Siam Lanna Tour - 8 Dagen

Siam Lanna Tour

De Siam Lanna Tour is een 8 daagse individuele Thailand rondreis.

Het is indrukwekkende rondreis door Thailand, waarbij u de Thaise hoofdstad Bangkok combineert met Chiang Mai.

Vanuit Bangkok maken we een prachtige dagtocht naar de drijvende markt. Allerlei bootjes vol koopwaar varen hier rond. Het is een schilderachtig gezicht, al die bootjes vol kleurrijk fruit.

Hierna reizen we verder naar het noorden van Thailand naar de stad Chiang Mai. Hier maken we een trektocht naar verschillende Hill Tribe dorpjes.

U kunt deze rondreis verlengen met een strandvakantie in bijvoorbeeld Pattaya, Hua Hin, Koh Chang, Koh Samui of Phuket.

Kom langs op ons reisburo in Maarssen om uw rondreis naar Thailand te bespreken

Uiteraard kunt u de hotels in dit programma wijzigen naar en/of verlengen met één van onze andere hotels in Bangkok of Chiang Mai. Ook is het mogelijk om deze rondreis, vanuit Chiang Mai, te verlengen met een andere bestemming in Thailand, zoals bijvoorbeeld Koh Samui of Phuket.

Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Thailand kunt u bij ons terecht. Kies uit gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen tegen de beste prijs.

Wilt u uw rondreis naar Thailand persoonlijk komen bespreken met één van onze Thailand specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Siam Lanna Tour – Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld van Bangkok

Dag 01 :
Bangkok

Bangkok - Khao San RoadAankomst op Suvarnabhumi Airport, de luchthaven van Bangkok. Na de laatste douanecontrole wacht de chauffeur u op in de aankomsthal.

Hierna volgt de transfer naar het Twin Towers Hotel. Dit hotel is centraal gelegen in Bangkok, op loopafstand van het winkelcentrum MBK De rest van de dag is ter vrije besteding. Natuurlijk kunt u ook heerlijk gaan relaxen aan het zwembad.

Optioneel kunt u later op de dag deelnemen aan de Baiyoke Sky Dinner, dineren in één van de hoogste gebouwen in Bangkok. Naast het diner kunt u genieten van een fantastisch uitzicht over de stad. (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan dit diner dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Twin Towers Hotel.

Hotel

Damnoen Saduak - drijvende marktNa het ontbijt gaan we vandaag een bezoek brengen aan de wereldberoemde drijvende markt van Damnoen Saduak.

Deze drijvende markt ligt ongeveer 80 kilometer ten westen van Bangkok in de provincie Ratchaburi. Allerlei bootjes vol met fruit en andere exotische producten varen in een kanaal heen en weer. Toeristen kunnen tevens in zo’n bootje rondvaren en zo langs de bootjes met koopwaar varen. Deze boottocht zit niet in de prijs inbegrepen en moet ter plaatse voldaan worden. Uiteraard heeft u ook van de zijkant een goed zicht op de drijvende markt. Het is een vrolijk schouwspel vol prachtige kleuren en producten. Later op de dag keren we weer terug naar het hotel in Bangkok.

Optioneel kunt u in de middag deelnemen aan de Fietstocht Bangkok (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan deze fietstocht dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis. Het programma en de prijs kunt u terugvinden bij onze dagtrips Bangkok.

Overnachting in het Twin Towers Hotel.

Ontbijt
Hotel

Bangkok - Grand PalaceNa het ontbijt kunt de deze dag vrij besteden. In deze bruisende wereldstad kunt u heerlijk shoppen.

Uiteraard kunt u ook nog één van onze dagexcursies Bangkok bijboeken (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan één van deze dagexcursies dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Laat in de middag volgt de transfer naar het treinstation van Bangkok. Per nachttrein met slaapplaatsen reizen we vervolgens naar Chiang Mai.

U zult merken dat u relaxed kunt reizen in deze treinen. Uiteraard is het contact met andere reizigers een leuke bijkomstigheid. Allerlei nationaliteiten maken gebruik van deze treinen. In de avond en ’s morgens komen ze langs met een menukaart. U kunt hier dan een diner en/of een ontbijt bestellen (niet inclusief). Verder is de trein voorzien van een restauratiewagon. TIP: neem wat warme kleding mee, want in de trein staat de airco vaak behoorlijk koud.

Overnachting in de nachttrein.

Ontbijt
Nachttrein
Dag 04 :
Chiang Mai

Chiang Mai - tempelVroeg in de ochtend komt u aan op het treinstation van Chiang Mai. Hier staat de chauffeur u reeds op te wachten voor de transfer naar het White Boutique Hotel & Spa. Chiang Mai, de roos van het noorden, ligt op ongeveer 700 km ten noorden van Bangkok en is gesticht in het jaar 1296.

De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de wereldberoemde Night Bazaar, dit is de grootste markt van Chiang Mai. U vindt hier een wirwar van kraampjes, eetstalletjes en winkels. Op de markt moet u uiteraard afdingen en handelen. Blijf lachen en vriendelijk, de beste deals sluit u indien beide partijen tevreden zijn.

Overnachting in het White Boutique Hotel & Spa.

Hotel

Na het ontbijt verlaten we Chiang Mai en rijden in noordelijke richting naar het Mae Tang district.

