Bangkok - Informatie

De westers aandoende wereldstad Bangkok, de hoofdstad van Thailand, geeft haar culturele geheimen niet direct prijs. Bangkok is gesticht in 1782 door koning Rama I. De mooiste plekjes zijn vaak aan het oog onttrokken door de verkeerschaos, moderne gebouwen en de vele mensen. Neem daarom de tijd en moeite om de grote verscheidenheid van Bangkok te ontdekken. In Krung Thep, “Stad der Engelen”, zoals de Thai hun hoofdstad noemen, hoeft niemand zich te vervelen.

De stad ligt verspreidt over een reusachtig groot gebied aan beide kanten van de Chao Phraya rivier. Ieder jaar wordt de stad groter, de rijstvelden in de omgeving worden als het ware opgeslokt. De Chao Phraya rivier neemt een belangrijke plaats in. Indien u per boot over de rivier vaart, ziet u dingen die anders onopgemerkt blijven. Langs de oevers wemelt het van de aanlegsteigers en op palen gebouwde houten huizen.

Vele van de kleurrijke markten liggen even buiten het stadscentrum. De belangrijkste is de drijvende markt van Damnoen Saduak. Het is een schilderachtig gezicht, alle door elkaar krioelende met fruit gevulde bootjes. Er wordt flink gehandeld en ook u kunt hieraan deelnemen. Het is een belevenis die u voor altijd bij zal blijven, wat een vriendelijke mensen. Veel minder toeristisch is de weekendmarkt van Chatuchak. De markt heeft een oppervlakte van 14ha en is onderverdeeld in verschillende rubrieken, van antiek en handwerk tot aan kleding en fruit. U kunt hier naar hartelust shoppen en handelen.


Tempel van de dageraad (Wat Arun)


Bangkok - Wat Arun - Thailand

De Wat Arun is beter bekend als de Tempel van de Dageraad en is gelegen langs de Chao Phraya rivier. De pagode is belegd met miljoenen stukjes Chinees porselein en heeft een hoogte van circa 80 meter. Het is de hoogste prang (pagode) van Thailand. Het complex vormt een schitterend decor langs de rivier. De Tempel of Down (Wat Arun) is genoemd naar de Hindi God of Down, Aruna. Het complex is gelegen aan de westoever van de Chao Phraya rivier. U kunt het complex bereiken via de Arun Amarin Road of per boot vanuit de Tha Tien pier. De Emerald Boeddha werd hier ondergebracht, nadat deze was terugveroverd vanuit Laos. Hierna werd hij overgebracht naar de Wat Phra Kaeo in 1785. Tegenwoordig ziet het complex er schitterend uit, rijk versierd met mythologische prangs. 


Koninklijk Paleis (Grand Palace)


Bangkok - Grand Palace - Thailand

Het Koninklijk Paleis is een groot complex van ongeveer 218.400 m2 en is omgeven door muren en gebouwd in 1782. De totale lengte van de muren bedraagt 1900 meter. Binnen de muren vindt u regeringsgebouwen, de Koninklijke Kapel van de Emerald Boeddha en Koninklijke residenties. Toen Siam het recht en orde herstelde, na de val van Ayutthaya, leefde de monarchie in Thonburi, op de westoever van de Chao Phraya rivier. Rama I verhuisde het centrum van de administratie ook naar deze kant van de rivier. Er werden op deze plaats kloosters en andere publieke gebouwen geplaatst. Ook werd er een paleis gebouwd, die niet alleen diende als zijn residentie maar ook plaats maakte voor regeringsgebouwen. Het paleis kreeg in die tijd haar naam, Grand Palace oftewel het Koninklijk Paleis.


Wat Pho


Bangkok - Wat Pho - Thailand

Wat Phra Chetuphon (Wat Pho). Het complex dateert uit de 16de eeuw en is daarmee de oudste tempel van de stad. De Wat Pho was de eerste open universiteit van Thailand. Tegenwoordig is het meer bekend vanwege de enorme liggende Boeddha. Dit beeld is ongeveer 46 meter lang en 15 meter hoog. De Wat Pho is gelegen aan de Sanam Chai Road en de Maharaj Road, naast het Koninklijk Paleis. Het is dagelijks geopend, echter u moet er rekening mee houden dat u gepast gekleed bent. Korte broeken en slippers zijn niet toegestaan. De Wat Pho is een koninklijk klooster, welke tot de meest belangrijkste behoorde tijdens het bewind van Koning Rama I gedurende de Chakri Dynastie. Het as van Koning Rama I wordt nog steeds bewaard in de belangrijkste kapel. De oppervlakte van het klooster bedraagt 20 hectare. 


Boottochten over de Chao Phraya Rivier


Bangkok - Klong - Thailand

Een boottocht over de machtige Chao Phraya rivier en enkele zijkanalen aan de Thonburi zijde is een erg plezierige manier om het ‘Venetië van het Oosten’ te gaan ontdekken. Tegenwoordig is de rivier een belangrijke toeristische attractie, die een grote charme uitstraalt wanneer u per boot over deze schitterende kanalen vaart.

Toen Bangkok in 1782 de hoofdstad van Thailand werd, in het begin van de Rattanakosin periode, is een begin gemaakt aan het verbinden van de kanalen ( Klongs ). Deze kanalen vormden lange tijd de beste manier van reizen. Door het grote aantal kanalen werd Bangkok door westerse bezoekers het Venetië van het Oosten genoemd.


Kaart Bangkok – Thailand


Kaart - Bangkok - Thailand

Reizen met Bangkok in het programma: