Java Overland Tour - 8 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 533
va € 444
va € 387

Bouwsteenmodule/rondreis: Java Overland Tour

Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld van Jakarta

De Java Overland Tour is de perfecte reis om vanuit Jakarta overland naar Yogyakarta te reizen. In Jakarta maken we een stadstour en bezoeken de bezienswaardigheden van deze bruisende stad. In Bogor bezoeken we de wereldberoemde botanische tuinen. Via Bandung gaan we verder naar Yogyakarta. Ook in deze stad bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de Borobudur, de Prambanan en het paleis van de Sultan.

Deze rondreis eindigt in Yogyakarta. Hier kunt u eventueel verder vliegen naar Bali.

Dag 01 :
Jakarta

Jakarta - vliegveldAankomst op het internationale vliegveld Soekarno Hatta in Jakarta. Hier staat de chauffeur u op te wachten voor de transfer naar het Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta.

Het Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta beschikt over 274 kamers welke standaard zijn uitgerust met airconditioning, een flatscreen TV, WIFI, een kluisje, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche en toilet. Verder beschikt dit hotel over een restaurant en een zwembad.

De rest van dag is ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid deze bruisende wereldstad gaan verkennen.

Overnachting in het Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta.

Hotel

Jakarta - Nationaal MuseumNa het ontbijt maken we een stadstour door Jakarta. We bezoeken o.a. het Nationaal Museum, Batavia met het oude Nederlandse stadhuis en de Sunda Kelapa haven met kleurrijke traditionele boten.

Het Nationaal Museum spant zich in om het Indonesische erfgoed te bewaren. In de volksmond staat het bekend als Gedang Gajah, het olifant gebouw. In de tuin staat een standbeeld van een bronzen olifant, een geschenk van Koning Chulalongkorn (Siam) in 1871 aan Batavia. In het museum kunt u een grote collectie voorwerpen, beelden en kunst uit het verleden aanschouwen. Let Op: op maandag is dit museum gesloten!

Vervolgens gaan we naar de oude stad Batavia (Fatahillah Plein). Hier brengen we een bezoek aan het oude stadhuis uit de VOC periode, tegenwoordig het Sejarah Museum. We vinden hier een collectie oude kaarten, schilderijen en spulletjes uit de VOC periode. Let Op: op maandag is dit museum gesloten!

Onderweg maken we een fotostop bij de Monas.

Tot slot bezoeken we de oude haven “Sunda Kelapa“ uit de 16e eeuw, waar u nog steeds de kleurrijke en traditionele boten ziet die tot op heden nog gebruikt worden. In 1619 veroverde de Nederlander Jan Pieterszoon Coen de stad en werd het door de bestuurders van de VOC Batavia genoemd. Na de onafhankelijkheid van Indonesië kreeg het weer zijn oude naam Sunda Kelapa terug.

Later op de dag rijden we verder naar Bogor, gelegen aan de voet van de Gunung Salak op ongeveer 60 kilometer ten zuiden van Jakarta.

Overnachting in het Mirah Hotel in Bogor.

Ontbijt
Hotel

Bogor - Kebun Raya BogorNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de beroemde botanische tuin van Bogor, gelegen naast het presidentiële paleis. Het Istana Bogor (paleis van Bogor) was de officiële residentie van de Gouverneur Generaal van het voormalig Nederlands Indië van 1870-1942.

De Kebun Raya Bogor is de oudste en nog steeds vooraanstaande botanische tuin van Indonesië, met een oppervlakte van 87 hectare. In 1817 werd door dr. Casper Georg Carl Reinwaerdt de opdracht gegeven alle flora en fauna te verzamelen waarna deze tuin ontstond. In vijf jaar tijd waren er al meer dan 900 verschillende soorten planten bijeen gebracht.

De botanische tuin is aangesloten bij Botanic Gardens Conversation International, een wereldwijd samenwerkend netwerk om te komen tot het behoud van de biodiversiteit van planten. U kunt heerlijk rondwandelen in deze rustgevende groene omgeving met vijvers en prachtige paden. Geniet van de honderden soorten planten, bomen en bloemen.

Na het bezoek aan de plantentuin vertrekt u naar Bandung. We rijden door een prachtige omgeving, met vele theeplantages, over de Puncak Pass.

Let Op: De weg van Bogor naar Bandung over de Puncak Pass is in het weekend en op publieke feestdagen zeer druk en soms afgesloten!

Overnachting in het Sukajadi Hotel – Bandung.

Ontbijt
Hotel
Dag 04 :
Bandung

Lembang - Tangkuban Perahu vulkaanNa het ontbijt bezoeken we de indrukwekkende Tangkuban Perahu krater. Deze actieve vulkaan is prachtig gelegen in een natuurpark, bij de stad Lembang op circa 30km ten noorden van Bandung. Na een wandeltocht kunnen we tot aan de kraterrand komen. Vanaf bepaalde punten heeft u hier een prachtig uitzicht over de vulkaan en de krater.

Vervolgens gaan we verder naar Ciater, waar u van de heetwaterbronnen kunt genieten. U kunt hier even heerlijk zwemmen.

Optioneel (niet inclusief) kunt u een voorstelling van het Pak Udjo’s orkest bijwonen. Dit is een leuke voorstelling waarbij kinderen en volwassenen muziek maken en Sundanese dansen opvoeren.

Overnachting in het Sukajadi Hotel.

Ontbijt
Hotel

Bandung - treinstationOntbijt in het hotel. Hierna krijgt u een transfer naar het treinstation van Bandung.

Vanuit Bandung reist u, met de Argo Wilis trein in de executive class, naar Yogyakarta. Tijdens de treinreis kunt u genieten van het prachtige landschap. Na aankomst op het treinstation van Yogyakarta staat de chauffeur u op te wachten voor de transfer naar het Puri Artha Hotel.

De rest van de dag kunt u vrij besteden.

Overnachting in het Puri Artha Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 06 :
Yogyakarta

Magelang - Borobudur tempelNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de Borobudur. De Borobudur tempel is één van de 7-wereldwonderen en is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld voorzien van meer dan 500 Boeddhabeelden. Het tempelcomplex ligt op een heuvel midden in de groene velden. De Borobudur werd in de 9e eeuw gebouwd door de Sailendra-dynastie en is opgebouwd als één grote stupa met een basis van 123 m2. De stupa bestaat uit negen etages, welke de boeddhistische kosmos vertegenwoordigen. Hiervan zijn de onderste zes etages vierkant en de bovenste drie rond. Op de bovenste etages bevinden zich 72 kleine stoepa’s, die gebouwd zijn rondom één grote centrale stupa. Bovenop de tempel heeft u een schitterend uitzicht.

Daarna maken we een stadstour door de cultuurstad Yogyakarta. Eerst bezoeken we het Sultanpaleis uit 1775, het centrum van de Java-cultuur.

Vervolgens gaan we naar de vogeltjesmarkt en het Tamansari waterkasteel.

Later op de dag kunt een korte wajangpoppenvoorstelling bijwonen, met uitleg over de leer van de wajang poppen. (Gesloten op maandag).

Overnachting in het Puri Artha Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 07 :
Yogyakarta

Yogyakarta - PrambananOntbijt in het hotel. In de ochtend brengen we een bezoek aan het prachtige Hindoecomplex Prambanan, gebouwd in de 9e eeuw ter ere van de God Shiva. Het Prambanan complex bestaat uit drie hoofdtempels, de Trisakti (de drie heilige plaatsen). De grootste tempel, gewijd aan de God Shiva, is 47 meter hoog. De tempel ten noorden hiervan is gewijd aan Vishnoe en de tempel ten zuiden aan Brahma. Prambanan betekent ‘veel priesters’ en in de reliëfs worden ze met een lange baard afgebeeld. In het complex kunt u rustig rondwandelen en de tempels betreden, zodat u alle prachtige details kunt ontdekken.

In de middag brengen we bezoek aan een huisvlijtindustrie dorpje Kota Gede, waar zilverwerk wordt gemaakt.

Overnachting in het Puri Artha Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 08 :
Yogyakarta

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Yogyakarta. Hier eindigt deze tour.

Vanuit Yogyakarta kunt u een binnenlandse vlucht nemen naar Bali. U kunt eventueel ook de Yogyakarta – Bali Tour koppelen aan dit programma.

Deze reis wordt uitgevoerd met een Engelssprekende chauffeur en is exclusief de entreegelden. Deze moeten (indien van toepassing) ter plaatse worden betaald. Op aanvraag kunnen wij een Nederlandssprekende gids tijdens deze reis voor u regelen.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Java Overland Tour

Kaart Java Overland Tour

Java Overland Tour - 8 Dagen - I-JAV-04

Deze reis is exclusief de entreegelden, deze moeten ter plaatse worden voldaan.


  • Entreegelden ongeveer: € 99 per persoon

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 mei 2022 t/m 31 maart 2023: € 190

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners:


Toeslag bij verblijf in mei 2022 exacte data nog niet bekend: Idul Fitri periode

Toeslag bij verblijf van 22 december 2022 t/m 03 januari 2023: Kerst & Nieuwjaar

Toeslagen hangen af van de exacte data dat u in een bepaald hotel verblijft, bij boeking zullen deze toeslagen met u worden besproken.

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Java Overland Tour

Reis details:

  • Jakarta
  • 2
  • I-JAV-04
  • 8 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

✈ Vliegtickets Jakarta :

Sidebar - Garuda Indonesia

🏯 Bouwstenen Java :

Sidebar - Bouwstenen - Java

🌏 Rondreizen Java :

Sidebar - Rondreizen - Java