Onderweg bezoeken we een dorpje van één van de bergstammen. In de omgeving van Mae Tang leven vele bergstammen, veelal afkomstig uit Birma. Iedere bergstam heeft een eigen cultuur, kleurvolle kleding en een eigen taal. Na aankomst in het dorp zullen we kennismaken met hun manier van leven. We zien de van bamboe en teakhout gebouwde huisjes.

Na de lunch maken we een wandeltocht door het berglandschap in de omgeving van Muengkeed Village. Tijdens deze wandeltocht kunt u genieten van het prachtige landschap. Het einddoel voor vandaag is een dorpje aan de Mae Tang rivier.

De rest van de dag kunt u heerlijk relaxen en zwemmen in de Mae Tang rivier.

In het regen- en winterseizoen kunt u ’s avonds genieten van de duizenden vuurvliegjes.

Diner en overnachting in een dorpje langs de Mae Tang rivier.

Ontbijt, Lunch, Diner
Homestay
Dag 06 :
Mae Tang

Vandaag gaan we, na het ontbijt, olifanten verzorgen. Er vinden hier geen ritjes op een olifant plaats en ook geven de olifanten geen shows! We gaan met ze baden en geven ze te eten. Kortom een onvergetelijke belevenis.

We beginnen met het kennismaken met de olifanten. Tijdens deze interactie met de olifanten kunt u prachtige foto’s maken.

Om het vertrouwen van de olifanten te winnen gaan we ze lekker verwennen. We geven ze voedsel, waar de olifanten van zullen smullen.

Vervolgens wandelen we met de olifanten naar de rivier, In de rivier gaan we baden met de olifanten. U kunt ze lekker schoonschrobben en met ze spelen in het verkoelende water.

Let Op: Omdat de olifanten een eigen wil hebben en vrij zijn om te gaan kunnen wij de tijdsduur met de olifanten niet garanderen. De ene keer hebben ze zin om te baden en blijven ze lang in het water, de andere keer hebben ze minder zin en zal het baden met de olifanten korter duren. Er wordt geen dwang uitgeoefend om de olifanten op een bepaalde plaats te houden.

Na de lunch (inclusief) maken we een prachtige wandeltocht naar een dorpje van de Lahu bergstam. Onderweg passeren we een waterval. Vooral in het regenseizoen valt het water hier met een enorme kracht naar beneden. Tijdens de wandeltocht kunt u genieten van de prachtige omgeving.

Na aankomst in het Lahu dorp gaan we kennismaken met de lokale gewoontes en gebruiken van deze bergstam.

Diner en overnachting in één van de hutten in het Lahu-dorp.

Ontbijt, Lunch, Diner
Homestay

Na het ontbijt kunt u, vanuit het dorp, nog genieten van het prachtige uitzicht over het berglandschap.

Hierna maken we een wandeltocht, voornamelijk bergafwaarts, naar een waterval. Bij deze waterval zullen we stoppen om te rusten. Ook krijgt u hier de gelegenheid om te zwemmen en te relaxen.

Na de lunch gaan we raften. Het Mae Tang district is de perfecte locatie om een spectaculaire rafttocht te maken in dit bergachtige landschap. De Engelssprekende staf neemt eerst de veiligheidsvoorschriften met u door, want veiligheid staat voorop tijdens de rafttocht.

Beleef een unieke en onvergetelijke reis door de weelderige jungle. Onderweg komen we diverse stroomversnellingen tegen. Het noorden van Thailand is de perfecte locatie om deel te nemen aan een rafttocht. Vooral tijdens het regenseizoen van augustus t/m oktober stijgt het rivierwater, zodat dit de beste periode is om te raften. Het water stroomt dan sneller naar beneden, met eindeloze stroomversnellingen.

Hierna reizen we terug naar Chiang Mai.

Overnachting in het White Boutique Hotel & Spa.

Ontbijt, Lunch
Hotel
Dag 08 :
Chiang Mai

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld of het treinstation van Chiang Mai. Hier eindigt deze tour.

Wilt u langer in Chiang Mai verblijven dan is dit natuurlijk mogelijk. Deze reis is per dag te verlengen in Chiang Mai. Ook kunt u per nachttrein weer terugreizen naar Bangkok.

Verder kunt u deze rondreis verlengen met een strandbestemming, zoals bijvoorbeeld Pattaya, Hua Hin, Koh Chang, Koh Samui of Phuket.

WILT U UW THAILAND REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE THAILAND SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Siam Lanna Tour

Kaart Siam Lanna Tour

Siam Lanna Tour - 8 dagen - BMT06

1-persoonskamer toeslag:


  • 20 februari 2024 t/m 31 oktober 2024: € 112
  • 01 november 2024 t/m 31 maart 2025: € 115

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners


Toeslag bij verblijf in het White Boutique Hotel & Spa – Chiang Mai van 01 november 2024 t/m 27 december 2024: € 7,50 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het White Boutique Hotel & Spa – Chiang Mai van 28 december 2024 t/m 02 januari 2025: € 13 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het White Boutique Hotel & Spa – Chiang Mai van 03 januari 2025 t/m 28 februari 2025: € 7,50 per persoon / per nacht

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Siam Lanna Tour

Reis details:

  • Bangkok
  • 2
  • BMT06
  • 8 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen