BM Air Reizen
030 - 2252328

Sri Lanka Classic Tour - 15 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 656
va € 595
va € 527

Rondreis: Sri Lanka Classic Tour

Dagelijks vertrek vanaf het Bandaranayake vliegveld (Colombo)

BM Air Reizen heeft voor u deze prachtige rondreis samengesteld, die u laat kennismaken met de vele hoogtepunten van dit schitterende eiland gelegen in de Indische Oceaan. We beginnen in Negombo, waar we de overblijfselen uit de Hollandse periode gaan bekijken. Hierna bezoeken we het olifantenweeshuis in Pinnawela. Het is een fantastische ervaring om de olifanten te zien baden in de Ma Oya rivier. Onze volgende bestemming is Dambulla. Hier bezoeken we de rotstempel. Vervolgens reizen we naar Kandy. Hier bezoeken we de wereldberoemde Tempel van de Tand. Ook maken we nog een indrukwekkende treinreis door het berglandschap vol theeplantages. Hierna kunt u heerlijk relaxen aan het prachtige strand van Koggala. Uiteraard kunt u deze rondreis verlengen.

De hoogtepunten van deze reis :

  • Dagtour - Negombo
  • Olifantenweeshuis - Pinnawela
  • Rotstempel - Dambulla
  • Kruidentuin - Matale
  • Stadstour - Kandy
  • Treinreis langs theeplantages
  • Bezoek theeplantage & theefabriek
  • Kitulgala
  • Strandvakantie - Koggala

Negombo - Paradise Holiday Village HotelAankomst op het Bandaranaike International Airport. Na de laatste douanecontrole staat de chauffeur u op te wachten en heet u welkom in Sri Lanka, de parel in de Indische Oceaan. Hierna volgt de transfer naar Negombo. We gaan inchecken in het Paradise Holiday Village Hotel. Dit hotel ligt op loopafstand van het strand. Uiteraard heeft dit hotel ook een zwembad. In de omgeving van dit hotel vindt u diverse restaurants.

De rest van de dag kun u heerlijk relaxen aan het strand of Negombo op eigen gelegenheid gaan ontdekken. Negombo is een charmant vissersdorp, gelegen ten noorden van de hoofdstad Colombo. Te midden van weelderige olijfgaarden en kokospalmen, ademt het de geest uit van de zee. Het is een gastronomisch paradijs, waar u heerlijk kunt genieten van seafood maaltijden. Negombo is gelegen aan de oevers van een lagune en was ooit een handelspost van de Portugezen en de Hollanders. Belangrijke attracties in de stad zijn het oude Nederlandse Fort, het Hollandse Kanaal en enkele oude kerken.

Diner + Overnachting in het Paradise Holiday Village Hotel – Negombo.

Diner
Hotel
Dag 02 :
Negombo

Negombo - vismarktNa het ontbijt maken we een stadstour in Negombo.

We beginnen met een bezoek aan de kleurrijke vismarkt, gelegen bij het strand, waar we de vissers bezig zien met het binnenhalen van de verse vis. De vismarkt van Negombo behoort tot de grootste van Sri Lanka. Op de markt wordt dagelijks allerlei soorten vis verhandeld en op het strand worden de vissen gedroogd voor de handel naar het binnenland.

Hierna bezichtigen we de overblijfselen van het Nederlandse Fort. De Portugezen bouwden hier een fort, welke in 1644 door de Nederlanders werd verwoest en daarna weer werd herbouwd. Er zijn nog slechts enkele ruΓ―nes en een deel van een muur met een toegangspoort intact.

Vervolgens bezoeken we de St. Mary Church. Deze Katholieke kerk werd gebouwd in 1874.

Hierna gaan we naar de Angurukaramulla tempel, deze boeddhistische tempel en is één van de belangrijkste historische tempels van Sri Lanka. De tempel is beroemd vanwege haar 6m lange liggende Boeddha, oude muurschilderingen en vele schilderijen.

De middag is ter vrije besteding.

Optioneel: (niet inclusief) kunt u deelnemen aan een boottocht door het Hollandse Kanaal & de lagunes.

Diner + Overnachting in het Paradise Holiday Village Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Pinnawela - olifanten in de rivierVandaag bezoeken we, na het ontbijt, een kokosnotenplantage. De kokosnoot is een belangrijk exportproduct voor Sri Lanka. Uiteraard krijgt u een heerlijke verse kokosnoot aangeboden. Het sap gaan we drinken zoals de lokale bevolking deze drinkt, zo uit de kokosnoot.

Hierna bezoeken we het olifantenweeshuis in Pinnawela. In deze crΓ¨che worden jonge olifanten opgevangen, die uit hun natuurlijke omgeving geraakt zijn. Een aantal van hen zal belanden in een buitenlandse dierentuin, omdat ze vaak niet meer kunnen wennen aan een leven in het wild. Het is leuk om te kijken naar de speelse jonge olifantjes. In de ochtend en in de middag worden de jonge olifantjes met de fles gevoed. Daarna moeten ze in bad. De olifanten verlaten het kamp en gaan met de hele kudde naar de Ma Oya rivier. In deze rivier genieten de olifanten van het verkoelende water. Vanaf diverse punten heeft u een prachtig uitzicht op de olifanten. U kunt hier schitterende foto’s maken en dicht bij de olifanten komen. De volwassen olifanten doen in het weeshuis allerlei klusjes, zoals het verzamelen van voedsel. De olifanten kunnen vrij rondlopen op een stuk land van ongeveer 10 hectare. Ook in het kamp kunt u prachtige foto’s maken. Ook bestaat de mogelijkheid om de olifanten te voeren.

In de middag rijden we verder naar Dambulla.

Diner + Overnachting in het Rangiri Dambulla Resort – Dambulla.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 04 :
Dambulla

Dambulla - RotstempelNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de wereldberoemde rotstempel van Dambulla.

Deze rotstempel dateert uit de 2e eeuw voor Christus. De wand- en plafondschilderingen geven de voornaamste episoden uit de levens van Boeddha weer. De bekendste tempels zijn hier de gouden tempel van Dambulla (Rangiri Dambulla Uyanwatta Rajamaha Viharaya), welke ook op de Werelderfgoedlijst staat en de rotstempel Rangiri Dambulla Rajamaha Viharaya. Enkele beelden van Boeddha hebben in liggende positie enorme afmetingen, zoals we die ook aantreffen in o.a. Polonnaruwa. Vanuit het tempelcomplex kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de bergen, de dichte bossen en de regenwaterreservoirs.

Op circa 100 meter hoogte ligt de Gouden Tempel van Dambulla, die bestaat uit 5 grotten. In deze grotten zijn de plafonds beschilderd met prachtige boeddhistische afbeeldingen. Monniken mediteerden en leefden in de grotten. Tevens staan er meer dan 150 Boeddhabeelden in deze rotstempel. De Gouden Tempel van Dambulla is de beroemdste en het meest geliefde boeddhistische heiligdom van Sri Lanka. De eerste grot is genaamd Devaraja Viharaya. Deze grot herbergt een 14m lang Boeddhabeeld. De tweede en tevens grootste grot is de Maharaja Vihara, wat in het Singalees De tempels van de grote koningen betekent. In deze grot staan vele prachtige Boeddhabeelden. Tevens vinden we in deze grot een van de mooiste muurschilderingen van Sri Lanka. In de derde grot Maha Vihara, vinden we muur- en plafondschilderingen uit de Kandyse periode. Deze beschilderingen zijn gemaakt in opdracht van koning Kirti Sr Rajasingha, een beroemde boeddhistische prediker. In deze grot staat ook een standbeeld van de koning en meer dan 50 Boeddhabeelden. U kunt heerlijk rondwandelen door de grotten en genieten van alle pracht en praal.

De middag is ter vrije besteding.

Optioneel: (niet inclusief) kunt u deelnemen aan een bezoek aan de Sigiriya rotstempel.

Diner + Overnachting in het Rangiri Dambulla Resort.

Ontbijt, Diner
Hotel

Matale - kruidentuinDeze dag gaan we, na het ontbijt, naar Kandy.

Onderweg stoppen we bij de kruidentuin van Matale. Hier maken we kennis met verschillende soorten kruiden en specerijen. Ook krijgt u een uitleg over het gebruik van deze specerijen in de Sri Lankaanse keuken.

Later op de dag arriveren we in Kandy. Kandy is de mooiste stad van Sri Lanka en schitterend gelegen aan het pittoreske stuwmeer, dat het stadsbeeld beheerst. De stad is bij uitstek het symbool van de Singalese nationale trots en heeft zich als koninkrijk altijd met meer of minder succes verweerd tegen de Portugese, de Nederlandse en de Engelse overheersing. Kandy is het culturele centrum van Sri Lanka en hoofdzetel van de Boeddhistische monniken. Met ongeveer 150.000 inwoners is het de 3e stad van het land, achter Colombo en Jaffna. De stad is gelegen op 500 meter boven de zeespiegel. De hogere ligging en de omringende bergen zorgen voor een aangenaam klimaat.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel – Kandy.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 06 :
Kandy

Kandy - Tempel van de TandNa het ontbijt brengen we een bezoek aan de Tempel van de Tand. Hier wordt de voornaamste Boeddhistische relikwie in Sri Lanka bewaard, Boeddha’s linker boventand. Deze tand werd door de dochter van een Boeddhistische koning uit India gesmokkeld. De Tand van Boeddha geldt sinds die tijd als symbool voor de zelfstandigheid van het Singalese volk en zijn geloofsovertuiging. De relikwie wordt bewaard onder een gouden dak in de tempel.

Hierna bezoeken we Upper Lake en een markt.

’s Avonds bezoeken we ook nog een spectaculaire Culturele Dansshow. Onder begeleiding van de Kandy drummers vinden enkele speciale dansvoorstellingen plaats, zoals de cobra dans, de gemaskerde dans en een spectaculaire vuurshow.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Nuwara Eliya - theeplantageNa het ontbijt reizen we verder naar Nuwara Eliya, beter bekend als “Klein Engeland”.

Onderweg maken we een prachtige treinreis, van Kandy naar Nanu-Oya, door het berglandschap bedekt met theeplantages. Ook heeft u een schitterend uitzicht op enkele watervallen.

Hierna stoppen we bij een theeplantage, waar de wereldberoemde Ceylon Thee vandaan komt. We zien hier de theeplukkers aan het werk die in de enorme plantages de blaadjes met de hand plukken en vervolgens in enorme manden stoppen. Vervolgens zien we bij de fabriek hoe de blaadjes verder verwerkt worden tot het eindproduct. Uiteraard gaan we hier genieten van een verse kop thee.

’s Avonds kunt u een wandeling maken door Nuwara Eliya. U vindt hier nog vele overblijfselen uit de Britse periode. Ook heeft Nuwara Eliya een leuke markt.

Diner + Overnachting in het Queensburry Hotel – Nuwara Eliya.

Ontbijt, Diner
Hotel

Kitulgala rafttocht Kelani rivierVandaag gaan we, na het ontbijt, verder naar Koggala.

Onderweg stoppen we in Kitulgala, gelegen op circa 85 km vanaf Colombo en omgeven door een prachtig regenwoud. Deze plaats is ook beroemd vanwege de film “The Bridge on the River Kwai”, welke hier is opgenomen. We bezoeken hier de locatie waar deze oorlogsfilm is opgenomen.

Optioneel: (niet inclusief) kunt u deelnemen aan een prachtige rafttocht.

Vervolgens rijden we verder naar Koggala, waar uw strandvakantie kan beginnen. We verblijven hier in het Koggala Beach Hotel. Dit hotel is gelegen aan het strand en van alle gemakken voorzien. Zo kunt u heerlijk relaxen aan het zwembad of op het strand.

Diner + Overnachting in het Koggala Beach Hotel – Koggala.