BM Air Reizen
030 - 2252328

Rondreis Sri Lanka – Cultuur en Natuur - 17 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 889
va € 782
va € 664

Rondreis Sri Lanka: Cultuur en Natuur

Dagelijks vertrek vanaf het Bandaranayake vliegveld (Colombo)Overzicht

Tijdens deze 17-daagse individuele Sri Lanka rondreis staat cultuur en natuur centraal. We starten in Negombo, waar we prachtige dagtour gaan maken. Via het olifantenweeshuis in Pinnawela gaan we verder naar Yapahuwa. Hier bezoeken we het indrukwekkende rotsfort. Vervolgens bezoeken we de culturele historische steden Anuradhapura, Mihintale, Sigiriya, Dambulla en Polonnaruwa. Ook Kandy en Nuwara Eliya staan op het programma. Hierna bezoeken we de prachtige natuur bij de Horton Plains en het Uda Walawa National Park. We eindigen in Koggala, waar u kunt gaan relaxen op het strand.

De hoogtepunten van deze reis:

 • Dagtour - Negombo
 • Olifantenweeshuis - Pinnawela
 • Rotsfort - Yapahuwa
 • Historische stad - Anuradhapura
 • Mihintale tempel
 • Sigiriya Rock Fortress
 • Rotstempel - Dambulla
 • Historische stad - Polonnaruwa
 • Kruidentuin - Matale
 • Stadstour - Kandy
 • Botanische tuin - Peradeniya
 • Oerwouddorp - Dambana
 • Bezoek theeplantage en theefabriek
 • Horton Plains National Park
 • Sita Amman tempel
 • Jeepsafari - Uda Walawe National Park
 • Elephant Transit Home
 • Stadstour - Galle

Aankomst op het Bandaranaike International Airport. Na de laatste douanecontrole staat de chauffeur u op te wachten en heet u welkom in Sri Lanka, de parel in de Indische Oceaan.

Hierna volgt de transfer, ongeveer 10 minuten, naar Negombo. We gaan inchecken in het Paradise Holiday Village Hotel. Dit hotel ligt op loopafstand van het strand. Uiteraard heeft dit hotel ook een zwembad. In de omgeving van dit hotel vindt u diverse restaurants.

Later op de dag maken we een stadstour in Negombo.

We bezoeken de kleurrijke vismarkt, gelegen bij het strand, waar we de vissers bezig zien met het binnenhalen van de verse vis. De vismarkt van Negombo behoort tot de grootste van Sri Lanka. Op de markt wordt dagelijks allerlei soorten vis verhandeld en op het strand worden de vissen gedroogd voor de handel naar het binnenland.

Hierna bezichtigen we de overblijfselen van het Nederlandse Fort. De Portugezen bouwden hier een fort, welke in 1644 door de Nederlanders werd verwoest en daarna weer werd herbouwd. Er zijn nog slechts enkele ruΓ―nes en een deel van een muur met een toegangspoort intact.

Vervolgens bezoeken we de St. Mary Church. Deze Katholieke kerk werd gebouwd in 1874.

Tot slot bezoeken we de Angurukaramulla tempel. Deze boeddhistische tempel en is één van de belangrijkste historische tempels van Sri Lanka. De tempel is beroemd vanwege haar 6m lange liggende Boeddha, oude muurschilderingen en vele schilderijen.

Diner + Overnachting in het Paradise Holiday Village Hotel – Negombo.

Diner
Hotel

Na het ontbijt reizen we van Negombo naar Yapahuwa.

Onderweg bezoeken we het olifantenweeshuis in Pinnawela. In deze crΓ¨che worden jonge olifanten opgevangen, die uit hun natuurlijke omgeving geraakt zijn. Een aantal van hen zal belanden in een buitenlandse dierentuin, omdat ze vaak niet meer kunnen wennen aan een leven in het wild. Het is leuk om te kijken naar de speelse jonge olifantjes. In de ochtend en in de middag worden de jonge olifantjes met de fles gevoed. Daarna moeten ze in bad. De olifanten verlaten het kamp en gaan met de hele kudde naar de Ma Oya rivier. In deze rivier genieten de olifanten van het verkoelende water. Vanaf diverse punten heeft u een prachtig uitzicht op de olifanten. U kunt hier schitterende foto’s maken en dicht bij de olifanten komen. De volwassen olifanten doen in het weeshuis allerlei klusjes, zoals het verzamelen van voedsel. De olifanten kunnen vrij rondlopen op een stuk land van ongeveer 10 hectare. Ook in het kamp kunt u prachtige foto’s maken. Ook bestaat de mogelijkheid om de olifanten te voeren.

Na aankomst in Yapahuwa zullen we inchecken in het Yapahuwa Paradise Hotel.

Diner + Overnachting in het Yapahuwa Paradise Hotel – Yapahuwa.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 03 :
Yapahuwa

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan het rotsfort in Yapahuwa.

Yapahuwa was de hoofdstad van Sri Lanka in de 13e eeuw, tijdens het bewind van koning Bhuvanekabahu I (1272 – 1284 A.D.). In tegenstelling tot Sigiriya, werd het paleis niet gebouwd op de top van de rots, maar in plaats daarvan beschermden twee halfronde muren, twee grachten en een moddergracht het koninklijk paleiscomplex.

De stenen trap, die doet denken aan de Cambodjaanse stijl, is één van de mooiste op het eiland. Beelden van uitbundige muzikanten, dansers en drummers sieren de laatste trap en de veranda erboven.

Er bevindt zich hier ook een klein museum, met meer dan 500 Chinese munten en aardewerk.

Diner + Overnachting in het Yapahuwa Paradise Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Vandaag reizen we, na het ontbijt, van Yapahuwa naar Anuradhapura.

We gaan hier een bezoek brengen aan de oude historische stad. De ruΓ―nes van Anuradhapura maken deel uit van het rijke Sri Lankaanse erfgoed. Over een periode van 1300 jaar hebben hier meer dan 113 koningen geregeerd.

Vanaf het ontstaan als een nederzetting van minister Anuradha in de 6e eeuw voor Christus, ontwikkelde Anuradhapura zich in een snel tempo en werd het de hoofdstad van het eiland onder bewind van koning Pandukhabaya (437-366 v C). In het midden van de 3e eeuw v. Chr. is Anuradhapura beroemd door de voortreffelijkheid van haar tempelkunst en paleisarchitectuur, het vernuft en de vaardigheid van de irrigatie-ingenieurs, edele olifanten, edelstenen, fijne specerijen en haar militaire macht. De stad bereikte haar hoogtepunt in het begin van de christelijke jaartelling. Het gebied rondom de stad werd omringt door 4 enorme muren van elk 26 km lang en telde vele inwoners en prachtige boeddhistische heiligdommen en openbare gebouwen. Een bezoek aan de enorme stupa’s Jetavana Dagoba, Abayagiri Stupa & Golden Sand Stupa mag zeker niet gemist worden. Deze tempels en monumentale dagoba’s, gebouwd onder grootste architectonische prestaties, zijn alleen in schaal overtroffen door de grote piramides bij Gizeh. Anuradhapura staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

De Jetavana Dagoba is 1600 jaar oud en is de hoogste stoepa in Sri Lanka, met een hoogte van 122 meter. De bouw van deze dagoba duurde bijna 30 jaar en men gebruikte meer dan 90 miljoen bakstenen. Het is één van de grootste bouwwerken op aarde gemaakt van bakstenen.

De Abayagiri Stupa behoort tot één van de zeventien religieuze bezienswaardigheden van Anuradhapura. In het oude klooster, gesticht in de 2e eeuw voor Christus, woonden zo’n 5000 monniken.

De Ruwanweli Maha Saya (Golden Sand Stupa) is een schitterende stupa en heilig voor vele boeddhisten. Het werd gebouwd door Koning Dutugemunu in de 2e eeuw voor Christus. De stupa is meer dan 100m hoog.

Verder bezichtigen we de Guard- en Moonstone, de Twin Ponds en de 159 meter lange Elephant Pond.

Diner + Overnachting in het Alakamanda Hotel – Anuradhapura.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de Mihintale Tempel. Deze tempel is schitterend gelegen op een rots en bezaaid met heiligdommen. Deze religieuze plaats is een bedevaartsoord en beschikt over verschillende monumenten.

In Mihintale werd het Boeddhisme voor het eerst geΓ―ntroduceerd in Sri Lanka, daarom wordt deze plaats beschouwd als de bakermat van het boeddhisme. Vanaf de top van de heuvel kunt u genieten van een prachtig uitzicht op het omliggende platteland.

Diner + Overnachting in het Alakamanda Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt verlaten we Anuradhapura en gaan verder naar Dambulla.

Onderweg bezoeken we de oude historische stad Sigiriya. Deze plaats staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het complex bestaat uit watertuinen, rotstuinen en de indrukwekkende leeuwenrots van Sigiriya, 200 m hoog en reeds van veraf zichtbaar. Het bestijgen van deze rots via een stelsel van trappen vergt enige inspanning, maar het uitzicht over de jungle is werkelijk adembenemend. Halverwege de steile wand zult u genieten van de prachtige muurschilderingen op de spiegelwand. De fresco’s (muurschilderingen) beelden de wolkenmaagden uit. Bovenop de rots bevindt zich de citadel, de overblijfselen van het paleis uit de 5de eeuw. U kunt hier rondwandelen over de diverse plateaus.