BM Air Reizen
030 - 2252328

Land van de Glimlach - 15 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 540
va € 506
va € 489

Rondreis Thailand: Land van de Glimlach

Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld van Bangkok

Tijdens deze prachtige rondreis bezoeken we de hoogtepunten van Thailand. We beginnen in de bruisende hoofdstad Bangkok. Hier bezoeken we de belangrijkste tempels en maken een prachtige boottocht door de klongs. In Damnoen Saduak bezoeken we de beroemde drijvende markt. Vervolgens reizen we verder naar Chiang Mai, gelegen in het noorden van Thailand. Hier bezoeken we de bergstammen en de Gouden Driehoek. We gaan zelfs even Laos in. Tot slot gaan we genieten van een welverdiende strandvakantie in Jomtien.

Dag 01 :
Bangkok

Bangkok Centre HotelAankomst op Suvarnabhumi Airport, de luchthaven van Bangkok. Na de laatste douanecontrole wacht de chauffeur u op in de aankomsthal.

Hierna volgt de transfer naar het Bangkok Centre Hotel. Dit hotel is perfect gelegen aan de rand van China Town. Vanuit dit hotel loopt u zo de drukke straatjes vol winkels en restaurants in. Ook bevinden zich hier enkele leuke markten. De rest van de dag is ter vrije besteding. Natuurlijk kunt u ook heerlijk gaan relaxen aan het zwembad.

Optioneel kunt u later op de dag deelnemen aan de Baiyoke Sky Dinner, dineren in één van de hoogste gebouwen in Bangkok. Naast het diner kunt u genieten van een fantastisch uitzicht over de stad. (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan dit diner dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Bangkok Centre Hotel.

Hotel
Dag 02 :
Bangkok

Bangkok - Wat Benchama-bopitNa het ontbijt bezoeken we enkele belangrijke tempels in Bangkok.

Tijdens deze tour krijgt u een uitstekende indruk van de historie van Thailand. We bezoeken in Bangkok, “de stad der Engelen”, de Wat Pho, met zijn 46 meter lange liggende Boeddha en de Wat Traimit de tempel met de gouden Boeddha die maar liefst het gewicht heeft van 5000 kilo puur goud. Tot slot bezoeken we de Wat Benchama-bopit, oftewel de Marmeren Tempel.

We bezoeken eerst de Wat Phra Chetuphon (Wat Pho). Het complex dateert uit de 16de eeuw en is daarmee de oudste tempel van de stad. De Wat Pho was de eerste open universiteit van Thailand. Tegenwoordig is het meer bekend vanwege de enorme liggende Boeddha. Dit beeld is ongeveer 46 meter lang en 15 meter hoog. De Wat Pho is gelegen aan de Sanam Chai Road en de Maharaj Road, naast het Koninklijk Paleis. Het is dagelijks geopend, echter u moet er rekening mee houden dat u gepast gekleed bent. Korte broeken en slippers zijn niet toegestaan. De Wat Pho is een koninklijk klooster, welke tot de meest belangrijkste behoorde tijdens het bewind van Koning Rama I gedurende de Chakri Dynastie. Het as van Koning Rama I wordt nog steeds bewaard in de belangrijkste kapel. De oppervlakte van het klooster bedraagt 20 hectare.

De volgende tempel is de Wat Traimit. De belangrijkste bezienswaardigheid van deze tempel is een 3 meter hoog massief gouden Boeddhabeeld. Het is één van de grootste gouden beelden ter wereld. Dit werd in 1955 bij toeval ontdekt, omdat er bij een verhuizing van het beeld stukken sierpleister van het beeld afvielen. Toen werd pas duidelijk dat het beeld van goud is gemaakt.

Tot slot bezoeken we de Wat Benchama-bopit. Dit schitterende tempelcomplex is gebouwd in 1899, tijdens het bewind van Koning Rama V. In de tempel vinden we veel Europese invloeden, zoals de marmeren muren. Het belangrijkste Boeddhabeeld in de tempel is de Phra Buddhajinaraja, uit de Sukhothai periode. Deze tempel staat sinds 2005 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Overnachting in het Bangkok Centre Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 03 :
Bangkok

Bangkok - KlongtourNa het ontbijt kunt u de ochtend vrij besteden.

Optioneel kunt u op deze ochtend de Grand Palace Tour bijboeken (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan deze tour dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

In de middag maken we een korte rit naar de Chao Phraya rivier. Dit is het beginpunt om het ‘VenetiΓ« van het Oosten’ te gaan ontdekken. Ook tegenwoordig zijn uitgestrekte gebieden rond Bangkok alleen over het water te bereiken. De klongs (kanalen) zijn er de levensaders voor de Thai die er nog op traditionele manier leven. Hier zijn weelderige plantages, waar mango’s, papaja’s, durian en ander tropisch fruit wordt verbouwd. Tijdens deze excursie maken we een tocht met verschillende soorten boten door dit gebied, waarbij u meteen uit de drukte van de stad bent. Dit is een unieke belevenis die u niet mag missen. We varen langs het Koninklijk Paleis en de Wat Arun. Nu ziet u deze schitterende gebouwen ook eens van een andere kant. Ook kunt u vanuit de boot in de verte het hoogste hotel ter wereld zien, het Baiyoke Sky Hotel. Verder varen we langs lokale huizen, het ene is een prachtige bungalow terwijl zijn buurman in een oud houten huisje woont. Zie hoe de Thaise bevolking leeft op en rond het water. We zien kinderen zwemmen in het water, verderop zit iemand te vissen en weer verderop zien we mensen op het land werken. Ook krijgt u de gelegenheid om een drankje te kopen bij één van de vrouwen/mannen, die hun waren vanuit een bootje proberen te verkopen.

Hierna stappen we over op de Fruitboot, dit is een traditionele teakhouten boot (Rice Barge) waarmee we terug zullen varen. Op deze boot kunt u allerlei soorten fruit eten en uiteraard genieten van het prachtige uitzicht op de meest beroemde bezienswaardigheden van Bangkok, zoals het Koninklijk Paleis en de Tempel van de Dageraad (Wat Arun). Tijdens deze boottocht zijn de lokale drankjes inclusief. De Fruitboot beschikt over een bar, stoelen en toiletten.

Overnachting in het Bangkok Centre Hotel.

Ontbijt
Hotel

Damnoen Saduak - drijvende marktNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de drijvende markt van Damnoen Saduak. Deze markt is gelegen in de provincie Ratchaburi, op circa 80 km ten westen van Bangkok.

Inmiddels is Bangkok geheel voorzien van wegen. Rondom de stad echter is het vervoer over klongs (kanalen) vaak de enige weg, waarbij ook de handel op het water plaatsvindt.

Alhoewel de drijvende markt de laatste jaren erg commercieel is geworden is het toch een leuke dagexcursie. Allerlei bootjes vol met fruit en andere exotische producten varen in een kanaal heen en weer. Toeristen kunnen tevens in zo’n bootje rondvaren en zo langs de bootjes met koopwaar varen. Deze boottocht zit niet in de prijs inbegrepen en moet ter plaatse voldaan worden. Uiteraard heeft u ook van de zijkant een goed zicht op de drijvende markt. Het is een vrolijk schouwspel vol prachtige kleuren en producten.

Later op de dag keren we weer terug naar het hotel in Bangkok.

Overnachting in het Bangkok Centre Hotel.

Ontbijt
Hotel

Bangkok - fietstourNa het ontbijt heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt heerlijk aan het zwembad vertoeven of uiteraard gaan winkelen in bijvoorbeeld het WTC, Siam Square, Paragon of MBK Center.

Optioneel kunt u op deze ochtend de Fietstocht Bangkok bijboeken (niet in de prijs inbegrepen). Β Indien u wilt deelnemen aan deze tour dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

In de namiddag transfer naar het treinstation van Bangkok. Per nachttrein met slaapplaatsen, in de 2e klasse,Β  reizen we vervolgens naar Chiang Mai.

U zult merken dat u relaxed kunt reizen in deze treinen. Uiteraard is het contact met andere reizigers een leuke bijkomstigheid. Allerlei nationaliteiten maken gebruik van deze treinen. In de avond en ’s morgens komen ze langs met een menukaart. U kunt hier dan een diner en/of een ontbijt bestellen (niet inclusief). Verder is de trein voorzien van een restauratiewagon. TIP: neem wat warme kleding mee, want in de trein staat de airco vaak behoorlijk koud.

Overnachting in de nachttrein.

Ontbijt
Nachttrein
Dag 06 :
Chiang Mai

Chiang Mai - Night BazaarVroeg in de ochtend komt u aan op het treinstation van Chiang Mai, waar de chauffeur u staat op te wachten voor de transfer naar het Lanna Palace Hotel.

Het Lanna Palace Hotel is een middenklasse hotel met 205 kamers, gelegen in het centrum van Chiang Mai. Het hotel is voorzien van een zwembad met poolbar en ligstoelen, een lobby bar, een cafΓ©-restaurant met Thaise, en internationale keuken, een beroemd Chinees restaurant op de 14e verdieping en een disco. De kamers zijn voorzien van airconditioning, tv, koelkast, minibar en een badkamer met douche en toilet. Het Lanna Palace Hotel is gelegen aan de Chanklan Road, op circa 10 minuten lopen van de bekende Night Bazaar.

De rest van de dag is ter vrije besteding. ’s Avonds kunt u een bezoek brengen aan de wereldberoemde Night Bazaar. Deze avondmarkt is gelegen aan de Chanklan Road en is de grootste markt van Chiang Mai. Op de markt kunt u allerlei artikelen aanschouwen. Het is een wirwar van kraampjes, eetstalletjes en winkels. Op de markt moet u uiteraard onderhandelen en afdingen. Vele handelaren verkopen dezelfde producten, dus u kunt eenvoudig naar de volgende gaan. Blijf lachen en vriendelijk, de beste deals sluit u indien beide partijen tevreden zijn. Veel plezier.

Optioneel kunt u later op de dag deelnemen aan het Khantoke Dinner, een traditioneel Noord-Thais diner (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan dit diner dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Lanna Palace Hotel.

Hotel
Dag 07 :
Chiang Mai

Chiang Mai - bergstamVandaag gaan we, na het ontbijt, een bezoek brengen aan Baan Tong Luang. Hier bevindt zich een dorp dat in 2005 is opgericht voor het behoud van de Hill Tribes (bergstammen). Tijdens deze excursie, die een halve dag duurt, kunt u kennismaken met de verschillende bergstammen die in de omgeving van Chiang Mai wonen.

Zo zien we o.a. de Hmong, de Lahu, de Karen, de Parong en de wereldberoemde Long Necks. In het dorp kunt u de huizen van de bergstammen bekijken en zien we hun manier van leven. Iedere stam heeft een eigen cultuur, kleurvolle kleding en een eigen taal. U kunt heerlijk rondwandelen door het dorp en alles bekijken. De gids vertelt van u van alles over de bergstammen.

Overnachting in het Lanna Palace Hotel.

Ontbijt