BM Air Reizen
030 - 2252328

Rondreis Exotic Sri Lanka - 21 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 1099
va € 975
va € 847

Rondreis: Exotic Sri Lanka

Dagelijks vertrek vanaf het Bandaranayake vliegveld (Colombo)

Tijdens deze 21-daagse rondreis bezoeken we Exotic Sri Lanka. We starten in Negombo, waar we een stadstour gaan maken. Vervolgens gaan we in zuidelijke richting naar Koggala. We bezoeken hier het Fort Galle en het Sinharaja Rain Forest. Bij Kitulgala maken we een avontuurlijke rafttocht. Per trein reizen we naar Bandarawela, waar we een trekking maken naar Ella Rock. De volgende bestemming is Mahiyanganaya. Hier bezoeken we de Raja Maha Vihara en maken een jeepsafari door het Maduru Oya NP. In Kandy bezoeken we de Tempel van de Tand. Vervolgens bezoeken we het Sigiriya Rock Fortress en de oude stad Polonnaruwa. We gaan verder naar Nilaveli, gelegen aan de oostkust. We maken hier een stadstour in Trincomalee en kunnen gaan genieten op het strand. Hierna bezoeken we de historische stad Anuradhapura. We eindigen aan de stranden van Marawila en Negombo. Uiteraard kunt u deze prachtige rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen.

Negombo - strandAankomst op het Bandaranaike International Airport. Na de laatste douanecontrole staat de chauffeur u op te wachten en heet u welkom in Sri Lanka, de parel in de Indische Oceaan.

Hierna volgt de transfer, ongeveer 10 minuten, naar Negombo. We gaan inchecken in het Paradise Holiday Village Hotel. Dit hotel ligt op loopafstand van het strand. Uiteraard heeft dit hotel ook een zwembad. In de omgeving van dit hotel vindt u diverse restaurants.

De rest van de dag kun u heerlijk relaxen aan het strand of Negombo op eigen gelegenheid gaan ontdekken. Negombo is een charmant vissersdorp, gelegen ten noorden van de hoofdstad Colombo. Temidden van weelderige olijfgaarden en kokospalmen, ademt het de geest uit van de zee. Het is een gastronomisch paradijs, waar u heerlijk kunt genieten vanΒ seafood maaltijden. Negombo is gelegen aan de oevers van een lagune en was ooit een handelspost van de Portugezen en de Hollanders.

Diner + Overnachting in het Paradise Holiday Village Hotel – Negombo.

Diner
Hotel
Dag 02 :
Negombo

Negombo - vismarktNa het ontbijt maken we een stadstour in Negombo.

We bezoeken de kleurrijke vismarkt, gelegen bij het strand, waar we de vissers bezig zien met het binnenhalen van de verse vis. De vismarkt van Negombo behoort tot de grootste van Sri Lanka. Op de markt wordt dagelijks allerlei soorten vis verhandeld en op het strand worden de vissen gedroogd voor de handel naar het binnenland.

Hierna bezichtigen we de overblijfselen van het Nederlandse Fort. De Portugezen bouwden hier een fort, welke in 1644 door de Nederlanders werd verwoest en daarna weer werd herbouwd. Er zijn nog slechts enkele ruΓ―nes en een deel van een muur met een toegangspoort intact.

Vervolgens bezoeken we de St. Mary Church. Deze Katholieke kerk werd gebouwd in 1874. Negombo is bezaaid met kerken, zo veel inwoners bekeerden zich tot het katholicisme dat de stad soms bekend staat als “Klein Rome”.

Tot slot gaan we een prachtige boottocht maken door het Dutch Canal. De Hollanders bouwden hier een stelsel van grachten. In de glorieperiode was dit stelsel wel 120km lang. Via deze kanalen werd kaneel, kruidnagel en peper vervoerd naar de haven.

Diner + Overnachting in het Paradise Holiday Village Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Galle - Dutch FortNa het ontbijt vertrekken we in zuidelijke richting naar Galle. Na aankomst in Galle brengen we een bezoek aan het Dutch Fort.

Dit fort heeft een rijke historie en werd oorspronkelijk gebouwd door de Portugezen. In 1640 versloegen de Nederlanders de Portugezen en verbouwde het Fort tot een complex van 38 hectare, met prachtige huizen, straten en een kerk. In 1796 moest Nederland capituleren en werd het Fort overgenomen door de Britten. Het huidige Galle Fort, dat sinds 1988 onder de UNESCO valt, is in goede staat en telt maar liefst 473 huizen. Bezienswaardig zijn o.a. de VOC-pakhuizen en kantoren, de zware bolwerken, bastions genaamd, het Punt Utrecht, waarop sinds 1940 de vuurtoren van Galle staat en de Nederlands Hervormde kerk met het oude Hollandse klokkentorentje uit 1701.

Hierna gaan we verder naar Koggala.

Diner + Overnachting in het Koggala Beach Hotel – Koggala.

Ontbijt, Diner
Hotel

Sinharaja Rain ForestNa het ontbijt vertrekken naar het Sinharaja regenwoud. Het Sinharaja Rain Forest is het laatste stukje onaangetast tropisch regenwoud, met een omvang van ongeveer 11.000 hectare, wat Sri Lanka rijk is. Van de 12 inheemse soort zoogdieren van het land vindt u er hier 8. Naast de prachtige flora en fauna is het Sinharaja Rain Forest populair bij vogelliefhebbers, vanwege de vele vogelsoorten die dit regenwoud rijk is.

We gaan een trekking maken door het Sinharaja Rain Forest. Onder begeleiding van een ervaren gids maken we een wandeltocht, waarbij we zoveel mogelijk wilde dieren proberen te spotten. Verder geeft de gids uitleg over de planten en bomen in het regenwoud.

Diner + Overnachting in de Martin’s Lodge – Sinharaja.

Ontbijt, Diner
Guesthouse

Kitulgala rafttocht Kelani rivierNa het ontbijt reizen we verder naar Kitulgala. Kitulgala, is één van de mooiste locaties op het eiland en ook het centrum voor veel natuurlijke- en avontuurlijke activiteiten.

Na aankomst in Kitulgala gaan we een prachtige rafttocht maken. De Kelani rivier stroomt dwars door de jungle. Onder begeleiding van een ervaren gids maken we een avontuurlijke rafttocht door een weelderige natuur. Onderweg passeren we diverse stroomversnellingen.

Diner + Overnachting in het Plantation Hotel – Kitulgala.

Ontbijt, Diner
Hotel

Treinreis - theeplantagesNa het ontbijt volgt de transfer naar Nanu-Oya.

Vanuit deze plaats gaan we een prachtige treinreis maken naar Bandarawela. We gaan dwars door het berglandschap bedekt met theeplantages. Bandarawela is gelegen op circa 1200 meter boven zeeniveau. Het is de perfecte plek om te ontspannen met een kop verse thee. We gaan hier inchecken in het koloniale Bandarawela Hotel.

Diner + Overnachting in het Bandarawela Hotel – Bandarawela.

Ontbijt, Diner
Hotel

Ella - Ella GapNa het ontbijt gaan we een wandeltocht maken naar Ella Rock.

Om de hoog uitstekende rotsen aan de westkant van Ella Gap te bereiken moeten we een steile en uitdagende wandeling maken. We starten vanaf de spoorlijn naar Bandarawela. Na ongeveer 2,5 km, voorbij de metalen brug, komen we uit bij een onverharde weg. Een vervaagde, blauw geschilderde pijl op een rotsblok toont de weg. Na het verlaten van de spoorlijn is het alleen maar ongerepte natuur tot aan de top van de rots. Het laatste stuk is het steilst, maar de prachtige views zijn uw beloning. Indien u deze wandeltocht te zwaar vindt, dan is het ook mogelijk om een eenvoudiger wandeltocht te maken naar de Little Adam’s Peak.

Diner + Overnachting in het Bandarawela Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 08 :