Vakantie naar Sinharaja

Sinharaja Forest Reserve is een prachtig tropisch regenwoud gelegen in het zuidwesten van Sri Lanka. Het reservaat herbergt een gevarieerd scala aan flora en fauna. Het herbergt meer dan 50% van de boomsoorten die in Sri Lanka worden gevonden en ongeveer 20 soorten endemische vogels. Sinharaja is uitgeroepen tot een UNESCO-werelderfgoed. Het wordt beschouwd als een biodiversiteitshotspot vanwege zijn belang voor behoud.

De naam Sinharaja betekent ‘het koninkrijk van de leeuw’. Dit is omdat het reservaat werd beschouwd als de laatste toevluchtsoord van de Sri Lankaanse leeuw. Helaas is de soort nu uitgestorven in het land, maar het reservaat blijft een belangrijk leefgebied voor veel andere bedreigde soorten zoals de paarskoplangoer, Sri Lankaanse luipaard en de Sri Lankaanse vliegende slang.

Bezoekers kunnen begeleide wandelingen door het reservaat maken, vogels kijken of gewoon genieten van de ongelooflijke bezienswaardigheden en geluiden van het regenwoud. Sinharaja is een werkelijk uniek en adembenemend natuurwonder en een must-visit bestemming voor natuurliefhebbers.

Wilt u uw reis naar Sri Lanka persoonlijk komen bespreken met één van onze Sri Lanka specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Bouwsteen

Sinharaja Rain Forest
, 2 Dagen - 1 Nacht

2 deelnemers:   4 deelnemers:   6 deelnemers:     …

Rondreis

Rondreis

Sri Lanka Active & Nature
Aanbevolen

Sri Lanka Actief & Natuur De Sri Lanka Actief & …

Rondreis Exotic Sri Lanka

Rondreis Exotic Sri Lanka Tijdens deze 21-daagse rondreis bezoeken we …