Thailand Special Tour - 15 Dagen

Thailand Special Tour

De Thailand Special Tour is een 15 daagse individuele rondreis.

Tijdens deze rondreis maken we kennis met de exotische wereldstad Bangkok. De Klong Tour is een unieke en authentieke manier om de verborgen pareltjes van de Thaise hoofdstad te verkennen. Een klong is het Thaise woord voor kanaal. Deze tour neemt bezoekers mee door het doolhof van kanalen die Bangkok doorkruisen. Onderweg zien reizigers traditionele paalwoningen, drijvende markten en lokale gemeenschappen die al eeuwenlang onveranderd zijn gebleven. De tour biedt een kans om te zien hoe de lokale bevolking buiten de gebaande paden leeft en werkt.

Als je op zoek bent naar iets avontuurlijkers, is een fietstocht door Bangkok misschien wel perfect voor jou. Een fiets biedt flexibiliteit om buiten de gebaande paden te navigeren en biedt een milieuvriendelijke manier om de uitgestrekte stad te verkennen. Fietsroutes brengen reizigers meestal door wijken en bezienswaardigheden. Hier worden historische tempels, levendige markten en prachtige architectuur tentoongesteld. 

Floating Market & River Kwai

De Drijvende Markt Damnoen Saduak is een unieke en populaire toeristische attractie in Thailand. Gelegen in de buurt van Bangkok, biedt het bezoekers de mogelijkheid om te winkelen bij een traditionele Thaise markt die verse groenten, fruit en andere lokale producten verkoopt.

Een paar uur verwijderd van de drijvende markt vinden toeristen het JEATH Museum, dat gewijd is aan het tonen van artefacten, foto’s en displays van de bouw van de Dodenweg van de Tweede Wereldoorlog. In de buurt kunnen toeristen ook de Oorlogsbegraafplaats bezoeken, waar duizenden geallieerde soldaten begraven liggen. Ter nagedachtenis eert het de opoffering en moed van degenen die hun leven hebben gegeven bij de bouw van de spoorweg.

Ook in de omgeving bevindt zich de River Kwai-brug, gebouwd door krijgsgevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog onder extreme omstandigheden, en vereeuwigd in de film “The Bridge on the River Kwai”. Vervolgens kunnen toeristen een tochtje maken over de oude spoorlijn.

Hierna vervolgen we onze rondreis naar het noorden van Thailand. In de omgeving van Chiang Mai maken we een boottocht over de Mae Ping rivier, bezoeken de Doi Suthep en enkele plaatselijke ambachtelijke werkplaatsen. Tot slot gaan we genieten van een heerlijke strandvakantie aan Jomtien Beach.

BM Air Reizen heeft een reisburo in Maarssen waar u uw vakantie naar Thailand kunt bespreken

Uiteraard kunt u deze Thailand Special Tour naar eigen wens verlengen en/of aanpassen. Verder kunt u de hotels in dit programma wijzigen naar en/of verlengen met één van onze andere hotels in Bangkok, Chiang Mai of Pattaya. 

Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Thailand kunt u bij ons terecht. Wilt u uw vakantie naar Thailand persoonlijk komen bespreken met één van onze Thailand specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld van Bangkok

Dag 01 :
Bangkok

Twin Towers Hotel - BangkokAankomst op Suvarnabhumi Airport, de luchthaven van Bangkok. Na de laatste douanecontrole wacht de chauffeur u op in de aankomsthal.

Hierna volgt de transfer naar het Twin Towers Hotel. Dit hotel is centraal gelegen in Bangkok, op loopafstand van het winkelcentrum MBK. De rest van de dag is ter vrije besteding. Natuurlijk kunt u ook heerlijk gaan relaxen aan het zwembad.

Optioneel kunt u later op de dag deelnemen aan de Baiyoke Sky Dinner, dineren in één van de hoogste gebouwen in Bangkok. Naast het diner kunt u genieten van een fantastisch uitzicht over de stad. (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan dit diner dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Twin Towers Hotel.

Hotel
Dag 02 :
Bangkok

Bangkok - Klongtour

Na het ontbijt maken we een korte rit naar de Chao Phraya rivier. Dit is het beginpunt om het ‘Venetië van het Oosten’ te gaan ontdekken. Ook tegenwoordig zijn uitgestrekte gebieden rond Bangkok alleen over het water te bereiken. De klongs (kanalen) zijn er de levensaders voor de Thai die er nog op traditionele manier leven. Hier zijn weelderige plantages, waar mango’s, papaja’s, durian en ander tropisch fruit wordt verbouwd. Tijdens deze excursie maken we een boottocht door dit gebied, waarbij u meteen uit de drukte van de stad bent. Dit is een unieke belevenis die u niet mag missen. We varen langs het Koninklijk Paleis en de Wat Arun. Nu ziet u deze schitterende gebouwen ook eens van een andere kant. Ook kunt u vanuit de boot in de verte één van de hoogste hotels in Bangkok zien, het Baiyoke Sky Hotel. Verder varen we langs lokale huizen, het ene is een prachtige bungalow terwijl zijn buurman in een oud houten huisje woont. Zie hoe de Thaise bevolking leeft op en rond het water. We zien kinderen zwemmen in het water, verderop zit iemand te vissen en weer verderop zien we mensen op het land werken. Ook krijgt u de gelegenheid om een drankje te kopen bij één van de vrouwen/mannen, die hun waren vanuit een bootje proberen te verkopen. Vervolgens varen we weer terug naar de pier. Let Op: de transfer terug naar uw hotel is NIET inbegrepen.

Hierna kunt u op eigen gelegenheid Bangkok verder gaan ontdekken.

Overnachting in het Twin Towers Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 03 :
Bangkok

Bangkok - fietstourNa het ontbijt maken we een mooie fietstocht door Bangkok, onder toezicht van een ervaren reisgids. Binnen een paar minuten ervaart u, dat u relaxed in deze metropool kunt fietsen. Deze tocht begint in het hart van China Town, één van Bangkok’s meest bedrijvige buurten. We fietsen door smalle straatjes, afgewisseld door overdekte markten, loodsen, winkeltjes en ateliers. Het leven gebeurt op straat, lachende en spelende kinderen. De geluiden zijn afkomstig van werkplaatsen waarvoor honderden motorblokken metershoog liggen opgestapeld, de geur is afkomstig van mensen die op staart staan te koken. De lokale bevolking is voornamelijk boeddhistisch. Ze bezoeken tempels in de buurt, doen aan rituele verbrandingen van papier, geloven in geesten. Dit alles is onderdeel van een eeuwenoude cultuur.

Halverwege de tocht verlaten we China Town en steken per boot de Chao Phraya rivier over. Met een magistraal uitzicht op de skyline van de stad achter ons fietsen we Thonburi in, dat ooit de hoofdstad van Thailand was. Je merkt meteen dat dit deel van de stad veel rustiger is. Wat krijgen we hier een prachtige groene omgeving te zien. En wat ruikt het hier toch heerlijk fris. Zo`n mooie omgeving en toch zo dicht bij het stadscentrum. U herkent onderweg vele plantsoorten van thuis, maar alleen veel groter. U rijdt langs vele kokosbomen en we passeren kleine beekjes. Hier stoppen we even voor een frisdrankje, wat een schitterende natuur. We fietsen door woonwijken, zo af en toe begroet door glimlachende bewoners. We ervaren nu het echte Thailand. Dan nog even de tanden op elkaar voor het laatste stuk. O wat jammer we zijn alweer terug.

Opmerking: deze fietstour duurt ongeveer 3 uur. Het is verstandig om u luchtig te kleden en u zelf goed te beschermen tegen de zon (pet meenemen!) en dichte schoenen te dragen. De prijs is exclusief de transfers van en naar het startpunt van de fietstocht.

De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Overnachting in het Twin Towers Hotel.

Ontbijt
Hotel

Kanchanaburi - River Kwai BridgeNa het ontbijt verlaten we het drukke Bangkok, we gaan een bezoek brengen aan de drijvende markt (Damnoen Saduak). Deze markt is gelegen in de provincie Ratchaburi op circa 80 km ten westen van Bangkok. Alhoewel de drijvende markt de laatste jaren erg commercieel is geworden is het toch een leuke dagexcursie. Allerlei bootjes vol met fruit en andere exotische producten varen in een kanaal heen en weer. Toeristen kunnen tevens in zo’n bootje rondvaren en zo langs de bootjes met koopwaar varen. Deze boottocht zit niet in de prijs inbegrepen en moet ter plaatse voldaan worden. Uiteraard heeft u ook van de zijkant een goed zicht op de drijvende markt. Het is een vrolijk schouwspel vol prachtige kleuren en producten.

Vervolgens reizen we verder naar Kanchanaburi, bekend vanwege de ‘Bridge over the River Kwai’ en de beruchte ‘dodenspoorlijn’.

Na aankomst in Kanchanaburi beginnen we met een bezoek aan het JEATH museum. Dit openluchtmuseum is gelegen bij de Wat Chai Chumphon. De naam zelf is een afkorting. Deze is samengesteld uit de eerste letters van de namen van de landen die bij de Tweede Wereldoorlog in dit gebied betrokken waren: Japan, Engeland, Australië, Thailand en Holland. Krijgsgevangenen uit Engeland, Australië en Holland bouwden mee aan de Death Railway, de dodenspoorlijn. Japan oefende de controle uit over deze krijgsgevangenen. Het eerste, wat na aankomst is te zien, is een precies nagebouwde woonbarak uit bamboe. Deze barak was bestemd voor de krijgsgevangenen. Hierin zijn foto’s en schilderijen geëxposeerd. Deze zijn afkomstig van gevangenen van destijds of gemaakt door de Thais. Aanvankelijk hadden de Japanners tegen het maken van foto’s geen bezwaar. Later verboden ze hun gevangenen ook maar iets te vereeuwigen; ze waren er bang voor dat hun slechte behandeling van het (krijgs) gevangenen tijdens de bouw van de dodenspoorbaan bekend zou raken. Ook vindt u krantenartikelen over en interviews met vroegere krijgsgevangenen en hun familie en vrienden. Daarin staan de wrede omstandigheden beschreven waar aan de gevangenen blootstonden. Tenslotte zijn er verschillende dingen te zien, zoals pistolen, messen, helmen, veldflessen en dergelijke meer. Ook ligt er nog een grote bom die destijds bestemd was om de brug over de River Kwai te vernietigen en op die manier de aanvoerroute van het Japanse leger tussen Thailand en Burma een halt toe te roepen.

Hierna brengen we een bezoek aan één van de twee oorlogsbegraafplaatsen. Het is eigenlijk niet gebruikelijk om een begraafplaats te bezoeken tijdens uw vakantie, echter de vreselijke gebeurtenissen tijdens de 2e Wereldoorlog mogen nooit vergeten worden. Op de begraafplaatsen liggen vele Nederlandse slachtoffers. Toch even een moment om hier even bij stil te staan.

Vervolgens gaan we verder naar de River Kwai Bridge. De brug over de River Kwai is het symbool van de Birma-spoorlijn. In 1942 besloten de Japanners een spoorlijn aan te leggen tussen Thailand en Birma. Deze spoorlijn moest de bevoorrading van de troepen in Birma mogelijk maken. Het traject van 415 km staat ook wel bekend als de dodenspoorlijn, vanwege de vele doden die gevallen zijn tijdens de bouw van deze spoorlijn. Het is mogelijk om over de brug heen te lopen. U kunt hier schitterende foto’s maken.

Tot slot gaan we naar het treinstation van Ban Nam Tok. Met de boemeltrein, over de oude spoorlijn, wordt de reis voortgezet naar het plaatsje Ta Ke Len, een schitterende tocht. Houd uw camera klaar als het boemeltje langzaam voortbeweegt over de beroemde houten viaducten langs de River Kwai.

Later op de dag gaan we weer terug naar Bangkok.

Overnachting in het Twin Towers Hotel.

Ontbijt
Hotel

Bangkok treinstationNa het ontbijt kunt u deze dag vrij besteden. U kunt heerlijk aan het zwembad vertoeven of gaan winkelen in bijvoorbeeld WTC, Siam Square, Paragon of het MBK Center.

Aan het eind van de middag transfer naar het treinstation van Bangkok. Per nachttrein met slaapplaatsen, in de 2e klasse,  reizen we vervolgens naar Chiang Mai. U zult merken dat u relaxed kunt reizen in deze treinen. Uiteraard is het contact met andere reizigers een leuke bijkomstigheid. Allerlei nationaliteiten maken gebruik van deze treinen. In de avond en ’s morgens komen ze langs met een menukaart. U kunt hier dan een diner en/of een ontbijt bestellen (niet inclusief). Verder is de trein voorzien van een restauratiewagon. TIP: neem wat warme kleding mee, want in de trein staat de airco vaak behoorlijk koud.

Overnachting in de nachttrein.

Ontbijt
Nachttrein
Dag 06 :
Chiang Mai

Chiang Mai - Night BazaarVroeg in de ochtend aankomst op het treinstation van Chiang Mai. Hier staat de lokale chauffeur u op te wachten. Transfer naar het White Boutique Hotel.

Het White Boutique Hotel & Spa beschikt over 50 kamers, welke van alle gemakken zijn voorzien. Het hotel beschikt over een zwembad, een spa en een restaurant. De Chiang Mai Night Bazaar en de Anusarn Market liggen op loopafstand van dit hotel.

De rest van de dag is ter vrije besteding. In Chiang Mai zult u zich niet snel vervelen, u vindt hier vele leuke markten, prachtige tempels, restaurants en winkels.

Optioneel kunt u later op de dag deelnemen aan het Khantoke Dinner, een traditioneel diner gecombineerd met een leuke dansshow (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan dit diner dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het White Boutique Hotel & Spa.

Hotel
Dag 07 :
Chiang Mai

Chiang Mai - Mae Ping River cruiseNa het ontbijt gaan we een ‘culturele’ boottocht maken over de Mae Ping rivier. We varen langzaam over de rivier en krijgen zodoende een goede indruk van het landelijke leven langs deze rivier, die ook door het hart van Chiang Mai stroomt. Onderweg ziet u fraaie noord-Thaise teakhouten huizen, orchideeënkwekerijen, spelende kinderen in het water en nog veel meer.

Verder bezoeken we een lokaal Farmer’s House. Hier krijgt u uitleg over het leven op het platteland van Thailand. We zien de lokale beesten die hier leven. Ook zien we hoe rijst wordt verbouwd tot het eindproduct, de rijstkorrel. We krijgen heerlijk fruit aangeboden en kunnen even tot rust komen op deze prachtige locatie.

Overnachting in het White Boutique Hotel & Spa.

Ontbijt
Hotel
Dag 08 :
Chiang Mai

Chiang Mai - bergstamNa het ontbijt heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

U kunt natuurlijk lekker bij het zwembad relaxen en bijkomen van de voorafgaande indrukwekkende dagen.

Optioneel kunt u deze dag deelnemen aan één van onze dagexcursies Chiang Mai (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan één van deze dagexcursies dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het White Boutique Hotel & Spa.

Ontbijt
Hotel

Chiang Mai - Wat Phra That Doi SuthepNa het ontbijt brengen we een bezoek aan de tempel Wat Phra That, gelegen op de berg Doi Suthep. Deze fraaie tempel ligt 16 kilometer buiten de stad op een hoogte van 1.300 meter en is te bereiken over een steile, bochtige weg.

De tempel de Wat Phra That Doi Suthep is één van de meest belangrijke tempels in Chiang Mai en zeker de meest vereerde onder de bevolking. Tijdens de boeddhistische feestdagen is het een belangrijke pelgrimsplaats. Het belang en de ligging van de tempel danken haar faam aan een interessante legende. Deze legende vertelt over een boeddhistische relikwie die volgens sommigen opgloeide en zichzelf magisch vermenigvuldigde voordat het zich toonde in de grote chedi van de Wat Suan Dok. De kopie relikwie werd op de rug van een wilde witte olifant gebonden. Het was vrij om te gaan waarheen het maar wilde. De olifant ging naar de top van de berg Suthep, hier trompette hij drie keer, maakte drie rondjes, knielde neer en stierf ter plekke. Dit werd gezien als signaal dat de relikwie op deze plaats wilde verblijven. Aan het eind van de 14de eeuw liet Koning Ku Na op deze plaats een tempel bouwen, de Doi Suthep. In de zes opvolgende eeuwen groeide het tempelcomplex en onderging de tempel enkele veranderingen. In het begin van de jaren 90 is het tempelcomplex gerestaureerd. Vanuit het tempelcomplex heeft u een schitterend uitzicht over de stad Chiang Mai. In het complex vindt u tevens een klein museum, waar allerlei oude opgravingen en giften aan de tempel tentoongesteld worden. In de tempel moet u gepast gekleed gaan, zonder schoenen. Om de tempel te bereiken moet u een trap betreden met 309 treden. Aan weerskanten ziet u een afscheiding met de afbeelding van een slang. Er gaat ook een lift naar boven.

Lunch onderweg, vervolgens brengen we een bezoek aan Bor Sang en San Kamphaeng. Deze plaatjes staan bekend om hun ambachten. Er bevinden zich hier onder meer zijdeweverijen, zilversmeden, houtsnijwerkplaatsen en lakwerk- en celadonfabriekjes.

We bezoeken een werkplaats waar de beroemde zijde (Thai Silk) wordt gemaakt. We zien hier het hele proces van de zijderups tot aan het eindproduct.

In de Silver Factory worden allerlei zilveren producten gemaakt, van sieraden tot beelden. In deze werkplaats krijgt u een goede uitleg over het proces van zilverbewerking.

Ook stoppen we bij een houtsnijwerkplaats. Prachtige houten beelden worden hier met de hand gemaakt. Uit enorme stukken hout worden prachtige voorwerpen uitgebeiteld en gesneden.

In Umbrella Village worden van generatie op generatie de beroemde parasols gemaakt. Ze worden gemaakt van rijstpapier en vervolgens beschilderd. We zien hier het gehele proces. Er zijn parasols en waaiers in allerlei soorten en maten. Uiteraard kunt u hier een prachtige gekleurde parasol aanschaffen. De parasols worden met de hand beschilderd. Er zijn soms echte kunstenaars aan het werk.

Overnachting in het White Boutique Hotel & Spa.

Ontbijt, Lunch
Hotel

Chiang Mai - busstationNa het ontbijt kunt u deze dag vrij besteden.

Aan het eind van de middag wordt u naar het busstation gebracht, hier vertrekt u per VIP-bus naar Pattaya.

In de Thailand Special Tour kunt u de volgende wijzigingen aanbrengen:

Niet per VIP-bus naar Pattaya, maar vliegen vanuit Chiang Mai naar Bangkok. In dit geval dient u 1 nacht langer te verblijven in Chiang Mai, Bangkok of Pattaya. De strandvakantie in Pattaya wijzigen in Phuket, Koh Samui of Hua Hin. U kunt b.v. vanuit Chiang Mai rechtstreeks naar Phuket of Koh Samui vliegen!

Informeer naar de vele mogelijkheden! Bij deze wijzigingen zijn de binnenlandse vluchten, extra nachten en/of transfers niet inbegrepen

VIP-bus

Jomtien Palm Beach Hotel - PattayaVroeg in de ochtend aankomst in Pattaya. Hierna wordt u naar Jomtien Beach gebracht. Hier kan uw strandvakantie beginnen. Geniet ervan!

Het Jomtien Palm Beach Hotel beschikt over 723 kamers. Het strand ligt voor de deur van dit hotel. Verder kunt u gebruik maken van het prachtige zwembad. In de omgeving van het hotel bevinden zich winkels en restaurants.

De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt heerlijk gaan relaxen op het strand of bij het zwembad.

Overnachting in het Jomtien Palm Beach Hotel.

Hotel

Jomtien BeachNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Ga lekker luieren aan het strand of ga Pattaya ontdekken. In Pattaya bevinden zich vele winkelcentra.

Optioneel kunt u deze dag deelnemen aan één van onze dagexcursies Pattaya (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan één van deze dagexcursies dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Jomtien Palm Beach Hotel.

Ontbijt
Hotel

Jomtien Palm Beach Hotel - PattayaNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Geniet van uw strandvakantie in Jomtien/Pattaya.

Overnachting in het Jomtien Palm Beach Hotel.

Ontbijt
Hotel

Pattaya BeachNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Geniet van uw strandvakantie in Jomtien/Pattaya.

Overnachting in het Jomtien Palm Beach Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Bangkok. Hier eindigt deze tour.

U bent NIET gebonden aan de hotels in deze rondreis, u kunt elk hotel veranderen naar één van onze andere hotels. Via de volgende hotelpagina’s kunt u de hotels vergelijken >>> hotels Bangkok, hotels Chiang Mai & hotels Pattaya.

Ook kunt u deze reis verlengen. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW THAILAND REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE THAILAND SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Rondreis Thailand Special Tour

Kaart Rondreis Thailand - Special Tour

Thailand Special Tour - 15 dagen - BMT01

Vertrek Periode 2 deelnemers 4 deelnemers 6 deelnemers Tourcode Reisomschrijving
20-02-24 t/m 31-10-24 805 731 660 BMT01 Thailand Special Tour
01-11-24 t/m 31-03-25 809 735 664 BMT01 Thailand Special Tour
va € 805 va € 731 va € 660

1-persoonskamer toeslag:


  • 20 februari 2024 t/m 31 oktober 2024: € 365
  • 01 november 2024 t/m 31 maart 2025: € 369

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners


Toeslag bij verblijf in het White Boutique Hotel & Spa – Chiang Mai van 01 november 2024 t/m 27 december 2024: € 7,50 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het White Boutique Hotel & Spa – Chiang Mai van 28 december 2024 t/m 02 januari 2025: € 13 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het White Boutique Hotel & Spa – Chiang Mai van 03 januari 2025 t/m 28 februari 2025: € 7,50 per persoon / per nacht


Toeslag bij verblijf in het Jomtien Palm Beach Hotel – Pattaya van 25 december 2024 t/m 10 januari 2025: € 18 per persoon / per nacht

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Thailand Special Tour

Reis details:

  • Bangkok
  • 2
  • BMT01
  • 15 dagen
  • Hotels op basis van logies + ontbijt
  • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen