Exotic Jakarta – Bali Tour

7 Days

Exotic Jakarta – Bali Tour

De Exotic Jakarta – Bali Tour is een 7 daagse rondreis van Java naar Bali.

De Exotic Jakarta – Bali Tour start vanuit de hoofdstad Jakarta

Na aankomst in Jakarta maken we een stadstour met bezoek aan Old Batavia, de haven Sunda Kelapa en het Taman Mini park. Jakarta is de hoofdstad van Indonesië, gelegen op het eiland Java. Het is een drukke stad met een levendige cultuur en een bevolking van meer dan 10 miljoen mensen. Ondanks de drukke wegen is Jakarta een populaire bestemming voor toeristen vanwege de diverse food scene, moderne winkelcentra en historische bezienswaardigheden. De stad biedt een verscheidenheid aan attracties, zoals het Nationaal Museum van Indonesië, de Jakarta Kathedraal en de Istiqlal Moskee.

Vanuit Jakarta vliegt u verder naar Yogyakarta. Hier bezoeken we o.a. de Kraton en de Borobudur. Yogyakarta is een levendige en cultureel rijke stad gelegen op het eiland Java in Indonesië. Het herbergt talloze tempels en paleizen die teruggaan tot de oude Javaanse koninkrijken. De beroemdste van deze attracties is de prachtige Borobudur-tempel, een UNESCO-werelderfgoed en een van de grootste boeddhistische tempels ter wereld.

Yogyakarta staat ook bekend om zijn batikstoffen en zilveren sieraden, die te vinden zijn op lokale markten en in ambachtsdorpen. De stad heeft een bloeiende kunstscene, met regelmatig traditionele Javaanse dans- en gamelanmuziekoptredens op verschillende locaties. Liefhebbers van eten zullen genieten van de lokale keuken, die onder meer gudeg (jonge jackfruitstoofpot), nasi kucing (kleine porties rijst met verschillende bijgerechten) en verschillende zoete lekkernijen omvat. Met zijn rijke geschiedenis, prachtige landschappen en vriendelijke mensen is Yogyakarta een must-visit bestemming voor iedereen die naar Indonesië reist.

Bij Bromo bezoeken we Mt. Pananjakan en vervolgens verlaten we Java en reizen verder naar Bali. Hier eindigt deze tour. Uiteraard kunt u deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen.

U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Uiteraard kunt u de hotels in dit programma wijzigen naar en/of verlengen met één van onze andere hotels in Jakarta, Yogyakarta, Bromo en of Kalibaru.  Op Bali kunt u deze reis verlengen in bijvoorbeeld Kuta, Legian, Seminyak, Sanur of Nusa Dua.

U kunt deze Exotic Jakarta – Bali Tour combineren met één van onze Bali reizen. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Jakarta kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Bezoek ons reisburo in Maarssen om uw vakantie naar Indonesië te bespreken

Wilt u uw vakantie naar Indonesië persoonlijk komen bespreken met één van onze Indonesië specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Let Op: Tot nader order is het vanwege werkzaamheden niet mogelijk om de Borobudur en de Prambanan tempel te beklimmen. Het is dus alleen mogelijk om de tempels te bewonderen vanaf de grond.

Exotic Jakarta – Bali Tour – Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld van Jakarta

  • Jakarta
  • 2
  • I-JAV-08
  • 7 Dag
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Programma

Dag 01 :
Jakarta

Jakarta - MonasAankomst op het internationale vliegveld Soekarno Hatta in Jakarta. Hier staat de chauffeur u op te wachten voor de transfer naar het Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta.

Het Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta beschikt over 274 kamers welke standaard zijn uitgerust met airconditioning, een flatscreen TV, WIFI, een kluisje, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche en toilet. Verder beschikt dit hotel over een restaurant en een zwembad.

De rest van dag is ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid deze bruisende wereldstad gaan verkennen.

Overnachting in het Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta.

Hotel

Jakarta - Taman Mini IndonesiaNa het ontbijt maken we een stadstour door Jakarta. We bezoeken Batavia met het oude Nederlandse stadhuis, de kleurrijke haven Sunda Kelapa en het Taman Mini Indonesia.

We beginnen bij de oude stad Batavia (Fatahillah Plein). Hier brengen we een bezoek aan het oude stadhuis uit de VOC periode, tegenwoordig het Sejarah Museum. We vinden hier een collectie oude kaarten, schilderijen en spulletjes uit de VOC periode. Let Op: op maandag is dit museum gesloten!

Vervolgens bezoeken we de oude haven “Sunda Kelapa“ uit de 16e eeuw, waar u nog steeds de kleurrijke en traditionele boten ziet die tot op heden nog gebruikt worden. In 1619 veroverde de Nederlander Jan Pieterszoon Coen de stad en werd het door de bestuurders van de VOC Batavia genoemd. Na de onafhankelijkheid van Indonesië kreeg het weer zijn oude naam Sunda Kelapa terug.

Tot slot bezoeken we het Taman Mini Indonesia. In dit openluchtmuseum vindt u een overzicht van de verschillende culturen in Indonesië. Het park heeft een oppervlakte van 120 hectare en bestaat uit parken en tuinen. In het vogelpark kunt u de vele soorten vogels van Indonesië bewonderen. Verder kunt u rondwandelen door de insectentuin, de bloementuin en de orchideeëntuin. Ook kunt u in dit park de traditionele huizen zien uit de 27 provincies van Indonesië. De typische woningen van de Dajaks, de Baitk en vele andere stammen zijn hier op ware grootte nagebouwd.

’s Middags vertrekken we naar het vliegveld en nemen een binnenlandse vlucht naar Yogyakarta.

Na aankomst op het vliegveld van Yogyakarta staat de chauffeur u op te wachten voor de transfer naar het Duta Garden Hotel.

Overnachting in het Duta Garden Hotel – Yogyakarta.

Ontbijt
Hotel
Dag 03 :
Yogyakarta

Magelang - Borobudur tempelNa het ontbijt brengen we een bezoek aan het Paleis van de Sultan (Kraton), een stad in een stad, omgeven door 4 muren en daterend uit de 18de eeuw. Het Kraton werd gebouwd in opdracht van vorst Mangkoeboemi (Sultan Hamengkoeboewono I) en wordt nog steeds bewoond door de huidige Sultan van Yogjakarta. De kraton is nu nog steeds het middelpunt van uitgebreide rituelen, dans- en gamelanvoorstellingen.

Vervolgens gaan we naar het Taman Sari waterkasteel. Dit is een voormalige Koninklijke tuin van het Sultanaat van Yogyakarta. Het Taman Sari is gebouwd in de 18e eeuw en diende meerdere functies, zoals een rustplaats, een werkplaats, een meditatiegebied en een schuilplaats.

Hierna bezoeken we een Batik Home industrie, een zilversmid en de beroemde Malioboro Street.

’s Middags gaan we een bezoek brengen aan de Borobudur. De Borobudur tempel is één van de 7-wereldwonderen en is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld voorzien van meer dan 500 Boeddhabeelden. Het tempelcomplex ligt op een heuvel midden in de groene velden. De Borobudur werd in de 9e eeuw gebouwd door de Sailendra-dynastie en is opgebouwd als één grote stupa met een basis van 123 m2. De stupa bestaat uit negen etages, welke de boeddhistische kosmos vertegenwoordigen. Hiervan zijn de onderste zes etages vierkant en de bovenste drie rond. Op de bovenste etages bevinden zich 72 kleine stoepa’s, die gebouwd zijn rondom één grote centrale stupa. Bovenop de tempel heeft u een schitterend uitzicht.

Overnachting in het Duta Garden Hotel.

Ontbijt
Hotel

Java - rijstveldenNa het ontbijt volgt de transfer naar het treinstation van Yogyakarta.

Vanuit Yogyakarta reizen we per trein (Sancaka), in de executive class naar Mojokerto. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap.

Na aankomst op het treinstation van Mojokerto rijden we verder naar Bromo.

Overnachting in het Lava View Hotel.

Ontbijt
Hotel

Java - Bromo vulkaanZeer vroeg in de ochtend vertrekt u, per jeep, naar Penanjakan Mountain om (indien het helder weer is) een prachtige zonsopgang te zien. Vanaf deze locatie kunt u genieten van spectaculaire vergezichten. Bij helder weer ziet u de actieve vulkaan Semeru, de hoogste berg van Java. De temperatuur op de berg kan dalen tot 5 graden boven nul, dus wij raden u aan een trui of sweater aan te doen. Mount Penanjakan ligt vlakbij de Bromo en is zelfs 400 meter hoger. Vanaf dit punt kun je dus genieten van het uitzicht over de krater en de omgeving.

Hierna gaan we de Bromo vulkaan beklimmen. Rondom de vulkaan bevindt zich een maanachtig landschap. De lava heeft alles rondom de krater verwoest en een grijsachtig landschap achtergelaten. De klim naar boven is vrij stijl. Voor iedereen met een goede conditie is het prima te doen. Op de top bevindt zich een viewpoint.

Vervolgens rijden we, na het ontbijt, verder naar Kalibaru. Dit is een klein plaatsje, gelegen in een mooi landschap. Hier heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting in het Margo Utomo Hotel.

Ontbijt
Hotel

Seminyak - Bali Agung Village HotelNa het ontbijt vertrekken we naar Ketapang, vandaar gaat u met de veerboot naar Bali, het Hindoe eiland.

Na circa 45 minuten varen komen we aan in Gilimanuk, de haven van Bali.

Hierna rijden we verder naar Seminyak. Hier kan uw strandvakantie op Bali beginnen.

Overnachting in het Bali Agung Village Hotel – Seminyak.

Ontbijt
Hotel
Dag 07 :
Seminyak

Na het ontbijt eindigt deze tour.

Vervolgens kunt u deze reis verlengen op Bali met een strandvakantie of één van onze “bouwsteenmodules“. Er zijn ongelofelijk veel mogelijkheden. Komt u er niet uit, kom dan langs op ons kantoor in Maarssen. Onze Indonesië-specialisten kunnen dan alles met u doornemen.

Deze reis wordt uitgevoerd met een Engelssprekende chauffeur en is exclusief de entreegelden. Deze moeten (indien van toepassing) ter plaatse worden betaald. Op aanvraag kunnen wij een Nederlandssprekende gids tijdens deze reis voor u regelen.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Exotic Jakarta - Bali Tour

Kaart Exotic Java Bali Overland

Exotic Jakarta - Bali Overland - 7 Dagen - I-JAV-08

Deze reis is exclusief de entreegelden, deze moeten ter plaatse worden voldaan.


  • Entreegelden ongeveer: € 99 per persoon

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 april 2024 t/m 31 maart 2025: € 285

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners:


Toeslag bij verblijf van 03 april 2024 t/m 20 april 2024: Idul Fitri periode (Suikerfeest)

Toeslag bij verblijf van 01 juli 2024 t/m 30 september 2024: € 25 pp

Toeslag bij verblijf van 21 december 2024 t/m 05 januari 2025: Kerst & Nieuwjaar

Toeslagen hangen af van de exacte data dat u in een bepaald hotel verblijft, bij boeking zullen deze toeslagen met u worden besproken.

Yogyakarta - Kraton
Jakarta - Sejarah Museum
Jakarta - Sejarah Museum
Jakarta - Sejarah Museum
Jakarta - Sejarah Museum
Jakarta - Sunda Kelapa
Jakarta - Sunda Kelapa
Jakarta - Taman Mini Indonesië
Jakarta - Taman Mini Indonesië
Jakarta - Taman Mini Indonesië
Yogyakarta - Kraton
Yogyakarta - Kraton
Yogyakarta - Kraton
Yogyakarta - Kraton
Yogyakarta - Kraton
Yogyakarta - Kraton
Yogyakarta - Kraton
Yogyakarta - Kraton
Yogyakarta - Kraton
Yogyakarta - Kraton
Yogyakarta - Borobudur tempel
Yogyakarta - Borobudur tempel
Yogyakarta - Borobudur tempel
Yogyakarta - Borobudur tempel
Yogyakarta - Borobudur tempel
Yogyakarta - Borobudur tempel
Yogyakarta - Borobudur tempel
Yogyakarta - Borobudur tempel
Yogyakarta - Borobudur tempel
Yogyakarta - Borobudur tempel
Bromo - Penanjakan Mountain
Bromo - Penanjakan Mountain
Bromo - Penanjakan Mountain
slider_exotic_jakarta_bali_tour_01

Een prachtige reis vanuit Jakarta naar Bali

slider_exotic_jakarta_bali_tour_02

Dag 02: We beginnen met een bezoek aan het Sejarah Museum

slider_exotic_jakarta_bali_tour_03

Dag 02: Dit museum is gevestigd in het oude stadhuis uit de VOC periode

slider_exotic_jakarta_bali_tour_04

Dag 02: Het museum huisvest een grote collectie oude kaarten ...

slider_exotic_jakarta_bali_tour_05

Dag 02: ... schilderijen en voorwerpen uit de VOC periode

slider_exotic_jakarta_bali_tour_06

Dag 02: Vervolgens bezoeken we de oude haven Sunda Kelapa

slider_exotic_jakarta_bali_tour_07

Dag 02: In de haven zien we de oude en traditionele boten

slider_exotic_jakarta_bali_tour_08

Dag 02: Ook bezoeken we het Taman Mini Indonesië

slider_exotic_jakarta_bali_tour_09

Dag 02: In dit museum vindt u een overzicht van de ...

slider_exotic_jakarta_bali_tour_10

Dag 02: ... verschillende culturen in Indonesië

slider_exotic_jakarta_bali_tour_11

Dag 03: Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de Kraton

slider_exotic_jakarta_bali_tour_12

Dag 03: De Kraton is het Paleis van de Sultan uit de 18e eeuw

slider_exotic_jakarta_bali_tour_13

Dag 03: De ingang naar de Pelataran Kedaton wordt bewaakt door deze beelden

slider_exotic_jakarta_bali_tour_14

Dag 03: De Bangsal Kencono, de troonzaal in de Kraton

slider_exotic_jakarta_bali_tour_15

Dag 03: Er zijn prachtige details te ontdekken in de Kraton

slider_exotic_jakarta_bali_tour_16

Dag 03: U kunt rustig rondwandelen door de Kraton

slider_exotic_jakarta_bali_tour_17

Dag 03: Geniet van de elegante Javaanse architectuur

slider_exotic_jakarta_bali_tour_18

Dag 03: De Kraton - Het Paleis van de Sultan

slider_exotic_jakarta_bali_tour_19

Dag 03: De Kraton - Het Paleis van de Sultan

slider_exotic_jakarta_bali_tour_20

Dag 03: Er worden hier dans-, gamelan-, zang- en poppenshows opgevoerd

slider_exotic_jakarta_bali_tour_21

Dag 03: 's Middags bezoeken we de wereldberoemde Borobudur tempel

slider_exotic_jakarta_bali_tour_22

Dag 03: De Borobudur tempel is één van de 7-wereldwonderen ...

slider_exotic_jakarta_bali_tour_23

Dag 03: ... en is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld

slider_exotic_jakarta_bali_tour_24

Dag 03: Geniet van alle prachtige details - Borobudur tempel

slider_exotic_jakarta_bali_tour_25

Dag 03: In het tempelcomplex zijn meer dan 500 Boeddhabeelden te vinden

slider_exotic_jakarta_bali_tour_26

Dag 03: Het werd in de 9e eeuw gebouwd tijdens de Sailendra-dynastie

slider_exotic_jakarta_bali_tour_27

Dag 03: De Borobudur bestaat uit 9 etages

slider_exotic_jakarta_bali_tour_28

Dag 03: U kunt hier rustig rondwandelen en alles bekijken

slider_exotic_jakarta_bali_tour_29

Dag 03: Op de bovenste etages bevinden zich 72 kleine stoepa's

slider_exotic_jakarta_bali_tour_30

Dag 03: De indrukwekkende Borobudur tempel

slider_exotic_jakarta_bali_tour_31

Dag 05: Vroeg in de ochtend vertrekken we naar Penanjakan Mountain

slider_exotic_jakarta_bali_tour_32

Dag 05: Bij helder weer kunt u genieten van de zonsopkomst

slider_exotic_jakarta_bali_tour_33

Dag 05: U kunt hier ook genieten van het uitzicht over de krater

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_exotic_jakarta_bali_tour_01
slider_exotic_jakarta_bali_tour_02
slider_exotic_jakarta_bali_tour_03
slider_exotic_jakarta_bali_tour_04
slider_exotic_jakarta_bali_tour_05
slider_exotic_jakarta_bali_tour_06
slider_exotic_jakarta_bali_tour_07
slider_exotic_jakarta_bali_tour_08
slider_exotic_jakarta_bali_tour_09
slider_exotic_jakarta_bali_tour_10
slider_exotic_jakarta_bali_tour_11
slider_exotic_jakarta_bali_tour_12
slider_exotic_jakarta_bali_tour_13
slider_exotic_jakarta_bali_tour_14
slider_exotic_jakarta_bali_tour_15
slider_exotic_jakarta_bali_tour_16
slider_exotic_jakarta_bali_tour_17
slider_exotic_jakarta_bali_tour_18
slider_exotic_jakarta_bali_tour_19
slider_exotic_jakarta_bali_tour_20
slider_exotic_jakarta_bali_tour_21
slider_exotic_jakarta_bali_tour_22
slider_exotic_jakarta_bali_tour_23
slider_exotic_jakarta_bali_tour_24
slider_exotic_jakarta_bali_tour_25
slider_exotic_jakarta_bali_tour_26
slider_exotic_jakarta_bali_tour_27
slider_exotic_jakarta_bali_tour_28
slider_exotic_jakarta_bali_tour_29
slider_exotic_jakarta_bali_tour_30
slider_exotic_jakarta_bali_tour_31
slider_exotic_jakarta_bali_tour_32
slider_exotic_jakarta_bali_tour_33
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Exotic Jakarta – Bali Tour