Vakantie naar Amed

Amed  is een prachtig en vredig kustplaatsje aan de oostkust van Bali, Indonesië. Het staat bekend om zijn prachtige koraalriffen en ongerepte stranden en is een populaire bestemming voor snorkel- en duikliefhebbers. Het stadje zelf is klein en schilderachtig, met vriendelijke mensen en een relaxte sfeer.

Een van de belangrijkste attracties van Amed is het Japanse schipwrak dat net voor de kust ligt en een fascinerende duikervaring biedt. Er zijn ook verschillende andere duiklocaties in de omgeving, zoals Gili Selang, Banyuning en Tulamben.

Naast duiken kunnen bezoekers van Amed genieten van een scala aan andere activiteiten, zoals wandelen op de nabijgelegen berg Agung, het verkennen van de lokale visgemeenschappen, of gewoon ontspannen op een van de vele prachtige stranden.

Prachtige stranden

De omgeving is beroemd vanwege haar stranden. Deze stranden zijn voorzien van een nogal grof zwart vulkanisch zand. Amed verwijst meestal naar een lange kuststrook van zeven vissersdorpjes: Amed, Jemeluk, Bunutan, Lipah, Selang, Banyuning en Aas.

Amed Beach staat waarschijnlijk al op je reisschema als je een fervent duiker bent. De oostelijke kustlijn van het eiland is een onderwaterspeeltuin, en Amed Beach trekt een grote menigte duikers aan, vergeleken met Tulamben, een andere duikplek 25 km naar het noorden. Het strand van Amed op Bali was ooit vooral bekend om zijn traditionele zoutwinning.

Jemeluk Beach ligt in Amed – Oost-Bali. Het is eigenlijk een baai om te snorkelen en te zonnebaden. Warm water, helder zicht en een overvloed aan waterleven (inclusief schildpadden, af en toe een barracuda en scholen kleurrijke vissen) maken dit een perfect strand. De oostkant is een beetje rotsachtig voor kleine kinderen; het westelijke deel is beter. Veel bars en restaurants in de buurt om verfrissingen te krijgen. Verderop naar de heuvel is er het Jemeluk-uitkijkpunt waar de lokale bevolking en toeristen elke zonsondergang samenkomen om van het uitzicht te genieten. Terwijl beneden veel vissers hun kleurrijke traditionele boten aan de kust parkeren.

Lipah Beach is één van de mooiste en vredigste stranden tussen Amed en Seraya. Er zijn geen grote golven of stroomversnellingen, wat Lipah Beach een ideaal strand maakt voor gezinnen met kinderen. Het strand is erg schoon. Lipah Beach heeft zwarte fijn koraalzand, wat zwemmen en snorkelen in de zee erg comfortabel maakt. Er zijn veel prachtige koraalriffen in de buurt van het strand, en er zijn veel kleine vissen en kleine dieren in de buurt, dus snorkelen of duiken is altijd de moeite waard. Aan de oostkant van de baai zijn ligbedden en parasols te huur.

Accommodaties

De accommodatie-opties in Amed variëren van budgetvriendelijke pensions tot luxe villa’s, zodat er voor elke reiziger iets te vinden is. Of je nu op zoek bent naar een avontuurlijke duiktrip of een rustige strandvakantie, Amed is zeker een bezoek waard.

Kom langs op ons reisburo in Maarssen om uw vakantie naar Bali te bespreken

Wilt u uw vakantie naar Bali persoonlijk komen bespreken met één van onze Indonesië specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Bouwsteen

Bali Ontdekkings Tour
Aanbevolen
, , , , , 6 Dagen - 5 Nachten

Bali Ontdekkings Reis De Bali Ontdekkings Reis is een prachtige …

Amed - strand
, , 3 Dagen - 2 Nachten

Oost-Bali Tour De Oost-Bali Tour is een 3 daagse “bouwsteenmodule” …

Hotel

Wij kunnen vrijwel alle hotels direct voor u reserveren. Onze prijzen zijn per kamer en altijd scherp geprijsd. Heeft u zelf een hotel gevonden, laat het ons weten zodat wij u een concurrerende aanbieding kunnen doen.

Amed - Bali Sari Homestay

Bali Sari Homestay LAAGSTE PRIJS! va € 15 per kamer …

Arya Amed Beach Resort
Aanbevolen

Arya Amed Beach Resort & Dive Center LAAGSTE PRIJS! va …

Amed - Bintang Beach Villas

Bintang Beach Villas – Amed Bintang Beach Villas LAAGSTE PRIJS! …

Amed Dream Ibus Beach Club

Amed Dream Ibus Beach Club – Amed Amed Dream Ibus …

Amed - Hidden Paradise Cottages

Hidden Paradise Cottages – Amed Hidden Paradise Cottages LAAGSTE PRIJS! …

Amed - Palm Garden Amed Beach & Spa Resort

Palm Garden Amed Beach & Spa Resort – Amed Palm …

Amed - The Griya Villas & Spa

The Griya Villas & Spa – Amed The Griya Villas …

Rondreis

Rondreis

Bali Ontdekkings Tour
Aanbevolen
, , , , , 6 Dagen - 5 Nachten

Bali Ontdekkings Reis De Bali Ontdekkings Reis is een prachtige …

Rondreis Discover Bali
Aanbevolen
, , , , 13 Dagen - 12 Nachten

Rondreis Discover Bali De Rondreis Discover Bali is een schitterende …

Rondreis Beautiful Bali
Aanbevolen
, , , , , , , 19 Dagen - 18 Nachten

Rondreis Beautiful Bali De 19 daagse rondreis Beautiful Bali is …

Transfer