Bali – Lombok Super Tour - 13 Dagen

Bali – Lombok Super Tour

De Bali – Lombok Super Tour is een 13 daagse rondreis.

Deze rondreis combineert het fascinerende Bali met het tropische eiland Lombok.

We beginnen in Bali, hier bezoeken we een Barong dansshow, het kunstenaarsdorp Ubud, de zeetempel Tanah Lot, de wereldberoemde rijstterrassen en het stadje Klungkung.

Vervolgens gaan we verder naar het buureiland van Bali, Lombok. Ook hier bezoeken we de belangrijkste attracties. We gaan kennismaken met de Sasak’s en we varen per speedboot naar het schitterende bountyeiland Gili Trawangan. Hier kunt u heerlijk relaxen, fietsen, snorkelen of zwemmen.

Uiteraard kunt u deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen.

Wilt u uw vakantie naar Bali persoonlijk komen bespreken met één van onze Indonesië specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Deze rondreis start dagelijks vanaf het vliegveld van Denpasar

Kuta BeachAankomst op het internationale vliegveld in Denpasar. Hier staat de chauffeur u op te wachten voor de transfer naar het Adi Dharma Hotel.

Het Adi Dharma Hotel is perfect gelegen aan de Legian Street, vlakbij winkels en eetgelegenheden. Het beschikt over een zwembad en het strand ligt op loopafstand.

De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt heerlijk uitrusten, lekker zwemmen of genieten aan het strand.

Optioneel kunt u laat in de middag deelnemen aan de Jimbaran Dinner Tour, u kunt dit bij ons kantoor op Bali of in Nederland reserveren (niet in de prijs inbegrepen).

Overnachting in het Adi Dharma Hotel.

Hotel

Bali - Barong dansNa het ontbijt bezoeken we een show van de beroemde Barong dans. Deze dans is waarschijnlijk de bekendste van alle Balinese dansen. Het vertelt het verhaal van het gevecht tussen het Goede (Barong) en het Kwaad (Rangda). De dans wordt uitgevoerd door de leeuw (Barong) en de heks (Rangda). De dans wordt begeleid door gamelanmuziek.

Na deze dansshow gaan we verder naar Celuk. Dit plaatsje wordt ook wel het zilverdorp genoemd. Het zilversmeden wordt uitgeoefend door talloze families, die u ter plaatse aan het werk kunt zien.

We vervolgen onze route naar Mas, het bekendste houtsnijwerkcentrum van het eiland. Hier ziet u hoe schitterende voorwerpen met de hand worden gemaakt.

Hierna gaan we verder naar Ubud, een echt kunstenaarsdorp.

Na aankomst in Ubud gaan we inchecken in het Tebesaya Cottage Resort. Dit resort ligt op loopafstand van het centrum van Ubud. In de directe omgeving bevinden zich enkele prachtige rijstterrassen. Ook beschikt dit hotel over een prachtig zwembad, waar u heerlijk kunt relaxen. WIFI is beschikbaar in het resort.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in het Tebesaya Cottage Resort.

Ontbijt
Hotel

Bali - Jatiluwih rijstterrassenNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan Bali’s beroemdste zeetempel, de Tanah Lot. Aan de westkust, op korte afstand van Kediri, wacht u een adembenemend schouwspel: de tempel van Tanah Lot, eenzaam gelegen op een rots even uit de kust. Tanah betekent aarde en Lot betekent zee. Letterlijk vertaald hebben we het dus over de Tempel van de Aarde, gelegen in de Zee. Net als vele andere tempels op Bali is de Tanah Lot verbonden met de heilige Brahman priester Danghyang Nirarta. Deze priester besloot, tijdens één van zijn reizen in de 16de eeuw, op deze prachtige plaats te overnachten. Later besloten de inwoners op deze prachtige plaats een tempel te bouwen, de Tanah Lot. De tempel behoort tot één van de zes belangrijkste tempels van Bali. De tempel is opgedragen aan de God Van de Zee. In de ochtenduren kunt u hier genieten van het prachtige uitzicht op de tempel.

Hierna gaan we verder en bezoeken het Taman Kupu Kupu vlinderpark. Hier ziet u werkelijk de meest zeldzame vlinders in een prachtige tropische tuin, waar u rustig rond kunt wandelen. Verder vindt u hier een klein museum met een grote verzameling opgezette vlinders en insecten.

In de middag gaan we verder naar Jatiluwih, waar u een uitzonderlijk zicht heeft op de schitterende rijstterrassen.

Vervolgens komen we aan in het bergplaatsje Bedugul, gelegen op een hoogte van ongeveer 1200 meter. Hier bezoeken we een markt en gaan we naar de meest gefotografeerde tempel van Bali, de Pura Ulun Danu Bratan. Deze tempel is gewijd aan de godin Dewi Danu, de godin van het water, de meren en de rivieren. Het complex is gebouwd in 1633 en is verdeeld over verschillende eilandjes. De Meru pagode, met elf daken is gewijd aan Shiva en zijn gemalin Parvati. Het Beratan meer staat bekend als een heilig bergmeer. Het altaar in de Pura Ulun Danu Bratan stond jaren geleden in een lager gelegen tempel. Bij de uitbarsting van de vulkaan Batur in 1926 werden zowel het dorp als de tempel onder lava bedolven en bleef alleen het altaar van Dewi Danu gespaard. Daarom verhuisde de dorpelingen het altaar naar deze hoger gelegen tempel.

Onderweg naar Lovina bezoekt u nog de Git-Git waterval, welke gelegen is aan de noordkust van het eiland. Deze waterval is prachtig gelegen in het regenwoud. U kunt hier heerlijk rondwandelen en genieten van het zicht op de waterval. De Git Git waterval is één van de hoogste watervallen op Bali (35m).

Hierna reizen we verder naar Lovina, gelegen in het noorden van Bali. Lovina is een rustige badplaats voorzien van een mooi strand. Deze plaats bestaat uit diverse kleine dorpjes die in de loop van de tijd in elkaar zijn gegroeid. Het toeristische centrum vindt u in Kalibubuk, met vele winkeltjes, cafés en restaurants. Tevens is deze plaats beroemd vanwege haar stand met zwart lavazand.

Overnachting in het Aneka Lovina Hotel.

Ontbijt
Hotel

Bali - Goa LawahNa het ontbijt beginnen we aan de tocht die oostwaarts over Bali gaat. We rijden naar de bergachtige omgeving bij Kintamani (1450 meter). Hier heeft u een schitterend uitzicht over mooie rijstterrassen en u rijdt bergopwaarts door een mooie groene omgeving. Vanaf hier heeft u een mooi uitzicht over de Batur vulkaan en het meer.

Vervolgens bezoeken we Klungkung, met het zeer oude gerechtsgebouw de Kerta Gosa uit de zeventiende eeuw. Het plafond van dit bouwwerk is schitterende beschilderd.

Hierna rijden we verder naar de heilige vleermuistempel de Goa Lawah, vlakbij de kust van Padangbai gelegen. Voor het betreden van de tempel is gepaste kleding vereist, u krijgt bij de ingang een sarong om. De Goa Lawah tempel is omstreeks de 11e eeuw gebouwd en direct bij de ingang van de grot hangen en vliegen honderden vleermuizen, een uniek verschijnsel. Voor de Balinezen zijn deze vleermuizen heilig en is het een plek om te bidden en te offeren. Tot nu toe is het enorme gangenstelsel van de grot nog ondoordrongen, maar men denkt dat de grot via de rivier door loopt naar de moedertempel Pura Besakih.

Hierna vervolgen we onze route naar Candidasa, gelegen aan de oostkust van Bali. Deze plaats is uitgegroeid van een klein vissersdorpje naar een leuke badplaats. We gaan inchecken in het Rama Shinta Hotel. Dit is een kleinschalig hotel voorzien van een zwembad en een restaurant. Binnen een paar minuten lopen bent u bij de zee. In de omgeving van Candidasa zijn prachtige stranden te ontdekken, zoals het Pasir Putih strand.

Overnachting in het Rama Shinta Hotel.

Ontbijt
Hotel

Gili TrawanganNa het ontbijt gaan we per speedboot van Bali naar Gili Trawangan. Deze reis per speedboot duurt ongeveer 2 uur. De Gili Eilanden beschikken over een prachtige natuur met parelwitte zandstranden. Op deze eilanden rijden geen auto’s, er heerst hier dus een oase van rust.

De rest van de dag kunt op Gili Trawangan heerlijk gaan snorkelen, zonnebaden of lekker zwemmen. Ook kunt u een fiets huren en het eiland gaan ontdekken.

Overnachting in The Beach House.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt vertrekken per boot naar Lombok. De naam Lombok betekent letterlijk Spaanse peper. De omvang van het eiland is iets kleiner dan Bali. Verder bezit Lombok één van de grootste vulkanen van Indonesië, de Rinjani met een piek van 3726 meter. Vooral de afwisseling qua landschap valt iedere bezoeker op. De zuidkust, genaamd Kuta, is rotsachtig. Het westen beschikt over vele rijstvelden, bananen- en kokosnootplantages. Het oosten is weer droog en woestijnachtig. Het noorden, waar Mt. Rinjani is gelegen, beschikt over dichte wouden en schitterende vergezichten.

Na aankomst op Lombok gaan we een dorp bezoeken waar originele Ikat doeken worden geweven. Daarna door naar Penujak, een pottenbakkersdorp en een authentiek Sasakdorp.

Na aankomst in Senggigi heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting in het Puri Mas Hotel Senggigi.

Ontbijt
Hotel
Dag 07 :
Senggigi

Deze dag kunt u na het ontbijt vrij besteden.

U kunt heerlijk gaan relaxen aan het strand.

Overnachting in het Puri Mas Hotel Senggigi.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt heeft u de rest van de ochtend ter vrije besteding. Hierna wordt u opgehaald vanuit de lobby van het hotel voor de transfer naar het vliegveld van Lombok. We vliegen terug naar Bali.

Na aankomst op het vliegveld volgt de transfer naar het Adi Dharma Hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in het Adi Dharma Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 09 :
Legian

Na het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Ga relaxen op het strand en ga Zuid-Bali ontdekken.

Optioneel kunt u deze dag deelnemen aan één van onze dagexcursies Bali (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan één van deze dagexcursies dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Adi Dharma Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 10 :
Legian

Na het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Ga relaxen op het strand en ga Zuid-Bali ontdekken.

Overnachting in het Adi Dharma Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 11 :
Legian

Na het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Ga relaxen op het strand en ga Zuid-Bali ontdekken.

Overnachting in het Adi Dharma Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 12 :
Legian

Na het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Ga relaxen op het strand en ga Zuid-Bali ontdekken.

Overnachting in het Adi Dharma Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt heeft u vrij tot aan de transfer naar het vliegveld. Hier eindigt deze rondreis.

U kunt deze reis per nacht verlengen in Kuta en/of extra nachten invoegen in Ubud, Lovina, Candidasa, Gili Trawangan of Senggigi. ALLES KAN EN NIETS MOET

Ook bent u NIET gebonden aan de hotels of kamertypes in dit programma, u kunt ieder hotel / kamertype upgraden of veranderen.

Deze reis wordt uitgevoerd met een airconditioned privé auto/minibus met een Engelssprekende chauffeur en is exclusief de entreegelden. Deze moeten (indien van toepassing) ter plaatse worden betaald. Op aanvraag kunnen wij een Nederlandssprekende chauffeur en/of gids tijdens deze reis voor u regelen.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Bali - Lombok Super Tour

Kaart Bali - Lombok Supertour

Deze reis is exclusief de entreegelden, deze moeten ter plaatse worden voldaan.


  • Entreegelden ongeveer: € 42 per persoon

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 april 2024 t/m 31 maart 2025: € 269

Hoogseizoentoeslagen hotels:


Toeslag bij verblijf in het Adi Dharma Hotel – Legian van 01 juli 2024 t/m 31 augustus 2024: € 4 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Adi Dharma Hotel – Legian van 20 december 2024 t/m 05 januari 2025: € 4 per persoon / per nacht


Toeslag bij verblijf in het Tebesaya Cottage Resort – Ubud van 01 juli 2024 t/m 31 augustus 2024: € 6 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Tebesaya Cottage Resort – Ubud van 20 december 2024 t/m 07 januari 2025: € 6 per persoon / per nacht


Toeslag bij verblijf in het Aneka Lovina Hotel – Lovina van 01 juli 2024 t/m 31 augustus 2024: € 3 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Aneka Lovina Hotel – Lovina van 23 december 2024 t/m 03 januari 2025: € 4 per persoon / per nacht


Toeslag bij verblijf in het Rama Shinta Hotel – Candidasa van 01 juli 2024 t/m 15 september 2024: € 3 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Rama Shinta Hotel – Candidasa van 22 december 2024 t/m 22 januari 2025: € 3 per persoon / per nacht


Toeslag bij verblijf in The Beach House – Gili Trawangan van 15 juni 2024 t/m 31 augustus 2024: € 4 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in The Beach House – Gili Trawangan van 11 december 2024 t/m 10 januari 2025: € 4 per persoon / per nacht


Toeslag bij verblijf in het Puri Mas Hotel – Lombok van 01 juli 2024 t/m 31 augustus 2024: € 12,50 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Puri Mas Hotel – Lombok van 10 december 2024 t/m 05 januari 2025: € 12,50 per persoon / per nacht

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Bali – Lombok Super Tour

Reis details:

  • Vliegveld Bali
  • 2
  • R-BL-01
  • 13 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen