Snorkelen in Thailand

Snorkelen Thailand

Ben je op zoek naar een leuke en avontuurlijke activiteit tijdens je vakantie in Thailand? Dan is snorkelen misschien wel iets voor jou! Snorkelen is een geweldige manier om de prachtige onderwaterwereld van Thailand te ontdekken, zonder dat je een duikbrevet nodig hebt. Je kunt snorkelen op verschillende plekken in Thailand, van de populaire eilanden in het zuiden tot de ongerepte kusten in het oosten. In deze blog post geven we je een aantal tips en aanbevelingen voor snorkelen in Thailand.

Wat heb je nodig om te snorkelen in Thailand?

Om te snorkelen heb je niet veel nodig. Het belangrijkste is een goede snorkel set, bestaande uit een duikbril, een snorkel en vinnen. Je kunt deze spullen zelf meenemen, of huren bij een lokale duikshop of resort. Zorg ervoor dat je duikbril goed past en niet lekt, en ook dat je snorkel comfortabel in je mond zit. Je vinnen moeten ook goed passen, maar niet te strak of te los zitten. Verder is het aan te raden om een zwemvest te dragen, vooral als je niet zo’n goede zwemmer bent of als de stroming sterk is. Een zwemvest helpt je bovendien om te blijven drijven en geeft je meer veiligheid. Tot slot is het verstandig om een waterdichte tas of hoes mee te nemen voor je waardevolle spullen, zoals je telefoon, camera of portemonnee. Je wilt natuurlijk niet dat ze nat worden of kwijtraken!

Waar kun je snorkelen in Thailand?

Thailand heeft een lange kustlijn en honderden eilanden, dus er zijn genoeg mogelijkheden om te snorkelen. Hier zijn een paar van de beste plekken om te snorkelen in Thailand:

Koh Tao: Dit eiland in de Golf van Thailand staat bekend als een paradijs voor duikers en snorkelaars. Er zijn meer dan 20 snorkellocaties rond het eiland, waar je allerlei soorten vissen, koraal, schildpadden, haaien en zelfs walvishaaien kunt zien. Je kunt een boottocht boeken naar de beste snorkelplekken, of zelf op pad gaan vanaf het strand. Een van de populairste plekken om te snorkelen op Koh Tao is Shark Bay, waar je kans hebt om zwartpunthaaien en rifhaaien te spotten.

Koh Phi Phi: Dit eiland in de Andamanse Zee is een van de meest bezochte bestemmingen in Thailand, en dat is niet voor niets. Koh Phi Phi heeft prachtige stranden, helder water en een indrukwekkend landschap. Je kunt hier ook geweldig snorkelen, vooral bij Maya Bay, waar de film The Beach is opgenomen. Hier kun je genieten van het uitzicht op de beroemde kalkstenen rotsen, terwijl je zwemt tussen de kleurrijke vissen en koraal. Andere goede snorkelplekken op Koh Phi Phi zijn Bamboo Island, Monkey Beach en Viking Cave.

Koh Lipe: Dit eiland in het zuiden van Thailand ligt vlakbij de grens met Maleisië, en maakt deel uit van het Tarutao National Marine Park. Dit betekent dat het water hier erg schoon en beschermd is, en dat er veel biodiversiteit is. Je kunt hier snorkelen vanaf het strand, of een boottocht maken naar de nabijgelegen eilanden. Een van de beste plekken om te snorkelen op Koh Lipe is Sunrise Beach, waar je veel tropische vissen en koraal kunt zien. Andere aanraders zijn Pattaya Beach, Sunset Beach en Koh Adang.

Onze aanbod reizen met snorkelen in het programma:

Hier volgen wat dagtrips die wij aanbieden, waarbij je kunt gaan snorkelen in Thailand.

  1. Krabi 4 Island Tour
  2. Phi Phi & Khai Island
  3. Eilanden Tour
  4. Hong Eiland Tour
  5. 7 Islands Sunset Tour
  6. Phi Phi Island Tour
  7. Phi Phi & Khai Island
  8. Angthong National Marine Park
  9. Snorkelen & Nang Yuan
  10. Koh Tao & Nang Yuan

Dit vind je misschien ook leuk...

Recent Posts