Sri Lanka Explore Nature

20 Days

Sri Lanka Explore Nature

Sri Lanka Explore Nature is een 20 daagse individule rondreis door Sri Lanka.

Deze rondreis biedt een meeslepende manier om de natuurlijke, culturele en historische rijkdommen van Sri Lanka te ervaren. Vertrek en aankomst in Negombo biedt bezoekers de mogelijkheid om de eerste dagen te besteden aan het verkennen van de prachtige stranden van Marawila en Chilaw voordat ze naar Wilpattu National Park gaan om de majestueuze grote katten en ander wildlife te zien. Vanaf hier gaat de reis verder naar de oude stad Anuradhapura en Mihintale, gevolgd door Trincomalee en Nilaveli, waar helderblauwe wateren en koraalriffen wachten om bezoekers te betoveren.

De reis gaat dan verder naar het historische juweel Sigiriya, voordat het verder gaat naar de culturele hoofdstad Kandy en het schilderachtige Nuwara Eliya. Het adembenemende uitzicht vanaf Horton Plains en de treinreis naar Ella zorgen voor fantastische fotomomenten. Ten slotte bieden de zandstranden van Mirissa en Koggala een vredige onderbreking voordat terug te keren naar Negombo. Deze uitgebreide tour is perfect voor degenen die Sri Lanka’s diversiteit in één reis willen ervaren.

Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Sri Lanka kunt u bij ons terecht. Verder is deze rondreis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw vakantie naar Sri Lanka persoonlijk komen bespreken met één van onze Sri Lanka specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanaf het Bandaranayake vliegveld (Colombo)

 • Vliegveld Colombo
 • 2
 • I-SRI-14
 • 20 Dag
 • Privé auto of minibus met Engelssprekende chauffeur
 • Halfpension
 • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Programma

Marawila - Club Palm BayAankomst op het Bandaranaike International Airport van Colombo. Na de laatste douanecontrole staat de chauffeur u op te wachten en heet u welkom in Sri Lanka, de parel in de Indische Oceaan. Hierna volgt de transfer naar Marawila.

Marawila is gelegen aan de westkust van Sri Lanka, ten noorden van Negombo. Het is gelegen aan een lagune met uitgestrekte mangrovebossen en bezaaid met kokospalmen.

We gaan inchecken in het Club Palm Bay Hotel. Dit hotel ligt direct aan het strand en beschikt over een prachtig zwembad.

De rest van de dag kunt u heerlijk relaxen aan het prachtige strand of de omgeving gaan ontdekken. Bij het hotel zijn fietsen te huur.

Diner + Overnachting in het Club Palm Bay Hotel – Marawila.

Diner
Hotel

Chilaw - boottochtNa het ontbijt kunt u de ochtend vrij besteden. Kom heerlijk tot rust op het strand.

’s Middags gaan we een boottocht maken door de lagunes van Chilaw. Tijdens deze boottocht zien we de prachtige mangroves en de lokale vissers aan het werk.

Diner + Overnachting in het Club Palm Bay Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt vertrekken we naar Wilpattu.

Het Wilpattu National Park is gelegen langs de noordwestkust. Dit park beschikt over een uniek complex van meren, welke ook wel villus worden genoemd. Deze meren vormen de natuurlijke bassins, welke gevuld worden met regenwater. Het landschap bestaat uit jungles en open graslanden. In dit park komen we veel luipaarden en lippenberen tegen. Verder bestaat de mogelijkheid dat we hier olifanten, herten, wilde varkens, buffels en krokodillen kunnen spotten. Liefhebbers van vogels kunnen hier de Ceylonhoen, de Bruinkap Jungletimalia, de Ceylon Woodshrike en de Goudborst Bulbul bewonderen.

We gaan hier een prachtige jeepsafari maken door het Wilpattu National Park. Tijdens deze jeepsafari proberen we zo veel mogelijk wilde dieren te spotten.

Na de jeepsafari reizen we verder naar Anuradhapura.

Diner + Overnachting in Hotel Alakamanda – Anuradhapura.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de oude historische stad. De ruïnes van Anuradhapura maken deel uit van het rijke Sri Lankaanse erfgoed. Over een periode van 1300 jaar hebben hier meer dan 113 koningen geregeerd.

Vanaf het ontstaan als een nederzetting van minister Anuradha in de 6e eeuw voor Christus, ontwikkelde Anuradhapura zich in een snel tempo en werd het de hoofdstad van het eiland onder bewind van koning Pandukhabaya (437-366 v C). In het midden van de 3e eeuw v. Chr. is Anuradhapura beroemd door de voortreffelijkheid van haar tempelkunst en paleisarchitectuur, het vernuft en de vaardigheid van de irrigatie-ingenieurs, edele olifanten, edelstenen, fijne specerijen en haar militaire macht. De stad bereikte haar hoogtepunt in het begin van de christelijke jaartelling. Het gebied rondom de stad werd omringt door 4 enorme muren van elk 26 km lang en telde vele inwoners en prachtige boeddhistische heiligdommen en openbare gebouwen. Een bezoek aan de enorme stupa’s Jetavana Dagoba, Abayagiri Stupa & Golden Sand Stupa mag zeker niet gemist worden. Deze tempels en monumentale dagoba’s, gebouwd onder grootste architectonische prestaties, zijn alleen in schaal overtroffen door de grote piramides bij Gizeh. Anuradhapura staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

De Jetavana Dagoba is 1600 jaar oud en is de hoogste stoepa in Sri Lanka, met een hoogte van 122 meter. De bouw van deze dagoba duurde bijna 30 jaar en men gebruikte meer dan 90 miljoen bakstenen. Het is één van de grootste bouwwerken op aarde gemaakt van bakstenen.

De Abayagiri Stupa behoort tot één van de zeventien religieuze bezienswaardigheden van Anuradhapura. In het oude klooster, gesticht in de 2e eeuw voor Christus, woonden zo’n 5000 monniken.

De Ruwanweli Maha Saya (Golden Sand Stupa) is een schitterende stupa en heilig voor vele boeddhisten. Het werd gebouwd door Koning Dutugemunu in de 2e eeuw voor Christus. De stupa is meer dan 100m hoog.

’s Middags gaan we een bezoek brengen aan de Mihintale Tempel. Deze tempel is schitterend gelegen op een rots en bezaaid met heiligdommen. Deze religieuze plaats is een bedevaartsoord en beschikt over verschillende monumenten. In Mihintale werd het Boeddhisme voor het eerst geïntroduceerd in Sri Lanka, daarom wordt deze plaats beschouwd als de bakermat van het boeddhisme. Vanaf de top van de heuvel kunt u genieten van een prachtig uitzicht op het omliggende platteland.

Diner + Overnachting in het Alakamanda Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt reizen we verder naar Trincomalee, gelegen aan de oostkust van Sri Lanka. Deze havenstad is één van de belangrijkste steden voor de Tamil bevolking van Sri Lanka. U vindt hier prachtige, ongerepte stranden en deze locatie is perfect voor snorkel- en duikliefhebbers. Er wordt gezegd dat de stranden van Trincomalee en het nabij gelegen Nilaveli behoren tot de mooiste van Sri Lanka.

Na aankomst gaan we de belangrijkste bezienswaardigheden in de omgeving van Trincomalee bezoeken.

We gaan een bezoek brengen aan de Thirukoneswaram tempel, één van de vijf Eswarams-Sivan tempels in Sri Lanka. De tempel is gelegen bovenop Swamy Rock. De Thirukoneswaram is een Hindoe tempelcomplex gelegen aan de Indische Oceaan. De tempel staat ook wel bekend als de “tempel met de duizend pilaren”. De geschiedenis van de tempel gaat eeuwen terug. In 1624 werd het tempelcomplex verwoest door de Portugezen, die materialen nodig hadden om een fort te bouwen. In 1963 is de tempel herbouwd.

Vervolgens bezoeken we Fort Frederick, het grootste Nederlandse fort van Sri Lanka. In 1623 werd het fort gebouwd door de Portugezen en in 1639 veroverd door de Nederlanders. Het fort werd door de Nederlanders compleet herbouwd.

Hierna gaan we inchecken in het Pigeon Island Beach Resort, gelegen aan het strand van Nilaveli.

Diner + Overnachting in het Pigeon Island Beach Resort – Nilaveli.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 06 :
Nilaveli

Deze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden.

Ga heerlijk relaxen op het prachtige strand van Nilaveli.

Optioneel: (niet inclusief) kunt u deze dag een bezoek brengen aan het idyllische Pigeon Island. We maken een boottocht naar dit eiland, dat ongeveer 1 kilometer uit de kust ligt. Pigeon Island is een Nationaal Marine Park. U kunt een wandeling gaan maken over het eiland of gaan snorkelen in het kraakheldere water.

Diner + Overnachting in het Pigeon Island Beach Resort.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 07 :
Nilaveli

Ook deze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden.

De strandliefhebbers zullen het hier zeker naar hun zin hebben.

Optioneel: (niet inclusief) kunt deze dag gaan walvis spotten. De beste periode om walvissen te spotten bij Trincomalee is van mei t/m oktober. De meest voorkomende walvissoort hier is de Blue Whale. Ook dolfijnen (meestal Spinners) worden hier regelmatig gespot. tijdens deze excursie proberen we walvissen en dolfijnen te spotten.

Diner + Overnachting in het Pigeon Island Beach Resort.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt verlaten we Nilaveli en reizen verder naar Sigiriya.

Optioneel: (niet inclusief) kunt u onderweg een bezoek brengen aan de oude historische Polonnaruwa.

De middeleeuwse hoofdstad van het eiland (gebouwd in de 11e en 12e eeuw na Christus) steeg naar roem na het verval van Anuradhapura. Polonnaruwa staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Veel van de ruïnes bevinden zich in een uitstekende staat. Het grote kunstmatige meer, de Parakrama Samudra die een oppervlakte van 2400 hectare beslaat, voedt een netwerk van irrigatiekanalen en kleine tanks.

Bezoek de ruïnes van het Koninklijk Paleis, de Gal Vihara met 4 prachtige standbeelden van de Boeddha in ‘Rechtopstaande’, ‘Sedentaire’ en ‘liggende’ houdingen uitgehouwen uit de rotsen, de audiëntiezaal, het lotusbad en het standbeeld van koning Parakrama Bahu. Er zijn ook monumenten met beroemde plaatsen van aanbidding zoals de Shiva-tempel, de Lankathilake, de Vatadage, de Gal Potha, de Kire Vehera en de overblijfselen van een voormalige tempel van de tand.

Na aankomst in Sigiriya gaan we inchecken in het Fresco Water Villa.

Diner + Overnachting in het Fresco Water Villa – Sigiriya.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 09 :
Sigiriya

Na het ontbijt bezoeken we het Sigiriya Rock Fortress.

Sigiriya staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het complex bestaat uit watertuinen, rotstuinen en de indrukwekkende leeuwenrots van Sigiriya, 200 m hoog en reeds van veraf zichtbaar. Het bestijgen van deze rots via een stelsel van trappen vergt enige inspanning, maar het uitzicht over de jungle is werkelijk adembenemend. Halverwege de steile wand zult u genieten van de prachtige muurschilderingen op de spiegelwand. De fresco’s (muurschilderingen) beelden de wolkenmaagden uit. Bovenop de rots bevindt zich de citadel, de overblijfselen van het paleis uit de 5de eeuw. U kunt hier rondwandelen over de diverse plateaus.

Diner + Overnachting in het Fresco Water Villa.

Ontbijt, Diner
Hotel

Vandaag reizen we, na het ontbijt, naar Kandy.

Onderweg stoppen we bij de kruidentuin van Matale. Hier maken we kennis met verschillende soorten kruiden en specerijen. Ook krijgt u een uitleg over het gebruik van deze specerijen in de Sri Lankaanse keuken.

Kandy is de mooiste stad van Sri Lanka en schitterend gelegen aan het pittoreske stuwmeer, dat het stadsbeeld beheerst. Kandy is bij uitstek het symbool van de Singalese nationale trots en heeft zich als koninkrijk altijd met meer of minder succes verweerd tegen de Portugese, de Nederlandse en de Engelse overheersing. Kandy is tevens het culturele centrum van Sri Lanka en hoofdzetel van de Boeddhistische monniken. Met zijn 150.000 inwoners is het de 3e stad van het land, achter Colombo en Jaffna. De stad is gelegen op 500 meter boven de zeespiegel. De hogere ligging en de omringende bergen zorgen voor een aangenaam klimaat.

Na aankomst in Kandy gaan we een bezoek brengen aan de Tempel van de Tand. Hier wordt de voornaamste Boeddhistische relikwie in Sri Lanka bewaard, Boeddha’s linker boventand. Deze tand werd door de dochter van een Boeddhistische koning uit India gesmokkeld. De Tand van Boeddha geldt sinds die tijd als symbool voor de zelfstandigheid van het Singalese volk en zijn geloofsovertuiging. De relikwie wordt bewaard onder een gouden dak in de tempel. U kunt heerlijk rondwandelen door het tempelcomplex. Dagelijks vindt hier een ceremonie plaats.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel – Kandy.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt bezoeken we de Koninklijke botanische tuin in Peradeniya.

De tuin heeft een oppervlakte van circa 60 hectare en is genesteld in een lange kromming van de Mahaweli rivier. De tuin is gewijd aan de flora van Sri Lanka en omvat verder representatieve soorten uit de hele tropische wereld. De Botanische Tuin in Peradeniya werd formeel opgericht in 1843. Eén van de bekendste attracties in het park is het orchideeënhuis, dat meer dan 300 verschillende orchideeën huisvest. Verder beschikt het park over o.a. een specerijen tuin, kokospalmen, een bloementuin, een cactushuis en een bamboebos. U kunt in uw eigen tempo rondwandelen door de tuinen en alle bezienswaardigheden gaan bekijken.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt rijden we via het prachtige landschap van Kandy naar Nuwara Eliya. We rijden langs uitgestrekte theeplantages, waar de beroemde Ceylon Thee vandaan komt.

Onderweg gaan we een bezoek brengen aan een theeplantage. We zien hier de theeplukkers aan het werk die in de enorme plantages de blaadjes met de hand plukken en vervolgens in enorme zakken stoppen. Vervolgens zien we bij de fabriek hoe de blaadjes verder verwerkt worden tot het eindproduct. Uiteraard gaan we hier genieten van een verse kop thee.

Diner + Overnachting in The Queensburry Hotel – Nuwara Eliya.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de Horton Plains, een schitterende hoogvlakte, gelegen op een hoogte van 2100 meter. Het Horton Plains National Park is een natuurreservaat dat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Dit gebied was vroeger het jachtterrein van de Engelse gouverneur. Het park beschikt over uitgestrekte graslanden afgewisseld met dichte wouden. Er leven hier herten, makaken, reptielen en luipaarden. Ook kunt u hier wel 87 verschillende soorten vogels spotten, waarvan er enkele alleen in dit gebied voorkomen.

We gaan een wandeltocht maken door het Horton Plains National Park. In het park ligt de Baker’s waterval, één van de mooiste watervallen van Sri Lanka.

Een ander hoogtepunt in het park is de World’s End. U moet niet te dicht bij de bergrand komen, want u waant zich hier echt aan het einde van de wereld. De bergrand loopt loodrecht naar beneden en eindigt op 1600 meter! U heeft hier een prachtig uitzicht over de bergen. Vlakbij de World’s End ligt de Mini World’s End, met een afgrond van ongeveer 300 meter.

Diner + Overnachting in The Queensburry Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt gaan we een prachtige treinreis maken van Nuwara Eliya naar Ella. Deze treinreis gaat dwars door het berglandschap bedekt met theeplantages.

Ella is beroemd vanwege de bergachtige schoonheid, de schilderachtige landschappen, de groene valleien, de vruchtbare theeplantages, de betoverende uitzichten en de frisse berglucht.

Na het inchecken in het Oak Ray Ella Gap Hotel kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Diner + Overnachting in het Oak Ray Ella Gap Hotel – Ella.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt vertrekken we naar Mirissa, gelegen op bijna het meest zuidelijke punt van Sri Lanka. Mirissa ligt op ongeveer 200km van de evenaar. Het afgelegen halvemaanvormige strand is de perfecte locatie om achterover te leunen, te ontspannen en alle drukte van uw dagelijks leven even te vergeten.

Na aankomst in Mirissa gaan we inchecken in het Mandara Resort. De rest van de dag kunt u heerlijk gaan relaxen op het strand.

Diner + Overnachting in het Mandara Resort – Mirissa.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 16 :
Mirissa

Deze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden. U kunt gaan ontspannen op het strand.

Optioneel: (niet inclusief) kunt deze dag gaan walvis spotten. De beste periode om walvissen te spotten bij Mirissa is van november t/m april. Mirissa is de beste plek in Sri Lanka om walvissen en dolfijnen te spotten. In de warme Indische Oceaan kunt u blauwe vinvissen, bryde’s walvissen, potvissen, vinvissen, killer walvissen, common dolfijnen, bottlenose dolfijnen, spinner dolfijnen, risso’s dolfijnen en gestreepte dolfijnen spotten. Soms zien we ook schildpadden en verschillende vissoorten, zoals bijvoorbeeld de blauwvintonijn en vliegende vissen.

Diner + Overnachting in het Mandara Resort.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt reizen we verder naar de badplaats Koggala.

Na aankomst in Koggala gaan we inchecken in het Koggala Beach Hotel. Dit hotel is gelegen langs het strand en van alle gemakken voorzien.

De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt heerlijk gaan relaxen op het strand.

Diner + Overnachting in het Koggala Beach Hotel – Koggala.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan het Dutch Fort in Galle.

Dit fort heeft een rijke historie en werd oorspronkelijk gebouwd door de Portugezen. In 1640 versloegen de Nederlanders de Portugezen en verbouwde het Fort tot een complex van 38 hectare, met prachtige huizen, straten en een kerk. In 1796 moest Nederland capituleren en werd het Fort overgenomen door de Britten. Het huidige Galle Fort, dat sinds 1988 onder de UNESCO valt, is in goede staat en telt maar liefst 473 huizen. Bezienswaardig zijn o.a. de VOC-pakhuizen en kantoren, de zware bolwerken, bastions genaamd, het Punt Utrecht, waarop sinds 1940 de vuurtoren van Galle staat en de Nederlands Hervormde kerk met het oude Hollandse klokkentorentje uit 1701.

Diner + Overnachting in het Koggala Beach Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Vandaag vertrekken we, na het ontbijt, naar Negombo.

Onderweg bezoeken we in Meetiyagoda een mijn waar maanstenen worden gedolven. Het dorp Meetiyagoda, gelegen bij Ambalangoda, is een plaats waar veel maanstenen worden gevonden. Maanstenen komen voor in het grijs, wit, geel, roze, bruin en zwart. De meest gewilde maanstenen hebben echter een blauwe glans, welke vrijwel uitsluitende in dit gebied worden gevonden. De maansteen wordt veel gebruikt voor het vervaardigen van sieraden.

Hierna bezoeken we in Ambalangoda een fabriekje waar de wereldberoemde houten maskers worden gemaakt. Deze maskers worden gemaakt voor 3 verschillende dansrituelen. De eerste is de Kolam, voor verhalen uit het oude koloniale leven. De tweede is de Sanni, de dans tegen de duivel. Ze worden gebruikt tijdens ceremonies om mensen te genezen die beïnvloedt zijn door de duivel. De derde is de Raksha, deze worden gebruikt tijdens festivals.

Tot slot bezoeken we het zeeschildpaddencentrum in Kosgoda. Dit centrum is opgericht om de broedplaatsen te beschermen, meer eieren te laten uitkomen en het verzorgen van zwakke en zieke zeeschildpadden.

Na het inchecken in het Paradise Holiday Village Hotel kunt u de rest van de dag vrij besteden. Ga relaxen bij het zwembad of doe uw laatste inkopen in het centrum van Negombo.

Diner + Overnachting in het Paradise Holiday Village Hotel – Negombo.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Colombo. Hier eindigt deze rondreis.

U kunt deze rondreis per nacht verlengen aan het strand in bijvoorbeeld Negombo, Mount Lavinia, Kalutara, Beruwala, Bentota, Induruwa, Ambalangoda, Hikkaduwa, Galle of Koggala.

Ook bent u NIET gebonden aan de hotels in dit programma, u kunt ieder hotel upgraden of veranderen. ALLES KAN EN NIETS MOET

Uiteraard kunt u deze reis ook verlengen met een heerlijke strandvakantie op de Malediven.

WILT U DEZE PRACHTIGE RONDREIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE SRI LANKA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Vervoer luchthaven Colombo - hotel v.v.
 • Vervoer per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende chauffeur / gids, bij minder dan 8 deelnemers fungeert de chauffeur tevens als gids
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels op basis van halfpension = ontbijt + diner
 • Boottocht Chilaw
 • Jeepsafari door het Wilpattu National Park
 • Bezoek aan de oude stad Anuradhapura
 • Bezoek aan de Mihintale tempel
 • Stadstour Trincomalee
 • Bezoek aan het Sigiriya Rock Fortress
 • Bezoek aan de kruidentuin van Matale
 • Bezoek aan de Tempel van de Tand
 • Bezoek aan de botanische tuin in Peradeniya
 • Bezoek aan een theeplantage in Nuwara Eliya
 • Bezoek aan het Horton Plains National Park
 • Treinreis van Nuwara Eliya naar Ella
 • Bezoek aan het Dutch Fort in Galle
 • Bezoek aan Meetiyagoda
 • Bezoek aan een maskerfabriek in Ambalangoda
 • Bezoek aan het zeeschildpaddencentrum in Kosgoda

Exclusief

 • Entreegelden: deze dient u ter plaatse te voldoen: ongeveer USD 261 pp
 • Vliegticket naar Colombo. Deze kunt u uiteraard bij ons bijboeken of eventueel zelf reserveren

Kaart Sri Lanka Explore Nature

Rondreis Sri Lanka – Explore Nature - 20 Dagen - I-SRI-14

 
Bijkomende kosten:
 
Reserveringskosten: € 10 per persoon
 
Calamiteitenfonds: € 5 per persoon
Tevens adviseren wij u om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten!

Entreegelden

Overzicht Entreegelden in USD, deze dienen ter plaatse te worden voldaan indien u deze locatie wilt bezoeken


 • Boottocht Chilaw: USD 15 per persoon
 • Wilpattu National Park: USD 80 per persoon
 • Anuradhapura: USD 25 per persoon
 • Sri Maha Bodhi Anuradhapura: USD 2 per persoon
 • Isurumuniya Temple Anuradhapura: USD 2 per persoon
 • Mihintale Temple: USD 5 per persoon
 • Sigiriya: USD 30 per persoon
 • Kandy Temple: USD 7 per persoon
 • Peradeniya: USD 9 per persoon
 • Bezoek Theeplantage: USD 3 per persoon
 • Horton Plains NP: USD 70 per persoon
 • Trein Nuwara Eliya – Ella: USD 8 per persoon
 • Turtle Hatchery Kosgoda: USD 5 per persoon

Let Op: de entreegelden kunnen altijd iets afwijken. U kunt zelf bepalen aan welke excursies u wilt deelnemen.

Indien u NIET wilt deelnemen aan bepaalde excursies dan dient u dit bij de boeking op te geven. Deze entreegelden behoeft u dan ook niet te voldoen.

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 april 2024 t/m 31 maart 2025: € 799

Toeslag bij verblijf in Kandy (Kandy Perahera) = in juli of augustus 2024: € 68 per persoon

De exacte data voor de Perahera in 2024 zijn nog niet bekend.


Er geldt een Verplichte toeslag op 24 december 2024 (Kerst) en op 31 december 2024 (Nieuwjaar).

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op genoemde data verblijft.

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Sri Lanka Explore Nature