Bali Classic Tour - 4 Dagen

2 deelnemers:
 
4 deelnemers:
 
6 deelnemers:
va € 203
 
va € 168
 
va € 150

Bali Classic Tour

De Bali Classic Tour is een bouwsteenmodule/rondreis waarmee u uw eigen reis naar Bali kunt samenstellen. Tijdens deze 4 daagse reis bezoekt u diverse interessante bezienswaardigheden op Bali, zoals een Barong dansvoorstelling en het prachtige Ubud. Hierna bezoekt u de Kerta Gosa, de Goa Lawah en het dorp Tenganan. Vanuit Candidasa bezoekt u de Tirta Gangga en de Besakih. Vanuit Lovina bezoekt u de “Air Panas”. U eindigt deze tour in Zuid-Bali.

Uiteraard kunt u de hotels in dit programma wijzigen naar één van onze andere hotels in UbudCandidasa en of Lovina. Na afloop van dit programma kunt u uw reis verlengen in bijvoorbeeld Kuta, Legian, Seminyak, Sanur of Nusa Dua.

U kunt deze reis combineren met één van onze andere bouwsteenmodules, zoals bijvoorbeeld de Bali Soft Adventure. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Bali kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen. Wilt u uw reis naar Bali persoonlijk komen bespreken met één van onze Indonesië specialisten, dan bent u van harte welkom op onze reisburo in Maarssen.

Bali Classic Tour – Dagelijks vertrek vanuit uw hotel in Zuid-Bali

Ubud - Agung Rai Museum of ArtDeze tour start vanuit uw hotel in Nusa Dua, Sanur, Kuta, Jimbaran of Seminyak.

We beginnen met een stop in het dorp Batubulan. De naam van dit dorp betekent ‘maansteen’ en het dorp is beroemd vanwege de prachtige muurbeeldhouwwerken. Hier gaan we een bezoek brengen aan een dansvoorstelling van de wereldberoemde Barong. Deze dans is waarschijnlijk de bekendste van alle Balinese dansen. Het vertelt het verhaal van het gevecht tussen het Goede (Barong) en het Kwaad (Rangda). De dans wordt uitgevoerd door de leeuw (Barong) en de heks (Rangda). De dans wordt begeleid door gamelanmuziek.

Hierna reizen we verder Celuk, het centrum voor de bewerking van zilver en goud. Hier krijgt u een goed overzicht te zien van het bewerken van deze producten. U ziet de vakmensen aan het werk die prachtige producten vervaardigen.

De volgende stop is in Mas, bekend vanwege de productie van houtsnijwerken.

Hierna gaan we verder naar Ubud, het culturele hart van Bali. In Ubud brengen we een bezoek aan het Agung Rai Museum of Art. Dit museum huisvest een prachtige collectie schilderijen. Voordat we naar ons hotel gaan is er nog even tijd om een kijkje te nemen op de markt van Ubud en om een bezoek te brengen aan de Puri Saren Agung. Dit paleis van het koninkrijk Ubud dateert uit de 16e eeuw. In dit paleis bevindt zich de oude vergaderzaal.

Overnachting in het Saren Indah Hotel – superior garden room.

Hotel

Klungkung - Kerta GosaNa het ontbijt kunt u de ochtend vrij besteden. Omstreeks het middaguur gaan we op weg naar Candidasa.

Onderweg bezoeken we Klungkung, met het zeer oude gerechtsgebouw de Kerta Gosa uit de zeventiende eeuw. De Kerta Gosa was de hoogste rechterlijke instantie op het eiland. Er werden door de rechters harde en onmenselijke straffen uitgedeeld. Het plafond van dit bouwwerk is schitterende beschilderd in de wajang stijl.

Vervolgens gaan we verder naar Kusamba, een vissersdorpje dat ook beroemd is vanwege haar zoutwinning. Via de kustweg kunt u genieten van prachtige vergezichten.

Hierna rijden we verder naar de heilige vleermuistempel de Goa Lawah, vlakbij de kust van Padang Bai gelegen. Voor het betreden van de tempel is gepaste kleding vereist, u krijgt bij de ingang een sarong om. De Goa Lawah tempel is omstreeks de 11e eeuw gebouwd en direct bij de ingang van de grot hangen en vliegen honderden vleermuizen, een uniek verschijnsel. Voor de Balinezen zijn deze vleermuizen heilig en is het een plek om te bidden en te offeren. Tot nu toe is het enorme gangenstelsel van de grot nog ondoordrongen, maar men denkt dat de grot via de rivier door loopt naar de moedertempel Pura Besakih.

Tot slot gaan we nog een bezoek brengen aan een authentiek Bali Aga dorp in Tenganan. Er wonen hier ongeveer 200 families. De Bali Aga hebben een sterke gemeenschapszin. Tot voor enige tijd werden er geen buitenstaanders toegelaten. Dit dorp is ook beroemd vanwege zijn ‘dubbele Ikat’ weeftechniek voor het maken van prachtige kledingstukken.

Overnachting in het Rama Shinta Hotel – rama room.

Ontbijt
Hotel

Bali - Besakih tempelVroeg in de ochtend gaan we, na het ontbijt, in noordelijke richting naar Tirta Gangga. Hier brengen we een bezoek aan het Taman Tirta Gangga (Waterpaleis). Het waterpaleis is gebouwd in 1946 door Anak Agung Angjurah, de laatste Radja van Karangasem. Hat paleis is gebouwd op de plek van een heilige bron en bestaat uit diverse vijvers, grachten en fonteinen. Tirta Gangga betekent letterlijk water uit de Ganges. In dit prachtige park, dat een oppervlakte heeft van bijna 1 hectare, kunt u heerlijk rondwandelen. U vindt hier vele prachtige beelden, die gelegen zijn in een weelderige tuin.

Hierna gaan we verder door de dorpjes Bebandem en Selat. We stoppen in Putung, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over de oostelijke baaien.

Later op de dag bezoeken we de Besakih, de moedertempel van Bali, welke gelegen is tegen een helling van de vulkaan Agung. Dat de tempel juist onder de rook van de heilige vulkaan ligt, is niet zonder gevolgen gebleven. In 1917 en 1963 werd hij door uitbarstingen verwoest en door de volhardende gelovigen weer opgebouwd. Het tempelcomplex is te bereiken via een lange trap. De Pura Besakih bestaat uit circa 200 bouwwerken verdeeld over diverse complexen.

Hierna vervolgen we onze route naar Kintamani. Oude inscripties uit de 10de eeuw duiden erop dat dit gebied behoort tot één van de oudste koninkrijken van Bali. Ook kunt u hier genieten van een prachtig uitzicht op de krater van Lake Batur.

Via Singaraja bereiken we tot slot onze eindbestemming van vandaag Lovina.

Lovina is gelegen in het noorden van Bali in het district Buleleng, op ongeveer 8km ten westen van Singaraja. Lovina beschikt over prachtige stranden. Verder kunt u hier perfect scubaduiken en snorkelen. De belangrijkste attractie in Lovina is waarschijnlijk het spotten van dolfijnen en walvissen.

Overnachting in het Aditya Beach Resort – superior kamer.

Ontbijt
Hotel

Bali - Air PanasNa het ontbijt kunt een optionele dolfijnentour bijboeken.

Optioneel: Dolfijnentour. Tijdens deze excursie die vroeg in de ochtend plaatsvindt heeft u de mogelijkheid om de fascinerende dolfijnen te spotten. De prijs voor deze excursie bedraagt € 12 pp. Indien u wilt deelnemen aan deze excursie, dan graag opgeven bij het boeken.

Later op de dag gaan we verder naar de heilige hotspring “Air Panas“, gelegen in een mix van jungle en een tuin. U kunt hier even heerlijk baden want de temperatuur van het water is 38° C. (vergeet uw zwemkleding dus niet)

Hierna wordt u teruggebracht naar een hotel (maak zelf uw keuze) in Sanur, Kuta, Legian of Nusa Dua. Laat in de middag zullen we hier arriveren. Hier eindigt deze tour.

Deze reis wordt uitgevoerd met een airconditioned privé auto/minibus met een Engelssprekende chauffeur en is exclusief de entreegelden. Deze moeten (indien van toepassing) ter plaatse worden betaald. Op aanvraag kunnen wij een Nederlandssprekende chauffeur en/of gids tijdens deze reis voor u regelen.

Wilt u langer in één van bovengenoemde plaatsen verblijven dan is dit uiteraard mogelijk. U kunt extra dagen invoegen in Ubud, Candidasa en/of Lovina. Ook bent u NIET gebonden aan de hotels in dit programma, u kunt ieder hotel veranderen naar een ander hotel of het kamertype upgraden.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Bali Classic Tour

Kaart Bali Classic Tour

Bali Classic Tour - 4 Dagen - I-BAL-05

Deze reis is exclusief de entreegelden, deze moeten ter plaatse worden voldaan.


  • Entreegelden ongeveer: € 30 per persoon

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 december 2022 t/m 31 december 2023: € 89

Hoogseizoentoeslagen hotels:


Toeslag bij verblijf in het Saren Indah Hotel – Ubud van 22 december 2022 t/m 15 januari 2023: € 3,50 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Saren Indah Hotel – Ubud van 01 augustus 2023 t/m 31 augustus 2023: € 3,50 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Saren Indah Hotel – Ubud van 22 december 2023 t/m 15 januari 2024: € 3,50 per persoon / per nacht


Toeslag bij verblijf in het Rama Shinta Hotel – Candidasa van 22 december 2022 t/m 05 januari 2023: € 3 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Rama Shinta Hotel – Candidasa van 01 juli 2023 t/m 15 september 2023: € 3 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Rama Shinta Hotel – Candidasa van 22 december 2023 t/m 05 januari 2024: € 3 per persoon / per nacht


Toeslag bij verblijf in het Aditya Lovina Hotel – Lovina van 20 december 2022 t/m 05 januari 2023: € 3 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Aditya Lovina Hotel – Lovina van 01 juli 2023 t/m 30 september 2023: € 3 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Aditya Lovina Hotel – Lovina van 20 december 2023 t/m 05 januari 2024: € 3 per persoon / per nacht

besakih tempel
Ubud - Borang dansshow
Ubud - Borang dansshow
Ubud - Borang dansshow
Ubud - Borang dansshow
Ubud - Borang dansshow
Ubud - Celuk
Ubud - Celuk
Ubud - Mas
Ubud - Mas
Ubud - Mas
Ubud - Agung Rai Museum of Art
Ubud - Puri Saren Agung
Ubud - Saren Indah Hotel
Ubud - Saren Indah Hotel
Klungkung - Kerta Gosa
Klungkung - Kerta Gosa
Klungkung - Kerta Gosa
Klungkung - Kerta Gosa
Klungkung - Kerta Gosa
Goa Lawah tempel
Goa Lawah tempel
Goa Lawah tempel
Goa Lawah tempel
Goa Lawah tempel
Tenganan - Bali Aga
Tenganan - Bali Aga
Tenganan - Bali Aga
Tenganan - Bali Aga
Candidasa - Rama Shinta Hotel
Candidasa - Rama Shinta Hotel
Candidasa - Tirta Gangga
Candidasa - Tirta Gangga
Candidasa - Tirta Gangga
Candidasa - Tirta Gangga
Candidasa - Tirta Gangga
besakih tempel
besakih tempel
besakih tempel
besakih tempel
besakih tempel
besakih tempel
Batur vulkaan
Lovina - Aditya Lovina Hotel
Lovina - Aditya Lovina Hotel
Lovina - dolfijnen spotten
Lovina - dolfijnen spotten
Lovina - Air Panas
Lovina - Air Panas
Lovina - Air Panas
Lovina - Air Panas
slider_bali_classic_tour_01

De Bali Classic Tour

slider_bali_classic_tour_02

Dag 01: We beginnen met een bezoek aan de wereldberoemde Barong dansshow

slider_bali_classic_tour_03

Dag 01: Onder begeleiding van gamelanmuziek kunt u genieten van de show

slider_bali_classic_tour_04

Dag 01: De dans vertelt u het verhaal tussen het goede (Barong) ...

slider_bali_classic_tour_05

Dag 01: ... en het kwaad (Rangda).

slider_bali_classic_tour_06

Dag 01: U zult zeker genieten van deze prachtige dansshow - Barong dans

slider_bali_classic_tour_07

Dag 01: Hierna bezoeken we Celuk

slider_bali_classic_tour_08

Dag 01: In Celuk worden prachtige voorwerpen gemaakt van goud en zilver

slider_bali_classic_tour_09

Dag 01: De volgende bestemming is Mas

slider_bali_classic_tour_10

Dag 01: Deze plaats is beroemd vanwege het bewerken van hout

slider_bali_classic_tour_11

Dag 01: Er worden hier prachtige houten beelden gemaakt

slider_bali_classic_tour_12

Dag 01: In Ubud bezoeken we het Agung Rai Museum of Art

slider_bali_classic_tour_13

Dag 01: Tot slot bezoeken we de Puri Saren Agung

slider_bali_classic_tour_14

Dag 01: We gaan inchecken in het Saren Indah Hotel

slider_bali_classic_tour_15

Dag 01: Dit hotel beschikt over een mooi zwembad

slider_bali_classic_tour_16

Dag 02: Vandaag bezoeken we Klungkung

slider_bali_classic_tour_17

Dag 02: Hier bevindt zich de Kerta Gosa

slider_bali_classic_tour_18

Dag 02: Het schitterende plafond van de Kerta Gosa

slider_bali_classic_tour_19

Dag 02: U kunt rustig rondwandelen over het complex

slider_bali_classic_tour_20

Dag 02: Later op de dag bezoeken we de Goa Lawah, de vleermuistempel

slider_bali_classic_tour_21

Dag 02: Later op de dag bezoeken we de Goa Lawah, de vleermuistempel

slider_bali_classic_tour_22

Dag 02: Deze heilige tempel dateert uit de 11e eeuw

slider_bali_classic_tour_23

Dag 02: De Goa Lawah is voor de Balinezen een plek om te bidden en te offeren

slider_bali_classic_tour_24

Dag 02: Bij de ingang van de grot zien we de vleermuizen hangen

slider_bali_classic_tour_25

Dag 02: De Goa Lawah, een prachtige tempel op Bali

slider_bali_classic_tour_26

Dag 02: We bezoeken het traditionele dorp Tenganan

slider_bali_classic_tour_27

Dag 02: Dit dorp is beroemd vanwege het dubbele Ikat weeftechniek

slider_bali_classic_tour_28

Dag 02: We zien hier iemand bezig met de speciale Ikat weeftechniek

slider_bali_classic_tour_29

Dag 02: Verder kunt u in het dorp kennismaken met de locale bewoners

slider_bali_classic_tour_30

Dag 02: We gaan inchecken bij het Rama Shinta Hotel in Candidasa

slider_bali_classic_tour_31

Dag 02: Het Rama Shinta Hotel beschikt over een zwembad met ligstoelen

slider_bali_classic_tour_32

Dag 03: Na het ontbijt bezoeken we het Tirta Gangga waterpaleis

slider_bali_classic_tour_33

Dag 03: Dit waterpaleis dateert uit 1946

slider_bali_classic_tour_34

Dag 03: U vindt hier diverse vijvers, grachten en fonteinen

slider_bali_classic_tour_35

Dag 03: U kunt hier heerlijk rondwandelen

slider_bali_classic_tour_36

Dag 03: Geniet van alle prachtige details

slider_bali_classic_tour_37

Dag 03: Later op de dag bezoeken we de Besakih tempel

slider_bali_classic_tour_38

Dag 03: Het tempelcomplex is prachtig gelegen

slider_bali_classic_tour_39

Dag 03: U kunt rustig rondwandelen door dit enorme tempelcomplex

slider_bali_classic_tour_40

Dag 03: Er valt genoeg te ontdekken in het tempelcomplex

slider_bali_classic_tour_41

Dag 03: De Puri Besakih bestaat uit diverse complexen

slider_bali_classic_tour_42

Dag 03: In het tempelcomplex bevinden zich wel 200 bouwwerken

slider_bali_classic_tour_43

Dag 03: Geniet van het prachtige uitzicht over de Batur vulkaan

slider_bali_classic_tour_44

Dag 03: We gaan inchecken in het Aditya Lovina Hotel

slider_bali_classic_tour_45

Dag 03: Het Aditya Lovina Hotel beschikt over een prachtig zwembad

slider_bali_classic_tour_46

Dag 04: Optioneel kunt u deelnemen aan de excursie Dolfijnen spotten

slider_bali_classic_tour_47

Dag 04: We proberen deze fantastische dieren te spotten

slider_bali_classic_tour_48

Dag 04: We bezoeken de heilige bron Air Panas

slider_bali_classic_tour_49

Dag 04: Deze heilige bron is prachtig gelegen in de jungle

slider_bali_classic_tour_50

Dag 04: U kunt heerlijk baden in het water van 38 graden

slider_bali_classic_tour_51

Dag 04: De prachtige fontijnen bij de Air Panas

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_bali_classic_tour_01
slider_bali_classic_tour_02
slider_bali_classic_tour_03
slider_bali_classic_tour_04
slider_bali_classic_tour_05
slider_bali_classic_tour_06
slider_bali_classic_tour_07
slider_bali_classic_tour_08
slider_bali_classic_tour_09
slider_bali_classic_tour_10
slider_bali_classic_tour_11
slider_bali_classic_tour_12
slider_bali_classic_tour_13
slider_bali_classic_tour_14
slider_bali_classic_tour_15
slider_bali_classic_tour_16
slider_bali_classic_tour_17
slider_bali_classic_tour_18
slider_bali_classic_tour_19
slider_bali_classic_tour_20
slider_bali_classic_tour_21
slider_bali_classic_tour_22
slider_bali_classic_tour_23
slider_bali_classic_tour_24
slider_bali_classic_tour_25
slider_bali_classic_tour_26
slider_bali_classic_tour_27
slider_bali_classic_tour_28
slider_bali_classic_tour_29
slider_bali_classic_tour_30
slider_bali_classic_tour_31
slider_bali_classic_tour_32
slider_bali_classic_tour_33
slider_bali_classic_tour_34
slider_bali_classic_tour_35
slider_bali_classic_tour_36
slider_bali_classic_tour_37
slider_bali_classic_tour_38
slider_bali_classic_tour_39
slider_bali_classic_tour_40
slider_bali_classic_tour_41
slider_bali_classic_tour_42
slider_bali_classic_tour_43
slider_bali_classic_tour_44
slider_bali_classic_tour_45
slider_bali_classic_tour_46
slider_bali_classic_tour_47
slider_bali_classic_tour_48
slider_bali_classic_tour_49
slider_bali_classic_tour_50
slider_bali_classic_tour_51
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Bali Classic Tour

Reis details:

  • Bali
  • 2
  • I-BAL-05
  • 4 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

vakantie bali

Sidebar - Garuda Indonesia

Sidebar - Hotels - Bali

Sidebar - Rondreizen - Bali

Sidebar - Vervoer - Indonesie

Sidebar - Bouwstenen - Indonesië

Sidebar - Dagtours - Bali