ontbijt brengen we een bezoek aan de plaatsjes Bor Sang en San Kamphaeng, even buiten Chiang Mai gelegen. Deze plaatjes staan bekend om hun ambachten. Er bevinden zich hier ondermeer zijdeweverijen, zilversmeden, houtsnijwerkplaatsen en lakwerk- en celadonfabriekjes.

We bezoeken een werkplaats waar de beroemde zijde (Thai Silk) wordt gemaakt. We zien hier het hele proces van de zijderups tot aan het eindproduct.

In de Silver Factory worden allerlei zilveren producten gemaakt, van sieraden tot beelden. In deze werkplaats krijgt u een goede uitleg over het proces van zilverbewerking.

Ook stoppen we bij een houtsnijwerkplaats. Prachtige houten beelden worden hier met de hand gemaakt. Uit enorme stukken hout worden prachtige voorwerpen uitgebeiteld en gesneden.

In Umbrella Village worden van generatie op generatie de beroemde parasols gemaakt. Ze worden gemaakt van rijstpapier en vervolgens beschilderd. We zien hier het gehele proces. Er zijn parasols en waaiers in allerlei soorten en maten. Uiteraard kunt u hier een prachtige gekleurde parasol aanschaffen. De parasols worden met de hand beschilderd. Er zijn soms echte kunstenaars aan het werk.

Overnachting in het Royal Peninsula Hotel.

Ontbijt
Hotel

Doi Inthanon National park - pagodesNa het ontbijt vertrekken we vroeg in de morgen vanuit Chiang Mai naar het Doi Inthanon National Park. Dit park heeft een oppervlakte van ongeveer 1005km2. Vele rivieren ontspringen of zijn afhankelijk van dit gebied. Vanwege het koele klimaat en de afgelegen ligging is het park een ideale lokatie voor vele vogelsoorten.

Na aankomst in het park bezoeken we de Vachiratharn waterval. Deze prachtige waterval keldert over de rand van een hoge klif naar beneden. Vanaf het uitkijkpunt heeft u een prachtig zicht op deze waterval.

Vervolgens bezoeken we een dorpje van de witte Karen, die zichzelf Pga-gan-Yaw noemen. De klederdracht van de Karen vrouwen is erg kleurrijk. Ongetrouwde meisjes dragen vaak wit versierde shirts met een v-hals. Getrouwde vrouwen dragen blouses en rokken in felle kleuren, gedomineerd door rood en blauw.

Hierna bezoeken we de volgende waterval, de Siritharn waterval.

Na de lunch, in een lokaal restaurant, bezoeken we de Hmong markt.

Tot slot bezoeken we de hoogste berg van Thailand, de Doi Inthanon (2565m). Hier bevinden zich twee prachtige pagodes, gebouwd ter ere van de 60e verjaardag van de koning en de koningin. Vanaf de pagodes heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving.

Overnachting in het Royal Peninsula Hotel.

Ontbijt, Lunch
Hotel
Dag 04 :
Chiang Mai

Chiang Mai - bergstamNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden. Laat al uw belevenissen tot nu toe nog eens de revue passeren.

Optioneel kunt u deze dag deelnemen aan één van onze dagexcursies Chiang Mai (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan één van deze dagexcursies dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Royal Peninsula Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 05 :
Chiang Mai

Chiang Mai - Wat Phra That Doi SuthepNa het ontbijt brengen we een bezoek aan één van de belangrijkste tempels van Chiang Mai, de Wat Phra That Doi Suthep.

De Wat Phra That Doi Suthep ligt op 1300 meter hoogte in het Doi Pui National Park. De fraaie tempel, die een bezoek meer dan waard is, ligt 16 kilometer van de stad en is te bereiken over een steile, bochtige weg. Bij helder weer is er een mooi uitzicht over Chiang Mai. De tempel de Wat Phra That Doi Suthep is één van de meest belangrijke tempels in Chiang Mai en zeker de meest vereerde onder de bevolking. Tijdens de boeddhistische feestdagen is het een belangrijke pelgrimsplaats. Het belang en de ligging van de tempel danken haar faam aan een interessante legende. Deze legende vertelt over een boeddhistische relikwie die volgens sommigen opgloeide en zichzelf magisch vermenigvuldigde voordat het zich toonde in de grote chedi van de Wat Suan Dok. De kopie relikwie werd op de rug van een wilde witte olifant gebonden. Het was vrij om te gaan waarheen het maar wilde. De olifant ging naar de top van de berg Suthep, hier trompette hij drie keer, maakte drie rondjes, knielde neer en stierf ter plekke. Dit werd gezien als signaal dat de relikwie op deze plaats wilde verblijven. Aan het eind van de 14de eeuw liet Koning Ku Na op deze plaats een tempel bouwen, de Doi Suthep. In de zes opvolgende eeuwen groeide het tempelcomplex en onderging de tempel enkele veranderingen. In het begin van de jaren 90 is het tempelcomplex gerestaureerd. Vanuit het tempelcomplex heeft u een schitterend uitzicht over de stad Chiang Mai. In het complex vindt u tevens een klein museum, waar allerlei oude opgravingen en giften aan de tempel tentoongesteld worden. In de tempel moet u gepast gekleed gaan, zonder schoenen. Om de tempel te bereiken moet u een trap betreden met 309 treden. Aan weerskanten ziet u een afscheiding met de afbeelding van een slang. Er gaat ook, tegen betaling, een kabelbaan naar boven.

Op de terugweg brengen we een bezoek aan een dorpje van de Hmong, één van de bergstammen van Noord Thailand. Deze bevolkingsgroep is oorspronkelijk afkomstig uit China. De Hmong hebben een eigen cultuur en taal. U kunt in dit dorp kennismaken met de lokale bewoners.

Overnachting in het Royal Peninsula Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 06 :
Chiang Mai

Na het ontbijt eindigt deze tour.

Wilt u langer in Chiang Mai verblijven dan is dit natuurlijk mogelijk. Deze reis is per dag te verlengen in Chiang Mai of te combineren met een andere bouwsteen. Tip, denk aan Pai of Chiang Rai.

U bent NIET gebonden aan het Royal Peninsula Hotel in dit programma, u kunt dit hotel veranderen naar één van onze andere hotels in Chiang Mai.

WILT U UW THAILAND REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE THAILAND SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Chiang Mai Explorer

Kaart Chiang Mai Explorer

Chiang Mai Explorer Tour - 6 dagen - I-CNX-13

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 augustus 2023 t/m 31 oktober 2023: € 64
  • 01 november 2023 t/m 31 oktober 2024: € 79

Hoogseizoentoeslag hotel + verplichte diners


Toeslag bij verblijf in het Royal Peninsula Hotel – Chiang Mai van 26 november 2023 t/m 29 november 2023 (Loy Krathong): € 9,50 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Royal Peninsula Hotel – Chiang Mai van 30 december 2023 t/m 02 januari 2024 (New Year): € 9,50 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Royal Peninsula Hotel – Chiang Mai van 12 april 2024 t/m 16 april 2024 (Songkran): € 9,50 per persoon / per nacht

Doi Inthanon National Park
Royal Peninsula Hotel - Chiang Mai
Royal Peninsula Hotel - Chiang Mai
Chiang Mai - night bazar
Chiang Mai - night bazar
Chiang Mai - Khantoke Dinner
Bo Sang
Chiang Mai - Home Industry
Chiang Mai - Home Industry
Chiang Mai - Home Industry
Chiang Mai - Home Industry
Chiang Mai - Home Industry
Chiang Mai - Home Industry
Chiang Mai - Home Industry
Chiang Mai - Home Industry
Chiang Mai - Home Industry
Chiang Mai - Home Industry
Chiang Mai - Home Industry
Chiang Mai - Home Industry
Doi Inthanon National Park
Vachiratharn waterval
Vachiratharn waterval
Vachiratharn waterval
Bergstam
Bergstam
Bergstam
Doi Inthanon National Park
Doi Inthanon National Park
Doi Inthanon National Park
Doi Inthanon National Park
Doi Inthanon National Park
Chiang Mai - Wat Phra That Doi Suthep
Chiang Mai - Wat Phra That Doi Suthep
Chiang Mai - Wat Phra That Doi Suthep
Chiang Mai - Wat Phra That Doi Suthep
Chiang Mai - Wat Phra That Doi Suthep
Chiang Mai - Wat Phra That Doi Suthep
slider_chiang_mai_explorer_01

De Chiang Mai Explorer, een gevarieerd programma

slider_chiang_mai_explorer_02

Dag 01: Na aankomst in Chiang Mai transfer naar het Royal Peninsula Hotel

slider_chiang_mai_explorer_03

Dag 01: De rest van de dag kunt u vrij besteden

slider_chiang_mai_explorer_04

Dag 01: In Chiang Mai bevindt zich de avondmarkt

slider_chiang_mai_explorer_05

Dag 01: Hier bevinden zich volop winkels, kraampjes en restaurants

slider_chiang_mai_explorer_06

Dag 01: Optioneel kunt u deelnemen aan het Khantoke Dinner - aanrader!

slider_chiang_mai_explorer_07

Dag 02: Vandaag bezoeken we enkele handwerkindustrieën

slider_chiang_mai_explorer_08

Dag 02: We bezoeken een werkplaats waar zijde wordt gemaakt

slider_chiang_mai_explorer_09

Dag 02: We zien het hele proces, van de zijderups tot de zijde

slider_chiang_mai_explorer_10

Dag 02: Het weefproces van de zijde

slider_chiang_mai_explorer_11

Dag 02: Het is leerzaam om het gehele proces te volgen

slider_chiang_mai_explorer_12

Dag 02: Het eindprodukt is de prachtige Thaise zijde

slider_chiang_mai_explorer_13

Dag 02: We gaan ook naar de Silver Factory

slider_chiang_mai_explorer_14

Dag 02: Deze dame geeft uitleg over het gehele proces

slider_chiang_mai_explorer_15

Dag 02: De werknemers zijn druk bezig met het bewerken van het zilver

slider_chiang_mai_explorer_16

Dag 02: Het is ongelofelijk dat deze producten met de hand zijn gemaakt

slider_chiang_mai_explorer_17

Dag 02: Vervolgens bezoeken we een houtsnijwerkplaats

slider_chiang_mai_explorer_18

Dag 02: Vanuit een enorm stuk hout worden prachtige voorwerpen gemaakt

slider_chiang_mai_explorer_19

Dag 02: De met de hand gemaakt houten Boeddhabeelden

slider_chiang_mai_explorer_20

Dag 03: Vandaag gaan we een prachtige tour maken naar het Doi Inthanon NP

slider_chiang_mai_explorer_21

Dag 03: Na aankomst in het park bezoeken we de Vachiratharn waterval

slider_chiang_mai_explorer_22

Dag 03: Deze waterval klettert vanaf een hoge klif naar beneden

slider_chiang_mai_explorer_23

Dag 03: Vanaf het uitkijkpunt heeft u een prachtig zicht op de waterval

slider_chiang_mai_explorer_24

Dag 03: Hierna bezoeken we een dorpje van de Karen bergstam

slider_chiang_mai_explorer_25

Dag 03: De klederdracht van de Karen vrouwen is erg kleurrijk

slider_chiang_mai_explorer_26

Dag 03: U kunt rustig rondwandelen door het dorp

slider_chiang_mai_explorer_27

Dag 03: Op de berg de Doi Inthanon staan 2 prachtige pagodes

slider_chiang_mai_explorer_28

Dag 03: U kunt beide pagodes bezichtigen

slider_chiang_mai_explorer_29

Dag 03: Hier zijn mensen aan het bidden in één van de pagodes

slider_chiang_mai_explorer_30

Dag 03: De pagodes liggen in een prachtig park

slider_chiang_mai_explorer_31

Dag 03: Ook kunt u hier genieten van een adembenemend uitzicht

slider_chiang_mai_explorer_32

Dag 05: Na het ontbijt bezoeken we de Wat Phra That Doi Suthep

slider_chiang_mai_explorer_33

Dag 05: De enorme trap met 309 treden naar de tempel

slider_chiang_mai_explorer_34

Dag 05: U kunt ook per kabelbaan naar boven (niet inclusief)

slider_chiang_mai_explorer_35

Dag 05: De Wat Phra That is één van de belangrijkste tempels in Chiang Mai

slider_chiang_mai_explorer_36

Dag 05: Het tempelcomplex is gelegen op de berg Doi Suthep

slider_chiang_mai_explorer_37

Dag 05: U kunt rustig rondwandelen door het tempelcomplex

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_chiang_mai_explorer_01
slider_chiang_mai_explorer_02
slider_chiang_mai_explorer_03
slider_chiang_mai_explorer_04
slider_chiang_mai_explorer_05
slider_chiang_mai_explorer_06
slider_chiang_mai_explorer_07
slider_chiang_mai_explorer_08
slider_chiang_mai_explorer_09
slider_chiang_mai_explorer_10
slider_chiang_mai_explorer_11
slider_chiang_mai_explorer_12
slider_chiang_mai_explorer_13
slider_chiang_mai_explorer_14
slider_chiang_mai_explorer_15
slider_chiang_mai_explorer_16
slider_chiang_mai_explorer_17
slider_chiang_mai_explorer_18
slider_chiang_mai_explorer_19
slider_chiang_mai_explorer_20
slider_chiang_mai_explorer_21
slider_chiang_mai_explorer_22
slider_chiang_mai_explorer_23
slider_chiang_mai_explorer_24
slider_chiang_mai_explorer_25
slider_chiang_mai_explorer_26
slider_chiang_mai_explorer_27
slider_chiang_mai_explorer_28
slider_chiang_mai_explorer_29
slider_chiang_mai_explorer_30
slider_chiang_mai_explorer_31
slider_chiang_mai_explorer_32
slider_chiang_mai_explorer_33
slider_chiang_mai_explorer_34
slider_chiang_mai_explorer_35
slider_chiang_mai_explorer_36
slider_chiang_mai_explorer_37
previous arrow
next arrow
Shadow

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Chiang Mai Explorer

Reis details:

  • Chiang Mai
  • 2
  • I-CNX-13
  • 6 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen