BM Air Reizen
030 - 2252328

Het Kleurrijke Zuiden - 15 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 508
va € 459
va € 438

Rondreis Thailand: Het Kleurrijke Zuiden

Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld van Bangkok

Een prachtige rondreis naar het zuiden van Thailand. We beginnen in de bruisende hoofdstad Bangkok. Vanuit deze stad bezoeken we de voormalige hoofdstad van Siam, Ayutthaya. Verder gaan we naar de beroemde drijvende markt Damnoen Saduak. Hierna reizen we verder naar Phuket. Hier maken we een stadstour, bezoeken de Phi Phi Eilanden en maken een prachtige boottocht door de Baai van Phang Nga. Tijdens deze tour is er voldoende tijd om heerlijk te genieten van Patong Beach. Uiteraard kunt u deze rondreis verlengen.

Dag 01 :
Bangkok

Bangkok - Baiyoke Sky DinnerAankomst op Suvarnabhumi Airport, de luchthaven van Bangkok. Na de laatste douanecontrole wacht de chauffeur u op in de aankomsthal.

Hierna volgt de transfer naar het Bangkok Centre Hotel. Dit hotel is perfect gelegen aan de rand van China Town. Vanuit dit hotel loopt u zo de drukke straatjes vol winkels en restaurants in. Ook bevinden zich hier enkele leuke markten. De rest van de dag is ter vrije besteding. Natuurlijk kunt u ook heerlijk gaan relaxen aan het zwembad.

Optioneel kunt u later op de dag deelnemen aan de Baiyoke Sky Dinner, dineren in één van de hoogste gebouwen in Bangkok. Naast het diner kunt u genieten van een fantastisch uitzicht over de stad. (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan dit diner dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Bangkok Centre Hotel.

Hotel

Bang Pa-In PaleisNa het ontbijt vertrekken we vroeg in de ochtend, vanuit Bangkok in noordelijke richting, naar Ayutthaya.

We beginnen met een bezoek aan het Bang Pa-In Zomerpaleis. Dit prachtige paleis is gelegen in Tambon Ban Len, in Amphoe Bang Pa-In, op ongeveer 20km ten zuiden van Ayutthaya. Toen Koning Prasat in 1630 aan de macht kwam liet hij de Chumphon Nikayaram tempel bouwen op zijn landgoed. Later liet hij een paleis bouwen, midden in het meer op een klein eilandje. Deze twee gebouwen zijn de enige overblijfselen van Koning Prasat in Bang Pa-In. Latere koningen uit de Ayutthaya periode gebruikten allen het paleis. Toen later Bangkok de nieuwe hoofdstad werd stond het Bang Pa-In Zomerpaleis bijna 80 jaar leeg. Tijdens het bewind van Koning Mongkut (1851-1868) werd Bang Pa-In weer bezocht door de koning. Hij liet een verblijf bouwen in het oude paleis. Zijn zoon Koning Chulalongkom hield erg van het paleis. Tijdens zijn bewind liet hij het paleis verbouwen. Tegenwoordig ziet het paleis er nog steeds zo uit. Het paleis huisvest vijf belangrijke gebouwen.

Vervolgens rijden we verder naar Ayutthaya, hier ziet u ruΓ―nes, gereconstrueerde tempels, paleizen en pagoda’s uit vervlogen gloriedagen. Eerst bezoeken we de meer dan 600 jaar oude tempel, de Wat Mahathat. Binnenin het klooster bevindt zich een oud zeldzaam groen stenen Boeddhabeeld. Er zijn slechts enkele van deze bewonderenswaardige Boeddha’s ter wereld. De tempel werd tweemaal door het Birmaanse leger gekozen als hoofdkwartier toen hun legers Ayutthaya belegerde.

Na de lunch bezoeken we eerst de Wat Yai Chaimongkol. Deze tempel wordt ook wel de Wat Chao Phraya Thai genoemd. Het is enkele minuten rijden buiten Ayutthaya gelegen. De tempel is gebouwd door Koning U-Thong in 1357 om te mediteren. Toen Koning Naresuan in 1592 tijdens een gevecht de Birmese kroonprins vermoorde liet hij een nieuwe pagode bouwen. Deze pagode moest hoger worden dan die van de Chedi Phu Khao Thong. De laatste was immers gebouwd door de Birmezen. De pagode kan van grote afstand al worden aanschouwd.

Hierna bezoeken we de Wat Phra Si Sanphet. Dit is de belangrijkste tempel binnen het Koninklijk Paleis. In 1500 werd hier een 16m hoge staande Boeddha gebouwd door Koning Ramathipodi II. Het beeld werd bedekt met goud, dat een gewicht vertegenwoordigde van ongeveer 170kg. In 1767 zette het Birmese leger dit beeld in brand en smolten al het goud eraf. Daarna werd het beeld en het tempelcomplex totaal vernietigd. Vlakbij staan drie Ceylon-stijl chedi’s die gebouwd zijn in de 15de eeuw. In deze chedi’s ligt de as van drie koningen uit de Ayutthaya-periode. Deze chedi’s zijn in 1956 gerestaureerd.

In de middag keren we weer terug naar Bangkok.

Overnachting in het Bangkok Centre Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 03 :
Bangkok

Bangkok - fietstourNa het ontbijt heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt heerlijk aan het zwembad vertoeven of uiteraard gaan winkelen in bijvoorbeeld het WTC, Siam Square, Paragon of MBK Center.

Optioneel kunt u vandaag de Fietstocht Bangkok bijboeken (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan deze tour dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Bangkok Centre Hotel.

Ontbijt
Hotel

Damnoen Saduak - drijvende marktNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de drijvende markt van Damnoen Saduak. Deze markt is gelegen in de provincie Ratchaburi, op circa 80 km ten westen van Bangkok.

Inmiddels is Bangkok geheel voorzien van wegen. Rondom de stad echter is het vervoer over klongs (kanalen) vaak de enige weg, waarbij ook de handel op het water plaatsvindt.

Alhoewel de drijvende markt de laatste jaren erg commercieel is geworden is het toch een leuke dagexcursie. Allerlei bootjes vol met fruit en andere exotische producten varen in een kanaal heen en weer. Toeristen kunnen tevens in zo’n bootje rondvaren en zo langs de bootjes met koopwaar varen. Deze boottocht zit niet in de prijs inbegrepen en moet ter plaatse voldaan worden. Uiteraard heeft u ook van de zijkant een goed zicht op de drijvende markt. Het is een vrolijk schouwspel vol prachtige kleuren en producten.

Later op de dag keren we weer terug naar het hotel in Bangkok.

Overnachting in het Bangkok Centre Hotel.

Ontbijt
Hotel

Bangkok - KlongtourNa het ontbijt heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Optioneel kunt u op deze ochtend de Klong Tour bijboeken (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan deze tour dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

In de namiddag transfer naar treinstation van Bangkok voor de treinreis naar Surat Thani. In de trein is een slaapplaats, in de 2e klasse, voor u gereserveerd. Deze treinreis is een zeer leuke ervaring. De stoelen worden in de avonduren omgebouwd tot slaapplaats. U zult merken dat u heerlijk kunt slapen in deze trein. In de avond en ’s morgens komen ze langs met een menukaart. U kunt hier dan een diner en/of een ontbijt bestellen (niet inclusief). Verder is de trein voorzien van een restauratiewagon. TIP: neem wat warme kleding mee, want in de trein staat de airco vaak behoorlijk koud.

Overnachting in de nachttrein.

Ontbijt
Nachttrein

Phuket - Patong Palace HotelVroeg in de ochtend komt u aan op het treinstation van Surat Thani. Van hieruit gaat u per bus verder naar Phuket. U bereikt uw bestemming in de middag.

Het eiland Phuket is gezegend met prachtige stranden en baaien. Hier vindt men de mooiste stranden van AziΓ«, een prachtige omgeving (70% is bergachtig) en een ongeΓ«venaarde keuze aan restaurants en winkeltjes. Verder kunt u hier de meeste watersporten beoefenen, zoals surfen, zeilen, zwemmen, duiken en snorkelen.

We gaan inchecken in het Patong Palace Hotel. Dit hotel ligt op slechts vijf minuten lopen van het strand. In de directe omgeving van het hotel vindt u allerlei winkeltjes, kraampjes en restaurants.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in het Patong Palace Hotel.

Hotel
Dag 07 :
Phuket

Phuket - Patong BeachDeze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden.

U kunt heerlijk relaxen aan het strand of bij het zwembad van het hotel. Uiteraard kunt u ook het eiland Phuket op eigen gelegenheid gaan ontdekken. Er is genoeg te ontdekken en te zien.

Overnachting in het Patong Palace Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 08 :
Phuket

Phuket - Prom Thep CapeNa het ontbijt gaan we een stadstour maken op Phuket.

We beginnen bij Prom Thep Cape. Vanaf dit view point heeft u een prachtig uitzicht over diverse baaien.

Onderweg naar de Chalong tempel, rijden we langs Rawai Beach. Hier wonen de zeezigeuners, die leven van de visvangst.

Vervolgens bezoeken we de Wat Chalong. Deze tempel is gebouwd ter ere van de monnik Luang Pho Chaem (1827-1908) die wordt beschouwd als een levende Boeddha. Hij kwam in vreedzame opstand tegen plunderende bendes en naar zeggen heeft hij enkele wonderen verricht.

Hierna bezoeken we Phuket stad. In deze stad zien we de invloeden uit Portugal en China.

Overnachting in het Patong Palace Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 09 :
Phuket

Phuket - Patong Palace HotelNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Ga bijvoorbeeld lekker naar het strand of ga relaxen bij het zwembad.

Overnachting in het Patong Palace Hotel.

Ontbijt
Hotel

Phi Phi IslandsNa het ontbijt worden we opgehaald voor de transfer naar de pier van Phuket, vanwaar we vertrekken naar de Phi Phi Islands. Tijdens deze boottocht kunt u genieten van de prachtige omgeving.

We gaan eerst snorkelen in de omgeving van Maya Bay. In dit gebied is de film “The Beach” opgenomen. Geniet hier van de onderwaterwereld, het prachtige lichtblauwe heldere water en de indrukwekkende rotsformaties.

Hierna varen we langs Phi Phi Lay, Loh Samah Bay, Pileh Bay en de Viking Cave.

Rond het middaguur gaan we lunchen in een restaurant op Phi Phi Don.

Na de lunch kunt u een paar uur heerlijk relaxen op dit prachtige eiland. U kunt gaan zonnen, zwemmen of relaxen bij het strand.

Later op de dag varen we weer terug naar Phuket.

Overnachting in het Patong Palace Hotel.

Ontbijt, Lunch
Hotel
Dag 11 :
Phuket

Phuket - Patong BeachDeze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden.

U kunt heerlijk relaxen aan het strand of bij het zwembad van het hotel.

Overnachting in het Patong Palace Hotel.

Ontbijt