De Oostkust & Heritage Tour - 4 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 335
va € 304
va € 285

Bouwsteenmodule Sri Lanka : De Oostkust & Heritage Tour

Dagelijks vertrek vanaf het Bandaranayake vliegveld (Colombo)

Deze tour is een leuk programma om kennis te maken met dit fantastische eiland in combinatie met een heerlijke strandvakantie. Wilt u geen grote rondreis maken, maar wel de belangrijkste bezienswaardigheden van Sri Lanka bezichtigen dan is dit excursie programma iets voor U. U kunt beginnen met dit programma en daarna afgezet worden bij uw strandhotel of eindigen met dit programma.

Aankomst op het Bandaranayake International Airport. Na de laatste douanecontrole staat de chauffeur u op te wachten en heet u welkom in Sri Lanka, de parel in de Indische Oceaan.

Hierna volgt de transfer naar Dambulla, gelegen in de Culturele Driehoek. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Het Rangiri Resort beschikt over een zwembad, waar u heerlijk kunt relaxen.

Diner + Overnachting in het Rangiri Resort – Dambulla.

Diner
Hotel

Sigiriya Rock FortressNa het ontbijt vertrekken we naar Trincomalee, gelegen aan de oostkust van Sri Lanka.

Onderweg gaan we een bezoek brengen aan het Sigiriya Rock Fortress. Sigiriya staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het complex bestaat uit watertuinen, rotstuinen en de indrukwekkende leeuwenrots van Sigiriya, 200 m hoog en reeds van veraf zichtbaar. Het bestijgen van deze rots via een stelsel van stenen trappen vergt enige inspanning, maar het uitzicht over de jungle is werkelijk adembenemend. Halverwege de steile wand zult u genieten van de prachtige muurschilderingen op de spiegelwand. De fresco’s (muurschilderingen) beelden de wolkenmaagden uit. Bovenop de rots bevindt zich de citadel, de overblijfselen van het paleis uit de 5de eeuw. U kunt hier rondwandelen over de diverse plateau’s.

Later op de dag maken we een stadstour door Trincomalee.

We beginnen met een bezoek aan Fort Frederick, het grootste Nederlandse fort van Sri Lanka. In 1623 werd het fort gebouwd door de Portugezen en in 1639 veroverd door de Nederlanders. Het fort werd door de Nederlanders compleet herbouwd.

Hierna bezoeken we de Thirukoneswaram tempel, een Hindoe tempelcomplex gelegen aan de Indische Oceaan. De tempel is ook wel bekend als de “tempel met de duizend pilaren”. De geschiedenis van de tempel gaat eeuwen terug. In 1624 werd het tempelcomplex verwoest door de Portugezen, die materialen nodig hadden om een fort te bouwen. In 1963 is de tempel herbouwd.

Diner + Overnachting in het Pigeon Island Resort – Nilaveli.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 03 :
Nilaveli

Na het ontbijt heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

U kunt heerlijk relaxen langs het prachtige strand van Trincomalee tot Nilaveli. Deze badplaatsen beschikken over prachtige, ongerepte stranden. Voor de kust van Nilaveli ligt Pigeon Island, een tropisch eilandje. Hier vindt u de mooiste stranden van Azië. De wateren zijn hier perfect om te snorkelen.

Diner + Overnachting in het Pigeon Island Resort.

Ontbijt, Diner
Hotel

Dambulla - RotstempelNa het ontbijt bezoeken we de oude rotstempel van Dambulla. Deze rotstempel dateert uit de 2e eeuw voor Christus. De wand- en plafondschilderingen geven de voornaamste episoden uit de levens van Boeddha weer. De bekendste tempels zijn hier de gouden tempel van Dambulla (Rangiri Dambulla Uyanwatta Rajamaha Viharaya), welke ook op de Werelderfgoedlijst staat en de rotstempel Rangiri Dambulla Rajamaha Viharaya. Enkele beelden van Boeddha hebben in liggende positie enorme afmetingen, zoals we die ook aantreffen in o.a. Polonnaruwa. Vanuit het tempelcomplex kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de bergen, de dichte bossen en de regenwaterreservoirs.

Op circa 100 meter hoogte ligt de Gouden Tempel van Dambulla, die bestaat uit 5 grotten. In deze grotten zijn de plafonds beschilderd met prachtige boeddhistische afbeeldingen. Monniken mediteerden en leefden in de grotten. Tevens staan er meer dan 150 Boeddhabeelden in deze rotstempel. De Gouden Tempel van Dambulla is de beroemdste en het meest geliefde boeddhistische heiligdom van Sri Lanka. De eerste grot is genaamd Devaraja Viharaya. Deze grot herbergt een 14m lang Boeddhabeeld. De tweede en tevens grootste grot is de Maharaja Vihara, wat in het Singalees De tempels van de grote koningen betekent. In deze grot staan vele prachtige Boeddhabeelden. Tevens vinden we in deze grot een van de mooiste muurschilderingen van Sri Lanka. In de derde grot Maha Vihara, vinden we muur- en plafondschilderingen uit de Kandyse periode. Deze beschilderingen zijn gemaakt in opdracht van koning Kirti Sr Rajasingha, een beroemde boeddhistische prediker. In deze grot staat ook een standbeeld van de koning en meer dan 50 Boeddhabeelden. U kunt heerlijk rondwandelen door de grotten en genieten van alle pracht en praal.

Hierna vervolgen we deze tour naar het vliegveld of een strandhotel in Negombo, Mount Lavinia, Kalutara, Beruwala, Bentota, Induruwa, Ambalangoda, Hikkaduwa of Koggala. Aan u de keus. Na aankomst op het vliegveld of bij één van de strandhotels eindigt deze reis. U kunt deze reis dus verlengen met een heerlijke strandvakantie.

U kunt andere bouwstenen koppelen aan dit programma en zo uw eigen Sri Lanka reis samenstellen.

WILT U UW SRI LANKA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE SRI LANKA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Inclusief

 • Het vermelde tourprogramma
 • Vervoer (privé) per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende chauffeur / gids, bij minder dan 8 deelnemers fungeert de chauffeur tevens als gids
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels op basis van halfpension = ontbijt + diner

Exclusief

 • Vliegticket naar Colombo, deze kunt u uiteraard bij ons bijboeken
 • Entreegelden, deze dient u ter plaatse te voldoen: ongeveer USD 42 pp

Kaart Sri Lanka - Oostkust en Heritage Tour

Sri Lanka - De Oostkust & Heritage Tour - 4 Dagen - SR-I-05

Entreegelden

Overzicht Entreegelden in USD, deze dienen ter plaatse te worden voldaan indien u deze locatie wilt bezoeken


 • Sigiriya Rock Fortress: USD 30 per persoon
 • Thirukoneswaram Tempel – Trincomalee: USD 1 per persoon
 • Dambulla: USD 11 per persoon

Let Op: de entreegelden kunnen altijd iets afwijken. U kunt zelf bepalen aan welke excursies u wilt deelnemen.

Indien u NIET wilt deelnemen aan bepaalde excursies dan dient u dit bij de boeking op te geven. Deze entreegelden behoeft u dan ook niet te voldoen.

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 december 2022 t/m 31 oktober 2023: € 89

Er geldt een Verplichte toeslag op 24 december 2022 (Kerst) en op 31 december 2022 (Nieuwjaar).

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op genoemde data verblijft.


Optioneel

Optionele Excursie – U kunt zelf ter plaatse bepalen of u wilt deelnemen aan deze optionele excursie


Dag 03: Pigeon Island: USD 50 per persoon

Download het reisprogramma in PDF-formaat

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

De Oostkust & Heritage Tour

Reis details:

 • Vliegveld Colombo
 • 2
 • SR-I-05
 • 4 dagen
 • Privé auto of minibus met Engelssprekende chauffeur
 • Halfpension
 • Verlenging mogelijk