Rondreis Exotic Sri Lanka

21 Days

Rondreis Exotic Sri Lanka

Tijdens deze 21-daagse rondreis bezoeken we Exotic Sri Lanka.

We starten in Negombo, waar we een stadstour gaan maken. Vervolgens gaan we in zuidelijke richting naar Koggala. We bezoeken hier het Fort Galle en het Sinharaja Rain Forest. Bij Kitulgala maken we een avontuurlijke rafttocht. Per trein reizen we naar Bandarawela, waar we een trekking maken naar Ella Rock. De volgende bestemming is Mahiyanganaya. Hier bezoeken we de Raja Maha Vihara en maken een jeepsafari door het Maduru Oya NP.

In Kandy bezoeken we de Tempel van de Tand. Vervolgens bezoeken we het Sigiriya Rock Fortress en de oude stad Polonnaruwa. We gaan verder naar Nilaveli, gelegen aan de oostkust. We maken hier een stadstour in Trincomalee en kunnen gaan genieten op het strand. Hierna bezoeken we de historische stad Anuradhapura. We eindigen aan de stranden van Marawila en Negombo.

Bezoek ons reisburo in Maarssen om uw vakantie naar Sri Lanka te bespreken

Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Sri Lanka kunt u bij ons terecht. Verder is deze rondreis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw vakantie naar Sri Lanka persoonlijk komen bespreken met één van onze Sri Lanka specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Rondreis Exotic Sri Lanka – Dagelijks vertrek vanaf het Bandaranayake vliegveld (Colombo)

 • Vliegveld Colombo
 • 2
 • I-SRI-10
 • 21 Dag
 • Privé auto of minibus met Engelssprekende chauffeur
 • Halfpension
 • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Programma

Negombo - strandAankomst op het Bandaranaike International Airport. Na de laatste douanecontrole staat de chauffeur u op te wachten en heet u welkom in Sri Lanka, de parel in de Indische Oceaan.

Hierna volgt de transfer, ongeveer 10 minuten, naar Negombo. We gaan inchecken in het Lavinia Hotel. Dit hotel ligt op loopafstand van het strand. Uiteraard heeft dit hotel ook een zwembad. In de omgeving van dit hotel vindt u diverse restaurants.

De rest van de dag kun u heerlijk relaxen aan het strand of Negombo op eigen gelegenheid gaan ontdekken. Negombo is een charmant vissersdorp, gelegen ten noorden van de hoofdstad Colombo. Temidden van weelderige olijfgaarden en kokospalmen, ademt het de geest uit van de zee. Het is een gastronomisch paradijs, waar u heerlijk kunt genieten van seafood maaltijden. Negombo is gelegen aan de oevers van een lagune en was ooit een handelspost van de Portugezen en de Hollanders.

Diner + Overnachting in het Lavinia Hotel – Negombo.

Diner
Hotel
Dag 02 :
Negombo

Negombo - vismarktNa het ontbijt maken we een stadstour in Negombo.

We bezoeken de kleurrijke vismarkt, gelegen bij het strand, waar we de vissers bezig zien met het binnenhalen van de verse vis. De vismarkt van Negombo behoort tot de grootste van Sri Lanka. Op de markt wordt dagelijks allerlei soorten vis verhandeld en op het strand worden de vissen gedroogd voor de handel naar het binnenland.

Hierna bezichtigen we de overblijfselen van het Nederlandse Fort. De Portugezen bouwden hier een fort, welke in 1644 door de Nederlanders werd verwoest en daarna weer werd herbouwd. Er zijn nog slechts enkele ruïnes en een deel van een muur met een toegangspoort intact.

Vervolgens bezoeken we de St. Mary Church. Deze Katholieke kerk werd gebouwd in 1874. Negombo is bezaaid met kerken, zo veel inwoners bekeerden zich tot het katholicisme dat de stad soms bekend staat als “Klein Rome”.

Tot slot gaan we een prachtige boottocht maken door het Dutch Canal. De Hollanders bouwden hier een stelsel van grachten. In de glorieperiode was dit stelsel wel 120km lang. Via deze kanalen werd kaneel, kruidnagel en peper vervoerd naar de haven.

Diner + Overnachting in het Lavinia Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Galle - Dutch FortNa het ontbijt vertrekken we in zuidelijke richting naar Galle. Na aankomst in Galle brengen we een bezoek aan het Dutch Fort.

Dit fort heeft een rijke historie en werd oorspronkelijk gebouwd door de Portugezen. In 1640 versloegen de Nederlanders de Portugezen en verbouwde het Fort tot een complex van 38 hectare, met prachtige huizen, straten en een kerk. In 1796 moest Nederland capituleren en werd het Fort overgenomen door de Britten. Het huidige Galle Fort, dat sinds 1988 onder de UNESCO valt, is in goede staat en telt maar liefst 473 huizen. Bezienswaardig zijn o.a. de VOC-pakhuizen en kantoren, de zware bolwerken, bastions genaamd, het Punt Utrecht, waarop sinds 1940 de vuurtoren van Galle staat en de Nederlands Hervormde kerk met het oude Hollandse klokkentorentje uit 1701.

Hierna gaan we verder naar Koggala.

Diner + Overnachting in het Koggala Beach Hotel – Koggala.

Ontbijt, Diner
Hotel

Sinharaja Rain ForestNa het ontbijt vertrekken naar het Sinharaja regenwoud. Het Sinharaja Rain Forest is het laatste stukje onaangetast tropisch regenwoud, met een omvang van ongeveer 11.000 hectare, wat Sri Lanka rijk is. Van de 12 inheemse soort zoogdieren van het land vindt u er hier 8. Naast de prachtige flora en fauna is het Sinharaja Rain Forest populair bij vogelliefhebbers, vanwege de vele vogelsoorten die dit regenwoud rijk is.

We gaan een trekking maken door het Sinharaja Rain Forest. Onder begeleiding van een ervaren gids maken we een wandeltocht, waarbij we zoveel mogelijk wilde dieren proberen te spotten. Verder geeft de gids uitleg over de planten en bomen in het regenwoud.

Diner + Overnachting in de Martin’s Lodge – Sinharaja.

Ontbijt, Diner
Guesthouse

Kitulgala rafttocht Kelani rivierNa het ontbijt reizen we verder naar Kitulgala. Kitulgala, is één van de mooiste locaties op het eiland en ook het centrum voor veel natuurlijke- en avontuurlijke activiteiten.

Na aankomst in Kitulgala gaan we een prachtige rafttocht maken. De Kelani rivier stroomt dwars door de jungle. Onder begeleiding van een ervaren gids maken we een avontuurlijke rafttocht door een weelderige natuur. Onderweg passeren we diverse stroomversnellingen.

Diner + Overnachting in het Plantation Hotel – Kitulgala.

Ontbijt, Diner
Hotel

Treinreis - theeplantagesNa het ontbijt volgt de transfer naar Nanu-Oya.

Vanuit deze plaats gaan we een prachtige treinreis maken naar Bandarawela. We gaan dwars door het berglandschap bedekt met theeplantages. Bandarawela is gelegen op circa 1200 meter boven zeeniveau. Het is de perfecte plek om te ontspannen met een kop verse thee. We gaan hier inchecken in het koloniale Bandarawela Hotel.

Diner + Overnachting in het Bandarawela Hotel – Bandarawela.

Ontbijt, Diner
Hotel

Ella - Ella GapNa het ontbijt gaan we een wandeltocht maken naar Ella Rock.

Om de hoog uitstekende rotsen aan de westkant van Ella Gap te bereiken moeten we een steile en uitdagende wandeling maken. We starten vanaf de spoorlijn naar Bandarawela. Na ongeveer 2,5 km, voorbij de metalen brug, komen we uit bij een onverharde weg. Een vervaagde, blauw geschilderde pijl op een rotsblok toont de weg. Na het verlaten van de spoorlijn is het alleen maar ongerepte natuur tot aan de top van de rots. Het laatste stuk is het steilst, maar de prachtige views zijn uw beloning. Indien u deze wandeltocht te zwaar vindt, dan is het ook mogelijk om een eenvoudiger wandeltocht te maken naar de Little Adam’s Peak.

Diner + Overnachting in het Bandarawela Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Vandaag vertrekken we, na het ontbijt, naar Mahiyanganaya.

Na aankomst in Mahiyanganaya gaan we een bezoek brengen aan de Raja Maha Vihara. Dit tempelcomplex neemt een belangrijke plaats in van de geschiedenis van het Boeddhisme op het eiland. Het was de eerste locatie die Boeddha bezocht, negen maanden na zijn verlichting.

De middag is ter vrije besteding.

Diner + Overnachting in het Mapakade Village – Mahiyanganaya.

Ontbijt, Diner
Hotel

Deze dag gaan we, na het ontbijt, een jeepsafari maken door het Maduru Oya National Park.

Het Maduru Oya National Park is bekend vanwege haar populatie olifanten. Tijdens de jeepsafari proberen we zoveel mogelijk dieren in het wild te spotten. Naast de olifanten hebben we kans om herten, buffels en zwijnen tegen te komen. Vogelspotters maken kans om meer dan 100 verschillende soorten vogels waar te nemen.

Diner + Overnachting in het Mapakade Village.

Ontbijt, Diner
Hotel

Kandy - Tempel van de TandNa het ontbijt vertrekken we naar Kandy.

Na aankomst in Kandy gaan we een bezoek brengen aan de Tempel van de Tand. Hier wordt de voornaamste Boeddhistische relikwie in Sri Lanka bewaard, Boeddha’s linker boventand. Deze tand werd door de dochter van een Boeddhistische koning uit India gesmokkeld. De Tand van Boeddha geldt sinds die tijd als symbool voor de zelfstandigheid van het Singalese volk en zijn geloofsovertuiging. De relikwie wordt bewaard onder een gouden dak in de tempel. U kunt heerlijk rondwandelen door het tempelcomplex. Dagelijks vindt hier een ceremonie plaats.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel – Kandy.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 11 :
Kandy

KandyNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Kandy is de mooiste stad van Sri Lanka en schitterend gelegen aan het pittoreske stuwmeer, dat het stadsbeeld beheerst. Kandy is bij uitstek het symbool van de Singalese nationale trots en heeft zich als koninkrijk altijd met meer of minder succes verweerd tegen de Portugese, de Nederlandse en de Engelse overheersing. Kandy is tevens het culturele centrum van Sri Lanka en hoofdzetel van de Boeddhistische monniken. Met zijn 150.000 inwoners is het de 3e stad van het land, achter Colombo en Jaffna. De stad is gelegen op 500 meter boven de zeespiegel. De hogere ligging en de omringende bergen zorgen voor een aangenaam klimaat.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Sigiriya Rock FortressNa het ontbijt reizen we verder naar Sigiriya.

Na aankomst bezoeken we het Sigiriya Rock Fortress. Deze plaats staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het complex bestaat uit watertuinen, rotstuinen en de indrukwekkende leeuwenrots van Sigiriya, 200 m hoog en reeds van veraf zichtbaar. Het bestijgen van deze rots via een stelsel van trappen vergt enige inspanning, maar het uitzicht over de jungle is werkelijk adembenemend. Halverwege de steile wand zult u genieten van de prachtige muurschilderingen op de spiegelwand. De fresco’s (muurschilderingen) beelden de wolkenmaagden uit. Bovenop de rots bevindt zich de citadel, de overblijfselen van het paleis uit de 5de eeuw. U kunt hier rondwandelen over de diverse plateaus.

Diner + Overnachting in het Pinthaliya Resort & Spa – Sigiriya.

Ontbijt, Diner
Hotel

PolonnaruwaVandaag gaan we, na het ontbijt, een bezoek brengen aan de oude stad Polonnaruwa. We gaan deze culturele stad per fiets ontdekken.

Deze stad was slechts voor een korte tijd, van de 11de tot de 13de eeuw, de hoofdstad van het Singalese rijk. Het complex bestaat uit (deels gerestaureerde) paleizen, tempels, Koninklijke baden en lusttuinen. Indrukwekkend zijn de uit granietrotsen gehouwen beelden van Boeddha, die in liggende, staande, zittende en mediterende houding wordt afgebeeld. Het liggende beeld is 14 meter lang en de staande Boeddha is 7 meter hoog. Indrukwekkend is ook de Kiri Vehera, een koepeltempel, ook wel Dagoba genoemd.

Diner + Overnachting in het Pinthaliya Resort & Spa.

Ontbijt, Diner
Hotel

Trincomalee - Fort FrederickNa het ontbijt reizen we verder naar Trincomalee, gelegen aan de oostkust van Sri Lanka. Deze havenstad is één van de belangrijkste steden voor de Tamil bevolking van Sri Lanka. U vindt hier prachtige, ongerepte stranden en deze locatie is perfect voor snorkel- en duikliefhebbers. Er wordt gezegd dat de stranden van Trincomalee en het nabij gelegen Nilaveli behoren tot de mooiste van Sri Lanka.

Na aankomst gaan we de belangrijkste bezienswaardigheden in de omgeving van Trincomalee bezoeken.

We gaan een bezoek brengen aan Fort Frederick, het grootste Nederlandse fort van Sri Lanka. In 1623 werd het fort gebouwd door de Portugezen en in 1639 veroverd door de Nederlanders. Het fort werd door de Nederlanders compleet herbouwd.

Hierna bezoeken we de Thirukoneswaram tempel, één van de vijf Eswarams-Sivan tempels in Sri Lanka. De tempel is gelegen bovenop Swamy Rock. De Thirukoneswaram is een Hindoe tempelcomplex gelegen aan de Indische Oceaan. De tempel staat ook wel bekend als de “tempel met de duizend pilaren”. De geschiedenis van de tempel gaat eeuwen terug. In 1624 werd het tempelcomplex verwoest door de Portugezen, die materialen nodig hadden om een fort te bouwen. In 1963 is de tempel herbouwd.

Hierna gaan we inchecken in het Pigeon Island Beach Resort, gelegen aan het strand van Nilaveli.

Diner + Overnachting in het Pigeon Island Beach Resort – Nilaveli.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 15 :
Nilaveli

Pigeon IslandDeze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden.

Ga heerlijk relaxen op de prachtige stranden van Trincomalee en Nilaveli. Eén dezer dagen kunt u eventueel (niet inclusief) een bezoek brengen aan Pigeon Island. U kunt hier met een boot naar toe varen en het eiland gaan verkennen. Ook is dit een perfecte snorkellocatie.

Diner + Overnachting in het Pigeon Island Beach Resort.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 16 :
Nilaveli

Nilaveli - Pigeon Island Beach ResortDeze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden.

Ga zwemmen, zonnen of snorkelen.

Diner + Overnachting in het Pigeon Island Beach Resort.

Ontbijt, Diner
Hotel

Anuradhapura - RuwanweliseyaNa het ontbijt reizen we verder naar Anuradhapura.

We gaan hier een bezoek brengen aan de oude historische stad. De ruïnes van Anuradhapura maken deel uit van het rijke Sri Lankaanse erfgoed. Over een periode van 1300 jaar hebben hier meer dan 113 koningen geregeerd.

Vanaf het ontstaan als een nederzetting van minister Anuradha in de 6e eeuw voor Christus, ontwikkelde Anuradhapura zich in een snel tempo en werd het de hoofdstad van het eiland onder bewind van koning Pandukhabaya (437-366 v C). In het midden van de 3e eeuw v. Chr. is Anuradhapura beroemd door de voortreffelijkheid van haar tempelkunst en paleisarchitectuur, het vernuft en de vaardigheid van de irrigatie-ingenieurs, edele olifanten, edelstenen, fijne specerijen en haar militaire macht. De stad bereikte haar hoogtepunt in het begin van de christelijke jaartelling. Het gebied rondom de stad werd omringt door 4 enorme muren van elk 26 km lang en telde vele inwoners en prachtige boeddhistische heiligdommen en openbare gebouwen. Een bezoek aan de enorme stupa’s Jetavana Dagoba, Abayagiri Stupa & Golden Sand Stupa mag zeker niet gemist worden. Deze tempels en monumentale dagoba’s, gebouwd onder grootste architectonische prestaties, zijn alleen in schaal overtroffen door de grote piramides bij Gizeh. Anuradhapura staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

De Jetavana Dagoba is 1600 jaar oud en is de hoogste stoepa in Sri Lanka, met een hoogte van 122 meter. De bouw van deze dagoba duurde bijna 30 jaar en men gebruikte meer dan 90 miljoen bakstenen. Het is één van de grootste bouwwerken op aarde gemaakt van bakstenen.

De Abayagiri Stupa behoort tot één van de zeventien religieuze bezienswaardigheden van Anuradhapura. In het oude klooster, gesticht in de 2e eeuw voor Christus, woonden zo’n 5000 monniken.

De Ruwanweli Maha Saya (Golden Sand Stupa) is een schitterende stupa en heilig voor vele boeddhisten. Het werd gebouwd door Koning Dutugemunu in de 2e eeuw voor Christus. De stupa is meer dan 100m hoog.

Verder bezichtigen we de Guard- en Moonstone, de Twin Ponds en de 159 meter lange Elephant Pond.

Diner + Overnachting in het Alakamanda Hotel – Anuradhapura.

Ontbijt, Diner
Hotel

Deze dag vertrekken we, na het ontbijt, naar Marawila.

Na aankomst in Marawila gaan we inchecken in het Club Palm Bay Hotel. Hierna kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Diner + Overnachting in het Club Palm Bay Hotel – Marawila.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 19 :
Marawila

Na het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

U kunt heerlijk gaan ontspannen op het strand.

Diner + Overnachting in het Club Palm Bay Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt vertrekken we naar Negombo.

Na het inchecken in het Lavinia Hotel kunt u deze laatste dag van uw reis vrij besteden. Ga relaxen op het strand of lekker winkelen in Negombo.

Diner + Overnachting in het Lavinia Hotel – Negombo.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Colombo. Hier eindigt deze rondreis.

U kunt deze rondreis per nacht verlengen aan het strand in bijvoorbeeld Negombo, Mount Lavinia, Kalutara, Beruwala, Bentota, Induruwa, Ambalangoda, Hikkaduwa, Galle of Koggala.

Ook bent u NIET gebonden aan de hotels in dit programma, u kunt ieder hotel upgraden of veranderen. ALLES KAN EN NIETS MOET

Uiteraard kunt u deze reis ook verlengen met een heerlijke strandvakantie op de Malediven.

WILT U DEZE PRACHTIGE RONDREIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE SRI LANKA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Vervoer luchthaven Colombo - hotel v.v.
 • Vervoer per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende chauffeur / gids, bij minder dan 8 deelnemers fungeert de chauffeur tevens als gids
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels op basis van halfpension = ontbijt + diner
 • Dagtour Negombo: vismarkt, Dutch Fort, St Mary Church, Angurukaramulla tempel, boottocht
 • Bezoek Dutch Fort in Galle
 • Trekking Sinharaja Rain Forest
 • Rafttocht Kitulgala
 • Treinreis langs theeplantages Nanu-Oya - Bandarawela
 • Wandeltocht naar Ella Rock
 • Bezoek aan de Raja Maha Vihara tempelcomplex
 • Jeepsafari door het Maduru Oya National Park
 • Bezoek aan de tempel van de tand in Kandy
 • Bezoek aan het Sigiriya Rock Fortress
 • Bezoek aan de oude stad Polonnaruwa
 • Stadstour Trincomalee: Fort Frederick, Thirukoneswaram tempel
 • Bezoek aan de historische stad Anuradhapura
 • Genieten op het strand van Marawila

Exclusief

 • Entreegelden: deze dient u ter plaatse te voldoen: ongeveer USD 240 pp
 • Vliegticket naar Colombo. Deze kunt u uiteraard bij ons bijboeken of eventueel zelf reserveren

Kaart Rondreis Exotic Sri Lanka

Kaart Rondreis Exotic Sri Lanka

Rondreis Exotic Sri Lanka - 21 Dagen - I-SRI-10

Entreegelden

Overzicht Entreegelden in USD, deze dienen ter plaatse te worden voldaan indien u deze locatie wilt bezoeken


 • Boottocht Dutch Canals: USD 15 per persoon
 • Sinharaja: USD 20 per persoon + Trekker Fee USD 10
 • Raften Kitulgala: USD 25 per persoon
 • Trein Nanu-Oya naar Bandarawela: USD 7 per persoon
 • Kandy Temple: USD 7 per persoon
 • Sigiriya: USD 30 per persoon
 • Polonnaruwa: USD 25 per persoon
 • Huur Fiets Polonnaruwa: USD 5 per persoon
 • Jeepsafari Maduru Oya NP: USD 70 per persoon
 • Thirukoneswaram Temple Trincomalee: USD 1 per persoon
 • Anuradhapura: USD 25 per persoon
 • Sri Maha Bodhi Anuradhapura: USD 2,50 per persoon
 • Isurumuniya Temple Anuradhapura: USD 2 per persoon

Let Op: de entreegelden kunnen altijd iets afwijken. U kunt zelf bepalen aan welke excursies u wilt deelnemen.

Indien u NIET wilt deelnemen aan bepaalde excursies dan dient u dit bij de boeking op te geven. Deze entreegelden behoeft u dan ook niet te voldoen.

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 januari 2024 t/m 31 december 2024: € 579

Toeslag bij verblijf in Kandy (Kandy Perahera) = in juli of augustus 2024: € 66 per persoon

Let Op: de exacte data voor de Perahera in 2024 zijn nog niet bekend.


Er geldt een Verplichte toeslag op 24 december 2024 (Kerst) en op 31 december 2024 (Nieuwjaar).

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op genoemde data verblijft.

Anuradhapura - Golden Sand stupa
Negombo - Paradise Holiday Village
Negombo - Paradise Holiday Village
Negombo - Paradise Holiday Village
Negombo - Centrum
Negombo - strand
Negombo - vismarkt
Negombo - vismarkt
Negombo - vismarkt
Negombo - vismarkt
Negombo - vismarkt
Negombo - Dutch Fort
Negombo - Dutch Fort
Negombo - Dutch Fort
Negombo - Dutch Fort
Negombo - Dutch Fort
Negombo - St. Mary Church
Galle - Dutch Fort
Galle - Dutch Fort
Galle - Dutch Fort
Galle - Dutch Fort
Galle - Dutch Fort
Galle - Dutch Fort
Galle - Dutch Fort
Galle - Dutch Fort
Galle - Dutch Fort
Galle - Dutch Fort
Unawatuna - Jolanka Resort
Unawatuna - strand
Unawatuna - strand
Unawatuna - strand
Unawatuna - Jolanka Resort
Unawatuna - Jolanka Resort
Sinharaja Rain Forest
Sinharaja Rain Forest
Sinharaja Rain Forest
Kitulgala - algemeen
Kitulgala - rafttocht
Kitulgala - rafttocht
Kitulgala - rafttocht
Kitulgala - rafttocht
Kitulgala - Plantation hotel
Kitulgala - Plantation hotel
Kitulgala - Plantation hotel
Kitulgala - Plantation hotel
Treinreis van Nanu-Oya naar Bandarawela
Treinreis van Nanu-Oya naar Bandarawela
Treinreis van Nanu-Oya naar Bandarawela
Bandarawela hotel
Bandarawela hotel
Bandarawela hotel
Mahiyanganaya - Maoahada village
Mahiyanganaya - Maoahada village
Mahiyanganaya - Maoahada village
Mahiyanganaya - Maoahada village
Kandy - tempel van de tand
Kandy - tempel van de tand
Kandy - tempel van de tand
Kandy - tempel van de tand
Kandy - tempel van de tand
Kandy - tempel van de tand
Kandy - tempel van de tand
Kandy - tempel van de tand
Kandy - tempel van de tand
Kandy - tempel van de tand
Sigiriya - Leeuwenrots
Sigiriya - Leeuwenrots
Sigiriya - Leeuwenrots
Sigiriya - Leeuwenrots
Sigiriya - Leeuwenrots
Sigiriya - Leeuwenrots
Sigiriya - Leeuwenrots
Sigiriya - Leeuwenrots
Sigiriya - Leeuwenrots
Sigiriya - Leeuwenrots
Sigiriya - Kassapa Lions rock
Sigiriya - Kassapa Lions rock
Trincomalee - Pigeon Island Beach Resort
Trincomalee - Pigeon Island Beach Resort
Trincomalee - Pigeon Island Beach Resort
Trincomalee - Pigeon Island Beach Resort
Trincomalee - Pigeon Island Beach Resort
Trincomalee - Pigeon Island Beach Resort
Trincomalee - Pigeon Island Beach Resort
Trincomalee - Pigeon Island Beach Resort
Trincomalee - Pigeon Island Beach Resort
Trincomalee - Pigeon Island Beach Resort
Trincomalee - Pigeon Island Beach Resort
Anuradhapura
Anuradhapura
Anuradhapura - jetavana dagoba
Anuradhapura - jetavana dagoba
Anuradhapura
Anuradhapura
Anuradhapura - Ruwanweli Maha Saya
Anuradhapura
Anuradhapura
Anuradhapura
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_01

Een indrukwekkende 21-daagse individuele rondreis door exotisch Sri Lanka

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_02

Dag 01: Transfer vanaf het vliegveld naar het Paradise Holiday Village Hotel

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_03

Dag 01: Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_04

Dag 01: Ga lekker relaxen op een ligbed bij het zwembad

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_05

Dag 01: Uiteraard kunt u ook het centrum van Negombo gaan verkennen

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_06

Dag 01: Ook de prachtige stranden van Negombo liggen op loopafstand

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_07

Dag 02: We bezoeken de kleurrijke vismarkt van Negombo

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_08

Dag 02: De vers gevangen vis wordt gelijk verkocht op de markt

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_09

Dag 02: Op het strand bij de vismarkt halen de lokale vissers hun netten leeg

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_10

Dag 02: Op het strand wordt de vis gesorteerd en schoongemaakt

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_11

Dag 02: Ook het drogen van de vis gebeurt gewoon op het strand

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_12

Dag 02: Hierna bezoeken we de overblijfselen van het Dutch Fort

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_13

Dag 02: Er zijn nog enkele delen van het oude fort intact

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_14

Dag 02: Boven de poort bevindt zich een plaat met het jaartal 1678

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_15

Dag 02: Aan het eind van de 19e eeuw besloten de Britten het fort te slopen

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_16

Dag 02: Met de stenen van het oude fort werd een gevangenis gebouwd

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_17

Dag 02: Vervolgens bezoeken we de St. Mary Church

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_18

Dag 02: Deze Katholieke kerk is gebouwd in 1874

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_19

Dag 03: Na aankomst in Galle bezoeken we het Dutch Fort

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_20

Dag 03: Het fort heeft nog een aantal Nederlandstalige straatnamen

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_21

Dag 03: De gebouwen binnen het fort zijn goed bewaard gebleven

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_22

Dag 03: Op de oude poort bevindt zich nog het wapen van de VOC

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_23

Dag 03: Galle staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_24

Dag 03: We bezoeken uiteraard ook de Nederlands Hervormde Kerk uit 1640

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_25

Dag 03: Het originele orgel staat nog steeds in de kerk

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_26

Dag 03: Ook de oude begraafplaats bij de kerk is nog intact

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_27

Dag 03: U kunt rustig rondwandelen over de oude bastions

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_28

Dag 03: Vanaf Punt Utrecht heeft u een prachtig uitzicht over de zee

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_29

Dag 03: Later op de dag inchecken in het Jolanka Resort

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_30

Dag 03: Voor het resort ligt het prachtige strand van Unawatuna

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_31

Dag 03: U kunt heerlijk gaan relaxen op het strand

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_32

Dag 03: Op het strand zijn ligbedden te huur en kunt u hier perfect zwemmen

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_33

Dag 03: Unawatuna is een gezellig plaatsje met leuke winkeltjes

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_34

Dag 03: Tijdens het diner kunt u genieten van het uitzicht over de zee

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_35

Dag 04: Vandaag gaan we een trekking maken door het Sinharaja Rain Forest

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_36

Dag 04: Onder begeleiding van een ervaren gids maken we een wandeltocht ...

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_37

Dag 04: ... waarbij we zoveel mogelijk dieren in het wild proberen te spotten

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_38

Dag 05: Na het ontbijt reizen we verder naar Kitulgala

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_39

Dag 05: De film "Bridge on the River Kwai" is hier opgenomen

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_40

Dag 05: Vervolgens gaan we een prachtige rafttocht maken over de Kelani rivier

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_41

Dag 05: Deze avontuurlijke rafttocht gaat door een weelderinge natuur

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_42

Dag 05: Onderweg passeren we diverse stroomversnellingen

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_43

Dag 05: Later op de dag inchecken in The Plantation Hotel

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_44

Dag 05: Dit hotel is prachtig gelegen aan de Kelani rivier

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_45

Dag 05: Vanuit het zwembad kijkt u uit over de rivier

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_46

Dag 05: 's Avonds kunt u genieten van het diner in het restaurant

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_47

Dag 06: Na het ontbijt vertrekken we naar het treinstation van Nanu-Oya

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_48

Dag 06: Vanuit deze plaats maken we een prachtige treinreis naar Bandarawela

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_49

Dag 06: Onderweg passeren we uitgestrekte theeplantages

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_50

Dag 06: Later op de dag inchecken in het Bandarawela Hotel

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_51

Dag 06: De kamers van het Bandarawela Hotel zijn van alle gemakken voorzien

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_52

Dag 06: Kom heerlijk tot rust in de tuin met een verse kop thee

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_53

Dag 08: Inchecken in het Mapakada Village

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_54

Dag 08: Hierna kunt u de rest van de dag vrij besteden

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_55

Dag 08: Dit resort beschikt over een prachtig zwembad

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_56

Dag 08: Vanuit het resort heeft u een mooi uitzicht

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_57

Dag 10: Na aankomst in Kandy bezoeken we de Tempel van de Tand

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_58

Dag 10: De prachtig gekleurde ingang naar de tempel

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_59

Dag 10: Gelovigen bidden en brengen offers in deze heilige tempel

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_60

Dag 10: Dagelijks vindt er een heilige ceremonie plaats in de Tempel van de Tand

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_61

Dag 10: Kandydrummers begeleiden de ceremonie

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_62

Dag 10: De Tempel van de Tand is één van de belangrijkste tempels in Sri Lanka

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_63

Dag 10: In de tempel wordt de belangrijkste boeddhistische relikwie ...

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_64

Dag 10: ... in Sri Lanka bewaard, nl. Boeddha's linker boventand

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_65

Dag 10: U kunt op uw eigen tempo rondwandelen door het tempelcomplex

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_66

Dag 10: De Tempel van de Tand is gelegen aan het Kandy-meer

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_67

Dag 12: Vandaag gaan we de beroemde Sigiriya Rots beklimmen

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_68

Dag 12: In het park bij de rots bevinden zich vele bezienswaardigheden

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_69

Dag 12: Sigiriya staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_70

Dag 12: Via allerlei trappen komen we steeds hoger

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_71

Dag 12: Terwijl u uitrust kunt u genieten van het uitzicht

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_72

Dag 12: We passeren de fresco's van de "Wolkenmeisjes"

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_73

Dag 12: Vervolgens komen we uit bij de leeuwenpoort

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_74

Dag 12: Via deze leeuwenpoort kunt u helemaal bovenop de rots komen

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_75

Dag 12: Hier bevinden zich de overblijfselen van het oude paleis

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_76

Dag 12: U kunt hier rondwandelen en genieten van het uitzicht

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_77

Dag 12: Later op de dag inchecken in het Kassapa Lions Rock Hotel

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_78

Dag 12: Het zwembad van het Kassapa Lions Rock Hotel

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_79

Dag 14: Later op de dag aankomst bij het Pigeon Island Beach Resort

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_80

ag 14: Na het inchecken kunt u de komende dagen heerlijk relaxen

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_81

Dag 15 & 16: In de tuin van het resort bevindt zich het zwembad

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_82

Dag 15 & 16: Als het te warm is kunt u hier lekker afkoelen in het zwembad

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_83

Dag 15 & 16: Langs het zwembad staan ligbedden

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_84

Dag 15 & 16: In de tuin staan ook zitjes waar u kunt ontspannen

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_85

Dag 15 & 16: Het Pigeon Island Beach Resort ligt direct aan het strand

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_86

Dag 15 & 16: Het prachtige strand bij het Pigeon Island Beach resort

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_87

Dag 15 & 16: Op het strand staan ligbedden en parasols

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_88

Dag 15 & 16: Plof neer op een ligbed en ga genieten van uw strandvakantie

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_89

Dag 15 & 16: Bij de bar kunt u uw favoriete drankjes bestellen

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_90

Dag 17: Vandaag gaan we een bezoek brengen aan de oude stad Anuradhapura

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_91

Dag 17: Anuradhapura staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_92

Dag 17: De Jetavana Dagoba is 1600 jaar oud en 122 meter hoog

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_93

Dag 17: We nemen ook een kijkje bij de Abhayagiri Stupa uit de 2e eeuw v Chr.

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_94

Dag 17: De Moonstone in Anuradhapura

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_95

Dag 17: De overblijfselen van de Guardstone in Anuradhapura

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_96

Dag 17: De prachtige Ruwanweli Maha Saya uit de 2e eeuw v Chr.

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_97

Dag 17: U kunt hier genieten van prachtige boeddhabeelden

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_98

Dag 17: U kunt rustig rondwandelen langs de vele bezienswaardigheden

slider_rondreis_exotic_sri_lanka_99

Dag 17: Anuradhapura, een bestemming die niet gemist mag worden

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_01
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_02
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_03
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_04
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_05
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_06
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_07
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_08
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_09
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_10
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_11
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_12
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_13
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_14
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_15
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_16
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_17
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_18
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_19
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_20
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_21
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_22
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_23
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_24
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_25
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_26
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_27
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_28
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_29
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_30
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_31
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_32
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_33
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_34
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_35
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_36
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_37
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_38
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_39
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_40
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_41
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_42
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_43
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_44
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_45
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_46
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_47
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_48
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_49
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_50
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_51
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_52
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_53
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_54
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_55
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_56
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_57
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_58
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_59
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_60
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_61
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_62
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_63
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_64
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_65
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_66
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_67
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_68
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_69
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_70
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_71
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_72
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_73
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_74
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_75
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_76
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_77
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_78
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_79
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_80
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_81
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_82
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_83
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_84
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_85
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_86
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_87
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_88
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_89
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_90
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_91
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_92
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_93
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_94
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_95
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_96
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_97
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_98
slider_rondreis_exotic_sri_lanka_99
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Rondreis Exotic Sri Lanka