Visum Thailand

Visum Thailand

Toeristenvisum Thailand: alles wat je moet weten

Voor je reis naar Thailand heb je een toeristenvisum nodig bij een verblijf langer dan 30 dagen. Dit is een document dat je toestemming geeft om het land binnen te komen en te verblijven voor een bepaalde periode. In dit blogbericht leggen we uit hoe je een toeristenvisum voor Thailand kunt aanvragen, welke voorwaarden er gelden en wat je moet doen als je langer wilt blijven.

Wat is een toeristenvisum voor Thailand?

Een toeristenvisum voor Thailand is een type visum dat bedoeld is voor mensen die naar Thailand willen reizen voor toeristische doeleinden, zoals het maken van een rondreis in Thailand, sightseeing, cultuur, ontspanning of sport. Het is niet bedoeld voor mensen die willen werken, studeren of zaken doen in Thailand. Een toeristenvisum voor Thailand geeft je het recht om maximaal 60 dagen in het land te verblijven. Je kunt het visum verlengen met nog eens 30 dagen bij een immigratiekantoor in Thailand, maar daarna moet je het land verlaten of een ander type visum aanvragen.

Hoe vraag je een toeristenvisum voor Thailand aan?

Om een toeristenvisum voor Thailand aan te vragen, moet je de volgende stappen volgen:

1. Ga naar de website van de Thaise ambassade of het consulaat in jouw land en download het aanvraagformulier. Je kunt ook een formulier ophalen bij de ambassade of het consulaat zelf.

2. Vul het formulier in met je persoonlijke gegevens, reisplannen, verblijfsadres in Thailand en contactgegevens. Je moet ook aangeven of je een enkelvoudig of meervoudig toeristenvisum wilt. Een enkelvoudig visum geeft je het recht om één keer Thailand binnen te komen, terwijl een meervoudig visum je meerdere keren laat binnenkomen binnen de geldigheidsduur van het visum.

3. Verzamel de volgende documenten om bij je aanvraag te voegen:
– Een paspoort dat nog minstens zes maanden geldig is na je geplande vertrek uit Thailand
– Twee recente pasfoto’s
– Kopie van je vliegticket of reserveringsbevestiging
– Een kopie van je bankafschrift of ander bewijs van voldoende financiële middelen (minstens 20.000 baht per persoon of 40.000 baht per gezin)
– Een kopie van je hotelreservering of uitnodigingsbrief van een vriend of familielid in Thailand

4. Betaal de visumkosten, die afhankelijk zijn van het type visum dat je aanvraagt. Een enkelvoudig toeristenvisum kost meestal rond de 30 euro, terwijl een meervoudig toeristenvisum rond de 150 euro kost. Je kunt contant of met een bankoverschrijving betalen.

5. Stuur je aanvraagformulier en documenten op naar de Thaise ambassade of het consulaat, of breng ze persoonlijk langs. Je moet ook een aan jezelf geadresseerde en gefrankeerde envelop meesturen als je wilt dat je paspoort met het visum per post wordt teruggestuurd.

6. Wacht op de verwerking van je aanvraag, die meestal tussen de drie en vijf werkdagen duurt. Je kunt de status van je aanvraag online volgen op de website van de Thaise ambassade of het consulaat.

7. Haal je paspoort met het visum op bij de Thaise ambassade of het consulaat, of ontvang het per post. Controleer of alle gegevens op het visum correct zijn en bewaar het goed.

Wat moet je doen als je in Thailand bent?

Als je met een toeristenvisum naar Thailand reist, moet je rekening houden met de volgende zaken:

– Bij aankomst in Thailand moet je een aankomst-/vertrekkaart invullen en samen met je paspoort en visum laten zien aan de immigratiebeambte. Je krijgt dan een stempel in je paspoort die je verblijfsduur aangeeft. Bewaar de aankomst-/vertrekkaart goed, want je hebt deze nodig om het land te verlaten.
– Je moet je binnen 24 uur na aankomst registreren bij de lokale politie of bij je hotel. Dit wordt meestal door je hotel gedaan, maar als je bij een vriend of familielid verblijft, moet je dit zelf doen.
– Je moet je houden aan de Thaise wetten en regels, en respect tonen voor de Thaise cultuur en tradities. Vermijd bijvoorbeeld het beledigen van de koning of het boeddhisme, het dragen van ongepaste kleding in tempels of het overtreden van de verkeersregels.
– Een geldig paspoort en visum moet je altijd bij je hebben, want je kunt er op elk moment naar gevraagd worden door de autoriteiten. Maak ook kopieën van je belangrijke documenten en bewaar ze op een veilige plaats.
– Het visum moet verlengd worden als je langer dan 60 dagen in Thailand wilt blijven. Je kunt dit doen bij een immigratiekantoor in Thailand, waar je een formulier moet invullen, een pasfoto moet meenemen en een vergoeding moet betalen (meestal 1900 baht). U kunt het visum met maximaal 30 dagen verlengen, maar dit is afhankelijk van de beschikbaarheid en discretie van de immigratieambtenaar.
– Je moet het land verlaten voordat je visum verloopt, anders riskeer je een boete of deportatie. Als je om een geldige reden niet op tijd kunt vertrekken, zoals ziekte of overmacht, moet je contact opnemen met de immigratieautoriteiten en om een verlenging vragen.

Conclusie

Een toeristenvisum voor Thailand is een geweldige manier om dit prachtige land te ontdekken en te genieten van alles wat het te bieden heeft. Als je de bovenstaande stappen volgt, kun je gemakkelijk een toeristenvisum voor Thailand aanvragen en voorbereid zijn op je reis. We wensen je veel plezier in Thailand!

Share This Article

Dit vind je misschien ook leuk...

Recent Posts