Jakarta en Bogor - 3 Dagen

Jakarta en Bogor

De Jakarta en Bogor Tour is een 3 daagse “bouwsteenmodule” op Java.

Met deze bouwsteen kunt u uw eigen reis naar Java, Indonesië bouwen. Tijdens deze 3 daagse reis maakt u een stadstour door Jakarta en bezoekt u Bogor.

Het Fatahillah plein is een bekend oriëntatiepunt gelegen in het hart van het oude stadsgebied van Jakarta. Het plein is vernoemd naar de beroemde Betawi-held, Fatahillah, die in 1527 de stad Sunda Kelapa veroverde en overnam. Tegenwoordig herbergt het Fatahillah plein een van de meest iconische musea van de stad. Het Jakarta Geschiedenismuseum, ook bekend als het Sejarah Museum. Het museum biedt bezoekers de mogelijkheid om zich te verdiepen in de rijke en fascinerende geschiedenis van Jakarta door middel van verschillende tentoonstellingen en artefacten. Het gebouw zelf is een prachtig voorbeeld van Nederlandse koloniale architectuur, gebouwd in de late 18e eeuw. 

Taman Mini Indonesia biedt een rijke culturele ervaring waarbij de diverse erfgoed van Indonesië wordt getoond. Met meer dan 250 hectare beschikt het park over paviljoens van elke provincie, traditionele huizen, musea, theaters en een miniatuurweergave van de bezienswaardigheden van Indonesië. Bezoekers kunnen genieten van poppenspel, dans, muziek en lokale gerechten terwijl ze meer leren over de geschiedenis en levensstijl van Indonesië. 

Hierna verlaten we Jakarta en reizen verder naar Bogor.

De botanische tuinen in Bogor

Bogor heeft een rijke geschiedenis en natuurlijke schoonheid. De stad ligt in West-Java en herbergt adembenemende botanische tuinen met plantensoorten uit Zuidoost-Azië en wereldwijd. Het verfrissende klimaat van Bogor en rijke geschiedenis maken het een ideale plek om te ontsnappen aan de drukte van Jakarta, die zelfs door Nederlandse koloniale ambtenaren werd begeerd. Het beroemde Bogor-paleis, een van de zes Indonesische presidentiële paleizen, biedt een boeiende culturele ervaring. Traditionele markten en streetfood bieden een authentieke smaak van de Indonesische keuken en betaalbare souvenirs. Bogor is een parel die culturele en natuurlijke attracties combineert en bezoekers geïnspireerd en verjongd achterlaat.

Een bezoek aan de Kebun Raya Bogor, de Puncak Pass en een theeplantage is een drie-in-één ervaring. Perfect voor mensen op zoek naar natuurlijke schoonheid en een ontspannende uitje. De ebun Raya Bogor is een enorme botanische tuin van meer dan 87 hectare, met verschillende flora en fauna en een prachtige meer. De Puncak Pass biedt een adembenemend uitzicht op de bergen en de omliggende theetuinen, met temperaturen die perfect zijn voor een picknick. Tot slot is een theeplantage een serene locatie die bezoekers de kans biedt om de plantages te verkennen, te leren over het thee productieproces en zelfs lokale thee te proberen. 

Met deze bouwsteen kunt u uw eigen reis naar Indonesië bouwen

Uiteraard kunt u het hotel in deze Jakarta en Bogor Tour wijzigen naar of verlengen met één van onze andere hotels in Bogor. 

U kunt deze reis combineren met één van onze andere bouwsteenmodules, zoals bijvoorbeeld de Exotic Jakarta – Bali Tour. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Jakarta kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Bezoek ons reisburo in Maarssen om uw reis naar Java te bespreken

Wilt u uw vakantie naar Java persoonlijk komen bespreken met één van onze Indonesië specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Jakarta en Bogor – Dagelijks vertrek vanuit Jakarta

Jakarta - Taman Mini IndonesiaVandaag maken we een stadstour door Jakarta. We bezoeken o.a. het Fatahillah Plein, de Sunda Kelapa haven met kleurrijke traditionele boten, Pasar Ikan en Taman Mini.

Het Fatahillah Plein is het oude stadhuisplein uit de VOC periode. Het oude stadhuis is tegenwoordig het Sejarah Museum. We vinden hier een collectie oude kaarten, schilderijen en spulletjes uit de VOC periode. Let Op: op maandag is dit museum gesloten!

Hierna bezoeken we de oude haven “Sunda Kelapa“ uit de 16e eeuw, waar u nog steeds de kleurrijke en traditionele boten ziet die tot op heden nog gebruikt worden. In 1619 veroverde de Nederlander Jan Pieterszoon Coen de stad en werd het door de bestuurders van de VOC Batavia genoemd. Na de onafhankelijkheid van Indonesië kreeg het weer zijn oude naam Sunda Kelapa terug.

Tot slot brengen we een bezoek aan de Taman Mini Indonesia. In dit openluchtmuseum vindt u een overzicht van de verschillende culturen in Indonesië. Het park heeft een oppervlakte van 120 hectare en bestaat uit parken en tuinen. In het vogelpark kunt u de vele soorten vogels van Indonesië bewonderen. Verder kunt u rondwandelen door de insectentuin, de bloementuin en de orchideeëntuin. Ook kunt u in dit park de traditionele huizen zien uit de 27 provincies van Indonesië. De typische woningen van de Dajaks, de Baitk en vele andere stammen zijn hier op ware grootte nagebouwd.

Later op de dag rijden we verder naar Bogor, gelegen aan de voet van de Gunung Salak op ongeveer 60 kilometer ten zuiden van Jakarta.

Overnachting in het HB Guesthouse in Bogor.

Guesthouse
Dag 02 :
Bogor

Bogor - Istana BogorIn de morgen brengt u, na het ontbijt, een bezoek aan de beroemde botanische tuin van Bogor, gelegen naast het presidentiele paleis. Het Istana Bogor (paleis van Bogor) was de officiële residentie van de Gouverneur Generaal van het voormalig Nederlands Indië van 1870-1942.

De Kebun Raya Bogor is de oudste en nog steeds vooraanstaande botanische tuin van Indonesië, met een oppervlakte van 87 hectare. In 1817 werd door dr. Casper Georg Carl Reinwaerdt de opdracht gegeven alle flora en fauna te verzamelen waarna deze tuin ontstond. In vijf jaar tijd waren er al meer dan 900 verschillende soorten planten bijeen gebracht.

De botanische tuin is aangesloten bij Botanic Gardens Conversation International, een wereldwijd samenwerkend netwerk om te komen tot het behoud van de biodiversiteit van planten. U kunt heerlijk rondwandelen in deze rustgevende groene omgeving met vijvers en prachtige paden. Geniet van de honderden soorten planten, bomen en bloemen.

Later op de dag bezoeken we een theeplantage. Deze plantage is gelegen op een schitterende locatie op de Puncak Pass.

Overnachting in het HB Guesthouse in Bogor.

Ontbijt
Guesthouse

Na het ontbijt krijgt u een transfer naar het vliegveld of een hotel in Jakarta. Hier eindigt dit programma.

U kunt deze reis verlengen in Jakarta of eventueel een andere “bouwsteenmodule” koppelen aan dit programma. Het is ook mogelijk om verder te vliegen naar bijvoorbeeld Yogyakarta of Bali. ALLES KAN EN NIETS MOET

Deze reis wordt uitgevoerd met een Engelssprekende chauffeur en is exclusief de entreegelden. Deze moeten (indien van toepassing) ter plaatse worden betaald. Op aanvraag kunnen wij een Nederlandssprekende gids tijdens deze reis voor u regelen.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt
Kaart Jakarta Bogor Tour

Jakarta - Bogor Tour - 3 Dagen - I-JAV-01

Deze reis is exclusief de entreegelden, deze moeten ter plaatse worden voldaan.


  • Entreegelden ongeveer: € 13 per persoon

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 april 2024 t/m 31 maart 2025: € 65

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners:


Toeslag bij verblijf van 03 april 2024 t/m 20 april 2024: Idul Fitri periode (Suikerfeest)

Toeslag bij verblijf van 21 december 2024 t/m 05 januari 2025: Kerst & Nieuwjaar

Toeslagen hangen af van de exacte data dat u in een bepaald hotel verblijft, bij boeking zullen deze toeslagen met u worden besproken.

Istana Bogor
Jakarta - Fatahillah Plein
Jakarta - Sejarah Museum
Jakarta - Sejarah Museum
Jakarta - Sunda Kelapa
Jakarta - Sunda Kelapa
Jakarta - Taman Mini Indonesia
Jakarta - Taman Mini Indonesia
Jakarta - Taman Mini Indonesia
Jakarta - Taman Mini Indonesia
Kebun Raya Bogor
Kebun Raya Bogor
Kebun Raya Bogor
Kebun Raya Bogor
Kebun Raya Bogor
slider_jakarta_bogor_tour_01

Een mooie reis van Jakarta naar Bogor

slider_jakarta_bogor_tour_02

Dag 01: Vandaag maken we een stadstour door Jakarta - Fatahillah Plein

slider_jakarta_bogor_tour_03

Dag 01: We gaan hier een bezoek brengen aan het Sejarah Museum

slider_jakarta_bogor_tour_04

Dag 01: Dit museum beschikt over een grote collectie uit de VOC periode

slider_jakarta_bogor_tour_05

Dag 01: Hierna bezoeken we de haven Sunda Kelapa

slider_jakarta_bogor_tour_06

Dag 01: De traditionele boten liggen in de haven te wachten op een vracht

slider_jakarta_bogor_tour_07

Dag 01: Vervolgens brengen we een bezoek aan Taman Mini Indonesia

slider_jakarta_bogor_tour_08

Dag 01: In dit openluchtmuseum vinden we een overzicht ...

slider_jakarta_bogor_tour_09

Dag 01: ... van de verschillende culturen in Indonesie

slider_jakarta_bogor_tour_10

Dag 01: Allerlei typische woningen zijn hier op schaal nagebouwd

slider_jakarta_bogor_tour_11

Dag 02: Na het ontbijt bezoeken we de Kebun Raya Bogor

slider_jakarta_bogor_tour_12

Dag 02: U kunt hier heerlijk rondwandelen ...

slider_jakarta_bogor_tour_13

Dag 02: ... en genieten van de prachtige flora en fauna

slider_jakarta_bogor_tour_14

Dag 02: De Makan Belanda, de Nederlandse begraafplaats

slider_jakarta_bogor_tour_15

Dag 02: De enorme bomen in het Kebun Raya Bogor

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_jakarta_bogor_tour_01
slider_jakarta_bogor_tour_02
slider_jakarta_bogor_tour_03
slider_jakarta_bogor_tour_04
slider_jakarta_bogor_tour_05
slider_jakarta_bogor_tour_06
slider_jakarta_bogor_tour_07
slider_jakarta_bogor_tour_08
slider_jakarta_bogor_tour_09
slider_jakarta_bogor_tour_10
slider_jakarta_bogor_tour_11
slider_jakarta_bogor_tour_12
slider_jakarta_bogor_tour_13
slider_jakarta_bogor_tour_14
slider_jakarta_bogor_tour_15
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Jakarta en Bogor

Reis details:

  • Jakarta
  • 2
  • I-JAV-01
  • 3 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen