Sri Lanka Oostkust Tour - 11 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 597
va € 528
va € 458

Rondreis: Sri Lanka Oostkust Tour

Dagelijks vertrek vanaf het Bandaranayake vliegveld (Colombo)

Tijdens deze rondreis door Sri Lanka bezoeken we eerst Negombo, hier maken we een stadstour. Via het olifantenweeshuis in Pinnawela reizen we verder naar Kandy. Hier bezoeken we de Tempel van de Tand en een culturele dansshow. Ook brengen we in deze omgeving een bezoek aan de botanische tuin van Peradeniya. Vervolgens bezoeken we de rotstempel van Dambulla. Hierna reizen we tijdens deze Sri Lanka rondreis verder naar de oostkust. We gaan in Nilaveli een paar heerlijke stranddagen meemaken. Onze laatste bestemming is Sigiriya. Hier bezoeken we de leeuwenrots. We eindigen deze prachtige rondreis door Sri Lanka weer in Negombo.

De hoogtepunten van deze reis :

 • Stadstour - Negombo
 • Olifantenweeshuis - Pinnawela
 • Stadstour - Kandy
 • Botanische Tuin - Peradeniya
 • Theeplantage bij Nuwara Eliya
 • Rotstempel - Dambulla
 • Stadstour - Trincomalee
 • Strand - Nilaveli
 • Sigiriya Rock Fortress

Negombo - vismarktAankomst op het Bandaranaike International Airport. Na de laatste douanecontrole staat de chauffeur u op te wachten en heet u welkom in Sri Lanka, de parel in de Indische Oceaan. Hierna volgt de transfer naar Negombo. We gaan inchecken in het Paradise Holiday Village Hotel. Dit hotel ligt op loopafstand van het strand op. Uiteraard heeft dit hotel ook een zwembad. In de omgeving van dit hotel vindt u diverse restaurants.

Later op de dag maken we een stadstour in Negombo.

We bezoeken de kleurrijke vismarkt, gelegen bij het strand, waar we de vissers bezig zien met het binnenhalen van de verse vis. De vismarkt van Negombo behoort tot de grootste van Sri Lanka. Op de markt wordt dagelijks allerlei soorten vis verhandeld en op het strand worden de vissen gedroogd voor de handel naar het binnenland.

Hierna bezichtigen we de overblijfselen van het Nederlandse Fort. De Portugezen bouwden hier een fort, welke in 1644 door de Nederlanders werd verwoest en daarna weer werd herbouwd. Er zijn nog slechts enkele ruïnes en een deel van een muur met een toegangspoort intact.

Vervolgens bezoeken we de St. Mary Church. Deze Katholieke kerk werd gebouwd in 1874.

Tot slot bezoeken we de Angurukaramulla tempel. Deze Boeddhistische tempel en is één van de belangrijkste historische tempels van Sri Lanka. De tempel is beroemd vanwege haar 6m lange liggende Boeddha, oude muurschilderingen en vele schilderijen.

Diner + Overnachting in het Paradise Holiday Village Hotel – Negombo.

Diner
Hotel

Kandy - Tempel van de TandNa het ontbijt vertrekken we naar Kandy.

Onderweg bezoeken we het olifantenweeshuis in Pinnawela. In deze crèche worden jonge olifanten opgevangen, die uit hun natuurlijke omgeving geraakt zijn. Een aantal van hen zal belanden in een buitenlandse dierentuin, omdat ze vaak niet meer kunnen wennen aan een leven in het wild. Het is leuk om te kijken naar de speelse jonge olifantjes. In de ochtend en in de middag worden de jonge olifantjes met de fles gevoed. Daarna moeten ze in bad. De olifanten verlaten het kamp en gaan met de hele kudde naar de Ma Oya rivier. In deze rivier genieten de olifanten van het verkoelende water. Vanaf diverse punten heeft u een prachtig uitzicht op de olifanten. U kunt hier schitterende foto’s maken en dicht bij de olifanten komen. De volwassen olifanten doen in het weeshuis allerlei klusjes, zoals het verzamelen van voedsel. De olifanten kunnen vrij rondlopen op een stuk land van ongeveer 10 hectare. Ook in het kamp kunt u prachtige foto’s maken. Ook bestaat de mogelijkheid om de olifanten te voeren.

Hier vervolgen we onze route naar Kandy.

In de middag bezoeken we de Tempel van de Tand. Hier wordt de voornaamste Boeddhistische relikwie in Sri Lanka bewaard, Boeddha’s linker boventand. Deze tand werd door de dochter van een Boeddhistische koning uit India gesmokkeld. De Tand van Boeddha geldt sinds die tijd als symbool voor de zelfstandigheid van het Singalese volk en zijn geloofsovertuiging. De relikwie wordt bewaard onder een gouden dak in de tempel.

’s Avonds bezoeken we ook nog een spectaculaire Culturele Dansshow. Onder begeleiding van de Kandy drummers vinden enkele speciale dansvoorstellingen plaats, zoals de cobra dans, de gemaskerde dans en een spectaculaire vuurshow.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel – Kandy.

Ontbijt, Diner
Hotel

Nuwara Eliya - theeplantageNa het ontbijt bezoeken we de Koninklijke Botanische tuinen in Peradeniya. De tuinen zijn gelegen op circa 5,5 km van Kandy en hebben een oppervlakte van 147 hectare. De Botanische Tuin in Peradeniya werd formeel opgericht in 1843. Een van de bekendste attracties in het park is het orchideeënhuis, dat meer dan 300 verschillende orchideeën huisvest. Verder beschikt het park over een specerijen tuin, kokospalmen, een bloementuin, een cactushuis en een bamboebos.

Hierna vervolgen we onze route door het prachtige berglandschap naar Nuwara Eliya, beter bekend als “Klein Engeland”.

Hier bezoeken we een theeplantage, waar de wereldberoemde Ceylon Thee vandaan komt. We zien hier de theeplukkers aan het werk die in de enorme plantages de blaadjes met de hand plukken en vervolgens in enorme manden stoppen. Vervolgens zien we bij de fabriek hoe de blaadjes verder verwerkt worden tot het eindproduct. Uiteraard gaan we hier genieten van een verse kop thee.

Laat in de middag keren we weer terug naar Kandy.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Dambulla - RotstempelVandaag reizen we, na het ontbijt, verder naar Trincomalee.

De eerste stop is bij Matale, hier bezoeken we de kruidentuin. U krijgt hier een rondleiding door de tuinen en een uitleg over de kruiden en specerijen.

De volgende stop is Dambulla. Hier bezoeken we de oude rotstempel van Dambulla. Deze rotstempel dateert uit de 2e eeuw voor Christus. De wand- en plafondschilderingen geven de voornaamste episoden uit de levens van Boeddha weer. De bekendste tempels zijn hier de gouden tempel van Dambulla (Rangiri Dambulla Uyanwatta Rajamaha Viharaya), welke ook op de Werelderfgoedlijst staat en de rotstempel Rangiri Dambulla Rajamaha Viharaya. Enkele beelden van Boeddha hebben in liggende positie enorme afmetingen, zoals we die ook aantreffen in o.a. Polonnaruwa. Vanuit het tempelcomplex kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de bergen, de dichte bossen en de regenwaterreservoirs.

Op circa 100 meter hoogte ligt de Gouden Tempel van Dambulla, die bestaat uit 5 grotten. In deze grotten zijn de plafonds beschilderd met prachtige boeddhistische afbeeldingen. Monniken mediteerden en leefden in de grotten. Tevens staan er meer dan 150 Boeddhabeelden in deze rotstempel. De Gouden Tempel van Dambulla is de beroemdste en het meest geliefde boeddhistische heiligdom van Sri Lanka. De eerste grot is genaamd Devaraja Viharaya. Deze grot herbergt een 14m lang Boeddhabeeld. De tweede en tevens grootste grot is de Maharaja Vihara, wat in het Singalees De tempels van de grote koningen betekent. In deze grot staan vele prachtige Boeddhabeelden. Tevens vinden we in deze grot een van de mooiste muurschilderingen van Sri Lanka. In de derde grot Maha Vihara, vinden we muur- en plafondschilderingen uit de Kandyse periode. Deze beschilderingen zijn gemaakt in opdracht van koning Kirti Sr Rajasingha, een beroemde boeddhistische prediker. In deze grot staat ook een standbeeld van de koning en meer dan 50 Boeddhabeelden. U kunt heerlijk rondwandelen door de grotten en genieten van alle pracht en praal.

Hierna vervolgen we onze route naar Nilaveli, gelegen aan de oostkust van Sri Lanka. Nilaveli is wereldberoemd vanwege haar prachtige, witte zandstranden.

Diner + Overnachting in het Pigeon Island Beach Resort – Nilaveli.

Ontbijt, Diner
Hotel

Trincomalee - ThirukoneswaramNa het ontbijt maken we een stadstour in de omgeving.

We bezoeken o.a de Kinniya Hot Water Springs, de Foul Point vuurtoren, een oud Hollands fort en de Thirukoneswaram Tempel.

We beginnen met een bezoek aan de Kinniya Hot Water Springs. De heetwaterbronnen van Kinniya bestaan uit 7 verschillende bronnen, ieder met zijn eigen temperatuur. Er wordt beweerd dat het water uit de bronnen een helende werking hebben tegen verschillende aandoeningen. De bronnen stammen uit de tijd van Koning Ravana.

Hierna brengen we een bezoek aan Fort Frederick, het grootste Nederlandse fort van Sri Lanka. In 1623 werd het fort gebouwd door de Portugezen en in 1639 veroverd door de Nederlanders. Het fort werd door de Nederlanders compleet herbouwd.

De Thirukoneswaram is een Hindoe tempelcomplex gelegen aan de Indische Oceaan. De tempel is ook wel bekend als de “tempel met de duizend pilaren”. De geschiedenis van de tempel gaat eeuwen terug. In 1624 werd het tempelcomplex verwoest door de Portugezen, die materialen nodig hadden om een fort te bouwen. In 1963 is de tempel herbouwd.

Diner + Overnachting in het Pigeon Island Beach Resort.

Ontbijt, Diner
Hotel

Nilaveli - Pigeon Island Beach ResortStrandvakantie in Nilaveli. Na het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

U kunt heerlijk relaxen langs het prachtige strand van Trincomalee tot Nilaveli. Deze badplaatsen beschikken over prachtige, ongerepte stranden. Voor de kust van Nilaveli ligt Pigeon Island, een tropisch eilandje. Hier vindt u de mooiste stranden van Azië. De wateren zijn hier perfect om te snorkelen.

Diner + Overnachting in het Pigeon Island Beach Resort.

Ontbijt, Diner
Hotel

Nilaveli - Pigeon Island Beach ResortNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Geniet van uw strandvakantie in Nilaveli.

Diner + Overnachting in het Pigeon Island Beach Resort.

Ontbijt, Diner
Hotel

Nilaveli - Pigeon Island Beach ResortNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Strandvakantie in Nilaveli.

Diner + Overnachting in het Pigeon Island Beach Resort.

Ontbijt, Diner
Nachttrein

Nilaveli - Pigeon Island Beach ResortNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Strandvakantie in Nilaveli.

Diner + Overnachting in het Pigeon Island Beach Resort.

Ontbijt, Diner
Hotel

Sigiriya Rock FortressNa het ontbijt verlaten we Nilaveli en gaan verder naar Negombo.

Onderweg bezoeken we de oude historische stad Sigiriya. Deze plaats staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het complex bestaat uit watertuinen, rotstuinen en de indrukwekkende leeuwenrots van Sigiriya, 200 m hoog en reeds van veraf zichtbaar. Het bestijgen van deze rots via een stelsel van stenen trappen vergt enige inspanning, maar het uitzicht over de jungle is werkelijk adembenemend. Halverwege de steile wand zult u genieten van de prachtige muurschilderingen op de spiegelwand. De fresco’s (muurschilderingen) beelden de wolkenmaagden uit. Bovenop de rots bevindt zich de citadel, de overblijfselen van het paleis uit de 5de eeuw. U kunt hier rondwandelen over de diverse plateau’s.

Later op de dag reizen we verder naar Negombo.

Optioneel: kunt u deelnemen aan een jeepsafari in het Minneriya National Park.

Diner + Overnachting in het Paradise Holiday Village Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Colombo. Hier eindigt deze rondreis.

U kunt deze rondreis per nacht verlengen aan het strand in bijvoorbeeld Negombo, Mount Lavinia, Kalutara, Beruwala, Bentota, Induruwa, Ambalangoda, Hikkaduwa, Galle of Koggala.

Ook bent u NIET gebonden aan de hotels in dit programma, u kunt ieder hotel upgraden of veranderen. ALLES KAN EN NIETS MOET

Uiteraard kunt u deze reis ook verlengen met een heerlijke strandvakantie op de Malediven.

WILT U DEZE PRACHTIGE RONDREIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE SRI LANKA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Vervoer luchthaven Colombo - hotel v.v.
 • Vervoer per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende chauffeur / gids, bij minder dan 8 deelnemers fungeert de chauffeur tevens als gids
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels op basis van halfpension = ontbijt + diner
 • Dagtour Negombo: vismarkt, Nederlands Fort, St. Mary Church, Angurukaramulla tempel
 • Bezoek aan het olifantenweeshuis in Pinnawela
 • Bezoek aan de tempel van de tand in Kandy
 • Spectaculaire culturele dansshow in Kandy
 • Bezoek aan de botanische tuinen in Peradeniya
 • Bezoek aan een theeplantage en een theefabriek in Nuwara Eliya
 • Bezoek aan de kruidentuin van Matale
 • Bezoek aan de rotstempel van Dambulla
 • Stadstour Trincomalee: Kinniya hotspring, Foul Point vuurtoren, Thirukoneswaram Hindoe tempelcomplex, Fort Frederik
 • Strandvakantie Nilaveli
 • Bezoek aan de oude historische stad Sigiriya met de 200 meter hoge leeuwenrots

Exclusief

 • Entreegelden: deze dient u ter plaatse te voldoen: ongeveer USD 94 pp
 • Vliegticket naar Colombo. Deze kunt u uiteraard bij ons bijboeken of eventueel zelf reserveren

Kaart Sri Lanka Oostkust Tour

Rondreis Sri Lanka - Oostkust Tour - 11 Dagen - SR-RT-03

 
Bijkomende kosten:
 
Reserveringskosten: € 10 per persoon
 
Calamiteitenfonds: € 5 per persoon
Tevens adviseren wij u om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten!

Entreegelden

Overzicht Entreegelden in USD, deze dienen ter plaatse te worden voldaan indien u deze locatie wilt bezoeken


 • Pinnawela: USD 20 per persoon
 • Kandy Temple: USD 11 per persoon
 • Cultural Show Kandy: USD 7 per persoon
 • Peradeniya: USD 11 per persoon
 • Bezoek Theeplantage: USD 3 per persoon
 • Dambulla: USD 11 per persoon
 • Thirukoneswaram Temple Trincomalee: USD 1 per persoon
 • Sigiriya: USD 30 per persoon

Let Op: de entreegelden kunnen altijd iets afwijken. U kunt zelf bepalen aan welke excursies u wilt deelnemen.

Indien u NIET wilt deelnemen aan bepaalde excursies dan dient u dit bij de boeking op te geven. Deze entreegelden behoeft u dan ook niet te voldoen.

Toeslagen

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 maart 2022 t/m 31 maart 2023: € 229

Toeslag bij verblijf in Kandy (Kandy Perahera) = van 13 augustus 2022 t/m 22 augustus 2022: € 56 per persoon

De exacte data voor de Perahera in 2022 zijn nog niet bekend. Ze kunnen iets van bovengenoemde data afwijken.


Er geldt een Verplichte toeslag op 24 december 2022 (Kerst) en op 31 december 2022 (Nieuwjaar).

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op genoemde data verblijft.

Optioneel

Optionele Excursie – U kunt zelf bepalen of u wilt deelnemen aan deze optionele excursie


Dag 10: Jeepsafari – Minneriya National Park: USD 50 per persoon

Nilaveli - Strand
Negombo - Paradise Holiday Village Hotel
Negombo - Paradise Holiday Village Hotel
Negombo - Vismarkt
Negombo - Vismarkt
Negombo - Vismarkt
Negombo - Vismarkt
Negombo - Vismarkt
Negombo - Dutch Fort
Negombo - Dutch Fort
Negombo - Dutch Fort
Negombo - St. Mary's Church
Negombo - St. Mary's Church
Negombo - Angurukaramulla tempel
Negombo - Angurukaramulla tempel
Negombo - Angurukaramulla tempel
Negombo - Angurukaramulla tempel
Pinnawela - Olifanten
Pinnawela - olifanten in de rivier
Pinnawela - olifanten in de rivier
Pinnawela - Olifanten
Pinnawela - Olifanten
Pinnawela - Olifanten
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Culturele Dansshow
Kandy - Culturele Dansshow
Kandy - Culturele Dansshow
Peradeniya - botanische tuin
Peradeniya - botanische tuin
Peradeniya - botanische tuin
Peradeniya - botanische tuin
Peradeniya - botanische tuin
Nuwara Eliya - theeplantage
Nuwara Eliya - theeplantage
Nuwara Eliya - theeplantage
Nuwara Eliya - theeplantage
Nuwara Eliya - theefabriek
Nuwara Eliya - theefabriek
Nuwara Eliya - theefabriek
Matale - kruidentuin
Matale - kruidentuin
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Nilaveli - Pigeon Island Beach Resort
Trincomalee - centrum
Trincomalee - Foul Point Vuurtoren
Trincomalee - Fort Frederick
Trincomalee - Fort Frederick
Trincomalee - Thirukoneswaram tempel
Trincomalee - Thirukoneswaram tempel
Trincomalee - Thirukoneswaram tempel
Trincomalee - Thirukoneswaram tempel
Trincomalee - Thirukoneswaram
Nilaveli - Pigeon Island Beach Resort
Nilaveli - Pigeon Island Beach Resort
Nilaveli - Pigeon Island Beach Resort
Nilaveli - Pigeon Island Beach Resort
Nilaveli - Pigeon Island Beach Resort
Nilaveli - Pigeon Island Beach Resort
Nilaveli - Pigeon Island Beach Resort
Nilaveli - Pigeon Island Beach Resort
Trincomalee - strand
Trincomalee - strand
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
sri_lanka_oostkust_tour_01

Tijdens deze rondreis bezoeken we de ongerepte oostkust van Sri Lanka

sri_lanka_oostkust_tour_02

Dag 01: We gaan inchecken in het Paradise Holiday Village Hotel

sri_lanka_oostkust_tour_03

Dag 01: Dit hotel beschikt over een zwembad met zonneterras

sri_lanka_oostkust_tour_04

Dag 01: Later maken we een stadstour en bezoeken de lokale vismarkt

sri_lanka_oostkust_tour_05

Dag 01: De vers gevangen vis wordt meteen verkocht op de markt

sri_lanka_oostkust_tour_06

Dag 01: Op het strand bij de vismarkt halen de lokale vissers hun netten leeg

sri_lanka_oostkust_tour_07

Dag 01: Verder zien we hier het schoonmaken en sorteren van de vis

sri_lanka_oostkust_tour_08

Dag 01: Ook het drogen van de vis gebeurt op het strand

sri_lanka_oostkust_tour_09

Dag 01: Hierna bezoeken we de overblijfselen van het Dutch Fort

sri_lanka_oostkust_tour_10

Dag 01: De oude klokketoren van het Nederlandse VOC fort

sri_lanka_oostkust_tour_11

Dag 01: Een deel van de toegangspoort naar het fort is nog intact

sri_lanka_oostkust_tour_12

Dag 01: De volgende stop is bij de St. Mary's Church

sri_lanka_oostkust_tour_13

Dag 01: Deze Katholieke kerk werd gebouwd in 1874

sri_lanka_oostkust_tour_14

Dag 01: Tot slot bezoeken we de Boeddhistische Angurukaramulla tempel

sri_lanka_oostkust_tour_15

Dag 01: U kunt rustig rondwandelen door het tempelcomplex

sri_lanka_oostkust_tour_16

Dag 01: In deze kleurrijke tempel kunt u genieten van ...

sri_lanka_oostkust_tour_17

Dag 01: ... alle beelden en muurschilderingen

sri_lanka_oostkust_tour_18

Dag 02: Vandaag bezoeken we het olifantenweeshuis in Pinnawela

sri_lanka_oostkust_tour_19

Dag 02: De olifanten gaan iedere dag in bad

sri_lanka_oostkust_tour_20

Dag 02: We zien hoe de olifanten genieten tijdens het baden in de rivier

sri_lanka_oostkust_tour_21

Dag 02: Na het baden gaat de hele kudde terug naar het olifantenpark

sri_lanka_oostkust_tour_22

Dag 02: De olifanten kunnen vrij rondlopen door het park

sri_lanka_oostkust_tour_23

Dag 02: Helaas is het al weer tijd om afscheid te nemen van de olifanten

sri_lanka_oostkust_tour_24

Dag 02: In de middag bezoeken we de Tempel van de Tand (Sri Dalade Maligawa)

sri_lanka_oostkust_tour_25

Dag 02: Via deze kleurrijke ingang lopen we de tempel in

sri_lanka_oostkust_tour_26

Dag 02: We zien gelovigen bidden en bloemen offeren

sri_lanka_oostkust_tour_27

Dag 02: De dagelijkse ceremonie in de Tempel van de Tand

sri_lanka_oostkust_tour_28

Dag 02: De hal binnen in de Tempel van de Tand

sri_lanka_oostkust_tour_29

Dag 02: Tot slot bezoeken we een spectaculaire culturele dansshow

sri_lanka_oostkust_tour_30

Dag 02: De dansers bewegen op het ritme van de trommels

sri_lanka_oostkust_tour_31

Dag 02: Tijdens de show krijgen we verschillende dansen te zien

sri_lanka_oostkust_tour_32

Dag 03: We bezoeken in de ochtend de botanische tuin in Peradeniya

sri_lanka_oostkust_tour_33

Dag 03: U kunt rustig rondwandelen in deze botanische tuin

sri_lanka_oostkust_tour_34