River Kwai en Sangklaburi

4 Days

River Kwai en Sangklaburi

River Kwai en Sangklaburi is een 4 daagse “bouwsteenmodule” vanuit Bangkok.

River Kwai en Sangklaburi is een schitterende reis naar de provincie Kanchanaburi

Via de drijvende markt van Damnoen Saduak reizen we verder naar Kanchanaburi. De drijvende markt in Damnoen Saduak is een bekende toeristische attractie in Thailand. Het is een traditionele markt waar de verkopers hun goederen verkopen vanaf kleine boten in het water. Toeristen worden verwelkomd om te genieten van de kleurrijke en drukke sfeer van de markt en om lokale producten te kopen, zoals fruit, groenten, handwerk en souvenirs.

In Kanchanaburi bezoekt u o.a. de wereldberoemde River Kwai brug

We bezoeken in Kanchanaburi het JEATH Museum, de brug en een oorlogsbegraafplaats. Ook maken we een schitterende tocht per trein over de dodenspoorlijn.

Het JEATH Museum, gelegen in Kanchanaburi, Thailand, is een sombere herinnering aan het lijden dat krijgsgevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben doorstaan. Het museum bevat replica’s van gevangenenbarakken, gereedschappen en persoonlijke bezittingen. Het is vernoemd naar de vijf landen die betrokken waren bij de bouw van de Birma-spoorweg: Japanners, Engelsen, Amerikanen, Australiërs en Thai, vertegenwoordigd door de acroniem JEATH.

In de buurt van het museum ligt de Oorlogsbegraafplaats, een prachtig onderhouden terrein waar meer dan 7.000 geallieerde soldaten zijn begraven. Een korte wandeling over de weg vanaf de begraafplaats brengt je bij de beroemde River Kwai-brug, een symbool van de wreedheid en opoffering van degenen die gedwongen werden aan de spoorweg te werken.

Een van de beste manieren om te genieten van de schoonheid van de River Kwai is per trein. De Death Railway loopt langs de rivier en biedt prachtig uitzicht op het omringende platteland. 

In Sangklaburi maakt u kennis met het Mon volk

De volgende dag reizen we verder naar Sangklaburi. Hier maken we kennis met het Mon volk.

De Drie Pagodenpas is een historische locatie gelegen aan de grens tussen Myanmar en Thailand. De pas was tijdens de oude tijden een belangrijke handels- en transportroute. Het gebied omvat ook de stad Sangklaburi, waar de prachtige Wat Wangvivegaram te vinden is. De tempel is een prachtige structuur met ingewikkelde architectuur en prachtige muurschilderingen. Bovendien kunnen bezoekers het Mon-dorp verkennen, waar de Mon-mensen al eeuwenlang wonen.

Vanuit Sangklaburi kunnen bezoekers naar de beroemde Mon Bridge gaan, de langste houten brug van Thailand. De brug biedt een prachtig uitzicht op de omliggende heuvels en rivier. Het Mon-dorp ligt vlakbij en biedt een kijkje in de traditionele levenswijze van deze etnische groep.

Ga zwemmen bij de Erawan waterval tijdens deze reis River Kwai en Sangklaburi

Tot slot bezoeken we ook nog, tijdens deze River Kwai en Sangklaburi, het Erawan National Park en de Hellfire Pass.

Het Erawan National Park is een prachtig park in Thailand dat bekend staat om zijn prachtige watervallen en kristalheldere zwemwateren. Het park is de thuisbasis van de Erawan-watervallen, die bestaan uit zeven niveaus van prachtige turquoise zwemwateren, omringd door weelderige groene bossen. Dit biedt een onweerstaanbare gelegenheid voor bezoekers om te genieten van een verfrissende duik in het heldere water en te ontspannen onder de waterval.

Bezoek ons reisburo in Maarssen om uw vakantie naar Thailand te bespreken

Deze River Kwai en Sangklaburi is te combineren met één van onze andere “bouwsteenmodules”. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Bangkok kunt u bij ons terecht. Bovendien kunt u deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen.

Wilt u uw vakantie naar Thailand persoonlijk komen bespreken met één van onze Thailand specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

River Kwai en Sangklaburi – Dagelijks vertrek vanuit al onze Bangkok Hotels

  • Bangkok
  • 2
  • I-BKK-04
  • 4 Dag
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Programma

Kanchanaburi - River Kwai BridgeVroeg in de ochtend vertrekken we naar de befaamde drijvende markt van Damnoen Saduak. De drijvende markt ligt ongeveer 80 kilometer ten westen van Bangkok in de provincie Ratchaburi. Het is een schilderachtig gezicht die honderden smalle bootjes met fruit, levensmiddelen, vlees en vis. Alhoewel de drijvende markt de laatste jaren erg commercieel is geworden is het toch een leuke excursie. Allerlei bootjes vol met fruit en andere exotische producten varen in een kanaal heen en weer. Toeristen kunnen tevens in zo’n bootje rondvaren en zo langs de bootjes met koopwaar varen. Deze boottocht zit niet in de prijs inbegrepen en moet ter plaatse voldaan worden. Uiteraard hebt u ook van de zijkant een goed zicht op de drijvende markt. Het is een vrolijk schouwspel vol prachtige kleuren en producten.

Hierna reizen we verder naar Kanchanaburi, bekend vanwege de ‘Bridge over the River Kwai’ en de beruchte ‘dodenspoorlijn’. Deze brug werd wereldberoemd door de gelijknamige film. Rond het middaguur volgt de lunch. Hierna bezoeken eerst het JEATH-museum.

Het JEATH-museum is een openluchtmuseum, gelegen bij de Wat Chaichumphon. De naam zelf is een afkorting. Deze is samengesteld uit de eerste letters van de namen van de landen die bij de Tweede Wereldoorlog in dit gebied betrokken waren: Japan, Engeland, Australië, Thailand en Holland. Krijgsgevangenen uit Engeland, Australië en Holland bouwden mee aan de Death Railway, de dodenspoorlijn. Japan oefende de controle uit over deze krijgsgevangenen. Het eerste, wat na aankomst is te zien, is een precies nagebouwde woonbarak uit bamboe. Deze barak was bestemd voor de krijgsgevangenen. Hierin zijn foto’s en schilderijen geëxposeerd. Deze zijn afkomstig van gevangenen van destijds of gemaakt door de Thais. Aanvankelijk hadden de Japanners tegen het maken van foto’s geen bezwaar. Later verboden ze hun gevangenen ook maar iets te vereeuwigen; ze waren er bang voor dat hun slechte behandeling van het (krijgs) gevangenen tijdens de bouw van de dodenspoorbaan bekend zou raken. Ook vindt u krantenartikelen over en interviews met vroegere krijgsgevangenen en hun familie en vrienden. Daarin staan de wrede omstandigheden beschreven waar aan de gevangenen blootstonden. Tenslotte zijn er verschillende dingen te zien, zoals pistolen, messen, helmen, veldflessen en dergelijke meer. Ook ligt er nog een grote bom die destijds bestemd was om de brug over de River Kwai te vernietigen en op die manier de aanvoerroute van het Japanse leger tussen Thailand en Burma een halt toe te roepen.

Hierna brengen we een bezoek aan één van de twee oorlogsbegraafplaatsen. Het is eigenlijk niet gebruikelijk om een begraafplaats te bezoeken tijdens uw vakantie, echter de vreselijke gebeurtenissen tijdens de 2e Wereldoorlog mogen nooit vergeten worden. Op de begraafplaatsen liggen vele Nederlandse slachtoffers. Toch even een moment om hier even bij stil te staan.

Vervolgens gaan we verder naar de River Kwai Bridge. Deze brug is het symbool van de Birma-spoorlijn. In 1942 besloten de Japanners een spoorlijn aan te leggen tussen Thailand en Birma. Deze spoorlijn moest de bevoorrading van de troepen in Birma mogelijk maken. Het traject van 415 km staat ook wel bekend als de dodenspoorlijn, vanwege de vele doden die gevallen zijn tijdens de bouw van deze spoorlijn. Het is mogelijk om over de brug heen te lopen. U kunt hier schitterende foto’s maken.

Tot slot gaan we naar het treinstation van Ban Nam Tok. Met de boemeltrein, over de oude spoorlijn, wordt de reis voortgezet naar het plaatsje Ta Ke Len, een schitterende tocht. Houdt uw camera klaar als het boemeltje langzaam voortbeweegt over de beroemde houten viaducten langs de River Kwai.

Overnachting in het Royal River Kwai Resort.

Hotel

Sangklaburi - Mon brugOntbijt en vertrek voor een 3 1/2 uur durende rit dieper de jungle in naar de Three Pagodes Pass. De pass is gelegen op de grens tussen Thailand en Myanmar in de Tenasserim heuvels. Het verbindt de stad Sangklaburi (Thailand) met de stad Payathonsu (Myanmar). De Three Pagodes Pass speelde een grote rol in de Thaise geschiedenis. Het was een belangrijke handelsroute tussen Thailand en Myanmar. Tevens is het de plaats waar het Boeddhisme vanuit India voor het eerst in Thailand binnenkwam in de 3de eeuw. In 1548 (tijdens de Ayutthaya periode) werd de pass gebruikt door het Birmese leger om aanvallen uit te voeren op Thailand. Ook de beruchte Death Railway loopt door deze pass. Bij de Three Pagodes Pass staan drie mini pagodes, een symbool voor vrede. We maken een wandeling door dit prachtige gebied. Ook kunt u een kijkje nemen bij de grens en enkele leuke foto’s maken van Myanmar.

Na de lunch gaan we verder richting Sangklaburi. Deze plaats ligt op de grens tussen Thailand en Myanmar, diep in de jungle van Thailand.

We bezoeken eerst de tempel de Wat Wangvivegaram. Deze Mon tempel ligt op een heuvel met een schitterend uitzicht over de vallei. Vervolgens bezoeken we het Mon dorp en de lange houten brug naar het Mon dorp. De Mon is een bergstam die oorspronkelijk uit Myanmar komt maar nu in Thailand verblijft. We maken kennis met de lokale bewoners en hun gebruiken. U kunt een wandeling maken over de langste houten brug van Thailand. Deze brug verbindt de stad Sangklaburi met het Mon dorp.

Later op de dag maken we een prachtige boottocht naar de ruïnes van de oude Mon tempel. Deze oude tempel is door het water verwoest en ligt tijdens de regenperiode in het water.

We overnachten in het P. Guest House. Vanuit deze accommodatie heeft u een schitterend uitzicht over de vallei en de omgeving.

Overnachting in het P. Guest House.

Ontbijt, Lunch
Guesthouse

Kanchanaburi - Erawan National ParkNa het ontbijt verlaten we Sangklaburi en gaan terug naar Kanchanaburi.

Na de lunch gaan we verder naar het Erawan National Park, waar een bezoek gebracht wordt aan de Erawan waterval. Deze waterval bestaat uit 7 levels, het water valt in totaal 1500 meter naar beneden via een soort trappensysteem. De omgeving bestaat uit een prachtige natuur vol bomen en orchideeën. Indien u wilt dan kunt u helemaal naar de 7de waterval lopen via een pad dwars door het bos. De meeste mensen beperken zich tot de 3de level. Hier kunt u heerlijk zwemmen. Wees niet bang, de vissen zwemmen hier gewoon rond. De kleinere visjes komen nieuwsgierig dichterbij en sabbelen aan uw lichaam. Tijdens de oorlog maakten dit soort visjes de wonden van de krijgsgevangen schoon. Dit is werkelijk een schitterende ervaring.

Overnachting in het Royal River Kwai Resort.

Ontbijt, Lunch
Hotel

Kanchanaburi - Hellfire Pass Memorial MuseumNa het ontbijt gaan we naar de stroomopwaarts gelegen Hellfire Pass. Het bijbehorende museum bestaat uit een verzameling van foto’s, tekeningen, zelfgemaakte voorwerpen en filmvoorstellingen die herinneren aan de vreselijke gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog toen Japan, na bezetting van Thailand en Birma, een spoorlijn tussen beide landen liet aanleggen dwars door het bergland en de jungle heen.

Onder leiding van een ervaren gids gaat u hier een door mensen uitgehouwen bergpas verkennen. Lunch inbegrepen.

De Hellfire Pass is gelegen in de Tenasserim Hills. Dit berglandschap was het moeilijkste stuk van de Birma spoorlijn. De Japanners lieten de dwangarbeiders en krijgsgevangenen met de hand de rotsen weghakken om de spoorlijn door heen te laten gaan. Vanuit het museum wandelen door de jungle naar beneden om bij deze locatie te komen.

Hierna volgt de transfer naar Bangkok, Cha-Am of Hua Hin (keuze).

WILT U UW THAILAND REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE THAILAND SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt, Lunch

Kaart River Kwai en Sangklaburi

River Kwai & Sangklaburi - 4 Dagen - I-BKK-04

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 januari 2024 t/m 31 oktober 2024: € 73
  • 01 november 2024 t/m 31 maart 2025: € 75

Toeslag bij verblijf in het Royal River Kwai Resort – Kanchanaburi van 12 april 2024 t/m 16 april 2024: € 15 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Royal River Kwai Resort – Kanchanaburi van 29 december 2024 t/m 02 januari 2025: € 15 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Royal River Kwai Resort – Kanchanaburi van 12 april 2025 t/m 16 april 2025: € 15 per persoon / per nacht

Sangklaburi - Mon brug
Damnoen Saduak - drijvende markt
Damnoen Saduak - drijvende markt
Damnoen Saduak - drijvende markt
Damnoen Saduak - drijvende markt
Damnoen Saduak - drijvende markt
Damnoen Saduak - drijvende markt
Kanchanaburi - JEATH museum
Kanchanaburi - JEATH museum
Kanchanaburi - JEATH museum
Kanchanaburi - War Cemetery
Kanchanaburi - War Cemetery
Kanchanaburi - River Kwai Bridge
Kanchanaburi - River Kwai Bridge
Kanchanaburi - River Kwai Bridge
Kanchanaburi - treinreis oude spoorlijn
Kanchanaburi - treinreis oude spoorlijn
Sangklaburi - Three Pagodes Pass
Sangklaburi - Wat Wangvivegaram
Sangklaburi - Wat Wangvivegaram
Sangklaburi - Mon brug
Sangklaburi - Mon dorp
Sangklaburi - Mon dorp
Sangklaburi - boottocht
Sangklaburi - boottocht
Sangklaburi - boottocht
Sangklaburi - boottocht
Sangklaburi - P. Guest House
Sangklaburi - P. Guest House
Sangklaburi - P. Guest House
Erawan National Park
Erawan National Park
Erawan National Park
Erawan National Park
Erawan National Park
Kanchanaburi - Hellfire Pass Memorial Museum
Kanchanaburi - Hellfire Pass Memorial Museum
Kanchanaburi - Hellfire Pass
Kanchanaburi - Hellfire Pass
Kanchanaburi - Hellfire Pass
Kanchanaburi - Hellfire Pass
Kanchanaburi - Hellfire Pass
Kanchanaburi - Hellfire Pass
Kanchanaburi - Hellfire Pass
Kanchanaburi - Hellfire Pass
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_01

We combineren de River Kwai met het indrukwekkende Sangklaburi

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_02

Dag 01: We bezoeken de drijvende markt van Damnoen Saduak

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_03

Dag 01: Deze drijvende markt ligt ong. 80km ten westen van Bangkok

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_04

Dag 01: Op deze markt varen bootjes rond vol fruit en groentes

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_05

Dag 01: Het is een vrolijk schouwspel van kleuren en geuren

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_06

Dag 01: Vanaf de kant heeft u een goed zicht op de markt

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_07

Dag 01: Optioneel kunt u een bootje huren en u over de markt laten varen

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_08

Dag 01: Vervolgens bezoeken we het JEATH Museum

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_09

Dag 01: Het JEATH Museum is een openluchtmuseum met ...

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_10

Dag 01: ... voorwerpen, foto's en tekeningen uit de 2e Wereldoorlog

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_11

Dag 01: De volgende stop is bij één van ...

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_12

Dag 01: ... de twee oorlogsbegraafplaatsen

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_13

Dag 01: Hierna bezoeken we de River Kwai Brug

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_14

Dag 01: U kunt over deze wereldberoemde brug wandelen

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_15

Dag 01: Vanaf speciale punten op de brug kunt u genieten van het uitzicht

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_16

Dag 01: Tot slot gaan we nog een prachtige treinreis maken ...

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_17

Dag 01: ... over de houten viaducten van de oude spoorlijn

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_18

Dag 02: We bezoeken vandaag de Three Pagodes Pass

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_19

Dag 02: Na de lunch bezoeken we de Wat Wangvivegaram Mon Tempel

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_20

Dag 02: De monniken bij de Wat Wangvivegaram

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_21

Dag 02: We wandelen over de lange houten brug naar het Mon dorp

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_22

Dag 02: We komen aan in het Mon dorp en ...

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_23

Dag 02: ... maken kennis met de lokale bewoners

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_24

Dag 02: Later op de dag maken we een prachtige boottocht

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_25

Dag 02: We varen naar de ruïnes van de oude Mon tempel

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_26

Dag 02: Deze tempel is door het water verwoest

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_27

Dag 02: Vervolgens varen we weer terug

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_28

Dag 02: We gaan inchecken in het P. Guesthouse

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_29

Dag 02: Het P. Guesthouse is gelegen op een prachtige lokatie

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_30

Dag 02: Vanuit de accommodatie heeft u een prachtig uitzicht over de rivier

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_31

Dag 03: Na de lunch bezoeken we het Erawan National Park

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_32

Dag 03: U kunt hier prachtige wandeltochten maken

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_33

Dag 03: Er zijn hier diverse watervallen te bewonderen

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_34

Dag 03: Vergeet uw zwemkleding niet, want u kunt hier heerlijk zwemmen

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_35

Dag 03: Durft u het aan, een douche te nemen in deze waterval

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_36

Dag 04: Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de Hellfire Pass

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_37

Dag 04: De Peace Vessel met een fantastisch uitzicht

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_38

Dag 04: Vanuit het museum wandelen we naar beneden de jungle in

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_39

Dag 04: Na een wandeling door de jungle komen we aan bij de Hellfire Pass

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_40

Dag 04: In 1943 werd begonnen met de aanleg van dit 600m lange traject

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_41

Dag 04: De rotsen zijn hier met de hand uitgehakt door de krijgsgevangenen

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_42

Dag 04: Vele krijgsgevangenen zijn op deze lokatie gestorven

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_43

Dag 04: Er zijn nog enkele werktuigen bewaard gebleven

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_44

Dag 04: De Hellfire Pass, een indrukwekkende lokatie

slider_river_kwai_sangklaburi_tour_45

Dag 04: Via de jungle, met fantastische uitzichten, wandelen we weer naar boven

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_01
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_02
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_03
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_04
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_05
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_06
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_07
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_08
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_09
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_10
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_11
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_12
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_13
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_14
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_15
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_16
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_17
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_18
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_19
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_20
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_21
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_22
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_23
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_24
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_25
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_26
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_27
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_28
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_29
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_30
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_31
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_32
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_33
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_34
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_35
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_36
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_37
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_38
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_39
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_40
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_41
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_42
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_43
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_44
slider_river_kwai_sangklaburi_tour_45
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

River Kwai en Sangklaburi