Java – Bali Tour

15 Days

Java – Bali Tour

We beginnen deze rondreis in de hoofdstad van Indonesië, Jakarta. In deze bruisende wereldstad maken we een indrukwekkende stadstour. Vervolgens reizen we verder naar Yogyakarta. Hier brengen we een bezoek aan de Boeddhistische tempel de Borobudur. Ook bezoeken we de Prambanan Hindoetempel. We vervolgen deze rondreis over het eiland Java en reizen verder naar Malang. Hierna verlaten we Java en gaan verder naar het godeneiland Bali. Vanuit Lovina reizen we via Candidasa naar onze eindbestemming Sanur Beach. Uiteraard kunt u deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen.

Let Op: Tot nader order is het vanwege werkzaamheden niet mogelijk om de Borobudur en de Prambanan tempel te beklimmen. Het is dus alleen mogelijk om de tempels te bewonderen vanaf de grond.

Dagelijks vertrek vanuit Jakarta

  • Jakarta
  • 2
  • R-JB-02
  • 15 Dag
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Programma

Dag 01 :
Jakarta

Jakarta - Nationaal MuseumAankomst op de luchthaven van Jakarta, de hoofdstad van Indonesië. In deze bruisende wereldstad zetelt tevens de Indonesische regering.

Later op de dag maken we een stadstour, we beginnen met een bezoek aan het Nationaal Museum, hier ligt de grootste collectie kunst en historische werken van Zuidoost-Azië.

Het Nationaal Museum spant zich in om het Indonesische erfgoed te bewaren. In de volksmond staat het bekend als Gedang Gajah, het olifant gebouw. In de tuin staat een standbeeld van een bronzen olifant, een geschenk van Koning Chulalongkorn (Siam) in 1871 aan Batavia. In het museum kunt u een grote collectie voorwerpen, beelden en kunst uit het verleden aanschouwen. Let Op: op maandag is dit museum gesloten!

Hierna gaan we verder, langs het Paleis van de President, naar het onafhankelijkheidsmonument Monas (Monument Nasional). Het monument werd gebouwd van 1961 tot 1975, u kunt hier rondlopen op het voormalige Koningsplein waar diverse souvenirkraampjes te vinden zijn. Op de top bevindt zich een bronzen vlam die met 35 kg goud is bekleed.

Vervolgens gaan we naar de oude stad en zien hier het Batavia kwartier met het oude Nederlandse stadhuis.

Tot slot bezoeken we de oude haven “Sunda Kelapa“ uit de 16e eeuw, waar u nog steeds de kleurrijke en traditionele boten ziet die tot op heden nog gebruikt worden. In 1619 veroverde de Nederlander Jan Pieterszoon Coen de stad en werd het door de bestuurders van de VOC Batavia genoemd. Na de onafhankelijkheid van Indonesië kreeg het weer zijn oude naam Sunda Kelapa terug.

Let Op: De stadstour kan alleen, zoals beschreven, uitgevoerd worden als u vroeg in de ochtend aankomt in Jakarta. Komt u in de middag aan dan wordt het programma ingekort en kunt u niet alle bezienswaardigheden bezoeken. We kunnen eventueel wel een extra dag/nacht in Jakarta (niet inbegrepen) inlassen.

Overnachting in het Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta.

Hotel

Java - rijstveldenNa het ontbijt vertrekken we per trein, Argo Dwipangga, naar Yogyakarta. De trein vertrekt om omstreeks 08.00 en zal ongeveer om 15.30 aankomen.

Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap van Java. Hierna volgt de transfer naar het Duta Garden Hotel.

De culturele hoofdstad Yogyakarta is gebouwd tussen de 5de en de 9de eeuw en is de belangrijkste toegangspoort naar Centraal-Java, met haar vruchtbare laagvlaktes. In de stad woonden de belangrijkste Javaanse heersers van Mataram. De stad staat nog steeds onder toezicht van een sultan, Sultan Hamengku Buwona IX, een dynastie uit 1755. Een aanrader is om ’s avonds de gezellige avondmarkt in de beroemde Malioboro Street te gaan bezoeken. U vindt hier vele kraampjes, winkels en restaurants. Er rijden vele riksja’s en paard en wagen taxi’s rond, laat u rondrijden door de gezellige straatjes rondom de markt.

Overnachting in het Duta Garden Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 03 :
Yogyakarta

Magelang - Borobudur tempelVandaag gaan we, na het ontbijt, een bezoek brengen aan de Boeddhistische tempel de Borobudur.

De Borobudur tempel is één van de 7-wereldwonderen en is het grootste Boeddhistische heiligdom ter wereld voorzien van meer dan 500 Boeddhabeelden. Het tempelcomplex ligt op een heuvel midden in de groene velden. De Borobudur werd in de 9e eeuw gebouwd door de Sailendra-dynastie en is opgebouwd als één grote stupa met een basis van 123 m². De stupa bestaat uit negen etages, welke de Boeddhistische kosmos vertegenwoordigen. Hiervan zijn de onderste zes etages vierkant en de bovenste drie rond. Op de bovenste etages bevinden zich 72 kleine stoepa’s, die gebouwd zijn rondom één grote centrale stupa. U heeft ruimschoots de tijd om dit enorme bouwwerk te bezichtigen en om prachtige foto´s te maken. Bovenop de tempel heeft u een schitterend uitzicht.

Overnachting in het Duta Garden Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 04 :
Yogyakarta

Yogyakarta - KratonOok deze dag gaan we na het ontbijt weer een schitterend bouwwerk bewonderen, de Hindoetempel Prambanan.

Het Prambanan complex bestaat uit drie hoofdtempels, de Trisakti (de drie heilige plaatsen). De grootste tempel, gewijd aan de God Shiva, is 47 meter hoog. De tempel ten noorden hiervan is gewijd aan Vishnoe en de tempel ten zuiden aan Brahma. Prambanan betekent ‘veel priesters’ en in de reliëfs worden ze met een lange baard afgebeeld. In het complex kunt u rustig rondwandelen en de tempels betreden, zodat u alle prachtige details kunt ontdekken.

Hierna brengen we een bezoek aan het Paleis van de Sultan (Kraton), een stad in een stad, omgeven door 4 muren en daterend uit de 18de eeuw. Het Kraton werd gebouwd in opdracht van vorst Mangkoeboemi (Sultan Hamengkoeboewono I) en wordt nog steeds bewoond door de huidige Sultan van Yogyakarta. De kraton is nu nog steeds het middelpunt van uitgebreide rituelen, dans- en gamelanvoorstellingen.

Later op de dag brengen we een bezoek aan het Water Kasteel (Taman Sari), de plaats waar de Sultan van Yogyakarta kon baden en tot rust komen. Het complex is gebouwd in de 18e eeuw.

Overnachting in het Duta Garden Hotel.

Ontbijt
Hotel

Solo - MangkunegaranNa het ontbijt vertrekken we naar Kediri. We rijden vandaag van Centraal-Java naar Oost-Java.

Onderweg bezoeken we in Solo het Mangkunegaran Paleis, waar nog de tradities te zien zijn uit het Javaanse Majapahit koninkrijk. Geflankeerd door bergvulkanen Merapi en Merbabu in het noorden, en Mount Lawu in de zuidoostelijke grens, is het beroemd als een bolwerk en centrum van de Javaanse cultuur en traditie. Solo, is de bakermat van de Javaanse cultuur, met twee Koninklijke huizen in een enkele stad: de Kraton van Solo en de Mangkunegaran, een vorstendom. Nakomelingen van deze twee Koninklijke huizen worden nog steeds beschouwd als leiders van de Javaanse cultuur en tradities. Majestueuze ceremonieën en Koninklijke feesten worden tegenwoordig nog steeds met veel affectie gehouden. Surakarta of Solo dankt zijn naam aan de langste rivier van Java, die in deze stad passeert. Het was de hoofdstad van het koninkrijk Mataram van 1745 tot 1755.

Vervolgens rijden we verder naar Kediri. Het stadje Kediri is gelegen in een mooi tropisch berglandschap. Het ligt aan de rivier de Brantas in een vallei aan de voet van de 2552 meter hoge vulkaanberg Wilis. In de omgeving wordt suiker, koffie, tabak en rijst verbouwd.

Overnachting in het Grand Surya Hotel – Kediri.

Ontbijt
Hotel

Malang - Santika HotelNa het ontbijt reizen we verder naar het bergplaatsje Malang. Onderweg kunt u genieten van het landschap.

Malang is een relatief koele stad, omdat het hoog gelegen is. De stad ligt ingesloten tussen twee bergmassieven: in het westen het Kawi-Butakmassief en in het oosten het Tenggergebergte met de actieve Bromo en de Semeru, de hoogste berg van Java. Malang heeft een oude geschiedenis als plaats in de oude koninkrijken Kanjuruhan en Singhasari. In 1879 werd de spoorlijn naar Malang geopend en werd het goed bereikbaar als recreatieoord. Voor de oorlog was Malang een geliefd woonoord voor de (gepensioneerde) Nederlanders. In Malang vindt u nog steeds de brede lanen met bomen en parken uit de jaren 1920-1940.

Overnachting in het Santika Hotel – Malang.

Ontbijt
Hotel

Java - Bromo vulkaanZeer vroeg in de ochtend vertrekt u, per jeep, naar Penanjakan Mountain om (indien het helder weer is) een prachtige zonsopgang te zien. Vanaf deze locatie kunt u genieten van spectaculaire vergezichten. Bij helder weer ziet u de actieve vulkaan Semeru, de hoogste berg van Java. De temperatuur op de berg kan dalen tot 5 graden boven nul, dus wij raden u aan een trui of sweater aan te doen. Mount Penanjakan ligt vlakbij de Bromo en is zelfs 400 meter hoger. Vanaf dit punt kun je dus genieten van het uitzicht over de krater en de omgeving.

Hierna gaan we de Bromo vulkaan beklimmen. Rondom de vulkaan bevindt zich een maanachtig landschap. De lava heeft alles rondom de krater verwoest en een grijsachtig landschap achtergelaten. De klim naar boven is vrij stijl. Voor iedereen met een goede conditie is het prima te doen. Op de top bevindt zich een viewpoint.

Vervolgens rijden we, na het ontbijt, verder naar Kalibaru. Dit is een klein plaatsje, gelegen in een mooi landschap. Hier heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting in het Margo Utomo Hotel – Kalibaru.

Ontbijt
Hotel

Lovina - Banyualit ResortNa het ontbijt vertrekken we naar Ketapang. We nemen de veerboot naar Bali, het Hindoe eiland.

Na aankomst op Bali (Gilimanuk) rijden we nog ongeveer anderhalf uur door naar Lovina. Lovina is een rustige badplaats voorzien van een mooi strand. Deze plaats bestaat uit diverse kleine dorpjes die in de loop van de tijd in elkaar zijn gegroeid. Het toeristische centrum vindt u in Kalibubuk, met vele winkeltjes, cafés en restaurants. Tevens is deze plaats beroemd vanwege haar strand met zwart lavazand.

Overnachting in het Banyualit Beach Hotel.

Ontbijt
Hotel

Bali - rijstveldenNa het ontbijt kunt u de ochtend vrij besteden.

Optioneel: Dolfijnentour. Tijdens deze excursie, die vroeg in de ochtend plaatsvindt, heeft u de mogelijkheid om wilde dolfijnen te spotten.

Later op de dag verlaten we Lovina en reizen verder over het Godeneiland Bali naar Candidasa. Onderweg heeft u een prachtig zicht op de Batur vulkaan en het Batur kratermeer.

Ook maken we een stop bij Bukit Jambul. Hier kunt u genieten van het schitterende uitzicht over de wereldberoemde rijstterrassen.

Overnachting in het Rama Shinta Hotel.

Ontbijt
Hotel

Sanur - Puri Sading HotelDeze dag gaan we na het ontbijt verder naar onze eindbestemming Sanur. Hier kunt u genieten van een heerlijke strandvakantie. Uiteraard zijn er volop mogelijkheden om nog enkele leuke excursies bij te boeken.

Het Puri Sading Hotel is een klein familiehotel dat op loopafstand van Sanur Beach is gelegen.

Faciliteiten: het Puri Sading Hotel beschikt over 22 kamers, die in een traditionele stijl zijn ingericht met o.a. airconditioning, een balkon, tv, IDD telefoon en een badkamer met douche en toilet.

Verder beschikt het hotel over een restaurant met internationale keuken, Wifi internet en een zwembad met ligstoelen.

Locatie: het Puri Sading Hotel is gelegen op 5 minuten loopafstand van Sanur Beach.

Overnachting in het Puri Sading Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 11 :
Sanur

Bali - Tanah LotNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Ga relaxen op het strand of ga Zuid-Bali ontdekken.

Optioneel kunt u deze dag deelnemen aan één van onze dagexcursies Bali (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan één van deze dagexcursies dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Puri Sading Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 12 :
Sanur

Na het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Ga relaxen op het strand en ga Zuid-Bali ontdekken.

Overnachting in het Puri Sading Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 13 :
Sanur

Sanur - Puri Sading HotelNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Ga relaxen op het strand of bij het zwembad.

Overnachting in het Puri Sading Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 14 :
Sanur

Na het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Ga relaxen op het strand en ga Zuid-Bali ontdekken.

Overnachting in het Puri Sading Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt heeft u vrij tot aan de transfer naar het vliegveld. Hier eindigt deze rondreis.

U kunt deze reis per nacht verlengen in Sanur en/of extra nachten invoegen in Jakarta, Yogyakarta, Lovina of Candidasa. ALLES KAN EN NIETS MOET

Ook bent u NIET gebonden aan de hotels of kamertypes in dit programma, u kunt ieder hotel / kamertype upgraden of veranderen.

Deze reis wordt uitgevoerd met een Engelssprekende chauffeur en is exclusief de entreegelden. Deze moeten (indien van toepassing) ter plaatse worden betaald. Op aanvraag kunnen wij een Nederlandssprekende chauffeur en/of gids tijdens deze reis voor u regelen.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Java - Bali Tour

Kaart Java Bali Tour

Java - Bali Tour - 15 Dagen - R-JB-02

Deze reis is exclusief de entreegelden, deze moeten ter plaatse worden voldaan.


  • Entreegelden ongeveer: € 125 per persoon

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 april 2024 t/m 31 maart 2025: € 545

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners:


Toeslag bij verblijf van 01 juli 2024 t/m 30 september 2024: € 72 pp

Toeslag bij verblijf van 21 december 2024 t/m 05 januari 2025: Kerst & Nieuwjaar

Toeslag bij verblijf in maart of april 2025: Idul Fitri periode (Suikerfeest)

Toeslagen hangen af van de exacte data dat u in een bepaald hotel verblijft, bij boeking zullen deze toeslagen met u worden besproken.

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Java – Bali Tour