Noord en Oost Sri Lanka

16 Days

Noord en Oost Sri Lanka

Noord en Oost Sri Lanka is een 16 daagse individuele rondreis.

Tijdens deze prachtige rondreis door Sri Lanka bezoeken we het onontdekte noorden en oosten.

Vanuit Negombo reizen we via Anuradhapura naar Jaffna, gelegen in het noorden van Sri Lanka.

In het oosten bezoeken we Trincomalee en verblijven aan het prachtige strand van Nilaveli.

Via Kandy reizen we door naar Ella en vervolgens naar Uda Walawe.

We eindigen deze rondreis aan het strand van Kalutara.

Kom langs op ons reisburo in Maarssen om uw vakantie naar Sri Lanka te bespreken

Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Sri Lanka kunt u bij ons terecht. Verder is deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw rondreis naar Sri Lanka persoonlijk komen bespreken met één van onze Sri Lanka specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanaf het Bandaranayake vliegveld (Colombo)

Reis details:

 • Vliegveld Colombo
 • 2
 • I-SRI-04
 • 16 Dag
 • Privé auto of minibus met Engelssprekende chauffeur
 • Halfpension
 • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Programma

Negombo - strandAankomst op het Bandaranaike International Airport. Na de laatste douanecontrole staat de chauffeur u op te wachten en heet u welkom in Sri Lanka, de parel in de Indische Oceaan.

Hierna volgt de transfer, ongeveer 10 minuten, naar Negombo. We gaan inchecken in het Lavinia Hotel. Dit hotel ligt op loopafstand van het strand. Uiteraard heeft dit hotel ook een zwembad. In de omgeving van dit hotel vindt u diverse restaurants.

De rest van de dag kun u heerlijk relaxen aan het strand of Negombo op eigen gelegenheid gaan ontdekken. Negombo is een charmant vissersdorp, gelegen ten noorden van de hoofdstad Colombo. Temidden van weelderige olijfgaarden en kokospalmen, ademt het de geest uit van de zee. Het is een gastronomisch paradijs, waar u heerlijk kunt genieten van seafood maaltijden. Negombo is gelegen aan de oevers van een lagune en was ooit een handelspost van de Portugezen en de Hollanders.

Diner + Overnachting in het Lavinia Hotel – Negombo.

Diner
Hotel
Dag 02 :
Negombo

Negombo - St. Mary ChurchNa het ontbijt maken we een stadstour in Negombo.

We bezoeken de kleurrijke vismarkt, gelegen bij het strand, waar we de vissers bezig zien met het binnenhalen van de verse vis. De vismarkt van Negombo behoort tot de grootste van Sri Lanka. Op de markt wordt dagelijks allerlei soorten vis verhandeld en op het strand worden de vissen gedroogd voor de handel naar het binnenland.

Hierna bezichtigen we de overblijfselen van het Nederlandse Fort. De Portugezen bouwden hier een fort, welke in 1644 door de Nederlanders werd verwoest en daarna weer werd herbouwd. Er zijn nog slechts enkele ruïnes en een deel van een muur met een toegangspoort intact.

Vervolgens bezoeken we de St. Mary Church. Deze Katholieke kerk werd gebouwd in 1874.

Tot slot bezoeken we de Angurukaramulla tempel. Deze boeddhistische tempel en is één van de belangrijkste historische tempels van Sri Lanka. De tempel is beroemd vanwege haar 6m lange liggende Boeddha, oude muurschilderingen en vele schilderijen.

’s Middags kunt u heerlijk gaan relaxen op het strand of bij het zwembad.

Diner + Overnachting in het Lavinia Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

AnuradhapuraNa het ontbijt vertrekken we naar Anuradhapura.

Onderweg bezoeken we een kokosnootplantage. We leren hier van alles over het gebruik van de kokosnoten, één van de belangrijkste exportproducten van Sri Lanka. We gaan ook het sap van de kokosnoot drinken, zo uit een verse noot.

Hierna gaan we een tour maken door de historische stad Anuradhapura, de eerste hoofdstad van Sri Lanka.

Vanaf het ontstaan als een nederzetting van minister Anuradha in de 6e eeuw voor Christus, ontwikkelde Anuradhapura zich in een snel tempo en werd het de hoofdstad van het eiland onder bewind van koning Pandukhabaya (437-366 v C). In het midden van de 3e eeuw v. Chr. is Anuradhapura beroemd door de voortreffelijkheid van haar tempelkunst en paleisarchitectuur, het vernuft en de vaardigheid van de irrigatie-ingenieurs, edele olifanten, edelstenen, fijne specerijen en haar militaire macht. De stad bereikte haar hoogtepunt in het begin van de christelijke jaartelling. Het gebied rondom de stad werd omringt door 4 enorme muren van elk 26 km lang en telde vele inwoners en prachtige boeddhistische heiligdommen en openbare gebouwen. Een bezoek aan de enorme stupa’s Jetavana Dagoba, Abayagiri Stupa & Golden Sand Stupa mag zeker niet gemist worden. Deze tempels en monumentale dagoba’s, gebouwd onder grootste architectonische prestaties, zijn alleen in schaal overtroffen door de grote piramides bij Gizeh. Anuradhapura staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

De Jetavana Dagoba is 1600 jaar oud en is de hoogste stoepa in Sri Lanka, met een hoogte van 122 meter. De bouw van deze dagoba duurde bijna 30 jaar en men gebruikte meer dan 90 miljoen bakstenen. Het is één van de grootste bouwwerken op aarde gemaakt van bakstenen.

De Abayagiri Stupa behoort tot één van de zeventien religieuze bezienswaardigheden van Anuradhapura. In het oude klooster, gesticht in de 2e eeuw voor Christus, woonden zo’n 5000 monniken.

De Ruwanweli Maha Saya (Golden Sand Stupa) is een schitterende stupa en heilig voor vele boeddhisten. Het werd gebouwd door Koning Dutugemunu in de 2e eeuw voor Christus. De stupa is meer dan 100m hoog.

Verder bezichtigen we de Guard- en Moonstone, de Twin Ponds en de 159 meter lange Elephant Pond.

Diner + Overnachting in Hotel Alakamanda – Anuradhapura.

Ontbijt, Diner
Hotel

JaffnaNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de Mihintale tempel, schitterend gelegen op een berg. Deze religieuze plaats is een bedevaartsoord en beschikt over verschillende monumenten.

Hierna reizen we verder naar Jaffna, een oude havenstad gelegen in het noorden van Sri Lanka. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en het schiereiland Jaffna. De stad is gelegen aan Straat Palk (de zeestraat tussen de Indiase staat Tamil Nadu en Sri Lanka) en is het bolwerk van de Sri Lankaanse Tamils. Het schiereiland is met een klein stuk land bevestigd aan de rest van Sri Lanka. Hier bevindt zich het Chundikkulam Bird Sanctuary en het gebied dat bekend staat als de Elephant Pass. Jaffna is gezegend met prachtige lagoons. De bevolking van Jaffna beschikt over een eigen cultuur.

We passeren de Elephant Pass, de toegangspoort naar Jaffna. Hier staat een monument als gedenkteken aan de burgeroorlog. Verder kunt u hier genieten van het prachtige uitzicht over de wetlands.

Vervolgens bezoeken we de Kadurugoda Tempel, één van de weinig overgebleven boeddhistische tempels in Jaffna. Er bevinden zich hier meer dan 20 prachtige stupa’s.

Hierna maken we een stop bij de Jaffna Library, één van de meest opmerkelijke monumenten in Jaffna. De bibliotheek werd gebouwd in 1933 en in 1981 is het gebouw door brand verwoest. Tegenwoordig is het gebouw weer in ere hersteld.

Tot slot bezoeken we het Fort Jaffna, een voormalig Nederlands fort van de Verenigde Oost-Indische Company (VOC). Om het fort staan 5 hoge bastions met diepe grachten die ter verdediging dienden.

Diner + Overnachting in het PJ Hotel – Jaffna.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 05 :
Jaffna

Jaffna - Nallur Kandaswamy KovilNa het ontbijt gaan we een stadstour maken door Jaffna.

We beginnen met een bezoek aan Nallur Kandaswamy Kovil, één van de belangrijkste en grootste Hindu tempels van Sri Lanka. De tempel ligt in de stad Nallur. De originele tempel dateert uit het jaar 948. In de loop der eeuwen heeft de tempel diverse verbouwingen ondergaan. De huidige tempel is gebouwd in 1734.

De volgende stop is de Naga Viharaya, één van de belangrijkste Boeddhistische tempels in Jaffna.

Tot slot gaan we nog een bezoek brengen aan de Dambakolapatuna Raja Maha Vharaya.

Optioneel: (niet inclusief) kunt u een boottocht maken naar Delft Island en een bezoek brengen aan Point Pedro.

Diner + Overnachting in het PJ Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Trincomalee - Fort FrederickNa het ontbijt vertrekken we naar Trincomalee, gelegen aan de oostkust van Sri Lanka. Deze havenstad is één van de belangrijkste steden voor de Tamil bevolking van Sri Lanka. U vindt hier prachtige, ongerepte stranden en deze locatie is perfect voor snorkel- en duikliefhebbers. Er wordt gezegd dat de stranden van Trincomalee en het nabij gelegen Nilaveli behoren tot de mooiste van Sri Lanka.

Na aankomst in Trincomalee gaan we de belangrijkste bezienswaardigheden in de omgeving van bezoeken.

We beginnen met een bezoek aan de Kinniya Hot Water Springs. De heetwaterbronnen van Kinniya bestaan uit 7 verschillende bronnen, ieder met zijn eigen temperatuur. Er wordt beweerd dat het water uit de bronnen een helende werking hebben tegen verschillende aandoeningen. De bronnen stammen uit de tijd van Koning Ravana.

Hierna brengen we een bezoek aan Fort Frederick, het grootste Nederlandse fort van Sri Lanka. In 1623 werd het fort gebouwd door de Portugezen en in 1639 veroverd door de Nederlanders. Het fort werd door de Nederlanders compleet herbouwd.

Tot slot bezoeken we de Thirukoneswaram tempel, één van de vijf Eswarams-Sivan tempels in Sri Lanka. De tempel is gelegen bovenop Swamy Rock. De Thirukoneswaram is een Hindoe tempelcomplex gelegen aan de Indische Oceaan. De tempel staat ook wel bekend als de “tempel met de duizend pilaren”. De geschiedenis van de tempel gaat eeuwen terug. In 1624 werd het tempelcomplex verwoest door de Portugezen, die materialen nodig hadden om een fort te bouwen. In 1963 is de tempel herbouwd.

Hierna gaan we inchecken in het Pigeon Island Beach Resort, gelegen aan het strand van Nilaveli.

Diner + Overnachting in het Pigeon Island Beach Resort – Nilaveli.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 07 :
Nilaveli

Nilaveli - Pigeon Island Beach ResortNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

U kunt heerlijk relaxen langs het prachtige strand van Nilaveli tot Trincomalee. Deze badplaatsen beschikken over prachtige, ongerepte stranden. Voor de kust van Nilaveli ligt Pigeon Island, een tropisch eilandje. Hier vindt u de mooiste stranden van Azië. De wateren zijn hier perfect om te snorkelen.

Diner + Overnachting in het Pigeon Island Beach Resort.

Ontbijt, Diner
Hotel

PolonnaruwaNa het ontbijt verlaten we Nilaveli en reizen naar Dambulla.

Onderweg gaan we een bezoek brengen aan de oude stad Polonnaruwa. Deze stad was slechts voor een korte tijd, van de 11de tot de 13de eeuw, de hoofdstad van het Singalese rijk. Het complex bestaat uit (deels gerestaureerde) paleizen, tempels, Koninklijke baden en lusttuinen. Indrukwekkend zijn de uit granietrotsen gehouwen beelden van Boeddha, die in liggende, staande, zittende en mediterende houding wordt afgebeeld. Het liggende beeld is 14 meter lang en de staande Boeddha is 7 meter hoog. Indrukwekkend is ook de Kiri Vehera, een koepeltempel, ook wel Dagoba genoemd.

Na het bezoek aan Polonnaruwa reizen we verder naar Dambulla. We gaan hier inchecken in het resort. De rest van de dag kunt u vrij besteden. U kunt gaan relaxen bij het zwembad of het nabij gelegen stadje gaan ontdekken.

Diner + Overnachting in het Rangiri Dambulla Resort – Dambulla.

Ontbijt, Diner
Hotel

HiriwadunaNa het ontbijt bezoeken we het landelijk gelegen dorpje Hiriwaduna. We gaan hier een ritje met een kar maken door het dorp en de omringende rijstvelden. Ook bezoeken we het tempeltje in het dorp, waar de boeddhistische priester een zegenceremonie geeft. Hierna wandelen we naar een meer, waar we een boottocht gaan maken. Vervolgens bezoeken we een lokale familie in het dorp, waar we een heerlijke traditionele Sri Lankaanse lunch zullen nuttigen.

Na de lunch kunt u rustig rondwandelen door het dorp en kennismaken met de lokale bewoners.

Diner + Overnachting in het Rangiri Dambulla Resort.

Ontbijt, Lunch, Diner
Hotel

Dambulla - RotstempelNa het ontbijt bezoeken we de oude rotstempel van Dambulla. Deze rotstempel dateert uit de 2e eeuw voor Christus. De wand- en plafondschilderingen geven de voornaamste episoden uit de levens van Boeddha weer. De bekendste tempels zijn hier de gouden tempel van Dambulla (Rangiri Dambulla Uyanwatta Rajamaha Viharaya), welke ook op de Werelderfgoedlijst staat en de rotstempel Rangiri Dambulla Rajamaha Viharaya. Enkele beelden van Boeddha hebben in liggende positie enorme afmetingen, zoals we die ook aantreffen in o.a. Polonnaruwa. Vanuit het tempelcomplex kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de bergen, de dichte bossen en de regenwaterreservoirs. Op circa 100 meter hoogte ligt de Gouden Tempel van Dambulla, die bestaat uit 5 grotten. In deze grotten zijn de plafonds beschilderd met prachtige boeddhistische afbeeldingen. Monniken mediteerden en leefden in de grotten. Tevens staan er meer dan 150 Boeddhabeelden in deze rotstempel. De Gouden Tempel van Dambulla is de beroemdste en het meest geliefde boeddhistische heiligdom van Sri Lanka. De eerste grot is genaamd Devaraja Viharaya. Deze grot herbergt een 14m lang Boeddhabeeld. De tweede en tevens grootste grot is de Maharaja Vihara, wat in het Singalees De tempels van de grote koningen betekent. In deze grot staan vele prachtige Boeddhabeelden. Tevens vinden we in deze grot een van de mooiste muurschilderingen van Sri Lanka. In de derde grot Maha Vihara, vinden we muur- en plafondschilderingen uit de Kandyse periode. Deze beschilderingen zijn gemaakt in opdracht van koning Kirti Sr Rajasingha, een beroemde boeddhistische prediker. In deze grot staat ook een standbeeld van de koning en meer dan 50 Boeddhabeelden. U kunt heerlijk rondwandelen door de grotten en genieten van alle pracht en praal.

Onderweg naar Kandy bezoeken we de kruidentuin van Matale. Hier maken we kennis met verschillende soorten kruiden en specerijen. Ook krijgt u een uitleg over het gebruik van deze specerijen in de Sri Lankaanse keuken.

Na aankomst in Kandy bezoeken we Upper Lake en de lokale markt.

Diner + Overnachting in het Earl’s Regent Hotel – Kandy.

Ontbijt, Diner
Hotel

Kandy - Tempel van de TandNa het ontbijt bezoeken we de Tempel van de Tand. Hier wordt de voornaamste Boeddhistische relikwie in Sri Lanka bewaard, Boeddha’s linker boventand. Deze tand werd door de dochter van een Boeddhistische koning uit India gesmokkeld. De Tand van Boeddha geldt sinds die tijd als symbool voor de zelfstandigheid van het Singalese volk en zijn geloofsovertuiging. De relikwie wordt bewaard onder een gouden dak in de tempel. U kunt heerlijk rondwandelen door het tempelcomplex. Verder vindt hier iedere ochtend een ceremonie plaats.

’s Middags bezoeken we de Koninklijke Botanische tuin in Peradeniya. De tuin is gelegen op circa 5,5 km van Kandy en heeft een oppervlakte van circa 60 hectare. De botanische tuin in Peradeniya werd formeel opgericht in 1843. Eén van de bekendste attracties in het park is het orchideeënhuis, dat meer dan 300 verschillende soorten orchideeën huisvest. Verder beschikt het park over o.a. een specerijen tuin, kokospalmen, een bloementuin, een cactushuis en een bamboebos.

’s Avonds bezoeken we ook nog een spectaculaire Culturele Dansshow. Onder begeleiding van de Kandy drummers vinden enkele speciale dansvoorstellingen plaats, zoals de cobra dans, de gemaskerde dans en een spectaculaire vuurshow.

Diner + Overnachting in het Earl’s Regent Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Treinreis - theeplantagesNa het ontbijt vertrekken we naar het treinstation van Kandy.

Vanuit Kandy gaan we een prachtige treinreis maken naar Nanu Oya. Tijdens deze treinreis kunt u genieten van het prachtige landschap, waarbij we diverse theeplantages passeren.

Vervolgens gaan we verder naar Nuwara Eliya, ook wel bekend als “Little England”. In Nuwara Eliya bezoeken we een lokale fruitmarkt en de schitterende kleurrijke Rama Sita tempel. Volgens de legende is de Rama Sita tempel gebouwd om de plaats te markeren waar Sita, de heldin uit het Indiase epos Ramayana gevangen werd gehouden door haar ontvoerder Koning Ravana.

Later op de dag gaan we verder naar Ella.

Diner + Overnachting in het Oak Ray Ella Gap Hotel – Ella.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 13 :
Ella

Ella - Rawana watervalVandaag bezoeken we, na het ontbijt, een theeplantage waar de wereldberoemde Ceylon Thee vandaan komt. We zien hier de theeplukkers aan het werk die in de enorme plantages de blaadjes met de hand plukken en vervolgens in enorme manden stoppen. Ook zien we in een fabriekje hoe de blaadjes verder verwerkt worden tot het eindproduct. Uiteraard gaan we hier genieten van een verse kop thee.

Vervolgens bezichtigen we de Rawana waterval. Deze waterval ligt in een prachtig bergachtig gebied. Tijdens het regenseizoen valt het water in diverse fases de berg af.

Tot slot gaan we genieten van het spectaculaire uitzicht over de Ella Gap. Dit is een gat in de zuidelijke bergwand, waar het land een duizelingwekkende daling maakt van meer dan 900 meter.

Diner + Overnachting in het Oak Ray Ella Gap Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan het Elephant Transit Home.

Het Elephant Transit Home is in 1995 opgericht, door het Departement van Wild Life Conversation, om in de steek gelaten en gewonde jonge olifantjes op te vangen. De baby olifantjes komen uit alle delen van Sri Lanka. Het Elephant Transit Home biedt de olifantjes een veilige plek om te verblijven tot dat ze oud genoeg zijn om terug gezet te worden in het wild.

Diner + Overnachting in het Centauria Lake Resort – Embilipitiya.

Ontbijt, Diner
Hotel

Uda Walawe National ParkNa het ontbijt gaan we een jeepsafari maken door het Uda Walawe National Park.

Het Uda Walawe National Park is opgericht in 1972 om een veilige plek te bieden voor een grote populatie olifanten. In de loop van de tijd groeide het aantal wilde dieren in het park. Zo leven er herten, apen, wilde zwijnen, luipaarden en vele soorten vogels. Op 1 dag kunt u soms wel meer dan 100 verschillende soorten volgels spotten. Het park is gelegen langs het Uda Walawe Reservoir, een groot meer. In het park bevinden zich verder open graslanden en jungles.

Vervolgens reizen we verder naar Kalutara. We gaan hier inchecken in het Coco Royal Beach Resort.

De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt heerlijk gaan relaxen op het strand.

Diner + Overnachting in het Coco Royal Beach Resort – Kalutara.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Colombo. Hier eindigt deze rondreis.

U kunt deze rondreis per nacht verlengen aan het strand in bijvoorbeeld Negombo, Mount Lavinia, Kalutara, Beruwala, Bentota, Induruwa, Ambalangoda, Hikkaduwa, Galle of Koggala.

Ook bent u NIET gebonden aan de hotels in dit programma, u kunt ieder hotel upgraden of veranderen. ALLES KAN EN NIETS MOET

Uiteraard kunt u deze reis ook verlengen met een heerlijke strandvakantie op de Malediven.

WILT U DEZE PRACHTIGE RONDREIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE SRI LANKA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Vervoer luchthaven Colombo - hotel v.v.
 • Vervoer per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende chauffeur / gids, bij minder dan 8 deelnemers fungeert de chauffeur tevens als gids
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels op basis van halfpension = ontbijt + diner
 • Dagtour Negombo
 • Bezoek aan Anuradhapura en de Mihintale tempel
 • Bezoek Kadurugoda tempel en Nallur Kandaswamy Kovil tempel + stadstour Jaffna
 • Stadstour Trincomalee: Kinniya hotspring, Fort Frederik Thirukoneswaram Hindoe tempelcomplex
 • Bezoek aan de oude stad Polonnaruwa
 • Village tour Hiriwaduwa, rit met kar, boottocht over het meer, kennismaken met een lokale familie
 • Bezoek rotstempel Dambulla en kruidentuin Matale
 • Stadstour Kandy + Botanische tuin Peradeniya
 • Treinreis theeplantages + theefabriek
 • Bezoek aan de kleurrijke Rama Sita tempel
 • Stop bij de Rawana waterval + Ella Gap
 • Bezoek aan het Elephant Transit Home
 • Jeepsafari door het Uda Walawe National Park

Exclusief

 • Entreegelden: deze dient u ter plaatse te voldoen: ongeveer USD 198 pp
 • Vliegticket naar Colombo. Deze kunt u uiteraard bij ons bijboeken of eventueel zelf reserveren

Kaart Rondreis Sri Lanka Noord en Oost

Rondreis Noord en Oost Sri Lanka - 16 Dagen - I-SRI-04

 
Bijkomende kosten:
 
Reserveringskosten: € 10 per persoon
 
Calamiteitenfonds: € 5 per persoon
Tevens adviseren wij u om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten!

Overzicht Entreegelden in USD, deze dienen ter plaatse te worden voldaan indien u deze locatie wilt bezoeken


 • Bezoek kokosnootplantage: USD 2 per persoon
 • Anuradhapura: USD 25 per persoon
 • Sri Maha Bodhi Anuradhapura: USD 2,50 per persoon
 • Isurumuniya Temple Anuradhapura: USD 2 per persoon
 • Mihintale Temple: USD 4 per persoon
 • Jaffna City Tour: USD 10 per persoon
 • Kinniya Hot Spring Trincomalee: USD 1 per persoon
 • Thirukoneswaram Temple Trincomalee: USD 1,50 per persoon
 • Polonnaruwa: USD 25 per persoon
 • Village Tour Hiriwaduna: USD 7 per persoon
 • Dambulla: USD 7 per persoon
 • Kandy Temple: USD 7 per persoon
 • Peradeniya: USD 7 per persoon
 • Cultural Show Kandy: USD 7 per persoon
 • Trein Kandy naar Nanu Oya: USD 7 per persoon
 • Sita Amman Temple: USD 1,50 per persoon
 • Bezoek Theeplantage: USD 3 per persoon
 • Elephant Transit Home: USD 6 per persoon
 • Uda Walawe NP: USD 70 per persoon

Let Op: de entreegelden kunnen altijd iets afwijken. U kunt zelf bepalen aan welke excursies u wilt deelnemen.

Indien u NIET wilt deelnemen aan bepaalde excursies dan dient u dit bij de boeking op te geven. Deze entreegelden behoeft u dan ook niet te voldoen.

Toeslagen

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 april 2024 t/m 31 maart 2025: € 498

Toeslag bij verblijf in Kandy (Kandy Perahera) = in juli of augustus 2024: € 78 per persoon

Let Op: de exacte data voor 2024 zijn nog niet bekend.


Er geldt een Verplichte toeslag op 24 december 2024 (Kerst) en op 31 december 2024 (Nieuwjaar).

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op genoemde data verblijft.

Anuradhapura - Jetavana Dagoba
Negombo - Paradise Holiday Village
Negombo - Paradise Holiday Village
Negombo - strand
Negombo - vismarkt
Negombo - vismarkt
Negombo - vismarkt
Negombo - vismarkt
Negombo - vismarkt
Negombo - vismarkt
Negombo - Dutch Fort
Negombo - Dutch Fort
Negombo - Dutch Fort
Negombo - St. Mary Church
Negombo - St. Mary Church
Anuradhapura
Anuradhapura
Anuradhapura - Jetavana Dagoba
Anuradhapura - Jetavana Dagoba
Anuradhapura
Anuradhapura
Anuradhapura
Anuradhapura - Golden Sand Stupa
Anuradhapura - Golden Sand Stupa
Anuradhapura
Anuradhapura - Hotel Alakamanda
Anuradhapura - Hotel Alakamanda
Mihintale Tempel
Jaffna - Elephant Pass
Jaffna - Jaffna Library
Jaffna - Fort Jaffna
Jaffna - Fort Jaffna
Jaffna - PJ Hotel
Jaffna - PJ Hotel
Jaffna - Nallur Kandaswamy Kovil
Jaffna - Naga Viharaya
Jaffna - Fort Frederik
Jaffna - Fort Frederik
Thirukoneswaram tempel
Thirukoneswaram tempel
Nilaveli - Pigeon Island Beach Resort
Nilaveli - Pigeon Island Beach Resort
Nilaveli - Pigeon Island Beach Resort
Nilaveli - Pigeon Island Beach Resort
Polonnaruwa
Polonnaruwa
Polonnaruwa
Polonnaruwa
Polonnaruwa - Rankoth Vehara
Polonnaruwa
Polonnaruwa - Vatadage
Polonnaruwa - Queen Subhadra
Polonnaruwa - Gal Vihara
Polonnaruwa
Dambulla - rotstempel
Dambulla - rotstempel
Dambulla - rotstempel
Dambulla - rotstempel
Dambulla - rotstempel
Dambulla - rotstempel
Dambulla - rotstempel
Dambulla - rotstempel
Dambulla - rotstempel
Dambulla - rotstempel
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Peradeniya - botanische tuin
Peradeniya - botanische tuin
Peradeniya - botanische tuin
Peradeniya - botanische tuin
Peradeniya - botanische tuin
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_01

Tijdens deze rondreis bezoeken we het onontdekte noorden en oosten

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_02

Dag 01: Vanaf het vliegveld volgt de transfer naar het Paradise Holiday Village

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_03

Dag 01: Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_04

Dag 01: Op loopafstand van het hotel ligt het strand

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_05

Dag 02: We beginnen deze dag met een bezoek aan de vismarkt

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_06

Dag 02: Op de vismarkt zijn de handelaren druk bezig ...

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_07

Dag 02: ... met het schoonmaken en verhandelen van de vers gevangen vis

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_08

Dag 02: Op het strand zien we de lokale vissers hun netten leeghalen

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_09

Dag 02: De vis wordt met de hand gesorteerd

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_10

Dag 02: Ook kunt u zien hoe de vis op het strand gedroogd wordt

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_11

Dag 02: Hierna bezoeken we de overblijfselen van het Dutch Fort

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_12

Dag 02: Er zijn nog enkele overblijfselen aanwezig van het oude fort

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_13

Dag 02: Boven de poort bevindt zich een plaat met de datum 1678

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_14

Dag 02: Vervolgens bezoeken we de St. Mary Church

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_15

Dag 02: Deze Katholieke kerk is gebouwd in 1874

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_16

Dag 03: Vandaag gaan we een bezoek brengen aan de oude stad Anuradhapura

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_17

Dag 03: Anuradhapura staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_18

Dag 03: De Jetavana Dagoba is 1600 jaar oud en 122 meter hoog

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_19

Dag 03: De indrukwekkende Abhayagiri Stupa uit de 2e eeuw voor Chr.

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_20

Dag 03: De beelden en muurschilderingen in de Abhayagiri Stupa

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_21

Dag 03: De Moonstone dateert uit de 7e-8e eeuw

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_22

Dag 03: De overblijfselen van de Guardstone in Anuradhapura

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_23

Dag 03: De prachtige Ruwanweli Maha Saya dateert uit de 2e eeuw voor Chr.

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_24

Dag 03: Er zijn hier prachtige details te bewonderen

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_25

Dag 03: De oude koningsstad Anuradhapura, een fantastische bestemming

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_26

Dag 03: Later op de dag inchecken in Hotel Alakamanda

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_27

Dag 03: Hotel Alakamanda beschikt over een zwembad

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_28

Dag 04: Na het ontbijt bezoeken we de Mihintale Tempel

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_29

Dag 04: Geniet van de wetlands bij de Elephant Pass

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_30

Dag 04: De Jaffna Library, één van de opmerkelijkste monumenten

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_31

Dag 04: Tot slot bezoeken we Fort Jaffna

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_32

Dag 04: Dit is een voormailg Nederlands fort van de VOC

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_33

Dag 04: Later op de dag inchecken in het PJ Hotel

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_34

Dag 04: Het zwembad van het PJ Hotel

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_35

Dag 05: Tijdens de stadstour bezoeken we de Nallur Kandaswamy Kovil

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_36

Dag 05: Ook bezoeken we de Naga Viharaya

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_37

Dag 06: We gaan een bezoek brengen aan Fort Frederik

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_38

Dag 06: Dit oude Nederlandse fort is gebouwd in 1623

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_39

Dag 06: Vervolgens bezoeken we de Thirukoneswaram tempel

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_40

Dag 06: Deze Hindoe tempel is gelegen aan de Indische Oceaan

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_41

Dag 06: Aankomst bij het Pigeon Island Beach Resort - Nilaveli

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_42

Dag 06: Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_43

Dag 06: Het Pigeon Island Beach Resort beschikt over een mooi zwembad

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_44

Dag 06: Vanuit het resort loopt u zo het strand op

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_45

Dag 08: Vandaag brengen we een bezoek aan de historische stad Polonnaruwa

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_46

Dag 08: Dit complex bestaat uit (deels gerestaureerde) paleizen ...

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_47

Dag 08: ... tempels, koninklijke baden en lusttuinen

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_48

Dag 08: U kunt een fiets huren om alles in Polonnaruwa te bezichtigen

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_49

Dag 08: Bewonder de indrukwekkende Rankoth Vehara

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_50

Dag 08: Het enorme "Stenen Boek" de Galpota van Koning Nissankamalla

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_51

Dag 08: Eén van de oudste monumenten is de Vatadage

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_52

Dag 08: De Kiri Vihara is gebouwd ter nagedachtenis van Queen Subhadra

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_53

Dag 08: De twee uitgehakte Boeddhabeelden uit de 12e eeuw - Gal Vihara

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_54

Dag 08: Polonnaruwa staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_55

Dag 10: Vandaag bezoeken we de rotstempel van Dambulla

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_56

Dag 10: We moeten enkele trappen beklimmen naar de tempel

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_57

Dag 10: Deze bewoners zullen we zeker tegenkomen

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_58

Dag 10: Er zijn 5 grotten die u hier kunt bezichtigen

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_59

Dag 10: Dambulla staat sinds 1991 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_60

Dag 10: In de grotten zijn prachtige boeddhabeelden te bewonderen

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_61

Dag 10: Een enorme liggende Boeddha in één van de grotten

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_62

Dag 10: De oude muur- en plafondschilderingen zijn van hoge kwaliteit

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_63

Dag 10: U kunt rustig rondwandelen en genieten van alle details

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_64

Dag 10: Het uitzicht vanuit de tempel is fantastisch

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_65

Dag 11: Vandaag bezoeken we de Tempel van de Tand

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_66

Dag 11: De prachtig gekleurde ingang naar de tempel

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_67

Dag 11: In dit tempelcomplex bevinden zich prachtige Boeddhabeelden

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_68

Dag 11: De dagelijkse heilige ceremonie in de Tempel van de Tand

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_69

Dag 11: Een kandydrummer begeleidt de ceremonie

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_70

Dag 11: De Tempel van de Tand is één van de belangrijkste tempels in Sri Lanka

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_71

Dag 11: In de tempel wordt de belangrijkste boeddhistische relikwie ...

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_72

Dag 11: ... van Sri Lanka bewaard, nl Boeddha's linker boventand

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_73

Dag 11: Gelovigen bidden en offeren bloemen in de tempel

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_74

Dag 11: U kunt rustig rondwandelen door het hele tempelcomplex

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_75

Dag 11: 's Middags bezoeken we de botanische tuin in Peradeniya

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_76

Dag 11: Deze tuin heeft een oppervlakte van circa 60 hectare

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_77

Dag 11: De tuin is gewijd aan de flora van Sri Lanka en omvat ...

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_78

Dag 11: ... verder representatieve soorten uit de gehele tropische wereld

slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_79

Dag 11: Er staan meer dan 200 verschillende soorten palmbomen

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_01
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_02
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_03
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_04
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_05
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_06
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_07
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_08
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_09
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_10
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_11
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_12
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_13
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_14
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_15
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_16
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_17
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_18
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_19
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_20
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_21
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_22
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_23
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_24
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_25
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_26
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_27
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_28
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_29
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_30
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_31
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_32
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_33
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_34
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_35
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_36
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_37
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_38
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_39
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_40
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_41
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_42
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_43
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_44
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_45
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_46
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_47
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_48
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_49
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_50
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_51
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_52
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_53
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_54
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_55
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_56
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_57
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_58
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_59
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_60
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_61
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_62
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_63
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_64
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_65
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_66
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_67
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_68
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_69
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_70
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_71
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_72
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_73
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_74
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_75
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_76
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_77
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_78
slider_rondreis_noord_en_oost_sri_lanka_79
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Noord en Oost Sri Lanka