Great Sumatra Adventure - 16 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 1490
va € 1115
va € 1000

Rondreis Sumatra: Great Sumatra Adventure

Dagelijks vertrek vanuit Medan

Een prachtige 16-daagse Sumatra rondreis van Medan naar Padang. Vanuit Medan reizen we naar Tangkahan, waar we gaan baden met de olifanten. In het Leuser National Park gaan we Orang-oetans spotten. Vervolgens gaan we op Samosir diverse Batak Toba dorpjes verkennen. Bij Bukittinggi gaan we kennismaken met de Minangkabau cultuur. Tot slot gaan we een bezoek brengen aan het Kerinci Seblat National Park. We eindigen deze indrukwekkende rondreis in Padang. Uiteraard kunt u deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen.

Dag 01 :
Medan

Medan - Masjid RayaAankomst op het Kuala Namu International Airport van Medan, de hoofdstad van Noord-Sumatra.

Na aankomst op het vliegveld volgt de transfer naar het Le Polonia Hotel. Dit hotel is gelegen in het centrum van Medan. Op loopafstand bevindt zich het winkelcentrum Sun Plaza Medan Mall. Verder beschikt het hotel over een zwembad.

De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen.

Overnachting in het Le Polonia Hotel.

Hotel

Tangkahan - Mega InnNa het ontbijt rijden we, via Binjai en Tanjung Pura, naar Tangkahan. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap en bezoeken we diverse dorpjes. In deze dorpjes maken we kennis met de dagelijkse activiteiten van de lokale bewoners.

Het jungledorp Tangkahan ligt aan de grens van het Gunung Leuser National Park, midden in het tropische regenwoud. We verblijven hier in het Mega Inn Lodge. Dit eenvoudige guesthouse is gelegen midden in de jungle.

Overnachting in het Mega Inn.

Ontbijt
Guesthouse
Dag 03 :
Tangkahan

Tangkahan - olifanten wassenNa het ontbijt maken we een korte wandeling naar de olifanten. Hier kunt u kennis maken met de mahouts (olifantentrainers) en de olifanten. De olifanten beginnen met hun dagelijkse bad in de rivier. U mag het water in gaan om mee te helpen deze prachtige dieren te wassen. Een unieke ervaring!

Na het baden gaan we de olifanten te eten geven. Vervolgens gaan we tubing. Per rubberband zakken we langzaam de rivier af.

Hierna bezoeken we de Buluh waterval, waar u heerlijk kunt zwemmen en relaxen. Durft u het aan om een natuurlijk douche te nemen in de waterval. Een picknick lunch is inclusief.

In de middag keren we terug in het dorp Tangkahan waar u kunt kennis maken met de lokale bewoners.

Overnachting in het Mega Inn.

Ontbijt, Lunch
Guesthouse

Bukit Lawang CottagesNa het ontbijt reizen we verder naar Bukit Lawang. Onderweg kunt u genieten van het prachtige junglelandschap en de vele rubber- en palmolieplantages. We zullen af en toe even stoppen om deze plantages van dichtbij te bekijken. Ook zullen we stoppen bij een lokaal schooltje.

Bukit Lawang is een klein dorp dat gelegen is op ongeveer 90km ten noordwesten van Medan. In 1973 werd in Bukit Lawang een rehabilitatiecentrum voor Orang-oetans opgericht met het doel om deze prachtige dieren weer in het wild te laten leven. Tegenwoordig worden de Orang-oetans niet meer bijgevoerd, zodat ze zich zelf moeten redden in de jungle. Veel Orang-oetans zijn echter nog steeds gewend aan mensen, zodat de kans groot is dat we ze hier kunnen spotten. De jungles rondom Bukit Lawang is één van de nog maar twee leefgebieden van de Orang-oetans.

Overnachting in de Bukit Lawang Cottage.

Ontbijt
Hotel

Leuser National Park - Orang-oetanNa het ontbijt gaan we een prachtige jungletrekking maken.

Onder begeleiding van een lokale gids maken we een wandeling van circa 3 uur door het Leuser National Park. We gaan hier genieten van de rijke flora en fauna in dit ongerepte regenwoud. Onderweg kunnen we oog in oog komen te staan met de Orang-oetans.

Verder leven er in dit gebied vele andere diersoorten, zoals de Thomas Leaf apen, langstaart makaken, gibbons en de zwarte gibbons. Ook de grootste bloem ter wereld, de rafflesia, kunnen we hopelijk bewonderen.

Na deze fantastische trekking keren we terug naar ons hotel. De middag kunt u vrij besteden. In de omgeving van het hotel ligt een klein dorpje dat u kunt bezoeken.

Overnachting in de Bukit Lawang Cottage.

Ontbijt
Hotel

Berastagi - fruitmarktVandaag rijden we, na het ontbijt, via Sibolangit naar Berastagi. Onderweg stoppen we bij de Sembahe rivier.

Na aankomst in Berastagi brengen we een bezoek aan de Taman Alam Lumbini. Deze prachtige goudgele Boeddhistische tempel is gebouwd in 2010 en is een kopie van de Shwedagon Pagode uit Yangon. In de tempel staan vier schitterende Boeddhabeelden. Deze beelden zijn in de vier windrichtingen geplaatst.

Vervolgens bezoeken we de lokale fruitmarkt en Gundaling Hill. Vanaf Gundaling Hill kunt u genieten van het prachtige uitzicht over Berastagi en Mount Sinabung. Op de fruitmarkt van Berastagi wordt veel fruit uit de regio aangeboden. Maak een praatje met de handelaren en proef de lokale vruchten.

Overnachting in het Grand Mutiara Hotel.

Ontbijt
Hotel

Sumatra - DokanNa het ontbijt reizen we verder naar Parapat.

Onderweg bezoeken we in Dokan een traditioneel Batak Karo dorp. In dit dorp kunnen we de traditionele paalwoningen bekijken. Kenmerkend voor deze huizen zijn de daken met bovenop een buffelhoorn.

Vervolgens stoppen we bij de Sipiso-piso waterval. We bezoeken Rumah Bolon en het oude koningshuis van de Batak Simalungun stam.

In de middag aankomst in Parapat aan het Toba meer vanwaar u per ferry oversteekt naar het eiland Samosir.

Overnachting in de Tabo Cottage.

Ontbijt
Hotel
Dag 08 :
Samosir

Samosir - AmbaritaVandaag maken we, na het ontbijt, een dagtour op Samosir. We bezoeken diverse traditionele Batak Toba dorpjes.

In Ambarita bezoeken we de ontmoetingsplaats van de Sialagan koningen. Ambarita is een klein dorpje op het eiland Samosir. In de omgeving van Ambarita vinden we prachtige traditionele Batak huizen. Ambarita is beroemd vanwege de Huta Siallagan. Hier vindt u een aantal stenen stoelen en een stenen tafel. Deze locatie werd gebruikt als gerechtshof. Indien men in die tijd schuldig werd bevonden, dan werden de daders direct na de sessie onthoofd.

In Simanindo bezoeken we een gerestaureerd, traditioneel huis dat tegenwoordig dienst doet als museum. Het was vroeger de woning van Rajah Simalungun, een Batak koning en zijn 14 vrouwen. Oorspronkelijk werd het dak versierd met 10 buffelhoorns, die de 10 generaties van de dynastie vertegenwoordigde. In het museum vinden we een collectie wapens, kookgerei, Nederlands- en Chinees servies, sculpturen en Batak houtsnijwerk. Verder worden hier traditionele Batak dansen opgevoerd.

Bij Pangururan gaan we genieten van het prachtige uitzicht over het Toba Meer en bezoeken we de heetwaterbronnen.

In Tomok gaan we de oude graftombes van de Sidabutar koningen bekijken.

Indien we nog genoeg tijd over hebben dan maken we een stop bij een lokaal schooltje. Hier kunt u rondwandelen en kennismaken met de lokale bewoners.

Overnachting in de Tabo Cottage.

Ontbijt
Hotel

Sipirok - rijstterrassenNa het ontbijt reizen we terug naar Parapat. Vervolgens reizen we verder naar Sipirok.

Onderweg stoppen we bij een koffie- en een ananasplantage. Ook bezoeken we de traditionele markt in Balige en de heetwaterbron in Sipoholon.

Aan de oevers van de Sarulla rivier kunt u genieten van het prachtige uitzicht over de rijstterrassen.

Overnachting in het Tor Sibohi Hotel.

Ontbijt
Hotel

Sumatra - BonjolNa een vroeg ontbijt verlaten we Sipirok en reizen verder naar Bukittinggi.

In Sihepeng zien we hoe apen is geleerd om kokosnoten te plukken. We rijden door het tropische regenwoud van Rimbo Panti.

Bij Bonjol passeren we de evenaar. Een streep op de weg en een monument vormen de scheidslijn tussen het noordelijke- en het zuidelijke deel van de aarde. U kunt op deze plaats, die precies op de evenaar ligt, dus met 1 voet in het noordelijke deel en met 1 voet in het zuidelijke deel staan.

Laat in de namiddag komen we aan in Bukittinggi.

Overnachting in het Royal Denai Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 11 :
Bukittinggi

Batusangkar - Pagaruyung PaleisVandaag gaan we, na het ontbijt, kennismaken met de Minangkabau cultuur.

We rijden via Tabek Patah naar Batu Sangkar. Onderweg stoppen we bij Rao-Rao, hier bezoeken we een traditioneel Minangkabau dorp.

In Batusangkar bezoeken we het beroemde Pagaruyung Paleis. Dit paleis is in 2007 herbouwd vanwege een brand. Het originele paleis dateert uit 1833 en heeft de traditionele vormen die zo kenmerkend zijn voor deze cultuur. Tegenwoordig is in dit paleis een museum gevestigd.

In de middag rijden we via Padang Panjang terug naar Bukittinggi. Bij het dorp Pandai Sikat bekijken we de traditionele weeftechnieken en het bewerken van hout.

We bezoeken de Sianok Canyon, met haar Japanse tunnel. Ook bezoeken we Fort de Kock, een museum, de Big Tower O’clock en de lokale markt.

Overnachting in het Royal Denai Hotel.

Ontbijt
Hotel

Sumatra - BukittinggiNa het ontbijt vertrekken we via Painan naar Kersik Tuo.

Onderweg stoppen we bij Bungus Beach en passeren we een prachtig tropisch regenwoud.

In de middag komen we aan in Kersik Tuo, een klein plaatsje gelegen bij het Kerinci Seblat National Park.

Overnachting in het Subandi Guesthouse.

Ontbijt
Guesthouse

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan het Lake Mount Seven National Park. De rit per minibus duurt ongeveer 1 uur.

Het Danau Tujuh-meer is een enorm mysterieus meer, gelegen op 1.995 m boven de zeespiegel en het wordt omringd door primair regenwoud en 7 heuvels. De lunch (inclusief) wordt geserveerd aan de rand van het meer. Het ongerepte gebied rond het meer staat bekend als de habitat van Sumatraanse tijgers, Sumatraanse olifanten, primaten, endemische vogels van Sumatra en is tevens het onderzoeksgebied voor de “kleine man” die in de jungle rond het meer leeft. Het grootste deel van de dag wordt doorgebracht door te wandelen en de omgeving te verkennen op zoek naar dieren, vogels en exotische planten.

Overnachting in het Subandi Guesthouse.

Ontbijt, Lunch
Guesthouse

Na het ontbijt kunt u deze dag gaan genieten van de sfeer in het gebied rond het Kerinci Seblat National Park.

Zo gaan we een bezoek brengen aan de Kayu Aro theeplantage. We zien hier de lokale bevolking bezig met het verbouwen van de thee.

Vervolgens bezoeken we het dorp, gelegen aan de Sangir rivier. We gaan hier rondkijken en zijn getuige van de activiteiten van de lokale bevolking.

Overnachting in het Subandi Guesthouse.

Ontbijt
Guesthouse

Na het ontbijt vertrekken we via Muara Labuh naar Padang.

Onderweg rijden we langs prachtige theeplantages, bezoeken de Letter W waterfall, het Twin Lake van Lake Diatas en het meer van Dibawah.

In de middag aankomst in Padang.

Overnachting in het Rocky Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 16 :
Padang

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Padang. Hier eindigt deze tour.

Deze reis wordt uitgevoerd met een Engelssprekende gids en is inclusief de entreegelden.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Great Sumatra Adventure

Kaart Great Sumatra Adventure

Great Sumatra Adventure - 16 Dagen - I-SUM-12

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 april 2022 t/m 31 maart 2023: € 349

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners:


Toeslag bij verblijf in mei 2022 exacte data nog niet bekend: Idul Fitri periode

Toeslag bij verblijf van 20 december 2022 t/m 03 januari 2023: Kerst & Nieuwjaar

Toeslagen hangen af van de exacte data dat u in een bepaald hotel verblijft, bij boeking zullen deze toeslagen met u worden besproken.

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Great Sumatra Adventure

Reis details:

  • Medan
  • 2
  • I-SUM-12
  • 16 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen