Discover Oost-Bali - 6 Dagen

Discover Oost-Bali

Discover Oost-Bali is een 6 daagse bouwsteenmodule/rondreis.

Tijdens deze Discover Oost-Bali gaat u het oosten van Bali ontdekken

De eerste bestemming tijdens de Discover Oost-Bali is Ubud. Dit is een populaire stad gelegen in het centrale deel van Bali, Indonesië. Het staat bekend om zijn rijke en levendige culturele erfgoed, met tal van kunstgaleries, historische bezienswaardigheden en traditionele markten om te verkennen. De stad is omringd door weelderige groene rijstvelden, en het schilderachtige platteland is perfect om te wandelen, fietsen en raften. Verschillende tempels, musea en paleizen verspreid door de stad bieden een glimp van de diepgewortelde geschiedenis en gebruiken van het eiland.

Vervolgens reizen we verder naar Sidemen, prachtig gelegen tussen de rijstterrassen. Sidemen is een rustig en schilderachtig dorp in het oostelijke deel van Bali, Indonesië. Het dorp is omgeven door prachtige rijstterrassen, weelderige groene bossen en schilderachtige heuvels, waardoor het een perfecte bestemming is voor natuurliefhebbers. Naast de natuurlijke schoonheid staat Sidemen ook bekend om zijn traditionele cultuur en ambachten.

Hierna bezoeken we de Besakih en de Tirta Gangga. Tot slot kunt u gaan relaxen aan het strand van Candidasa. Candidasa is een klein kustplaatsje gelegen in het oostelijke deel van Bali, Indonesië. Het staat bekend om zijn relaxte sfeer, prachtige stranden en prachtige koraalriffen, wat het een populaire bestemming maakt voor duik- en snorkelliefhebbers. 

U kunt deze reis naar eigen wens verlengen

Uiteraard kunt u de hotels in deze Discover Oost-Bali wijzigen naar en/of verlengen met één van onze andere hotels in Ubud, Sidemen en/of Candidasa. Na afloop van dit programma kunt u uw reis verlengen in bijvoorbeeld Kuta, Legian, Seminyak, Sanur of Nusa Dua.

Bezoek ons reisburo in Maarssen om uw vakantie naar Bali te bespreken

U kunt deze Discover Oost-Bali reis combineren met één van onze andere bouwsteenmodules. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Bali kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw vakantie naar Bali persoonlijk komen bespreken met één van onze Indonesië specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Discover Oost-Bali – Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld van Denpasar of een hotel in Zuid-Bali

Ubud - centrumDeze tour start vanuit uw hotel in Nusa Dua, Sanur, Kuta, Jimbaran, Seminyak of vanaf het vliegveld.

Aankomst op het internationale vliegveld van Bali. Hier staat de chauffeur u op te wachten. Het is ook mogelijk dat u wordt opgehaald bij een hotel in Zuid-Bali.

Vervolgens vertrekken we naar Ubud. Deze rit zal ongeveer anderhalf uur duren. Na aankomst in Ubud gaan we inchecken in het Tebesaya Cottage Resort.

Het Tebesaya Cottage Resort ligt op loopafstand van het centrum van Ubud. In de directe omgeving bevinden zich enkele prachtige rijstterrassen. Ook beschikt dit hotel over een prachtig zwembad, waar u heerlijk kunt relaxen. WIFI is beschikbaar in het resort.

Overnachting in het Tebesaya Cottage Resort – deluxe room.

Hotel

Bali - Goa GajahNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de Goa Gajah (olifantengrot). Deze grot ligt ten oosten van Peliatan, vlak bij Ubud. De Goa Gajah dateert uit de 11e eeuw en is in 1922 ontdekt. De ingang van de grot lijkt op een open mond. U kunt de grot bezichtigen en heerlijk rondwandelen door de prachtige tuinen van het tempelcomplex.

De middag is ter vrije besteding. U kunt ter plaatse een fiets huren en de omgeving gaan verkennen. Bezienswaardigheden in Ubud zijn het apenbos, prachtige rijstterrassen en het Puri Saren Ubud.

Op loopafstand van het Tebesaya Cottage Resort ligt het apenbos. Het is leuk om hier te gaan wandelen. U ziet de apen in het wild. Let Op, de apen kunnen zeer brutaal zijn en leveren soms apenstreken. Het Ubud Monkey Forest omvat een beschermd natuurgebied, dat voornamelijk bestaat uit een dicht bos. Dit heuvelachtige bos heeft een mysterieuze sfeer, veel bomen hebben hier een heilige status. Binnen het hindoeïsme wordt gestreefd naar een harmonieuze relatie tussen mens en natuur. Er gaan verschillende wandelpaden door het bos. In het zuidwesten van het park ligt de Pura Dalem Agung.

In de omgeving van Ubud bevinden zich prachtige rijstterrassen. U kunt prachtige wandeltochten maken door deze rijstterrassen en onderweg leuke dorpjes bezoeken.

In het centrum van Ubud ligt de Puri Saren Agung. Dit paleis van het koninkrijk Ubud dateert uit de 16e eeuw. Het wordt ook wel het “waterpaleis” genoemd. Rond 1930 werd het koningshuis afgeschaft. Het paleis is nu grotendeels vrij toegankelijk voor bezoekers. Aan de achterkant van het paleis wonen nog steeds afstammelingen van de Koninklijke familie. De huidige muren en elegante poorten zijn het werk van Gusti Nyoman Lempad. In het paleis worden nog regelmatig traditionele Balinese dansvoorstellingen georganiseerd.

Overnachting in het Tebesaya Cottage Resort.

Ontbijt
Hotel

Sidemen - Villa Karma LokaNa het ontbijt reizen we verder naar Sidemen, gelegen in het oosten van Bali.

Na aankomst in Sidemen gaan we inchecken in het Villa Karma Loka. Deze accommodatie ligt tussen de groene sawa’s met op de achtergrond de indrukwekkende Gunung Agung vulkaan. Vanuit dit hotel heeft u een prachtig uitzicht over de rijstterrassen.

De rest van de dag is ter vrije besteding. Sidemen is uitermate geschikt voor wandelliefhebbers. Tussen de rijstvelden liggen kleine dorpjes die u kunt bezoeken. Na de wandeltocht kunt u heerlijk relaxen bij het zwembad van het Villa Karma Loka. Vanuit het water kijkt u uit over de rijstvelden.

Overnachting in het Villa Karma Loka.

Ontbijt
Hotel

Bali - Besakih tempelNa het ontbijt bezoeken we de Besakih, de moedertempel van Bali, welke gelegen is tegen een helling van de vulkaan Agung. Dat de tempel juist onder de rook van de heilige vulkaan ligt, is niet zonder gevolgen gebleven. In 1917 en 1963 werd hij door uitbarstingen verwoest en door de volhardende gelovigen weer opgebouwd. Het tempelcomplex is te bereiken via een lange trap. De Pura Besakih bestaat uit circa 200 bouwwerken verdeeld over diverse complexen.

Vervolgens bezoeken we het Taman Tirta Gangga (Waterpaleis). Het waterpaleis is gebouwd in 1946 door Anak Agung Angjurah, de laatste Radja van Karangasem. Hat paleis is gebouwd op de plek van een heilige bron en bestaat uit diverse vijvers, grachten en fonteinen. Tirta Gangga betekent letterlijk water uit de Ganges. In dit prachtige park, dat een oppervlakte heeft van bijna 1 hectare, kunt u heerlijk rondwandelen. U vindt hier vele prachtige beelden, die gelegen zijn in een weelderige tuin.

Hierna rijden we verder naar Candidasa. We gaan inchecken in het Rama Shinta Hotel. Dit is een kleinschalig hotel voorzien van een zwembad en een restaurant. Binnen een paar minuten lopen bent u bij de zee. In de omgeving van Candidasa zijn prachtige stranden te ontdekken, zoals het Pasir Putih strand.

Overnachting in het Rama Shinta Hotel – rama room.

Ontbijt
Hotel
Dag 05 :
Candidasa

Candidasa - Rama Shinta HotelDeze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden.

U kunt heerlijk gaan relaxen op het strand. Ook kunt u ter plaatse een fiets huren en de omgeving van Candidasa gaan verkennen.

Overnachting in het Rama Shinta Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt heeft u vrij tot aan de transfer naar het vliegveld of het hotel in Kuta, Legian, Sanur of Nusa Dua. Hier eindigt deze tour.

Wilt u langer in één van bovengenoemde plaatsen verblijven dan is dit uiteraard mogelijk. U kunt extra dagen invoegen in Ubud, Sidemen en/of Candidasa.

Deze reis wordt uitgevoerd met een airconditioned privé auto/minibus met een Engelssprekende chauffeur en is exclusief de entreegelden. Deze moeten (indien van toepassing) ter plaatse worden betaald. Op aanvraag kunnen wij een Nederlandssprekende chauffeur en/of gids tijdens deze reis voor u regelen.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Discover Oost-Bali

Kaart Discover Oost Bali

Discover Oost Bali - 6 Dagen - I-BAL-15

Deze reis is exclusief de entreegelden, deze moeten ter plaatse worden voldaan.


  • Entreegelden ongeveer: € 13 per persoon

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 januari 2024 t/m 31 maart 2025: € 145

Hoogseizoentoeslagen hotels:


Toeslag bij verblijf in het Tebesaya Cottage Resort – Ubud van 01 januari 2024 t/m 07 januari 2024: € 6,50 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Tebesaya Cottage Resort – Ubud van 01 juli 2024 t/m 31 augustus 2024: € 6,50 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Tebesaya Cottage Resort – Ubud van 20 december 2024 t/m 07 januari 2025: € 6,50 per persoon / per nacht


Toeslag bij verblijf in het Rama Shinta Hotel – Candidasa van 01 januari 2024 t/m 05 januari 2024: € 3 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Rama Shinta Hotel – Candidasa van 01 juli 2024 t/m 15 september 2024: € 3 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Rama Shinta Hotel – Candidasa van 22 december 2024 t/m 05 januari 2025: € 3 per persoon / per nacht

Goa Gajah tempel
Ubud algemeen
Ubud - Tebesaya Cottage
Ubud - Tebesaya Cottage
Ubud - Tebesaya Cottage
Ubud - Tebesaya Cottage
Ubud - Tebesaya Cottage
Ubud - Tebesaya Cottage
Ubud algemeen
Goa Gajah tempel
Goa Gajah tempel
Goa Gajah tempel
Goa Gajah tempel
Goa Gajah tempel
Goa Gajah tempel
Goa Gajah tempel
Goa Gajah tempel
Goa Gajah tempel
Goa Gajah tempel
Sideman - Villa Karma Loka
Sideman - Villa Karma Loka
Sideman - Villa Karma Loka
Sideman - Villa Karma Loka
Sideman - Villa Karma Loka
Sideman - Villa Karma Loka
Sideman - Villa Karma Loka
Sideman - Villa Karma Loka
Sideman - Villa Karma Loka
Sideman - Villa Karma Loka
Besakih Tempel
Besakih Tempel
Besakih Tempel
Besakih Tempel
Besakih Tempel
Besakih Tempel
Besakih Tempel
Besakih Tempel
Besakih Tempel
Besakih Tempel
Taman Tirta Gangga
Taman Tirta Gangga
Taman Tirta Gangga
Taman Tirta Gangga
Taman Tirta Gangga
Taman Tirta Gangga
Taman Tirta Gangga
Taman Tirta Gangga
Taman Tirta Gangga
Taman Tirta Gangga
Candidasa - Rama Shinta hotel
Candidasa - Rama Shinta hotel
Candidasa - Rama Shinta hotel
Candidasa - Rama Shinta hotel
Candidasa - Rama Shinta hotel
slider_discover_oost_bali_01

Een prachtige rondreis door Oost-Bali

slider_discover_oost_bali_02

Dag 01: Transfer vanaf het vliegveld / hotel Zuid Bali naar Ubud

slider_discover_oost_bali_03

Dag 01: Inchecken in het Tebesaya Cottage - Ubud

slider_discover_oost_bali_04

Dag 01: Het Tebesaya Cottage beschikt over 2 zwembaden

slider_discover_oost_bali_05

Dag 01: Er staan ligbedden langs beide zwembaden

slider_discover_oost_bali_06

Dag 01: Alle kamers beschikken over een balkon of terras

slider_discover_oost_bali_07

Dag 01: Het Tebesaya Cottage beschikt over slechts 12 kamers

slider_discover_oost_bali_08

Dag 01: Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden

slider_discover_oost_bali_09

Dag 01: In de omgeving van het hotel vindt u tal van eetgelegenheden

slider_discover_oost_bali_10

Dag 02: Vandaag bezoeken we het tempelcomplex Goa Gajah

slider_discover_oost_bali_11

Dag 02: Via een pad, door de jungle, bereiken we de tempel

slider_discover_oost_bali_12

Dag 02: De tempel wordt omringd door een prachtige natuur

slider_discover_oost_bali_13

Dag 02: De Goa Gajah dateert uit de 11e eeuw en is in 1922 ondekt

slider_discover_oost_bali_14

Dag 02: De ingang van de grot

slider_discover_oost_bali_15

Dag 02: Het lijkt op een wezen met een open mond

slider_discover_oost_bali_16

Dag 02: De drie linga, welke de manifestaties van Shiva voorstellen

slider_discover_oost_bali_17

Dag 02: Ook staat er een beeld van Ganesha

slider_discover_oost_bali_18

Dag 02: De fontein met de zes vrouwenbeelden

slider_discover_oost_bali_19

Dag 02: U kunt rustig rondwandelen door het tempelcomplex

slider_discover_oost_bali_20

Dag 03: Inchecken in het Villa Karma Loka - Sidemen

slider_discover_oost_bali_21

Dag 03: Dit resort is fantastisch gelegen tussen de groene sawa's

slider_discover_oost_bali_22

Dag 03: Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden

slider_discover_oost_bali_23

Dag 03: U kunt prachtige wandeltochten maken in de omgeving

slider_discover_oost_bali_24

Dag 03: Ga eens kijken bij een rijstboer

slider_discover_oost_bali_25

Dag 03: U kunt ook heerlijk tot rust komen bij het zwembad

slider_discover_oost_bali_26

Dag 03: Vanaf uw ligbed kijkt u uit over de rijstvelden

slider_discover_oost_bali_27

Dag 03: Even lekker afkoelen in het prachtige zwembad

slider_discover_oost_bali_28

Dag 03: Aan het eind van de dag kunt u dineren in het restaurant

slider_discover_oost_bali_29

Dag 03: Het Villa Karma Loka - Sidemen, een prachtige bestemming

slider_discover_oost_bali_30

Dag 04: Na het ontbijt bezoeken we de Besakih, de moedertempel

slider_discover_oost_bali_31

Dag 04: Deze hindoeïstische tempel ligt op de ...

slider_discover_oost_bali_32

Dag 04: ... hellingen van de vulkaan Gunung Agung

slider_discover_oost_bali_33

Dag 04: Het dateert van de 14e tot de 18e eeuw

slider_discover_oost_bali_34

Dag 04: De tempel bestaat uit circa 200 bouwwerken

slider_discover_oost_bali_35

Dag 04: Verder is het verdeeld in verschillende terrassen en paviljoens

slider_discover_oost_bali_36

Dag 04: Er valt veel te ontdekken en te bezichtigen

slider_discover_oost_bali_37

Dag 04: Indien u hoger in het complex komt kunt u van het uitzicht genieten

slider_discover_oost_bali_38

Dag 04: Ook de locals bezoeken deze heilige tempel

slider_discover_oost_bali_39

Dag 04: De Besakih, één van de mooiste tempels op Bali

slider_discover_oost_bali_40

Dag 04: Vervolgens bezoeken we de Taman Tirta Gangga

slider_discover_oost_bali_41

Dag 04: Dit waterpaleis is gebouwd in 1946 ...

slider_discover_oost_bali_42

Dag 04: ... door de laatste Radja van Karangasem

slider_discover_oost_bali_43

Dag 04: Het paleis is gebouwd op de plek van een heilige bron ...

slider_discover_oost_bali_44

Dag 04: ... en bestaat uit diverse vijvers, grachten en fonteinen

slider_discover_oost_bali_45

Dag 04: Dit prachtige park heeft een oppervlakte van bijna 1 hectare

slider_discover_oost_bali_46

Dag 04: U kunt hier heerlijk rondwandelen

slider_discover_oost_bali_47

Dag 04: De liefhebbers kunnen dit pad volgen

slider_discover_oost_bali_48

Dag 04: Het park staat vol met mooie beelden

slider_discover_oost_bali_49

Dag 04: Het Waterpaleis Taman Tirta Gangga

slider_discover_oost_bali_50

Dag 04: Hierna rijden we verder naar Candidasa

slider_discover_oost_bali_51

Dag 04: Na het inchecken kunt u Candidasa gaan ontdekken

slider_discover_oost_bali_52

Dag 05: Na het ontbijt kunt u deze dag vrij besteden

slider_discover_oost_bali_53

Dag 05: U kunt heerlijk gaan relaxen bij het zwembad

slider_discover_oost_bali_54

Dag 05: Alle kamers beschikken over een balkon of terras met zitjes

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_discover_oost_bali_01
slider_discover_oost_bali_02
slider_discover_oost_bali_03
slider_discover_oost_bali_04
slider_discover_oost_bali_05
slider_discover_oost_bali_06
slider_discover_oost_bali_07
slider_discover_oost_bali_08
slider_discover_oost_bali_09
slider_discover_oost_bali_10
slider_discover_oost_bali_11
slider_discover_oost_bali_12
slider_discover_oost_bali_13
slider_discover_oost_bali_14
slider_discover_oost_bali_15
slider_discover_oost_bali_16
slider_discover_oost_bali_17
slider_discover_oost_bali_18
slider_discover_oost_bali_19
slider_discover_oost_bali_20
slider_discover_oost_bali_21
slider_discover_oost_bali_22
slider_discover_oost_bali_23
slider_discover_oost_bali_24
slider_discover_oost_bali_25
slider_discover_oost_bali_26
slider_discover_oost_bali_27
slider_discover_oost_bali_28
slider_discover_oost_bali_29
slider_discover_oost_bali_30
slider_discover_oost_bali_31
slider_discover_oost_bali_32
slider_discover_oost_bali_33
slider_discover_oost_bali_34
slider_discover_oost_bali_35
slider_discover_oost_bali_36
slider_discover_oost_bali_37
slider_discover_oost_bali_38
slider_discover_oost_bali_39
slider_discover_oost_bali_40
slider_discover_oost_bali_41
slider_discover_oost_bali_42
slider_discover_oost_bali_43
slider_discover_oost_bali_44
slider_discover_oost_bali_45
slider_discover_oost_bali_46
slider_discover_oost_bali_47
slider_discover_oost_bali_48
slider_discover_oost_bali_49
slider_discover_oost_bali_50
slider_discover_oost_bali_51
slider_discover_oost_bali_52
slider_discover_oost_bali_53
slider_discover_oost_bali_54
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Discover Oost-Bali

Reis details:

  • Vliegveld Denpasar of hotel Zuid-Bali
  • 2
  • I-BAL-15
  • 6 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen